Dodaj do ulubionych

Chabrowe II, Wysoka, Integer

13.06.05, 10:43
Nie wiem czy przyszli mieszkańcy osiedla Chabrowe-II zauważyli, że na ich
budowie ostatnio nic się nie dzieje. Czyżby integer zarządził przerwę letnią,
zbyt ciepło jest na pracę, czy może już im zabrakło kasy? Postanowiłam w
ramach pomocy przyszło-sasiedzkiej informować codziennie tych, co nie mogą
zbyt często obserwować postępów na budowie o frekwencji. A więc dziś o
godz.9.00 rano na całej budowie przebywało 6 osób (słownie: sześć). W tym
tempie to chyba nie wybudują zbyt szybko...
Obserwuj wątek
    • Gość: gil Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.05, 14:58
      Wlaczyli 1 (slownie: jedna) betoniarke! :)
      • Gość: lynx Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer IP: *.crowley.pl 13.06.05, 15:28
        Witam w klubie !!
        No to zaczyna sie Wam to samo, przez co mysmy na Chabrowym I przeszli i wciaz
        przechodzimy!!
        Nie liczcie na jakiekolwiek, nawet glupie wyjasnienia ze strony integera, na
        zadna odpowiedz na wasze pisma, na potraktowanie Was przez tego , pozal sie
        Boze developera, jak klientow, ktorzy dali mu do reki swoja niemala kase.
        Liczcie za to na brak informacji np. o istotnych zmianach projektowych w
        trakcie realizacji (potem Wam powiedza, ze zbudowali zgodnie z projektem, a ze
        ze zmienionym, to niewazne), na cynizm i arogancje szefa BSM , na
        wielomiesieczne opoznienia oddAANIA MIESZKAN - I JESZCZE WIEKSZE - W ZAWARCIU
        AKTOW NOTARIALYCH!itp itd....
        Wiecej poczytajcie sobie na naszym forum - link do niego na www.chabrowe.pl.
        Aha, ciagle pytajcie w integerze, ktoredy bedzie dojazd do Waszego osiedla- i
        nie dajcie sie splawic zapewnieniem ,ze oni juz to zalatwili przez Chabrowe I.
        Tak nie bedzie, sprawa w sadzie juz wkrotce...
        • mikamik Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer 14.06.05, 09:43
          Dziś o 8:45 doliczyłam się 5 pracowników na całej budowie Chabrowego-II.
          Frekwencja spada...
          • Gość: lynx Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer IP: *.crowley.pl 14.06.05, 10:23
            no coz, historia lubi sie powtarzac.... ja bym tulko doradzal tym, ktorzy maja
            tylko "zwykle" umowy przedwstepne- zawarcie ich jeszcze raz , juz w formie aktu
            notarialnego. zawsze to troche bezpieczniej, oplata rzedu 1500 - 2000 pln to
            doprawdy niewiele , w porownaniu ze stresem, jakiemu to moze zapobiec.
    • Gość: Bob budowniczy Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.06.05, 23:05
      Pragne potwierdzić Wasze jakże trafne spostrzeżenia. Jestem jednym z wykonawców
      na tej bardzo dalekiej od ok budowie.Przyczyna problemów jest jakże prozaiczna.
      Integer nie płaci swoim wykonawcom od przeszło dwóch miesięcy.Firmy potopiły
      mnóstwo kasy w materiałach i teraz siedzą i kwiczą.Większość ekip ewakuowała
      się w popłochu z obawy przed dalszym brnięciem w "kredytowanie".Ambitne terminy
      zakończenia tej inwestycji przykryla gruba warstwa kurzu, smutku i braku
      nadziei.Pozdrowionka .
      • mikamik Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer 15.06.05, 15:41
        Dziś ok.9 rano naliczyłam na całej budowie 8 pracowników. Postępów w budowie
        nie widać, bo przy takim zaangazowaniu, trudno spodziewać się widocznych
        efektów, choś dziś koło 8. strasznie hałasowali koparką czy spychaczem - przez
        20 minut. Odnoszę wrażenie, że budynek I -ten połozony najdalej od ul.
        Chabrowej, raczej rozbierają, niż budują. Kilka tygodni temu rozebrali kawałek,
        bo podobno mieli jakieś problemy z pozwoleniem na budowę, coś im za blisko
        wyszło planowanej obwodnicy, potem burza kawałek zdemolowała. Jak tak dalej
        pójdzie, to nie chciałabym być na miejscu tych co kupili tam mieszkania. A to,
        ze integer nie płaci swoim podwykonawcom, to wygląda na stały element
        prowadzenia interesów przez integer. Juz przy budowie CH-1 przerabialiśmy wciąż
        zmieniające sie ekipy podwykonawców, przerwy w pracach tak jak teraz na CH-2.
        • Gość: observator Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 15.06.05, 16:09
          Wychodzi na to, iż przedpłaty jakie zebrał Integer od kupujących mieszkania na
          CH-2, poszły na ukończenie budowy CH-1. A początek CH-2 sfinansował bob
          budowniczy i inne firmy które już sobie poszły. Co dalej? Projekt CH-3 i
          przedpłaty na sfinansowania CH-2?
          • Gość: ata Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.05, 23:18
            no tak, a nie mówiłam ...
            już rok temu wpadłam na ten pomyśł.
            widocznie integer wpadł na niego jeszcze wcześniej :)))
            nie pozostaje nam nic innego jak cieszyć się (przepraszam z góry chabrowiczów
            II), ze znaleźli kaskę na dokończenie NAS (bo różnie z tym bywało) i modlić się
            o wydanie wszystkim AKTÓW... a na koniec współczuć chII. wiemy co będziecie
            przechodzić i współczujemy!!!!!!!!
            • kleopatryx Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer 18.06.05, 16:01
              Rany, a ja właśnie tam kupiłam mieszkanie.
              • mirai Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer 18.06.05, 18:45
                Jak dwa lata temu byłam w biurze Integeru, to Chabrowe II miało być oddawane w
                czerwcu 2005.
                Jesli możesz, to zastanów się jeszcze nad rezygnacją z umowy przedwstępnej!

--
                Mirai, pierwsza, jedyna, niepowtarzalna
                12 latka no 1. on p.r.a
                Proud Member of S.W.A.T. & Woosh Club
                • kleopatryx Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer 22.06.05, 08:10
                  Jak kilka dni temu kupowałam mieszkanie to powiedzieli, że plan jest na koniec
                  lutego (tak jest w umowie), ale zastrzegali sobie, że z powodu pogody moga byc
                  opóźnienia. Z tego co wiem, mozna zajrzeć do dziennika budowy i sprawdzić, czy
                  spóźnienie jest efektem pogody czy braku personelu. No i wyciagnać to w sądzie.
                  W tym sęk, że mi zależy na przeprowadzce do nowego mieszkania, a nie na
                  ciaganiu po sądach. A ja tak wierzyłam, że to solidna firma.
                  • Gość: rexxx Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.05, 08:55
                    ja kupiłem mieszkanie na ChII w lutym. Wtedy wydawało się, że firma
                    o.k.Jednak od tego czasu śledzę w/w forum oraz forum chabrowiczów I i widzę
                    (czytam), że będzie niezła jazda. A jeśli chodzi postęp w budowie to od
                    kwietnia praktycznie nie zrobiono za wiele. Oczywiście pan z BSM zapewnia,
                    że prace idą planowo i Z PEWNOŚCIĄ nie będzie opóźnień. Śmiechu warte. Już
                    teraz widać, że budynek I przy takim tempie prac to zostanie wybudowany
                    gdzieś za rok. Co ciekawe właśnie tam sprzedano najwięcej mieszkań ( ja też
                    kupiłem). Osobiście nie śpieszy mi się z przeprowadzką, ale zaczynam
                    zastanawiać się czy w ogóle będę tam mieszkał. Przy okazji pozdrowienia dla
                    Chabrowiczów I za niezłomną walkę( śledzę na bieżąco Wasze forum)oraz
                    pozdrowienia dla przyszłych chabrowiczów- mam nadzieję ;)
                    • Gość: lynx Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer IP: 213.77.27.* 22.06.05, 10:56
                      Jesli chodzi o bud. I , to jest tam jakis problem z pozwoleniem na budowe,
                      prawdopodobnie ten budynek integer wyłączył z pozwolenia na całe osiedle, gdyż
                      coś z nim jest nie tak..Grozilo zatrzymanie pozwolenia na całą budowę, a tak
                      zatrzymano tylko pozwolenie na I. Ostatnie prace na tym budynku przypominały
                      raczej rozbiórkę niż budowę. Tak słyszałem, radzę sprawdzić...
    • Gość: Lynx Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer IP: 213.77.27.* 20.06.05, 12:37
      A na budowie znow 3-4 pracowników + 2 kierowników z mocno markotnymi minami....
    • Gość: zielona Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.05, 22:12
      a wogóle to tutaj coś kiepsko z wodą!
      • mikamik Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer 21.06.05, 10:33
        Trochę zaniedbałam w zeszłym tygodniu liczenie pracowników na budowie, ale
        frekwencja się nie poprawiała, więć nie chciałam się powtarzać, że kolejnego
        dnia były 3-4 osoby.
        Ale za to dziś był naprawdę wysyp ludzi. Nie liczyłam dokładnie, ale pracowało
        ich na dwóch budynkach, gdzies po 10 osób. No, no. Może cos podgonią.
        • mikamik Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer 30.06.05, 10:53
          Dziś na budowie chabrowego-II frekwencja wynosi ok.15 pracowników, czyli
          średnio ok.3,9 pracownika przypada na budynek. :-))
      • kleopatryx Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer 22.06.05, 08:12
        W jaki sensie kiepsko z wodą? Leci brudna czy brak jej?
        • Gość: mmmaslov Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer IP: *.ice.ae.wroc.pl 22.06.05, 10:52
          tzn., że ciśnienie nie jest porażające.

mmmaslov
          • Gość: lynx Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer IP: 213.77.27.* 22.06.05, 11:00
            Jesli chodzi o bud. I , to jest tam jakis problem z pozwoleniem na budowe,
            prawdopodobnie ten budynek integer wyłączył z pozwolenia na całe osiedle, gdyż
            coś z nim jest nie tak..Grozilo zatrzymanie pozwolenia na całą budowę, a tak
            zatrzymano tylko pozwolenie na I. Ostatnie prace na tym budynku przypominały
            raczej rozbiórkę niż budowę. Tak słyszałem, radzę sprawdzić...
            A CO DO WODY, CIŚNIENIE JEST , ALE TYLKO NA PARTERZE, A I TO NIE ZAWSZE DA SIĘ
            WŁĄCZYĆ ZMYWARKĘ LUB PRALKĘ
            • wysoczanka Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer 23.06.05, 13:38
              Dzięki za słowa poparcia dla mieszkańców Chabrowego I:)))
              Kochani tak w skrócie: patrzcie na ręce każdej osobie z tej firmy,nie wierzcie
              w żadne terminy i przygotujcie się na niezłą jazdę!!!!!!!!!
              Nasze poparcie macie- proszę na forum, pytajcie śmiało.
              Odpowiemy na każde pytanie i jak trzeba macie wspomożenie od nas :)
              I nie wierzcie w te rzekome antagonizmy między Chabrowym I i II!
          • Gość: maslow Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer IP: *.iep.ae.wroc.pl 27.06.05, 14:01
            mmmaslov nie narzekaj- w koncu mozesz wsiasc w auto i po 6km sie wykąpac. A
            maja robic ci co sa z Białegostoku
            • mikamik Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer 23.01.06, 10:14
              7 miesięcy temu informowałam, że na budowie osiedla Chabrowego-2 mało się
              dzieje. Prawie przez całe lato na budowie czterech budynków było kilku-
              kilkunastu budowlańców. Ale za to teraz, w środku zimy prace trwają w
              najlepsze. Od 7 rano pracownicy odśnieżają, potem z palnikami rozgrzewają lód,
              trwają prace dekarskie, tynki wewnątąrz są kładzione itd. Ale to wszystko nic.
              W ostatnią sobotę 21.01.2006r. do godziny 20.30 był wylewany strop w budynku I.
              Nie ma przecież takich polepszaczy, które pozwalają wylewać beton, gdy na
              zewnątrz jest temperatura minus 24!!!!!! Gratuluję firmie integer organizacji
              pracy!
              • mikamik Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer 23.01.06, 10:18
                Małe sprostownie: no może w sobotę było trochę cieplej, ale dziś w nocy było
                minus 24.
              • Gość: Ewik Re: Chabrowe II, Wysoka, Integer IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 24.01.06, 08:26
                Chyba jednak są tylko strasznie drogie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka