Dodaj do ulubionych

SKOŃCZYĆ Z INTEGEREM

25.04.05, 19:49
MIESZKAM NA CHABROWYM,SŁUCHAM I CZYTAM O PROBLEMACH NASZYCH OD PONAD ROKU,O
CHAMSTWIE I NIEKOMPETENCJI TEGO DEVELOPERA MOGĘ NAPISAĆ KSIĄŻKE-ALE MAM JUŻ
DOŚĆ-"TAKA" FIRMA NIE MA PRAWA JUŻ ISTNIEĆ NA RYNKU-TRZEBA ICH ZNISZCZYĆ
MEDIALNIE-ŻEBY WIĘCEJ NIE OSZUKIWALI LUDZI-TO SĄ OSZUŚCI A NIE RZETELNY
DEVELOPER{ZA KTÓREGO SIĘ PODAJĄ} I TRZEBA Z NIMI SKOŃCZYĆ!!!
Obserwuj wątek
    • wysoczanka Re: SKOŃCZYĆ Z INTEGEREM 26.04.05, 09:54
      Przyjdź dzisiaj na spotkanie o 20, bo będziemy rozmawiali o pierwszych aktach
      notarialnych.Mając na uwadze ich poczynania do tej pory - jesteśmy w dużym
      niebezpieczeństwie!!!!! I nie denerwuj się - zgubi ich ta pewność siebie.
      • wysoczanka Re: SKOŃCZYĆ Z INTEGEREM 27.04.05, 09:32
        Wczoraj integer przysłał na Chabrowe wzór umowy przenoszącej własność,
        sporządzoną w kancelarii Bronsztejn i Masternak, w której do aktów chcą nam
        wpisać bezterminową i bezpłatną służebność drogi(której nie było nawet w
        projekcie przy podpisaniu z nami umów) na rzecz tzw. Chabrowego II. Oprócz tego
        są inne zapisy na naszą szkodę, stawiające integer w pozycji uprzywilejowanej.
        Będziemy walczyć wszystkimi środkami a zaczynamy od nagłośnienia. Integer jest
        dowodem, że Polska nierządem stoi!!!!!!!!!!!!!!!
      • wysoczanka Re: SKOŃCZYĆ Z INTEGEREM 30.04.05, 09:07
        Niestety zarząd integera jest niereformowalny!!! V-ce prezes zarządu kłamie
        mówiąć, że drogę osiedlową a nie gminną - zawdzięczamy poczynaniom firmy
        integer, która teraz w zamian ma prawo żądać od nas służebności drogi na rzecz
        II etapu Chabrowego.
        Wyjaśnienie jest na stronie www.chabrowe.pl i można potwierdzić w
        gminie.Integer ma nam oddać to za co zapłaciliśmy - mieszkania i grunt, w
        dodatku tak urządzony jak w projekcie obowiązującym w dniu podpisania z nami
        umów kupna-sprzedaży! Nie zatwierdzaliśmy żadnych zmian i poprawek projektowych
        i to co chce zrobić firma integer to oszustwo!!!
    • Gość: contiki Re: SKOŃCZYĆ Z INTEGEREM IP: *.crowley.pl 26.04.05, 10:24
      Byc moze koniec juz blisko-podobno wojewoda wstrzymal im pozwolenie na budowe
      drugiego osiedla - Chabrowego 2. Pisze podobno ,gdzies na necie taka informacja
      mi sie przewinela, wiec niech sobie kupujacy tam mieszkania sami sprawdzą, we
      własnym interesie.
    • Gość: rexxx Re: SKOŃCZYĆ Z INTEGEREM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.05, 18:57
      Drozd2 chcesz zniszczyć Integer, a pomyślałeś że przez to znisczysz tych co
      upili w Integerze mieszkaniana chabrowym 2. Ty już masz mieszkanie i myślisz
      tylko swoim interesie !!!!!! jesteś beznadziejny
      • Gość: Mika Re: SKOŃCZYĆ Z INTEGEREM IP: 80.68.239.* 26.04.05, 20:09
        uważasz, że lepiej milczeć i pozwolić integerowi oszukiwać kolejnych ludzi? Nie
        dajmy się zastraszyć, przecież im tylko o to chodzi, żeby kazdy siedział cicho.
        W ten sposób taka nierzetelna firemka będzie dalej funkcjonować i naciągać
        kolejnych klientów. Przecież to w interesie tych co kupili mieszkania na
        hipotetycznym chabrowym-2 ujawniamy w jaki sposób integer traktuje swoich
        klientów, po to aby oni mogli uniknąć naszych błędów. ty rexxx wolisz siedzieć
        cicho i liczyć,że nagle integer sam się "nawróci" albo przyjdzie dobra wróżka.
        Jesteś bardzo naiwny, a to co uprawia integer to jest ordynarna walka o kasę i
        nie ma tu miejsca na sentymenty.
        • Gość: rexxx Re: SKOŃCZYĆ Z INTEGEREM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.05, 20:57
          najpierw przeczytaj Mika , co napisał drozd2.Potem przeczytaj co ja
          napisałem a następnie troche pomyśl, a najlepiej postaw się na miejscu
          osób, które kupiły miszkanie na ch2. śledzę historię chabrowiczów 1 od wielu
          miesięcy i szczerze jestem po ich stronie. Niech oni wiedzą, że i
          przyszli ch2 są zbulwersowani tym co wyprawia z ch1 Integer. My to dopiero
          mamy przed sobą. Tylko nie dziw się, że trwoży nas tekst ZNISZCZYĆ INTEGER.
          Bo to znaczy zniszczyć ludzi, którzy cały swój dorobek przeznaczyli na
          swój kącik - który Wy ch1 już macie. Mam nadzieję, że ta kampania p-ko
          Integerowi przyniesie pozytywne konsekwencje, zarówno dla Was jak i dla nas.
          Pozdrowienia od mam nadzieję przyszłego ch2
          • Gość: Mika Re: SKOŃCZYĆ Z INTEGEREM IP: 80.68.239.* 26.04.05, 21:18
            To co pisze się na forum, pewnie tak samo trwoży cię teraz, jak nas w zeszłym
            roku pojawiające się plotki, że integer upada, czy ogłoszenia prasowe opłacone
            przez ich podwykonawców, że nie zapłacili im za wykonane prace i że bedą od nas-
            przyszłych mieszkańców, ściagać swoje nalezności. jednak to nie powstrzymało
            integera od dalszego, konsekwentnego pakowania nas i was w kłopoty. jesli
            integer nie zacznie powaznie traktować swoich klientów, nie zacznie dbac o swój
            wizerunek-ale nie dobra miną i kłamstwami, tylko uczciwością i prawdą- to
            kolejnego osiedla nie powinni juz więcej budować. Skoro nie potrafia uczciwie
            pracowac z ludźmi to niech juz lepiej zajma sie tym co im wychodzi chyba lepiej-
            renowacją zabytków. Jak sie ktos na czyms nie zna i czegos nie potrafi to niech
            sie za to nie bierze. Pozatym zakładam,że chabrowe-2 wybudują i wywiążą sie z
            umów, które z wami zawarli. Przecież w końcu juz im za to zapłaciliście.
            • Gość: rexxx Re: SKOŃCZYĆ Z INTEGEREM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.05, 21:59
              Tu masz Mika rację, nie wiem co Was martwiło kiedy czekaliście na
              upragnione mieszkanie.Wtedy dopiero kiełkowała u mie myśl o zakupie
              wasnego m . Pewnie też mieliście stracha. Też nie rozumię dlaczego jak by
              nie było "renomowana" firma nie traktuje poważnie swoich klientów.Znam Wasz
              problem głownie z tego forum oraz ze strony www.chabrowe.pl. Ale przed
              podpisaniem umowy jeździłem na ch1 i pytałem się mieszkańców głownie bud.
              D. Szczerze mówiąc nie mieli większych zastrzeżeń( oczywiście poza terminem
              oddania mieszkań) i to mnie uspokoiło. Jednak teraz wiem co (a raczej kto?)
              Was gnębi. Sczerze mówiąc Integer zasłużył sobie na antyreklamę w środkach
              przekazu takich jak gazeta czy telewizja. Zwłaszcza ten kolo z biura
              spredaży. Może to nimi wstrząśnie. W końcu mają jeszcze trochę mieszkań do
              sprzedania na ch2. Teraz np. wiem Integer chce Was wyrolować ze służebnością
              drogi doj. do ch2 i aktami notarialnymi. Widzę ( właściwie czytam)
              jednak, że trzymacie się nieźle, i ja trzymam Waszą stronę. Będę czekał z
              niecierpliwością na dalsze rozwiązania. Jeszcze raz pozdrawiam
              • wysoczanka Re: SKOŃCZYĆ Z INTEGEREM 27.04.05, 09:26
                Wczoraj integer wysłał koledze wzór umowy sprzedaży (przeniesienie własności,
                sporządzony w Kancelarii Bronsztejn, Masternak we Wrocławiu. Napisano tam, że
                integer do aktów wpisuje bezterminową i bezpłatną służebność drogi (przejazd,
                przechód) na rzecz właścicieli działki obok, czyli także mieszkańców Chabrowego
                II. To jest chamstwo i bezprawie!!!. Oprócz tego są inne zapisy na naszą
                niekorzyść, które stawiają integer w sytuacji uprzywilejowanej.
                Czy Polska długo jeszcze będzie krajem nierządu???
              • wysoczanka Re: SKOŃCZYĆ Z INTEGEREM 27.04.05, 11:08
                Miej świadomość, że w integerze okłamuje się ludzi patrząc im prosto w oczy,
                zmienia się dokumenty, projekty bez powiadomienia strony kupującej, ukrywa się
                informacje ważne z punktu widzenia umów, uprawia się prywatę - ustawiając
                własne dzieci(mają tu mieszkania latorośle zarządu integera)ponad interesem
                tych, którzy za te mieszkania naprawdę zapłacili!!!!!!!!
                • Gość: Mika Re: SKOŃCZYĆ Z INTEGEREM IP: 80.68.239.* 27.04.05, 11:28
                  Ja integer pytałam wielokrotnie o to czy zamierzają ustanowić służebność drogi,
                  w tym dwa razy na piśmie, przypominając im, że w umowie przedwstępnej zawartej
                  w formie aktu notarialnego, zobowiązali się, że nie będzie żadnych obciążeń. Na
                  pierwsze pismo z lipca ubiegłego roku wogóle nie odpisali. Na drugie z lutego
                  2005 odpowiedzieli, że nie maja obowiązku tłumaczyć się przed mieszkańcami Ch-1
                  co do swoich zamierzeń odnośnie CH-2. A przecież ta cholerna droga przebiega
                  przez nasze osiedle i jak najbardziej godzi to w nasz interes. A wczoraj
                  przesłali mi propozycję aktu notarialnego, z którego wynika, że jakies dwa
                  tygodnie temu ustanowili służebność drogi, bez powiadamiania nas o tym, wbrew
                  zapisom w umowie przedwstępnej! Przecież to jawne oszustwo!!!
                  • Gość: caddy z Ch-1 Re: SKOŃCZYĆ Z INTEGEREM IP: *.crowley.pl 27.04.05, 11:56
                    Dlatego my, nie mający umów wstepnych w formie aktów notarialnych, LICZYMY NA
                    TYCH, KTÓRZY TAKIE AKTY MAJĄ, ze nie dadzą sie kupic Integerowi i wumusza
                    sprzedaz mieszkan zgodnie z umowami wstepnymi, bez zadnych obciazen!!!DROGA NA
                    CHABROWE - 2 PRZEZ NASZE OSIEDLE NIE PRZEJDZIE!!!! PO NASZYM TRUPIE!!!
                • Gość: Max Re: SKOŃCZYĆ Z INTEGEREM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.05, 23:58
                  A na czym polega popieranie latorośli zarządu?
                • Gość: Gość Re: SKOŃCZYĆ Z INTEGEREM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.05, 09:50
                  Powiedz na czym polega "ustawianie" interesu własnych dzieci, bo coś mi
                  oszczerstwem pachnie
      • Gość: tijo Re: SKOŃCZYĆ Z INTEGEREM IP: *.crowley.pl 27.04.05, 14:54
        Trzeba z nimi skonczyc i tyle. To banda!! A przyszli mieszkancy Chabrowego 2 -
        zastanowcie sie, jak bedziecie dojezdzac do swoich domow?! Bo na pewno nie
        przez Chabrowe 1 , nawet jesli integer zapewnia Was, ze tak bedzie.
        • drozd2 Re: SKOŃCZYĆ Z INTEGEREM 27.04.05, 20:04
          PISZĘ TO DO MIESZKAŃCÓW CHABROWEGO II-TO ŻE NIE SPRAWDZILIŚCIE DOKŁADNIE
          DEVELOPERA NIE ZROBILIŚCIE ROZEZNANIA U NAS NA CHABROWYM I , ZGODZILIŚCIE SIĘ
          NA PODPISANIE TAK NIEKORZYSTNYCH UMÓW Z"TĄ"FIREMKĄ NIE WRÓŻY WAM DOBRZE NA
          PRZYSZŁOŚĆ-O CZYM SIĘ WKRÓTCE PRZEKONACIE NA WŁASNYCH ODBIORACH.WSZYSTKO TO Z
          CZYM WALCZYMY MY-WY MACIE ZAKLEPANE JUŻ W UMOWACH[niech was nie żdziwi odbiór
          waszego M w środku budowy bez dachu i schodów tylko po to by "integer"nie
          płacił wam odsetek karnych]DLATEGO BĘDZIEMY DĄŻYĆ DO TEGO BY
          TAKA "CHAMSKA"FIRMA I JEJ PRACOWNICY MIELI MNÓSTWO PROBLEMÓW W PRASIE,TELEWIZJI
          I SĄDZIE-MOŻE TO ICH NAUCZY SZACUNKU DO KLIENTA[w co raczej wątpie ale pokładam
          nadzieję]-ludzieINTEGER TO OSZUST!!!
          • anetta75 Re: SKOŃCZYĆ Z INTEGEREM 29.04.05, 09:25
            Witam,
            szczerze współczuję bojów z developerem i radzę zrzutkę i wynajęcie prawnika (dobrego!) który będzie Was reprezentował w kontaktach z nimi.
            pozdrawiam, Anetta.
            • wysoczanka Re: SKOŃCZYĆ Z INTEGEREM 29.04.05, 09:50
              Dziękujemy i mamy już prawników. Niektórzy z nas, niedługo zafundują tej firmie
              niezłe zaskoczenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka