Dodaj do ulubionych

OSIEDLE MALOWNICZE w Leśnicy

13.09.05, 20:29
Jakie jest zainteresowanie tą inwestycją? Poszukuję klientów Przedsiębiorstwa
Budowlanego Nowy Dom.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: OSIEDLE MALOWNICZE w Leśnicy IP: *.magma-net.pl 17.09.05, 17:27
      Też jestem zainteresowany.
      Proszę również o ewentualne uwagi tych z forumowiczów, którzy już kupili domy
      na Osiedlu Malowniczym lub podpisali umowy rezerwacyjne (co do tej ostatniej
      zastanawiam się - zwracam uwagę na zapis, z którego wynika, że ulice wewnętrzne
      nie będą wykonane przez wykonawcę, a jedynie "podbudowa jezdni").
      • Gość: monika.ga Re: OSIEDLE MALOWNICZE w Leśnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 22:22
        Czesc Marek. Coś mały ruch na poscie, ale poczekamy może się jeszcze ktoś
        odezwie. Ja z mężem ciągle się zastanawiamy nad tą inwestycją, oferta jest
        kusząca. Na razie oglądamy plany zagospodarowania terenu, nie byliśmy jeszcze w
        biurze, dlatego nasze pojęcie jest jeszcze niewielkie. Z tego co widać w
        internecie na stronie osiedla zainteresowanie jest spore. W tej chwili na rynku
        inwestycji budowlanych niewiele jest ciekawych propozycji. Developerzy są
        raczej nastawieni na swoje zyski niż na zadowolenie klienta. Budują byle jak i
        byle gdzie, np. as-bau na Muchomorze - porażka.
    • nessag Re: OSIEDLE MALOWNICZE w Leśnicy 18.09.05, 12:36
      Hej, znikł mój post dotyczący O. Malowniczego. Ale kontynuując: podpisaliśmy
      Notarialną Przedwstepną Umowę Kupna dotyczącą inwestycji na O. Malowniczym.
      Jeździmy co kilka dni, aby obserwować postępy budowy i jest ok. Jeśli miałabys
      pytania - chętnie odpowiem, ale wolałabym na priva.
      • Gość: Marek Re: OSIEDLE MALOWNICZE w Leśnicy IP: *.wroclaw.mm.pl 18.09.05, 17:57
        Nessag podaj prv, napiszę.
        • nessag Re: OSIEDLE MALOWNICZE w Leśnicy 18.09.05, 19:14
          Witam. Zdaje się, że powinieneś kliknąć w moją sygnaturkę. Powinieneś byc także
          zalogowany (tak mi się wydaje).Pozdrawiam
          • monika.ga Re: OSIEDLE MALOWNICZE w Leśnicy 21.09.05, 10:48
            Witam. Byłam w biurze, rozmowa całkiem owocna w cenne informacje. Drogi ma
            jednak wykonać developer. A na samym osiedlu to buduje się na razie dom
            wzorcowy (powstaną takie jeszcze 4)i szeregówka. Sama nie wiem co myśleć tak do
            końca po rozmowie z przedstawicielem firmy. Pozdrawiam. M.
            • Gość: mm Re: OSIEDLE MALOWNICZE w Leśnicy IP: *.de.deuba.com 21.09.05, 12:12
              Ale ten deweloper to nic innego jak MBS (Materiały Budowlane Stępińska). Do tej
              pory nic jeszcze nie wybudowali, a osiedla malowniczego dłuuugo nie mogli
              zacząć bo nie mają kasy na uzbrojenie terenu. Też miałem tam kupować, ale
              zrezygnowałem bo są dla mnie niewiarygodni. To osiodle miało już od roku stać,
              na razie tylko ciągle przekładają terminy
              • Gość: kupiec materiałów Re: OSIEDLE MALOWNICZE w Leśnicy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.05, 19:28
                To, że jest to MBS, to chyba nic złego. Hurtownia budująca to albo podwójny
                zysk (materiały i budowa) albo niższa cena.
                Zobacz, że buduje jeszcze BUDUS i Betard. Jak jest interes, to dlaczego go
                nierobić? Ja nie mam nic przeciwko.
                I jeszcze Styrobud. To z dzisiejszej Gazety.
                Pozdrawiam, Budujący.
            • Gość: Marek Re: OSIEDLE MALOWNICZE w Leśnicy IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 23.09.05, 18:17
              Co do drogi to mam jednak wątpliwości.
              Poprosiłem inwestora o przesłanie mailem wzorca: "umowy rezerwacyjnej"
              i "przedwstępnej umowy sprzedaży".

Dostałem, przeczytałem i ... nie ma tam mowy o kompleksowym wykonawstwie jezdni
              osiedlowej.
              Jest natomiast zapis cyt.:
              "1. Sprzedający zobowiązuje się do przystosowania w/w działki na cele budowlane
              poprzez:
              a)doprowadzenie gazu z sieci miejskiej do granicy działki
              b)doprowadzenie energii elektrycznej do granicy działki,
              c)doprowadzenie wody z sieci wodociągowej miejskiej do zasuwy przy granicy
              działki,
              d)budowę instalacji kanalizacji sanitarnej zakończonej studzienką przy granicy
              działki,
              e)wykonanie podbudowy jezdni."

Bo co to jest "podbudowa" (ppkt. e) ?
              Zapewne do jezdni to droga (?) jeszcze daleka.
              A kto potem za to zapłaci ? (to tak retorycznie).

Poza tym we wzorze przedwstępnej umowie sprzedaży mowa jest o:

"- w dziale III księgi wieczystej nr WR1K/00186181/9 wpisane jest roszczenie o
              zawarcie przyrzeczonej umowy sprzedaży udziału w wysokości 1/2 części działki
              nr 2/3 do dnia 31 grudnia 2005 r. na rzecz Spółki pod firmą „IPX Projekt”
              spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą we Wrocławiu",

przy czym na końcu wzorca czytamy, że integralną część umowy stanowi m.in.:

"Załącznik nr 7 oświadczenie członków zarządu ‘IPX – Projekt’ Spółka z o.o.
              dotyczące zrzeczenia się części roszczenia z działu III Księgi Wieczystej
              WR1K/00143704/9 dla działki 2/xxx",

niemniej uważam, że należy zwrócić baczną uwagę na tą inwestycję, a powiązania
              z firmą Materiały Budowlane Stępińska tym bardziej mnie w tym utwierdzają.
              Dlatego ten temat (zakup) jest dla mnie zamknięty.
              • Gość: m Re: OSIEDLE MALOWNICZE w Leśnicy IP: *.transports / 195.154.167.* 17.10.05, 12:40
                jaki jest status z ta inwestycja?w internecie wszystko wyglada bardzo ladnie
                ale z tego co piszecie finalnie czesci z tych rzeczy(np drogi
                wewnatrzosiedlowe) poprostu nie bedzie skoro developer nie wpisuje tego do
                umowy.
                Rejon bardzo ladny,cena rynkowa tylko co z tym developerem?Raczej trudno im
                zaufac?
                • Gość: m Re: OSIEDLE MALOWNICZE w Leśnicy IP: *.ip.krzyki.e-wro.net.pl 22.10.05, 18:24
                  no wlasnie czy ktos juz podpisal umowe?jaka jest sytuacja prawna dzialek?czysta?
                  • Gość: zeus Re: OSIEDLE MALOWNICZE w Leśnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 22:05
                    Z moich informacji wynika ( może ktoś zainteresowany to sprawdzi), że osiedle
                    Malownicze to TUZIN wspólników. Osobiście wiem, ze dwóch Polaków nie potrafi się
                    dogadać, a u 12 chce zarobić.
                    Do sprawdzenie i przemyślenia.
                    • Gość: m Re: OSIEDLE MALOWNICZE w Leśnicy IP: *.ip.krzyki.e-wro.net.pl 23.10.05, 08:45
                      zeus mozesz troche jasniej?jestem zywo zainteresowana tym osiedlem a informacje
                      na forum sa zdawkowe.Nie pomaga to w podjeciu wyboru jesli wszystkie info
                      prosicie aby sprawdzic choc sa one nieoficjalne i raczej trzeba byc z branzy
                      lub otoczenia inwestora aby je zweryfikowac/
              • Gość: kamyk Re: OSIEDLE MALOWNICZE w Leśnicy IP: *.lukas.com.pl 14.11.05, 18:39
                Dzwoniłem dzisiaj do biura i poruszyłem temat drogi - Pan był zaskoczony ale
                odpowiedział dosć szybko - koszt budowy drogi na mieszkańca to 10 000 zł
                Poinformował mnie że nie jest to ujęte w cenniku... Troszke nie ładnie. Również
                jestem bardzo zainteresowany ta inwestycja ale troszkę obawiam sie samej firmy.
                Może ktoś coś wie więcej czekamy na więcej info -
                pzd
                Może przyszli sąsiedzi :-)))
                • Gość: x Re: OSIEDLE MALOWNICZE w Leśnicy IP: *.transports / 195.154.167.* 15.11.05, 10:02
                  rzeczywiscie to nieladny trik.ja tez rozmawialem z nimi o cenie,drodze i wogole
                  nie wspominali o doplacie..a juz w projekcie aktu notarialnego doplata
                  byla...jak na inwestycje zycia to jest ona w rekach...no wlasnie jakich?
                  • Gość: Anna Re: OSIEDLE MALOWNICZE w Leśnicy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.05, 10:15
                    inwestorem nie jest "Nowy Dom" tylko "Osiedle Malownicze" Sp. z o.o.
                    www.nieruchomosci.com.pl/fachowe_informacje/budownictwo/budownictwo_11_2005_nowe_inwestycje_cz2.php
    • Gość: Nova Re: OSIEDLE MALOWNICZE w Leśnicy IP: *.lukas.com.pl 15.11.05, 11:21
      A co Wy na to?

§ 15.1. Strony oswiadczaja, e w przyrzeczonej umowie sprzeday
      Sprzedajacy ustanowi na rzecz kadoczesnego własciciela i posiadacza działki
      zabudowanej budynkiem mieszkalnym nr 2/283, która powstała po podziale działki
      nr
      2/32, opisanej w § 3 tego aktu, odpłatna słuebnosc drogi polegajaca na prawie
      przejazdu i przechodu przez: działki nr 2/248, 2/264, 2/274, 2/243, 2/265 z
      WR1K/00143706/3, działki nr 2/218, 2/229, 2/230, 2/232, 2/273 z
      WR1K/00152072/5, działki nr 2/263, 2/249, 2/261, 2/245, 2/254, 2/262, 2/244 z
      WR1K/00143704/9. Wysokosc tej opłaty jest okreslona jako dwukrotna wartosc
      podatku od nieruchomosci, dla powierzchni 300m2, płatna corocznie do 30 marca
      • Gość: Anka Re: OSIEDLE MALOWNICZE w Leśnicy IP: *.lukas.com.pl 15.11.05, 12:48
        Wygląda na to, że najpierw ktoś każe Ci zrobić drogę, a potem jeszcze będziesz
        płacić za jej użytkowanie ( i to wcale nie małe pieniądze)i na dodatek on
        będzie jej właścicielem. Dobre!
        • Gość: Piotrek Osiedle Malownicze w Leśnicy IP: *.aster.pl 23.05.06, 07:44
          Kochani,czy jest ktos na forum kto kupil od nich?Chcialbym zadac kilka pytan na
          priv bo sam sie przymierzam.A moze sa na forum glosy ,zeby trzymac sie tej
          inwestycji z daleka?

Prosze o opinie.

Piotrek.
          • annag12 Re: Osiedle Malownicze w Leśnicy 21.06.06, 11:02
            Własnie jestem przed podpisaniem aktu notarialnego . Wykonawcę i investora mam
            sprawdzonego przez znajomych pracujących tu i ówdzie. Wszystko wyglada super,
            budowa rośnie w oczach. Mysle, że jest to dobra investychja na lata . Dużo uwag
            na formum jest o drodze, ok ale jak się kupuje dom to chyba jest jasne , że
            trzeba partycypowac w koszcie drogi, nikt tego przede mną nie ukrył u
            developer, na dzień dobry dostałam akt notarialny gdzie jest to zapisane.
            Trzeba po prostu wiedziec o co sie pytac. Akt notarialny sprawdziłam u
            znajomego prawnika i jest wszystko ok .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka