Dodaj do ulubionych

AS-BAU jaka jest prawda?

12.04.05, 18:28
Slyszalam ostatnio o AS-BAU, ze to nieuczciwy deweloper. Ponoc osoby, ktore
kupily mieszkania maja spor z ta firma, bo jej zarzad nie respektuje
postanowien z umowy lub je nagina na swoja korzysc. Z malych domow w
sasiedztwie stawiaja im coraz wieksze, a wszystko wyglada dobrze jedynie w
katalogach lub na prezentacjach. Bylismy tam z mezem bo chcielismy kupic w
tym roku mieszkanie, ale teraz juz sama nie wiem? Nawet dojechac tam trudno.
A moze to tylko takie gadanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamelia Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 12.04.05, 19:26
      A myśleliscie może o Morelowy Osiedlu na Trawowej?

Też Muchobór Wielki. Mieszkania są tańsze i wydaje mi się, ze mniej na kupie.

Jest też infrastruktura typu sklepy i zakłady usługowe.

Jak na razie deweloper - Przedsiębiorstwo ATAL wydaje się być w porzadku. Nie
      wiem jak będzie dalej...
    • Gość: ArturL Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.05, 19:27
      Witam!
      Dojechać trudno przez przeciąganą w nieskończoność budowę kanalizacji i całej
      infrastruktury. Jak skończą za parę lat - będzie dużo lepiej.
      Kupiłem mieszkanie w obecnie budowanej części, jak narazie problemów z firmą
      nie miałem, ale lepiej niech wypowiedzą się "starsi" mieszkańcy osiedla.
      Do wszystkich informacji musisz dotrzeć osobiście, nie kieroawać się - o zgrozo-
      "gadaniem" przy podejmowaniu tak ważnej decyzji.
      Pozdrawiam.
    • Gość: Klientka As-Bau Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.crowley.pl 12.04.05, 20:05
      Zazwyczaj tak jest, że głośno krzyczą niezadowoleni i nawet jeśli są nieliczni,
      to wprowadzają niepotrzebny zamęt. Często są to opinie przesadzone i
      krzywdzące, ponieważ wynikają z negatywnych emocji, dlatego warto może spojrzeć
      na sprawę nieco chłodniejszym okiem. Tak się składa, że jestem Klientką firmy
      As-Bau i, mimo drobnych problemów jakie napotkaliśmy po drodze, osobiście mogę
      zapewnić o uczciwości tej spółki.
      As-Bau zgodził się na wprowadzenie zmian do umowy – zgodnie z naszymi
      sugestiami, a następnie się z tej umowy wywiązał. Były wprawdzie opóźnienia,
      ale wynikały z przyczyn nie leżących po stronie As-Bau, np. zmiany w
      przepisach, czy niewywiązanie się z terminów przez urzędy, bądź instytucje, od
      których zależy choćby podłączenie mediów. Wszelkie zgłaszane przez nas poprawki
      były realizowane szybko i sprawnie. W każdej chwili mieliśmy tez dostęp do
      wszelkich dokumentów dotyczących zarówno naszej nieruchomości, jak i samej
      spółki (wypisy z KRS, zaświadczenia z ZUS i US). Wszystko jasne i klarowne, a
      przy tym bardzo miła i pomocna obsługa (szczególnie ze strony p.Agnieszki i
      p.Joasi) Co do dojazdu, to faktycznie w tej chwili jest on nieco utrudniony,
      ale widać przecież, że prace są w toku i kiedyś się skończą. Do niczego nie
      namawiam, a sugeruję tylko, aby nie podejmować tak ważnych decyzji pod wpływem
      nie zawsze obiektywnych opinii. Życzę udanych przemyśleń i serdecznie
      pozdrawiam...
    • garym Re: AS-BAU jaka jest prawda? 20.04.05, 09:24
      Akurat za dojazd nie odpowiada AS-BAU, a same drogi na osiedlu sa OK, oprocz
      zniszczen dokonanych przez AS-BAU przy bramie wjazdowej. Nie wiem jak wykonany
      jest sam budynek (solidnosc muru, dach) ale wykonczenie jest tragiczne -
      odpadajace progi - proponuje obejrzec chocby te w wiatach wejsciowych,
      przeciekajace dachy itp.
      Sama architektura osiedla wyglada bezladnie. Najpierw wydawalo sie ze bedzie to
      osiedle szeregowcow, pozniej dostawiono kamienice o w miare podobnym wygladzie,
      teraz nowe budynki maja zupelnie inny ksztalt tak ze cale osiedle wyglada jak
      projektowane przez slepego architekta.
      Brakuje tez malej architektury, jak place zabaw, wiat na smietniki, lawek
      Jest tez problem z iloscia miejs parkingowych.

• Gość: klient As-Bau Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 16:26
        Mieszkam na tym osiedlu i w porównaniu z tobą chyba mam lepszy wzrok bo są tam
        dwa place zabaw są tereny zielone a parkinów jest pod dostatkiem. Czy wogóle
        byłeś na tym osiedlu? Jest bardzo kaneralne - niska zabudowa. Porównaj to sobie
        z innymi osiedlami i dopiero wtedy oceniaj
        • miralon Re: AS-BAU jaka jest prawda? 30.05.05, 16:47
          Witam,
          Pozwolę sobie jedynie na dwa zdania komentarza:
          1/ Place zabaw - empirycznie stwierdzono ich istnienie. Troche nieduze ale są.
          Jedna uwaga: na jeden mojemu dziecku "wstęp wzbroniony" gdyż stanowi on własnośc
          tzw. szeregówek (dla wyjaśnienia: ja szeregówki nie posiadam).
          2/ Miejsca parkingowe- to może powiedz mi w którym miejscu ten dostatek
          występuje? Chętnie podejdę te 200-300 metrów do domku jesli tylko dzięki temu
          moje auto będzie mogło zajmować normalne miejsce parkingowe.

Miralon

na osiedlu nie tylko byłem. Mieszkam tu.

Gość portalu: klient As-Bau napisał(a):

> Mieszkam na tym osiedlu i w porównaniu z tobą chyba mam lepszy wzrok bo są tam
          > dwa place zabaw są tereny zielone a parkinów jest pod dostatkiem. Czy wogóle
          > byłeś na tym osiedlu? Jest bardzo kaneralne - niska zabudowa. Porównaj to sobie
          >
          > z innymi osiedlami i dopiero wtedy oceniaj
        • garym Re: AS-BAU jaka jest prawda? 01.06.05, 15:29
          Dwa place zabaw:
          jeden przy domkach niedlugo bedzie zapewne zamkniety dla reszty osiedla.
          Zreszta juz teraz niektorzy aktywisci probuja pogonic dzieci z tego placu zabaw.
          drugi malutki, blisko glownej drogi osiedlowej, na ktorym znajduja sie dwie
          hustawki i piaskownica. To chyba niezbyt duzo jak na kilkaset mieszkancow
          czesci z wysokimi blokami.
          Problem w tym ze przy sprzedazy mieszkania AS-BAU zapewnial ze wybuduje duzy
          plac zabaw w miejscu gdzie teraz sa bloki, a to byl jeden z glownych powodow
          dla ktorych kupilem to mieszkanie.

Nie wiem co jest takiego kameralnego w tym osiedlu, oczywiscie jezeli porownuje
          sie do blokowisk z Kozanowa czy Popowic to rzeczywiscie mozemy cos takiego
          powiedziec. tylko ze teraz wiekszosc nowych osiedli tak wyglada.
          A czy zauwazyles moze jak poprowadzone sa chodniki, ktore sie urywaja i
          zmuszaja do wejscia na ulice.

Skoro jest tyle miejsc parkingowych to skad tyle samochodow stoi na chodnikach
          i trawnikach?

Na osiedlu mieszkam juz 2,5 roku, a to moze byc nawet dluzej niz ty pracujesz w
          AS-BAU, wiec zdazylem sie wszystkiemu dokladnie przyjrzec, lacznie z budowa
          nowych budynkow
    • Gość: zadowolony Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.um.wroc.pl 22.04.05, 08:43
      Polecam zakup.
      W chwili obecnej na Wrocławskim rynku nieruchomości to chyba najładniejsze
      osiedle (bardzo kameralne). Polecam sprawdzenie jak wygląda np. wykończenie
      klatek schodowych i proszę mi powiedzieć gdzie we Wrocławiu znajdziemy bloki
      wielomieszkaniowe o takim standardzie- bo najczęściej są to klatki schodowe
      pomalowane olejną farbą .. Dla nie wtajemniczonych AS-BAU oferuje drzwi
      antywłamaniowe i rolety zewnętrzne w standardzie. Na etapie budowania
      uzgadniają z klientem najmniejsze szczegóły od miejsca położenia gniazdka do
      oczywiści układu ścian. Jak kupowaliśmy nasze pierwsze mieszkanie to nie było
      mowy o takich „udogodnieniach” co oczywiście potem wiązało się z dodatkowymi
      kosztami i walką z „fachowcami” Głosy negatywne na temat osiedla to głosy
      osób, które mieszkają w domkach i nie za bardzo się im podoba, że w sąsiedztwie
      budują bloki. Ale czy ktoś im dawał gwarancje, że tak nie będzie?

AS-BAU bardzo chętnie podpisuje umowy wstępne w formie aktu notarialnego
      (proszę sprawdzić jak jest u innych) a dodatkowo są bardzo elastyczni jeśli
      chodzi o zapisy np. dotyczące płatności, dodatkowych zabezpieczeń itp. Przed
      kupnem każdy powinien osobiście sprawdzić całą dokumentacje ale wszystko jest
      OK. (mają prawomocne pozwolenia na budowę, są właścicielem terenu itp. polecam
      również sprawdzenie Planu Zagospodarowania Przestrzennego w BRW UM).

Drogi dojazdowe do osiedla są w chwili obecnej robione (łącznie z
      kanalizacją ) przez Miasto ze środków ISPA. Fakt, że nie idzie to za szybko ale
      od strony Gagarina zaczynają już przygotowanie podłoża pod położenie asfaltu.
      Pytania na temat programu ISPA można kierować na adres: ispa@um.wroc.pl

Oczywiści o gustach się nie dyskutuje i komentarz poprzednika :że to chyba
      ślepy architekt projektował osiedle pozostawiam bez komentarza.
      • Gość: KC Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:43
        Nie rozumiem skad biora sie takie rozbieznosci w opiniach o As-Bau. Wydaje mi
        sie, ze glosy negatywne to opinie osob, ktore tam mieszkaja, a pozytywne to
        badz pracownicy, bądz osoby z nimi zaprzyjaźnione. Taka proba obrony na lamach
        forum. Gdyby wszystko było w porządku nikt by o tej firmie negatywnie nie
        pisał. Mysle, ze diabel tkwi w szczegolach, a nikt z zewnatrz tych szczegolow
        nie zobaczy. Co innego mieszkancy...
        Czy odbior mieszkan jest w terminie okreslonym w umowie?
        Czy umowa koncowa podpisywana w ustalonym terminie?
        Czy rozbudowa osiedla zgodna jest z przedstawiana przy podpisywaniu umowy
        wstepnej?
        Czy dodatkowe elementy osiedla jak tereny zielone, infrastruktura techniczna
        osiedla (smietniki etc.), ochrona i brama do osiedla, jesli zgodne z umowa,
        istnieja?
        Czy eksploatacja mieszkan nie ujawnia dziwnych niespodzianek?
        Moze As-Bau to tylko dobry marketing....?
        pozdrawiam
        KC

• Gość: Mieszkaniec Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.04.05, 23:35
          Coz, wydaje sie ze rozbieznosc opinii jest rzecza zrozumiala. Zawsze są Ci
          ktorzy są zadowoleni i Ci ktorzy sa ... mniej zadowoleni. Problem jest wtedy
          gdy tych drugich jest więcej niż nakazywalaba statystyka. Ja chyba tez niestety
          zaliczam sie do tej drugiej grupy.Patrzac z perspektywy czasu na umowe, ktora
          podpisalem i na to co otrzymalem a przede wszystkim forme w jakiej zostalo to
          zrealizowane, uznaje ze najlepszy w AS-BAU jest marketing. Dopiero odebranie
          mieszkania uswiadamia czlowiekowi jak wiele rzeczy nie zostalo dopowiedzianych -
          swiadomie lub tez nieswiadomie.
          Moge chyba odpowiedziec na zadane przez KC pytania ..wszak jako mieszkaniec
          osiedla mam, jak sadze, nie tylko prawo ale i moralny obowiazek uczynienia tego.
          "Czy odbior mieszkan jest w terminie okreslonym w umowie?" - powiedzmy ze tak
          sie stalo, ale tylko dlatego ze bardzo tego chcialem...bo mieszkanie w zasadzie
          nie nadawalo sie do odbioru ze wzgledu na to ze..bylo nieskonczone. O otoczeniu
          budynkow nawet nie wspominam bo i dzisiaj nie jest ono piekne i odbiega od
          roztaczanych na etapie "marketingu" wizji "Czy umowa koncowa podpisywana w
          ustalonym terminie?" - jednoznaczna
          odpowiedz: NIE. Umowa zakladala 6 miesiecy od oddania mieszkania. 6 miesiecy
          minelo z poczatkie tego roku, a umowy podpisujemy teraz.
          Pewnie, powiedza "zadowoleni" - to nie wina AS-BAU a Hydrobudowy...Coz, ja
          podpisywalem umowe z AS-BAU i wtedy nikt nie mowil ze cos moze pojsc "nie tak".
          Zreszta przeciez nie tylko ta nieszczesna kanalizacja zawazyla na aktach.
          Przeciez i z pradem byla walka. I z gazem byla walka. Za duzo tej walki. Co by
          nie mowic -akt notarialny to jedno a mieszkanie w budynku bez odbioru to
          drugie. Mieszkancy wiedza o czym mowie.
          "Czy rozbudowa osiedla zgodna jest z przedstawiana przy podpisywaniu umowy
          wstepnej?" - z mojego punktu widzenia, w zasadzie TAK. Sadze jednak ze inni
          mieszkancy maja w tej kwestii odmienne zdanie (podpisywali umowy wczesniej).
          Nalezy jednak podkreslic,ze nawet teraz przedstawiona nam zostala nowa,
          wspaniala koncepcja innego przebiegu drog wokol budynkow... zakladajaca np.
          przelotowosc drogi, ktora miala byc "slepa".
          To chyba konsekwencja "ruchu oporu wsrod szeregowek".
          "Czy dodatkowe elementy osiedla jak tereny zielone, infrastruktura techniczna
          osiedla (smietniki etc.), ochrona i brama do osiedla, jesli zgodne z umowa,
          istnieja?" - coz,po co pisac? zapraszam na osiedle "chronione i zamkniete"...
          kazdy moze zobaczyc jak osiedle jest zamykane i jak spisuje sie brama (na
          marginesie: jest na ten temat zapis w umowach). Co do infrastruktury - zalezy w
          ktorej czesci osiedla. W nowej - rowniez zapraszam na wizje lokalna. No ale jak
          AS_BAU skonczy budowe nowego budynku to mozei smietnik postawia. Troche
          cierpliwosci.
          "Czy eksploatacja mieszkan nie ujawnia dziwnych niespodzianek?" - dziwnych???
          te usterki nie sa dziwne..one poprostu sa. Stolarka, przeciekajace stropy pod
          balkonami, problemy z kanalami doprowadzajacymi powietrze do piecow.
          "Moze As-Bau to tylko dobry marketing....?" - czy tylko marketing ..moze zbyt
          dosadne okreslenie. Marketing z pewnoscia dobry, realizacja duzo gorsza od
          marketingu. Pytanie czy soldny fundament - bo to od fundamentu zalezy
          stabilnosc calego budynku.
          Oczywiscie pytania tego typu mozna mnozyc...Zapytam choćby tylko o:
          miejsca parkingowe (ogolnodostepne, o ktorych na etapie "marketingu"
          byla mowa a teraz ich nie ma)
          ogrodki osob mieszkajacych na parterze (ten temat juz sie tutaj na forum
          pojawial)
          czy sprawe dostepu do sygnalu telewizyjnego, ktora swego czasu chyba mocno
          przyczynila sie do skonsolidowania spolecznosci mieszkancow Nie to nie tak, ze
          AS-BAU to zly, najgorszy developer. Sadze ze inni uczestnicy forum bez wahania
          wskaza inna firme (wystarczy przesledzic watki). Uwazam jednak, ze AS-BAU
          gdzies w jakims momencie zatracil poczucie wartosci tego kim jest zadowolony
          klient i jak wielka sile w marketingu moze on stanowic albo jak mocno
          niezadowolony klient jest w stanie zepsuc krystaliczny obraz stworzony przez
          merketingowcow.
          Sadze ze na to powinni zwracac szczegolna uwage ci, ktorzy kupuja mieszkania w
          nowych budynkach - zdaje sobie sprawe ze na tym etapie wszystko wyglada dla Was
          naprawde ekstra. Chcialbym, i zycze Wam tego, aby i po odbiorze tak wygladalo,
          lecz bazujac na wlasnym doswiadczeniu mam co do tego powazne watpliwosci.

Mieszkaniec osiedla AS-BAU
        • garym Re: AS-BAU jaka jest prawda? 27.04.05, 10:20
          Gość portalu: KC napisał(a):

> Czy odbior mieszkan jest w terminie okreslonym w umowie?
          zdecydowanie nie ale to akurat czesto sie zdaza

> Czy umowa koncowa podpisywana w ustalonym terminie?
          Ja mieszkam juz 2 lata i dalej nie mam aktu koncowego w postaci wlasnosci lokalu

> Czy rozbudowa osiedla zgodna jest z przedstawiana przy podpisywaniu umowy
          > wstepnej?
          Rozbudowa przewidywala duzy plac zabaw w miejscu gdzie dzisiaj powstaja bloki

> Czy dodatkowe elementy osiedla jak tereny zielone, infrastruktura techniczna
          > osiedla (smietniki etc.), ochrona i brama do osiedla, jesli zgodne z umowa,
          > istnieja?

Oprocz lichych trawnikow nic z powyzszych nie ma

> Czy eksploatacja mieszkan nie ujawnia dziwnych niespodzianek?

To moje drugie mieszkanie i stan wykonczenia jest tutaj duzo gorszy, nierowne
          sciany, zalany sufit, zle polozony prog nie naprawiony do dzisiaj.

> Moze As-Bau to tylko dobry marketing....?

Firma chyba nie robi wielkiego marketingu, ale stara sie zeby nie pisac o niej
          zle, dzieki czemu pierwsze wrazenie jest pozytywne.
          Mnie najbardziej martwi przypdakowa zabudowa osiedla i do tego jeszcze dochodzi
          sztuczny podzial na szeregowki i kamienice

• Gość: KoLo Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.lukas.com.pl 18.05.05, 09:10
        Rozumiem, że gość portalu : zadwolony, to jakiś pracownik firmy. Osobiście nie
        spotkałem zadowolonej osoby z tego osiedla. Nadmienię, że nie jestem
        mieszkańcem domków i nie jestem zadowolony
    • Gość: KoLo Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.lukas.com.pl 18.05.05, 09:07
      Dla wszytskich którzy nie mieli jeszcze probelmów z tą firmą i kupili tam
      mieszkania to niech się przygotuja.
      Sam kupiłem tam mieszkanie i jak większość mieszkańców osiedla nie jestem
      zadowolony. Jak bedziecie na budowie zapytajcie dowolnego przechodnia co sadzi
      o tej firmie, na 90% bedzie negatyw. Reszta czyli te 10% to lojalni pracownicy
      i prezesi, onie będą wam roztaczać wspaniałe wizje i pokazywać wizualizacje,
      które zmieniaja się jak pogoda na jesień.

Ogólna zasada jest taka, że wszystko co wam obiecują i nie będzie zapisane na
      papierze to możecie sobie wsadzić między bajki. Mnie tak wydymali, całą resztę
      osiedla też.
      • Gość: Mieszkaniec Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 16:44
        Ku twojemu zdziwieniu - jestem mieszkańcem osiedla i jestem zadowolony.
        Odebrałem mieszkanie w zeszłym roku w lipcu - i mam już akt notarialny. Ludzie
        zwlekają z podpisaniem końcowego aktu notarialnego bo koszt, ale nieunikniony.
        Miała być kanalizacja - jest. I w dodatku jest podłaczone tylko nasze osiedle.
        Tereny zielone miały być - są. Faktem jest żeby całe osiedle było ładne i
        wykończone musimy poczekać aż skończą ostatni budynek na osiedlu. Ale o ile
        wiem to juz w tym roku.
        Ale niestety w naturze Polaków jest zapisane narzekanie i chyba trafiło na
        ciebie.
        • garym Re: AS-BAU jaka jest prawda? 01.06.05, 15:35
          Gość portalu: Mieszkaniec napisał(a):

> Tereny zielone miały być - są. Faktem jest żeby całe osiedle było ładne i
          > wykończone musimy poczekać aż skończą ostatni budynek na osiedlu. Ale o ile
          > wiem to juz w tym roku.

Te tereny zielone to troche przesada bo trawa jest kiepska i drzew jak na
          lekarstwo.

• Gość: Artur Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:50
      A jaka jest prawda o samolotach podchodzących do lądowania? Którędy lecą? Czy
      są uciążliwe???
      • miralon Re: AS-BAU jaka jest prawda? 31.05.05, 22:48
        Witam
        Subiektywnie stwierdzam, że kompletnie mi to nie przeszkadza. Myślę że to co
        słychać na osiedlu podczas lądowania samolotu jest niczym w porównaniu z
        odgłosami przeciętnej wrocławskiej ulicy. Za to widoki fajne :) - ale to
        oczywiście jeśli na kimś robi wrażenie widok lądującego samolotu.
        Pozdrawiam
        Miralon
        • garym Re: AS-BAU jaka jest prawda? 01.06.05, 15:33
          Mi tez lecace samoloty specjalnie nie przeszkadzaja zwlaszcza ze podchodza one
          kolo osiedla do ladowania i silnik pracuje na boegu jalowym. Troche gorszy jest
          dzwiek z kolowania samolotu na lotnisku, ale to tez na razie mozna zniesc,
          przynajmniej przy tak malej czestotliwosci lotow.
          Prawdziwa zmora sa jednak smiglowce wojskowe ktore urzadzaja sobie loty
          cwiczebne do 11-12 wieczorem. Ten problem wystepuje jednak rowniez np. na Nw.
          Dworze
      • Gość: średnio zadowolony Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 00:20
        samoloty? wcale ich nie słychać bo ciągle hałasuja młoty pneumatyczne i
        ciężarówki z budowy. zwłaszcza cięcie prętów stalowych w ostatnią sobotę o
        ósmej rano zrobiło na mnie wrażenie.
        • Gość: Nitka Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 23:40
          A może dzięki temu szybciej skoncza - przeciez budowa nie moze trwac wiecznie.
          Ja zawsze się pocieszam - ze dobrze ze nie o 6 :) (trza myslec pozytywnie)
    • kaniama AS-BAU nowa inwestycja 24.08.05, 12:33
      Uwaga.

AS-BAU planuje kolejne inwestycje ktore beda juz naprawde w bezposrednim
      sasiedztwie planowanej obwodnicy autostradowej - w odleglosci okolo 100m.
      Pomimo zabezpieczen tak bliska odleglosc na pewno bedzie dokuczliwa. Ostrzegam
      potencjalnych kupujacych bo budowa zarowno domow jak i autaostrady jeszcze nie
      ruszyly i byc moze nie beda oni swiadomi ze autostrada bedzie az tak blisko.
      • Gość: Nika Re: AS-BAU nowa inwestycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 21:40
        mieszkam na Drohobyckiej i tak się składa że się czasami dopytuję w biurze u
        p.Agnieszki jak to dalej bedzie wygladac. I z tego co wiem nowa inwestycja to
        tzw "Kunuckiego" czyli pas miedzy słonimska i Kunickiego czyli z 2 strony
        osiedla. Mozesz być bardziej szczegółowym bo nie wuem o jaka inwestycje ci
        chodzi. A jesli chodzi ci o szeregowki za tymi co juz stoja to nie buduje je AS-
        BAU
        • kaniama Re: AS-BAU nowa inwestycja 25.08.05, 09:56
          Gość portalu: Nika napisał(a):

> mieszkam na Drohobyckiej i tak się składa że się czasami dopytuję w biurze u
          > p.Agnieszki jak to dalej bedzie wygladac. I z tego co wiem nowa inwestycja to
          > tzw "Kunuckiego" czyli pas miedzy słonimska i Kunickiego czyli z 2 strony
          > osiedla. Mozesz być bardziej szczegółowym bo nie wuem o jaka inwestycje ci
          > chodzi. A jesli chodzi ci o szeregowki za tymi co juz stoja to nie buduje je
          AS
          > -
          > BAU

Kunickiego jest juz w budowie, a ASBAU wystapil o pozwolenie na budowe na
          terenach na zachod od nowo budowanych szeregowek przy Haste i na poludnie od
          blokow na Drohobyckiej. To jest przy ul. Gagarina idac dalej w kierunku
          fabryki, chyba przed ta wielka kupa piachu. Poniewaz na wszystkich planach i
          mapach autostrada ma przecinac tory kolejowe przy Haste w polowie miedzy
          fabryka a droga na smolec i biorac pod uwage szerokosc autostrady, mozna sobie
          wyobrazic w jakiej odleglosci bedzie przebiegac od nowo budowanych blokow.
          Nie wiadomo jeszcze czy UM wyda zezwolenie na budowe. Poprzenie, na budowe
          dwoch budynkow przy Gagarina ale na wjezdzie do osiedla nie zostalo wydane.
          • Gość: Nika Re: AS-BAU nowa inwestycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 20:15
            nie zostało wydane bo nie wszystcy wlasciciele drogi zgodzili się na to zeby
            budynek biegł nad droga (miał byc przejazd pod budynkiem do wysokosci 2
            kondygnacji) a nie dlatego ze blisko bedzie droga
            • kaniama Re: AS-BAU nowa inwestycja 26.08.05, 10:53
              W postanowieniu UM byly jeszcze inne punkty ktorych ASBAU nie spelnil. Ale fakt
              ze zaden nie dotyczyl AOW. Zreszta nic takiego nie mialem na mysli bo
              podejrzewam ze ze UM nie specjalnie to obchodzi w jakich warunkach ktos mieszka.
              • Gość: login Re: AS-BAU nowa inwestycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 17:00
                ...As-Bau nie liczy sie ze swoimi klientami, Ci ktorzy zaplacili lub podpisali
                umowe sa niewazni i traktowani z gory. Liczy sie jedynie kolejny nowy klient,
                moze ten wlasnie co za oknem bedzie mial autostrade...
                • Gość: Barber Re: AS-BAU nowa inwestycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 11:57
                  Hej, o jaką inwestycje Ci chodzi. Bo my kupiliśmy mieszkanie na Drohobyckiej,
                  początkowo termin odbioru miał być czerwiec 2005, poźniej sierpień 2005.A teraz
                  jest koniec września i końca nie widać.To prawda, z podpisywaniem umów nie
                  mieli problemu, umawiali się z nami w niedziele na 19:00. Teraz mają problem
                  żeby odpisać na pismo kiedy będzie odbiór.W mieszkaniu praktycznie wszystko do
                  poprawki.Aabau nalezy do PZFD. Dzwoniłam do W-wy i w stowarzyszeniu
                  powiedzieli, że to jest niedopuszczalne.Jeżeli napisze się pismo i zbierze
                  podpisy "oszukanych" ludzi to Zarząd stowarzyszenia może ich wykreślić z
                  członkostwa. Podaje mój mail barberos@op.pl
    • miralon Re: AS-BAU jaka jest prawda? 12.09.05, 23:38
      Poniewaz pojawil sie watek o AS-BAU na forum Wroclaw- pozwalam sobie podac
      odpowiedniego linka - tak abys zainteresowani mieli pełny obraz sytuacji
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=28952093
    • Gość: heeh Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 23:58
      Hi, hi

Po stylu wypowiedzi, widzę że zadowoleni mieszkańcy to... udziałowcy AS-Bau!

Brawo! Grunt to samopoczucie!
      • Gość: Drohobyczanin Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.centrozlom.com.pl / 195.205.181.* 15.09.05, 13:22
        Ja nie znam zadnej osoby nie mającej usterek w mieszkaniu.Większość jest
        zniechęcona walka z developerem, a kilka osob juz sprzedaje mieszkania na
        drohobyckiej.
    • miralon Re: AS-BAU jaka jest prawda? 16.09.05, 08:03
      Z tego co wiem - dzisiaj (16.09) ma się odbyć kolejna rozprawa w sprawie:
      nabywcy ogródków przydomowych z Drohobyckiej (którzy jak się okazało nie mogą
      być ich właścicielami choć za to zapłacili) kontra AS-BAU. Rozwiązanie tego
      sporu otworzyłoby części właścicieli drogę do aktów notarialnych - zgodnych z
      podpisanymi wcześniej umowami wstępnymi.

• tina31 Re: AS-BAU jaka jest prawda? 22.09.05, 12:26
        SOLIDNA firma przysłała do sądu jakąś aplkantke , która miała tylko tyle do
        powiedzenia , że SOLIDNA firma nie zgadza się na polubowne załatwienie sprawy
        przed sądem .
        • Gość: Ewa Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 17:44
          z drugiej strony można przyznać że postawili sprawę jasno. A to przyszedł ktoś
          z pracowników, czy kto?
          • Gość: tina 31 Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 13:36
            nikt z firmy nie raczył się pojawić , wysłali jakąś asystentkę ich radcy
            prawnego
    • tina31 Re: AS-BAU jaka jest prawda? 22.09.05, 12:21
      zastanówcie się dobrze zanim kupicie mieszkanie , w tej SOLIDNEJ firmie , która
      nie respektuje umów przedwstępnych , naginając je według własnych potrzeb .
    • Gość: Krzysiek Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.ip.krzyki.e-wro.net.pl 25.09.05, 08:22
      A propo autostrady: czy rzeczywiscie sa plany budowy jej pomiedzy fabryka i
      Smolcem? Jesli TAK to przeciez nie tylko nowe osiedla beda narazone na straszny
      halas ale rowniez juz wybudowane. Ktos ma jakies konkretne info w tej sprawie?
      • Gość: Marek Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.magma-net.pl 25.09.05, 14:38
        Polecam sprawdzenie na stronie katastru powiatu wrocławskiego www.wrosip.pl (dla obrzaru poza Wrocławiem) oraz gminy wrocław na stronie www.wroclaw.pl

Jest to inwestycja krajowa (finansowa z budżetu państwa) pod nazwą Autostradowa Obwodnica Wrocławia.
        A co do hałasu, to nie można powiedzieć, że będzie "straszny" nie mając dokładnych informacji o odlergłościach, ukształtowaniu terenu, przewidzianych osłonach przed hałasem.
      • longinus13 Re: AS-BAU jaka jest prawda? 25.09.05, 23:03
        Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> A propo autostrady: czy rzeczywiscie sa plany budowy jej pomiedzy fabryka i
        > Smolcem? Jesli TAK to przeciez nie tylko nowe osiedla beda narazone na
        straszny
        >
        > halas ale rowniez juz wybudowane. Ktos ma jakies konkretne info w tej sprawie?

Prosze kupic mape wroclawia firmy topmapa - AOW jest tam dokladnie naniesiona i
        przebiega miedzy Mokronosem Gornym a Dolnym przez linie kolejowa W-w- Jelenia
        Gora przecinajac Zwirki i Wigury za przejazdem kolejowym (patrzac od Smolca) i
        przebiegajac kolo Haste i jakies 200m od Drohobyckiej. O ile mieszkancy Smolca
        beda mieli AOW daleko o tyle mieszkancy Mokronosow i osiedli As-Bau beda sie z
        nia witali przez okna...

• Gość: Krzysiek Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.transports / 195.154.167.* 26.09.05, 11:17
          Czyli to oznacza dla osiedla AS BAU oraz tych nowych szeregow mocny spadek
          wartosci tych inwestycji w momencie kiedy prace ( a nieuchronnie) zaczna
          postepowac.

Jak obecni mieszkancy podchodzicie do tego tematu?Ja jestem zainteresowany
          kupieniem tam mieszkania bo wszystko wyglada OK ale widmo tej obwodnica jest
          miazdzace.

pozdrawiam
          Krzysiek
          • miralon Re: AS-BAU jaka jest prawda? 26.09.05, 12:53
            Oczywiscie mieszkac 50 m od obwodnicy to pewnie nikt nie chce. Ja jednak kupujac
            mieszkanie akurat tutaj wiedzialem o niej i byl to moj swiadomy wybor. Dlaczego?
            Bo mozna spojrzec na problem tak ze bliskosc autostrady to mozliwosc sprawnego
            przemieszczania sie wokol miasta i dalej. To bylo dla mnie wazne. Dzisiaj trace
            wiele minut probujac wyjechac w kierunku Poznania czy Warszawy. Nikt nie zbuduje
            autostrady w bliskosci osiedli nie budujac calej infrastruktury slazacej
            zminiejszeniu jej uciazliwosci (ekrany itd. itp.). Dlatego tez, jak sadze,
            nalezy przeprowadzic rachunek plusow i minusow. Jesli ktos potrzebuje absolutnej
            ciszy to pewnie na tym osiedlu jej nie znajdzie - tylko czy znajdzie ja
            gdziekolwiek w miescie w miejscu z ktorego bedzie mozna sie latwo "wydostac na
            swiat"?
            Rozwaz to wszystko biorac pod uwage wlasne oczekiwania i potrzeby. Nie wiem na
            ile blisko AOW beda nowe budynki AS-BAU - czy to te 50 m o ktorym wspomnialem
            czy jednak dalej. No i rozwaz czy ten developer czy inny...(nie autostrada jest
            dzisiaj naszym najwiekszym problemem a sam As-Bau i jego traktowanie klientów).
            Miralon
            • Gość: Krzysiek Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.transports / 195.154.167.* 26.09.05, 13:39
              Mysle ze obwodnica bedzie okolo 300m lub ciut wiecej od Waszego osiedla wiec az
              takiego dramatu nie bedzie zwazywszy ze powinni montowac ekrany.Pytanie jest
              tylko na ile ta sielska cisza ktora teraz macie zostanie zmieniona w wycie
              ciezarowek.Mam nadzieje,ze tylko minimalnie bedzie doskwierac choc tego nie wie
              nikt na dzisiaj...
          • Gość: tina 31 Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 17:27
            bardziej miażdżący jest sposób wywiązywania się z umów przez AS-BAU , zastanów
            się, zanim kupisz coś od tej firmy
            • Gość: Krzysiek Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.transports / 195.154.167.* 26.09.05, 17:42
              Nie kupuje od As Bau chociaz z zewnatrz szeregi czy bloczki nie wygladaja
              dramatycznie.Wrecz przeciwnie.Jedyny minus to fakt,ze jest ich duze natezenie.

Bardziej interesuja mnie szeregowki najglebiej(te od fabryki) tylko ze one beda
              najbardziej wysuniete na obwodnice.
              • Gość: Artur Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 22:35
                AOW to ma być technologicznie nowoczesna inwestycja. Napewno będą ekrany, cała
                obwodnica ma być czymś w rodzaju otwartego tunelu. Ma być posadzonych też dużo
                drzew. Nie jestem pewien, ale gdzieś czytałem, że unijne normy dot. budowy
                autostrad są bardzo rygorystyczne, min. odległość od zabudowań do osi
                autostrady to 200m.
                Napewno AOW będzie mniej uciążliwa niż obwodnica wschodnia, która będzie tylko
                drogą wojewódzką.

W sprawie hałasu proponuję pojechać na Klecińską i przejść się za ekrany
                dźwiękochłonne, zobaczycie sami jak jest.

Wartość nieruchomości??
                Tu najbardziej liczy się lokalizacja, także pod kątem czasu dojazdu z centrum i
                dróg wylotowych. Myślę, że po wybudowaniu AOW i fabryki LG wartość tych
                nieruchomości wzrośnie.
                Pozdrawiam.
                • Gość: Krzysiek Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.transports / 195.154.167.* 27.09.05, 09:16
                  Czyli Twoim zdaniem Ekrany skutecznie wycisza halas? Wspomniales o Klecinie w
                  kontekscie jak sie domyslam skutecznego wyciszenia?(Pytam bo obecnie nie jestem
                  we WRO i nie moge sprawdzic).
                  • Gość: Artur Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:50
                    Na Klecińskiej są ekrany przy obwodnicy śródmiejskiej, za nimi jest naprawdę
                    cichutko.
                    • Gość: UWAZAJCIE Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: 57.66.193.* 29.09.05, 15:04
                      na tym forum wypowiadaja sie pracownicy AS_BAU
                      • Gość: Artur Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 22:50
                        Tak, jak na każdym innym również, np auto moto he he he.
                        Równie dobrze można założyć, że negatywne opinie wpisuje konkurencja...
                        • miralon Re: AS-BAU jaka jest prawda? 30.09.05, 08:40
                          Witam
                          zgadzam sie z Toba. Niech sie wypowiadaja. Przeciez to ogolnodostepne forum. A
                          wnioski z przeczytanych postow kazdy czytajacy wyciagnie sam.
                          Zachecalbym tylko pracownikow firm o ktorych mowa, zeby logowali sie do forum
                          lub pisali z nickow ktore mozna zidentyfikowac jako "pracownik" - a wiec np.
                          piszcie "Pracownik xxxxx" a nie "Zadowolony Klient xxxxx". Tak bedzie uczciwiej.
                          Miralon
                          • Gość: Artur Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:02
                            Dokładnie. Grajmy w otwarte karty. Niech pracownicy firm wypowiadają się
                            oficjalnie i szczerze, choć anonimowo. Przecież czasem ich prywatne zdanie może
                            różnić się np od służbowego ;-)
                            • Gość: Mieszkaniec osiedl Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 00:20
                              Na osiedlu As-Bau mieszkam ponad dwa lata i musze przyznac ze ta firma nie jest
                              godna polecenia. Naginaja jak tylko moga zapisy w umowach, a takze nie
                              wywiazuja sie z nich. Przyznam ze jestem mieszkancem szeregowek, wiedzialem o
                              autostradzie i o planowanych budowach budynkow wielorodzinnych (nie wliczajac
                              KONDOMINIUM) Kiedy kupowalem szereg pan prezes jak i inni pracownicy twiedzili
                              ze osiedle bedzie zamkniete pod stala ochrona a budynki wielorodzinne beda
                              odgrodzone od szeregow. Ochrona jest to fakt w godzinach od 19-7, strozowka
                              postawiona jest za brama(byla wielokrotnie przestawiana podczas budowy) w
                              ktorej ochrona siedzi przy... swieczkach. Napewno zaraz odezwie sie pracownica
                              firmy i rozpocznie swoje wywody jaka to porzadna firma (wcale sie nie dziwie bo
                              za to im placa) Temat drogi. Kazdy z miszkanocow szeregow kupujac dom musial
                              zaplacic za udzial w drogach na osiedlu, po ktorym teraz jezdzil i jezdzi
                              ciezki sprzet powodujac liczne uszkodzenia drog, chodnikow. Teraz gdy budowa
                              sie konczy zostajemy z uszkodzonymi drogami, a kto zaplaci za ich naprawe?
                              Smiem twierdzic ze SOLIDNA firma sie do tego nie poczuje. Kolejnym sprawa jest
                              wlaczenie drog biegnacych do budynkow wielorodzinnych (w tym kondominium)do
                              drogi za ktora po czesci sfinansowalismy. As-Bau zrobilo to bezprawnie gdyz nie
                              otrzymalo naszej zgody na to. W ciagu 5 lat nie doczekalismy sie bramy wjazdowej
                              (brama jest ale zostala zle wykonana i jest bezuzyteczna), ogrodzenia oraz
                              budowy strozowki. Pan prezes oczywiscie nie ma nic przeciwko, jednak koszty
                              musza pokryc mieszkancy ktorzy raz juz za to zaplacili przy kupnie szeregu.
                              W skrocie przedstawilem sytuacje jak As-Bau traktuje mieszkanow, a jak tych
                              ktorzy zamierzaja kupic mieszkanie/dom.
                              Znajomi mieli zamiar kupic mieszkanie w Kondominium ale zrezygnowali z niego
                              gdyz na scianach mieszkania byl juz grzyb, wszystko namokniete. Pozniej
                              developer zdecydowal ze nie bedzie wpuszczal klientow na budowe chca ukryc
                              wszystkie niedociagniecia. Radze sie dokladnie zastanowic nad kupnem mieszkania
                              w tej firmie, a jesli juz sie zdecydujecie to wszystkie zapewnienia Pana
                              prezesa i reszty pracownikow radze miec na pismie
                              • miralon Re: AS-BAU jaka jest prawda? 01.10.05, 07:16
                                Tak sobie czytam Twoja wypowiedz i kolejny raz dochodze do wniosku ze As-Bau
                                powinien otrzymac jakas nagrode za dzialania marketingowe. W 2004 kupowalismy u
                                nich mieszkanie. Juz wtedy mowiono o tym ze sa problemy w komunikacji na linii
                                "szeregowki"- As-Bau, mowiono ze sa jakies inne nierozwiazane kwestie. Ale jak
                                to zostalo nam pieknie wytlumaczone w As-Bau. Po kilku rozmowach bylismy juz
                                przekonani ze As-Bau to super firma a "Ci ludzie z szeregowek" to tacy co im sie
                                ciagle cos nie podoba, nie chca z firma porozumienia itd. Naprawde - za sztuke
                                przekonywania, za glebokie przekonanie co do slusznosci sprawy, za umiejetnosci
                                pokazywania faktow w sposob korzystny dla firmy - nalezy sie wielka nagroda
                                'sluzbom marketingowo-handlowym' As-Bau. Bez sciemniania! Powinnismy cenic
                                profesjonalizm - i w dzialanicha marketingowych, moim skromnym zdaniem, As-Bau
                                SUPER!!!
                                Dzisiaj twoj glos pokazuje tylko, ze nic nie stalo sie nagle. Pokazuje ze to nie
                                nagle dzisiaj, teraz, znalazla sie grupa niezadowlonych klientow, ktorzy nie sa
                                traktowani przez developera jak partnerzy a jedynie jak kolejne zrodlo przychodu
                                do firmy. To trwa od pewnego -dosc dlugiego juz czasu. Taka widac jest strategia
                                tej firmy. Jedyne co sie zmienia to liczba osob ktore wyrazaja swoja opinie. To
                                dziala statystyka. Jest coraz wiecej klientow - wiec i wiecej z nich ma dostep i
                                chec zaprezentowania swojego stanowiska na forum.
                                Mysle ze za kilka miesiecy, jesli ta firma nie zmieni swojego podejscia do
                                klientow, na tym forum bedzie zdecydowanie wiecej opinii niezadowolonych
                                klientow (Kondominium to jednak blisko 100 mieszkan). I bardzo dobrze. Niech
                                przynajmniej potencjalni klienci wiedza w co sie pakuja. Pamietajcie - na
                                wizualizacjach, przy kawie - wszystko wyglada bardzo dobrze i prawie wszystko
                                mozna ladnie wytlumaczyc.
                                Co do grzyba w Kondominium - nie dziwi mnie to. Dysponuje niezla kolekcja zdjec
                                dokumentujacych "postepy" prac. Moze sie kiedys przydadza przyszlym lokatorom
                                jako material dowodowy. Zreszta grzyb czy wilgoc jest przeciez i nam znany. Ilu
                                wlascicieli mieszkan zlokalizowanych "pod balkonami" nie ma mokrych sufitow po
                                deszczu czy w zimie? Ja juz wspolczuje mieszkancom ostatniego pietra Kondominium
                                - tym ktorzy beda mieli tarasy nad swoimi mieszkaniami. Mam nadzieje ze chociaz
                                teraz As-Bau wyciagnal wnioski z problemow z balkonami w poprzednich budynkach i
                                zadbal o odpowiednia izolacje tarasow. Oby tak bylo. Material z ktorego wykonane
                                sa sciany budynkow (Silka) genialnie nasiaka woda - jak gabka.
                                A drogi i ich uszkodzenia w trakcie budowy... Kolo szeregowek to jeszcze jest
                                ok. Przejdz sie i zobacz po deszczu jak sie drogi obok naszych budynkow
                                pozapadaly i ile jest innych uszkodzen. A moze sie jednak SOLIDNA firma poczuje?
                                (Swiat sie zmienia a my wraz z nim ;) )
                                I na koniec - w kwestii zadania pisemnych potwierdzen ustalen. Zadajcie tego!
                                Nie wierzcie na slowo. Pozniej w kwestii usterek to juz raczej nie uzyskacie
                                ZADNEJ odpowiedzi na Wasze pisma - przynajmniej u nas tak to wyglada.

Miralon
                                • Gość: gosciu Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.proxyweb.net 12.10.05, 10:56
                                  Proponuje nagrodę za najwspanialszy wał we wrocławiu. No z Jedynka może chyba
                                  konkurować. :-)))))))))))

Pan Prezes to niestety gość co mu słoma z butów wystaje, jak przychodzisz
                                  zapytać o chte to kawka, ciasteczko i milutkie teksty. Do tego niesamowita
                                  wizja osiedla, wizualizacje itp.
                                  Jak zapłacisz to wychodzi ta słoma o której pisałem wyzej. Jest poprostu
                                  niemiły i nie ma z nim gadki. Podpisują sobie umowy z podwykonawcami i potem
                                  obiążaja kosztami klientów.
                                  Tak dokładnie było w przypadku "kamyczków" przed nowymi budynkami. Nikogo z
                                  mieszkańców nie zapytał, zrobił za jak to powiedział 60 000 PLNów a dodatkowo
                                  wymusza teraz na mieszkańcach pokrywanie kosztów utrzymania tego czegoś. Umowe
                                  podpisał tak, ze to firma która to wykonała ma teraz odpowiadać za utrzymanie
                                  kamienno-zielonych terenów za 1 100 PLN/m-c Tereny te nie leżą na jego terenie,
                                  wiec jakim prawem ?
                                • Gość: SUCHY Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.orange.pl 26.10.05, 15:52
                                  Witam,

Wiekszych problemow z wilgocia, a co za tym idzie z grzybem i pleśnią na tym
                                  osiedlu raczej być nie powinno. Muszę przyznać, że generalny wykonawca podszedł
                                  do tego problemu bardzo solidnie i przy dobrej współpracy uda się im przy naszej
                                  pomocy zakończyć osuszanie tego osiedla, które zostało rozpoczęte jakiś czas
                                  temu właśnie po to, aby wszyscy byli zadowoleni z zakupu.
                                  Nie jestem pracownikiem ani udziałowcem Asa.
                                  pozdrawiam
                              • Gość: Tina31 Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 08:54
                                zapisywanie czegokolwiek z SOLDNĄ firmą , również nie ma sensu , bo nawet umowa
                                w formie aktu notarialnego nie jest dla tej firmy dokumentem , który należy
                                respektować.
                          • Gość: garym Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.crowley.pl 04.10.05, 12:30
                            Mam wrazenie ze pracownicy AS-BAU podpisuja sie w stylu klient, klientka AS-
                            BAU, ewentualnie zadowolony klient. Nick wymyslony jedynie na potrzeby jednej
                            wypowiedzi.
                            • Gość: me Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: 212.183.15.* 04.10.05, 12:45
                              No przecież poniżej o tym właśnie pisałem.
                              Wszyscy którzy mają pozytywne zdanie o AsBau to pracownicy firmy.
                              Przez analogię wszyscy, którzy mają zdanie negatywne to pracownicy konkurencji.
                              Na tym forum piszą jedynie pracownicy deweloperów.
                      • Gość: me Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.tele2.pl 01.10.05, 23:33
                        Generalnie należy założyć że jeśli ktoś na forum wypowiada się o firmie
                        pozytywnie, to jest jej pracownikiem. Natomiast wszystkie negatywne wypowiedzi
                        są pisane przez pracowników firm konkurencyjnych. Przyjęcie takiego założenia
                        powoduje wyjaśnienie sytuacji i wszyscy wiedzą na czym stoją.
                        Jest co prawda trochę surrealistycznie, ale wiadomo czego się spodziewać.
                        Pozdrawiam pracowników As-Baua oraz pracowników konkurencji.
                        • Gość: km Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.tele2.pl 02.10.05, 08:35
                          Brawo Watsonie! Jak ty na to wpadles?
                          • Gość: BMK Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 10:38
                            Mam jeszcze pytanie do pozostalych mieszkancow. Konczy mi sie umowa z Cyfra + i
                            zastanawiam sie czy nie zrezygnowaci podlaczyc do tej osiedlowej sieci. Skoro
                            cena za pelny pakiet wynosi 34zl to mysle ze nie jest to zla oferta. Korzysta
                            ktos z tej sieci? Sa jakies problemy, jak z jakoscia?
                            • Gość: km Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.tele2.pl 04.10.05, 12:34
                              Ten pełny pakiet chyba nie wystartowal. Przynajmniej u nas bylo takie
                              ogloszenie. A nowe abo Cyfry+ za 24 złote, IMHO, atrakcyjne jest.

km
                              • Gość: BMK Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 14:34
                                Tak abonament za 24 zl ale jest w nim(oczywiscie mniejwiecej) to co w
                                osiedlowej jest za 11,10 :) Wedlug tego co napisali nie ma tej minimalnej
                                ilosci osob (jest to prawda ze te kanaly tematyczne maja minimalne ilosci -
                                pytalem znajomego pracujacego w Vectrze)
                                Co do startu tego pakietu to mysle ze pojawi sie gdy zaczna sie ludzie
                                wprowadzac do Kondominium, wiec sadze ze bedzie to ok lutego. Wiadomo ze lepiej
                                zaplacic 34 zl niz ponad 50 nie liczac tych dodatkowych opcji tymbardziej ze w
                                tygodniu nie ma zbyt wiele czasu na telewizje a jednynie w weekendy
                                • Gość: Natka Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.ift.uni.wroc.pl 23.11.05, 13:58
                                  Tez sie niedlugo wprowadzam na Drohobycka i bede potrzebowala kablowki.
    • Gość: Erta Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 23:46

Na naszym forum - www.as-bau.wroclaw.pl/forum/viewforum.php?f=1
      znaleźć można link do artykułu dotyczącego sprawy ogródków, które kupili nasi
      sąsiedzi w AS-BAU a teraz nie mogą mieć ich na własność. Myślę, że warto przeczytać.
      Erta
      • Gość: tina31 Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 08:07
        przeczytać na pewno warto , choć w artykule jest parę nieścisłości , tzn.
        prezes zaproponował nie użytkowanie wieczyste tylko prawo do wyłącznego
        użytkowania , które tak naprawdę nic nie znaczy , bo to jest tylko dobra wola
        sąsiadów z górnych piętr , która zawsze może się zmienić , może zmienić się
        również sąsiad i nowego już nic nie obowiązuje , nie jest to również wpisane w
        księgach wieczystych więc tak naprawdę towielka lipa. Wielki upust to 2000 zł
        na miejscu parkingowym , rewelacja , brawo Haczkiewicz , cóż za
        wspaniałomyślność.!!!!!
        • Gość: sasiad z gory Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 23:49
          A ja bym sie mieszkancom wyzszych pieter nie dziwil gdyby sie sprzeciwiali
          wylacznosci. Bo jesli wszedzie sa drogi,chodniki i kamienieto nawet nie ma
          gdzie wyjsc z psem czy dzieckiem (bo w na tych mikroskopijnych placach zabaw,
          dziecko razej sobie nie pobiega)
          • Gość: tina31 Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 09:46
            i tu leży cały problem mieszkańców parteru , nigdy nie będzie pewności jak
            zachowają się mieszkańcy wyższych pięter (choć kupując mieszkanie na wyższych
            kondygnacjach , wiedzieli , że ogródki należą do mieszkań na parterze) , ludzie
            są jednak zmienni ( a Haczkiewicz rżnie głupa i udaje , że o tym nie wie)
            • Gość: EVE Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:35
              witam!!
              całkowicie nie wiem jak ma się ustosunkowac do tych wszystkich wypowiedzi, które tu przeczytałam. Sprawa jest taka. Chcemy kupoić mieszkanie na ulicy kunickiego, tam gdzie teraz jest jeszcze wielki dół, po burzliwych poszukiwaniach odpowiedniego banku zdecydowaliśmy że fajnie by było mieszkać w okolicy którą znamy (obecnie trawowa). podjęliśmy decyzję (choć umowy jeszcez nie podpisaliśmy) o nabyciu mieszkania na parterze, w skłąd którego wchodzi ten "sporny" ogródek. Chiałam zapytać co w takiej sytuacji robić, umowę podpisujemy lada dzień, a tu tyle wątpliwości i co komu przeszkadza przynalezność ogódka do mieszkań na parterze?? prosze o obiektywne sugestie, ponizej podaje swój adres mailowy, z góry dziekuje.

ps. nie jestem pracownikiem firmy sa-bau :))))

ewelina.cz4@interia.pl
              • Gość: fra_mauro Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 18:47
                Eve, chyba najlepiej z projektem umowy uderzyc do jakiegos prawnika,
                dostarczajac mu przy okazji watpliwosci osob, ktore maja ogrodkowy problem
                (wydrukuj po prostu watek). My juz "wdepnelismy" w Kunickiego na dobre, temat
                ogrodkowy nas nie dotyczy ale martwi nas cos innego: otoz As-bau stara sie o
                kredyt pod zastaw dzialki wlasnie na Kunickiego.
                • Gość: gosc11 Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:11
                  ...jaki jest final sporow z As-Bau o ogrodki? Czy mieszkancy wygrali sprawe
                  przed sadem, czy wisi to ciagle w powietrzu?
                  • Gość: gość Re: AS-BAU jaka jest prawda? IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 20.04.06, 19:43
                    Sprawy w toku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka