fasoll 11.01.05, 16:41 Dojeżdżacie może do Wrocławia pociągiem codzinnie? jak oceniacie nowy rozkład jazdy? dziś w radiu słyszałem że od 7 lutego będzie nowy kurs(wyjazd ok 7:30 z J-L) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noigel Re: pkp w j-l 12.01.05, 11:35 Ja niestety męcze się codziennie 2 razy w pociągu. Usunięcie pociągu o 7.47 było największym kretynizmem popełnionym w tamtym roku. Nie wiem czy ludzie, którzy zarządzają rozkładem jazdym zastanawiajaą się co właściwie robią. Sytuacja w której stoję(!) w przejściu(!!) razem z 14 (!!!) innymi osobami, chyba nie tylko mnie męczy, starsi ludzie raczej to odczują. Nie po to płaci się 60 lub 120 zł za bilet miesięczny, żeby cisnąć się przez pół godziny w tłoku. Nie wiem co kierownictwo sobie myśli, ale to chyba pociągnie za sobą masową migrację na pks - trochę drożej, ale częsciej autobusy jeżdzą no i warunki w miarę normalne. I niech nie pier#@% głupot że trasa nierentowna - pociągi cały czas jeżdzą wypełnione po brzegi. Dla kierownictwa "rentowoność" wystąpi chyba wtedy, gdy pociąg będzie przewoził ludzi uczepionych na zewnątrz, bo w środku nie będzie miejsca. A tory i szybkość przejazdu, punktualność to temat na osobne wypracowanie. Fuck pkp - jeźdzmy do pracy/szkoły rowerami! Odpowiedz Link