Gość: anarella30 IP: 156.17.253.* 21.07.05, 12:14 No wlasnie... Niech podziela sie spostrzezeniami osoby, ktore juz podpisaly protokol odbioru mieszkan. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dodi Re: Profit development IP: 212.160.104.* 02.08.05, 16:12 Zdecydowanie zalecam rozwagę przed związaniem się z tym deweloperem ... Przed podpisaniem umowy wszystko miało być cudownie i z troską o klienta co było później nadaje się tylko do EKSPRESU REPORTERA .... Finałem był dzień odbioru i klikadziesiąt usterek - termin usunięcia miesiąć. Oczywiście w spora część pozostała nie usunięta, więc kolejny termin 5 sierpnia, ale nie mam specjalnie złudzeń. Mam jeszcze kilka ciekawszych problemów ale na razie czekam na decyzje dewelopera ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Profit development IP: 217.140.1.* 03.08.05, 08:52 Czy to chodzi o sam odbiór mieszkania i usterki czy jeszcze w czymś developer dał d.... Właśnie jestem po podpisaniu umowy i mam strach w oczach. W końcu nie ma idealnych developerów, na co mam zwrócić jeszcze uwage??? Co prawda jestem już po podpisaniu umowy, z której nie do końca jestem zadowolona, ale póki co wpłacone jest tylko 5%, a nie cała kwota. Czego się można po nich spodziewać??? Proszę o jakieś info, bo spać po nocach nie mogę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Visitor Re: Profit development IP: 212.160.104.* 03.08.05, 14:15 Na pewno nie odbieraj mieszkania, zanim ci nie podłączą wszystkich mediów. Nie daj się zbyć stwierdzeniem, że taka jest kolejność: odbiór mieszkania --> budynku --> podłączenie mediów. Efekt jest taki, że czekamy cały czas na podłączenie prądu i gazu. Podobno gaz ma być najwcześniej pod koniec miesiąca sierpnia, na początku września. Developer chciał się zmieścić w terminie, który ustalił z nami (inaczej płaciłby karę) ale efekt jest mierny. Brak prądu, gazu i wiele usterek oraz niedoróbek wynikających pewnie z pośpiechu. Mówie tutaj o porysowanych szybach, ramach okiennych itp. Oczywiście że nie za bardzo mu sie spieszy aby to poprawić. 70% usterek nie jest poprawianych w terminie, a te które są kosztowne stara się wszelkimi sposobami nie poprawiać. Wypis z ich strony internetowej: "Misją firmy jest: 'Budować mieszkania i domy dla najbardziej wymagających Klientów'. Na każdym etapie współpracy z Klientem (zakup lokalu, obsługa w trakcie budowy, przekazanie lokalu, opieka poodbiorowa) robimy wszystko, aby obsługa Klienta była realizowana na najwyższym poziomie, a nasza praca dawała satysfakcję Klientowi." Dobry żart ;-). Dodam jeszcze że praktycznie większość mieszkań na parterze ma mokre ściany (trzeba się było zmieścić w terminie), rurki gazowe zwykłe zamiast miedzianych (trzeba gdzieś oszczędzić), do tego rury kanalizacyjne i odpływowe na wierzchu zamiast w ścianie (winny pośpiech czy oszczędność?). Nie wspominam nawet o różnych kominach, wypustkach na ścianach w każdym pomieszczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strzelec Re: Profit development IP: *.wbc.lublin.pl / *.wbc.lublin.pl 10.08.05, 13:06 A nie mówiłem (na początku roku), że Profit Development to zwyczajny "...MENT"? Nie daleko pada jabłko od jabłoni. Czego można oczekiwać od kadry wywodzącej się z WPBM Mój Dom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Profit development IP: 217.140.1.* 10.08.05, 14:21 To kto Twoim zdaniem jest lepszy??? Bo czytając opinie na forum to nie ma idealnych developerów i każdy ma swoje za uszami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodi Re: Profit development IP: 212.160.104.* 17.08.05, 14:56 Kontakt, traktowanie, odbiór, terminowość w usuwaniu usterek i wiele wiele innych. Generalnie moja opinia o firmie PD uderzyła o dno i dno się oberwało. Im dłużej to trwa tym jest gorzej, z perspektywy mogę powiedzieć że popełniłem sporo błędów w umowie i developer teraz wykorzystuje wszelkie niedopowiedzenia. Jak na przykład definicja przedmiotu umowy : jak budynku po zakończeniu prac budowlanych, a nie po odbiorze przez nadzór budowlany. UWAŻAJCIE, bo później pozostaje liczyć na dobrą wolę developera (jeżeli kto kolwiek takowej doświadczył) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Profit development IP: 217.140.1.* 17.08.05, 15:28 czyżby terminu 5 sierpnia na usunięcie usterek też nie dotrzymali??? ja wpłaciłam narazie 5% wartości mieszkania i narazie nie zamierzam się wycofywać, ale zaczynam obawiać się coraz bardziej po tym co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Profit development IP: *.aster.pl 18.08.05, 11:17 Czesc Dajcie znac (obecni wlasciciele pierwszego etapu) czy warto kupowac mieszkanka w arcadii. Z zewnatrz wyglada wszystko OK,no moze drzwi wejsciowe do mieszkan pachna tanizna.Jak Wasze odczucia? pozdr, Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszly klient? Re: Profit development - jakie bledy IP: 155.94.70.* 25.10.05, 10:07 prosze opisz jakie rodzaje bledow? ktorych przyszli wlasciciele moga sie wystrzegac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwtcka Re: Profit development - jakie bledy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 12:24 www.osiedle-arkadia.prv.pl - tutaj można się dużó dowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Profit development - jakie bledy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 12:26 www.osiedle-arkadia.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś