Dodaj do ulubionych

Dom-Developer_Apart House Oporów

IP: *.transports / 195.154.167.* 17.08.05, 10:06
Czy ktos cos wie o tym developerze lub tej inwestycji?

dziekuje z gory
Romek
Obserwuj wątek
    • Gość: qwerty Re: Dom-Developer_Apart House Oporów IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 17.08.05, 18:25
      a co chcesz wiedzieć konkretnie?
      • Gość: Krzysiek Re: Dom-Developer_Apart House Oporów IP: *.aster.pl 18.08.05, 13:44
        czy developer stabilny (referencje) oraz jakie zainteresowanie inwestycja?
        • Gość: qwerty Re: Dom-Developer_Apart House Oporów IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 18.08.05, 15:40
          czy stabilny, to nigdy nie wiadomo...
          firma wyłoniła się z upadłego MATa, część ludzi ta sama (ale bez prezesa
          Piszczałki).
          już jako Dom developer zbudowali budynek na Krzyckiej, opinii nabywców tych
          lokali nie znam.
          teraz maja dwie inwestycje na Lompy ( dosyc zaawansowana, sprzedane prawie
          wszystkie lokale, ale to mały budynek) i Wiejską.
          generalnym wykonawca na wiejskiej jest westbud, wiec nie firma-krzak, z byle
          kim i bez zabezpieczenia umowy by nie podpisali, szczególnie że na rynku jest
          sporo roboty.
          inwestycja dopiero wystarowała (płyta fundamentowa), wszystkie papiery sa w
          porządku. zainteresowanie - możecie sobie sprawdzić na stronie internetowej ile
          lokali jest sprzedanych/zarezerwowanych.
          chyba nie najgorzej jak na ten etap prac i dość wysoką cenę, ale tez bez
          rewelacji.
          poczekałbym na start budowy za płotem ( dawniej Jaze "Dwór Oporów", niedługo
          wystartuje po przejeciu inwestycji od syndyka przez nowego developera), żeby
          porównać oferty
          • Gość: Jack Re: Dom-Developer_Apart House Oporów IP: 195.205.44.* 18.08.05, 17:18
            Widze kolega zorientowany. Z której strony jest ta działka, która należała do
            Jaze. Czyżby pierwsza od skrzyżowania, bo póki co największym minusem tej
            inwestycji, jak dla mnie, jest bliskośc bardzo ruchliwego skrzyżowania. Tiry
            jeżdżą od rana do nocy. Dodatkowo, dokładnie nad działką, przechodzi korytarz
            powietrzny lądujących samolotów.
            Poza tym budyneczek bardzo ładny i odliczając garaż (który jest w cenie) nie
            znowu taki drogi.
            • Gość: qwerty Re: Dom-Developer_Apart House Oporów IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 18.08.05, 19:00
              działka "pojazowska" to ta z tą ruiną dworu, pomiedzy ul. Wiejska a Dzierżonia,
              w stronę zachodnią, czyli dalej od skrzyzowania z Solskiego( z działką
              domdevelopera stykaja się "tylna" częścią, od strony wiejskiej sa jeszcze
              jakieś rozdzielające je zabudowania) .
              tak czy inaczej uciązliwość wiejskiej dla obu inwestycji powinna sie
              zmniejszyć - po pierwsze ze wzgledu na budowana "trase przemysłową", po drugie -
              do końca 2007 ma byc zrobiona przebudowa wiejskiej, z wymiana kostkowej,
              dziurawej nawierzchni
        • Gość: Ewa Re: Dom-Developer_Apart House Oporów IP: 193.172.150.* 16.09.05, 10:20
          Czy dowiedziales sie moze cos wiecej na temat tej inwestycji? Jestem nia
          zainteresowana i szukam kogos, kto kupil tam mieszkanie.
          • Gość: yellow10 Re: Dom-Developer_Apart House Oporów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.05, 08:14
            Ja kupiłam. Co chciałabyś wiedzieć?
            • Gość: Ewa Re: Dom-Developer_Apart House Oporów IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.09.05, 11:39
              Przede wszystkim to, czy podpisalas umowe w takim brzmieniu jak w oryginale?
              Czy udalo ci sie cos zmienic? Czy wiesz co planowane jest za plotem - mam na
              mysli ta rudere- podobno jest sprzedana - tylko komu i co tam bedzie. Przyznam,
              ze chcialabym pogadac np mailowo, lub telefoncznie, bo bardzo mocno zastanawiam
              sie nad kupnem.
              • Gość: yellow10 Re: Dom-Developer_Apart House Oporów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.05, 15:49
                Witam, umowę podpisywałam latem. Jedyne co uadło mi się załatwić to uzyskanie
                5% rabatu parę dni po terminie. Pierwsza wersja umowy nie uwzględniała
                zastrzeżonego konta na wpłatę za mieszkanie. Nie wiem czy wątpliwości mojego
                męża spowodowały powstanie takiego konta czy oni mieli już to w zamyśle. Jeśli
                chodzi o "ruderę" , to mnie ona specjalnie nie interesowała ponieważ moje okna
                wychodzą na salon mody ślubnej. Od czsu do czasu podglądam plac budowy i jestem
                pod wrażeniem tempa pracy.Właściwie to już wszystko co wiem. Póki co wpłacam
                raty i czekam z zaciśniętymi kciukami, aby nie było wpadki.
                • Gość: ewa Re: Dom-Developer_Apart House Oporów IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.09.05, 13:08
                  Witaj,
                  w mojej wersji umowy nie ma nic o takim koncie - masz na mysli rachunek
                  powierniczy? To co mnie osobiscie bardzo niepokoi, to fakt, ze przez caly
                  okres rekojmi - ponad 3 lata - zarzadzac bedzie firma wybrana przez developera
                  a wspolnota wyloni sie dopiero po tym okresie. To bardzo dlugi okres, w ktorym
                  mieszkancy nie maja wplywu na czynsz. Zreszta normalnie praktykuje sie rok, po
                  ktorym zawiazuje sie wspolnota. Tego zapisu bardzo sie obawiam. Czy podpisalas
                  umowe mimo tego?
                  Jeszcze raz pytam, czy moge sie z toba skontaktowac np mailowo?
                  • Gość: gosc Re: Dom-Developer_Apart House Oporów IP: *.atrema.deloitte.com / 82.177.11.* 20.09.05, 16:16
                    Ewo,

zgodnie z art. 18 ustawy o wlasnosci lokali jak tylko ukonstytuuje sie
                    wspolnota, ma ona prawo zmienic zarzadce. Z drugiej strony developer ma zdaje
                    sie obowiazek zapewnic zarzadce przez okres 3 lat. Moim zdaniem nie ma sie czym
                    martwic

jezeli chodzi o rachunek - tak naprawde jest to rachunek zastrzezony ktory
                    developer ma w BRE Banku Hipotecznym - jest to rachunek wydzielony tylko dla
                    tej inwestycji, nie jest to niestety rachunek powierniczy w rozumieniu Prawa
                    bankowego, ale i tak daje lepsze gwarance niz wplata bezposrednio na konto
                    developera ktory finansuje jednoczesnie kilka inwestycji...

ja tez kupilem tam mieszkanie mimo zastrzezen co do umowy... niektore z moich
                    propozycji zostaly jednak uwzglednione. Inwestycja posuwa sie szybko, tak ze
                    mimo wczesniejszych watpliwosci jestem zadowolony.

pozdrawiam

• Gość: gosc 12 Re: Dom-Developer_Apart House Oporów IP: 193.172.150.* 21.09.05, 13:42
                      A co myslisz o zapisie o tzw drobnych wadach? Czy cos w tej kwestii zmieniales?
                      • Gość: eve Re: Dom-Developer_Apart House Oporów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 12:43
                        A o jakie drobne wady Ci chodzi? Nie przypominam sobie niczego takiego w
                        umowie.. (razem z gościem kupilismy mieszkanie.
                        • Gość: gosc 12 Re: Dom-Developer_Apart House Oporów IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 24.09.05, 10:37
                          Jest taki zapis, ze za gotowy do odbioru uwaza sie lokal gotowy do wykonczenia
                          z pominieciem drobnych wad nie umozliwiajacych jego wykonczenie.
                          O jakie drobne wady tu chodzi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka