Dodaj do ulubionych

Wrobud - inwestycja na Traugutta

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.05, 23:45
Witam,
szukam osób które kupiły lub mają zamiar kupic mieszkanie w nowo budowanym
budynku na Traugutta. Jakie macie doświadczenia z deweloperem?
Proponuję aby to forum stało się stroną wymiany informacji na temat tej
budowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin Re: Wrobud - inwestycja na Traugutta IP: *.vub.ac.be 18.08.05, 11:17
      czesc
      We Wrobudzie poinformowali mnie przez telefon ze budowa ma stan surowy zamkniety
      z instalacjami. Prawda to? Widzial ktos z was ostatnio jaki jest stan budowy?
    • Gość: pimiko Re: Wrobud - inwestycja na Traugutta IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 18.08.05, 12:26
      Wtam!
      Wraz z dziewczyną kupiliśmy jedno z tamtejszych mieszkań już jakis czas temu. Z
      deweloperem poki co zadnych problemow wrecz przeciwnie. Konkretnie i szybko
      dogadalismy sie na temat ostatecznej ceny i form zaplaty. (idzie sporo
      wynegocjowac) Ponadto wszelkie zmiany wprowadzone do projektu zrobilismy prawie
      za darmo. Etap budowy wskazuje ze powinni ukonczyc wczesniej poki co nie ma
      oficjalnej daty kiedy. Zdarzalo im sie juz oddawac wczesniej budynki np na
      Zlotnikach. Od poprzednich klientów slyszalem tylko dobre opinie na ich temat.
      P.S Są już wczesniejsze wątki na temat WROBUDU na tym forum - polecam znaleźć
      • Gość: dzidzia Re: Wrobud - inwestycja na Traugutta IP: *.siedmiorog.pl 18.08.05, 13:51
        W niedziele bylam ogladac budynek, jest dach, od strony rzeki elewacje, tynkuja
        srodek - wyglada dobrze. Tez mam nadzieje, ze oddadza wczesniej. Kontakt z
        deweloperem mily, przyjemny i bezkonfliktowy. No i konkretny. Jak dotad, same
        zalety.
    • Gość: marcin Re: Wrobud - inwestycja na Traugutta IP: *.vub.ac.be 18.08.05, 16:24
      witam
      mam pytanie, czy teren miedzy rzeka a budynkiem zostanie jakos zagospodarowany
      przez wrobud (trawa itp.), czy zostanie gola ziemia + betonowy parking?
      • Gość: pimiko Re: Wrobud - inwestycja na Traugutta IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 18.08.05, 16:39
        Do konca nie wiem. Na pewno nie wykupili terenu do samej rzeki (bo to chyba
        prawnie musi nalezec do miasta) ale nie wiem jak daleko jest ich. Jesli chodzi
        o zagospodarowanie zielenia to konkretnie nie dowiadywalem sie (pozostaja chyba
        tylko wizualki). Wiem tylko ze wg planow zagospodarowanie przestrzennego musi
        byc zielen, dzrewa oraz krzewy - jest to okreslone procentowo w stosunku do
        calej powierzchni dzialki.
        • Gość: marcin Re: Wrobud - inwestycja na Traugutta IP: *.vub.ac.be 19.08.05, 17:48
          wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/23548%5C1757ru03mapa.pdf
          uchwaly.um.wroc.pl/uchwala.aspx?numer=L/1757/02
    • Gość: kris Re: Wrobud - inwestycja na Traugutta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.05, 08:57
      Słuchajcie - a co myślicie na temat ulg remontowych? Jest to oststni rok kiedy
      można odliczyć sobie zakup materiałów budowlanych lub tak przyziemnej rzeczy
      jak np. szafa. Jeśli nie będziemy mieli aktu notarialnego w tym roku (a to jest
      raczej pewne) to z odliczeń nici?
      • Gość: marcin Re: Wrobud - inwestycja na Traugutta IP: *.vub.ac.be 24.08.05, 10:14
        Pewnie tak. Ale zawsze mozna wziac na kogodz z rodziny faktury i sie pozniej z
        nimi rozliczyc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka