Dodaj do ulubionych

deweloper Inter-Invest

IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.11.05, 15:35
Witam,

Czy ktos z osiedla na Rymarskiej moz esie podzielic opiniami o deweloperze
Inter-Invest.
Chce kupic mieszkanie na Rymarskiej ale z tego co wiem bloki stawial tam
Howell a Inter-Invest postawil jak dotad jeden blok i bedzie chyba stawiac
drugi.

Czy ktos mzoe podzielic sie opiniami czy warto wogole wchodzic w uklad z tym
deweloperwm ??

Obserwuj wątek
    • gadulka77 Re: deweloper Inter-Invest 08.11.05, 17:31
      My mieliśmy kupić od nich mieszkanie, ale nie udało się, bo czasu było mało a
      bank przedstawił niekorzystna dla nas ofertę. Uważam, że jest to najładniejsze
      osiedle i najlepiej połozone w tej częsci miasta. Też zastanawialismy sie nad
      tą nową inwestycją ale ponoć metr kwadratowy 3700? Czy to prawda? Myslę, że
      możesz się decydować. Nie wiem jak w środku wykonanie, ale z tego co
      oglądaliśmy gotowe mieskzania to wszytko wygladało OK. POwodzenia i daj znac
      jaka decyzje podjąłes!!!!!
      • Gość: Piotrek Re: deweloper Inter-Invest IP: *.server.ntli.net 08.11.05, 22:16
        Tak z tymi canami to potwierdzone. Ja zastanawiam sie nad kupnem ale deweloper
        chyba bedzie chcial 20% calosci kwoty zaraz na pozcatku podpisania umowy
        przedwstepnej i moge sie nie wyrobic z gotowka.
        Osiedle fajne ale zastanawiam sie czy warto az tyle pieniedzy wpakowac w
        mieszkanie. Inna rzecza jest sprawdzenie sytuacji z gruntem poniewaz pierwotnie
        Howell nabil ludzi w butelke.
        • gadulka77 Re: deweloper Inter-Invest 09.11.05, 08:48
          No to faktycznie troche drogo. Tam jest użytkowanie wieczyste i nie wiem jaki
          metraz chcesz kupc, ale chyba za pow. 80m jest rocznie oplata ok 1500. Teraz
          można wystapic do Gminy o wykup gruntu na własność, ale musisz sie dowiedziec
          czy deweloper sam wykupi czy Was obciązy opłatą. Jeżeli podoba Ci się okolica
          to ma Wietrznej (boczna Krzyckiej) będzie budował Janbud. Cena za metr chyba
          3200 i taki sam standard, miejsce niewiele ustępuje urokowi Rymarskiej, my się
          chyba jednak tutaj zdecydujemy. Tutaj tez jest użytkowanie, ale deweloper
          wstępnie zobowiazał się się , sam wykupi, więc chyba będzie własnośc gruntu.
          POzdrawiam.
        • gadulka77 Re: deweloper Inter-Invest 09.11.05, 08:50
          Aha co do tych 20%, to chyba stała praktyka, bo nam tez tak [powiedziano.
          Mozesz poźniej zapłącić więcej a teraz mniej ale musisz się liczyc, że Ci
          naliczą waloryzację.
          • Gość: quantum Re: deweloper Inter-Invest IP: 195.205.44.* 09.11.05, 10:49
            Witam,

kupiłem mieszkanie od Inter Investu, wprowadziłem sie parę miesięcy temu.
            Ogólnie wykonanie jak za taką cenę co najwyżej średnie, natomiast piękna
            okolica i spokój.
            Dobra wiadomość to taka, że opłata za uzytkowanie wieczyste została zmniejszona
            o 75%, czyli za mieszkanie ok. 80 m będzie wynosiła ok 300 PLN

pozdr
            q
    • Gość: ryba Re: deweloper Inter-Invest IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.11.05, 11:22
      Janbud Wietrzna - brak mozliwosci kupna przez rachunek powierniczy
      Inter Invest - tylko rachunek powierniczy
      wartośc 3200/3700 m2
      ryzyko mozecie sobie przeliczyc

Wybór zawsze należy do Was. Zanim się zdecydujecie poszukajcie w archiwum ilu
      ludzi juz developerzy przewieźli.
      • gadulka77 Re: deweloper Inter-Invest 09.11.05, 13:40
        Zakłądając, że Janbud się wywiąże to przy 80m mieszkaniu 40 tys na korzyść
        Janbudu plus ewentualny brak opłat za UW. Ryzyko jest zawsze, raz mniejesze raz
        większe. Decyzja należy do nas samych.
        • Gość: Piotrek Re: deweloper Inter-Invest IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.11.05, 14:40
          Sadze iz tych deweloperow nie mozna porownywac. Sa to wg mnie 2 rozne miejsca w
          jednej lokalizacji.

Rymarska ma juz jakies mieszkania wybudowane i pozostale wg mnie nie bede
          odbiegac od standardu nowo wybudowanych. Roznice beda ale wg mnie nie razace w
          porownaniu z tym co istnieje.

Wierzna jest jak narazie dlamnie zagadka poniewaz chca wybudowac w niecaly rok
          owe mieszkania. Bedzie ich wiecej anizeli na Rymarskiej i zastanawia mie czy
          deweloper nie zrobi tego kosztem jakosci - ale to sie okaze.

Co do UW to racja ale wg mnie jezeli czegos niema na papierze to to nie
          istnieje. Dzwonilem do JanBudu i powiedzieli iz oplata za uzytkowanie wieczyste
          jest i bedzie dopoki nie powstanie wspolnota mieszkaniowa i ona zrobi z tym
          porzadek w formie kupna gruntu.
          Tak wiec radze uwazac co sie podpisuje bo moze sie okazac iz deweloper obieca
          nam zlote gory a potem pokaze nam papier ktory wlasnorecznie zesmy podpisali.

Roznica 500 pln musi z czegos wynikac i nie jest od tak sobie ustalona wg mnie
          trzeba podrazyc temat bo moze sie okazac iz gdzies jest jaks haczyk ktory sie
          na nas zemsci w przyszlosci. Cena to nie wszystko - pamietajcie iz z kredytem
          bedziecie zyc przez nastepne parenascie lat a to moze bolec ;)

• Gość: maciej Re: deweloper Inter-Invest IP: *.transports / 195.154.167.* 09.11.05, 15:50
            ale czy to nie tam gdzie buduje Inter-Invest pojawi sie lacznik do obwodnicy?Ta
            droga zostanie przedluzona i zacznie sie...jazda.

Co do uzytkowania wieczystego,to oznacza,ze nie bedziecie wlascicielem gruntu?
            Jesli TAK to cena 3700 przy obwodnicy i z kosztami rocznymi typu uzytkowanie
            jest wygorowana.
            • Gość: ryba Re: deweloper Inter-Invest IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.11.05, 16:34
              Dla Twojej informacji gwarantem tego że połączenie racławicka al piastów nigdy
              nie powstanie nie są mieszkańcy bloków przy rymarskiej nawet z własnością
              gruntu tylko właściciele domków i posesji wzdłuż Racławickiej i Al Piastów. :-)
              W razie wątpliwości przejedz się na biskupin.

Wiele osób się pyta po co w takim razie taka ulica z dwoma pasami. odpowiedz
              jest banalna. bo taki jest uklad komunikacyjny w tym miejscu ze się inaczej nie
              da. Projekt byl robiony w 21 wieku to i ulica rózni się od tych z czasów komuny
              dla tego jest ścieżka rowerowa i deptak.
              ponadto teren basenu kupił Hamilton i planuje zbudować centrum biurowe do
              którego też trzeba dojechać i wyjechać nie stojąc w korku i czekając az
              mieszkańcy osiedla skarbowców-róży wiatrów Cię wpuszczą.
              • Gość: maciej Re: deweloper Inter-Invest IP: *.transports / 195.154.167.* 09.11.05, 17:36
                Nie jestem tego taki pewien.Pewne decyzje zostaly juz podjete,dojazdowka ma
                biec w bezposrednim sasiedztwie osiedla.Na mnie to zadzialalo w sposob
                odstraszajacy w kontekscie tej inwestycji.Za duzo pieniedzy aby isc na taki
                kompromis i modlic sie zeby po kilku latach nie miec okien pod obwodnica.Ale
                jak mowie jednym to przeszkadza a drugim nie.Tylko nie ma sie co oszukiwac ze
                nie bedzie tam szla obwodnica.

Na ta chwile okolica i bloki sa SUPER. Ale jak dlugo?
            • Gość: tom Re: deweloper Inter-Invest IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.11.05, 20:27
              wystarczy spojrzeć na mapę Wrocławia aby się upewnić że ta droga prędzej czy
              później tam powstanie. Zresztą osobiście uważam że powinni wybudować tę drogę
              dla poprawy komunikacji w mieście ponieważ koszt jest minimalny a efekt byłby
              olbrzymi.
              Zastanawiam się jaka ważna osobistość mieszka na al. Piastów, że nawet nikt z
              władz nie wspomina o tej inwestycji. Może ktoś wie ?
            • Gość: Piotrek Re: deweloper Inter-Invest IP: *.in-addr.btopenworld.com 11.11.05, 12:01
              Takie deweloperw prawo ze dyktuje ceny jakie chce. Pewnie wie iz mieszkania sie
              sprzedadza a i pewnie jakosc tez jest wliczona w cene ( znaczy sie ewentualne
              poprawki ). Wszystko pewnie jest jakos wyliczone aby deweloper nie byl stratny
              na tej inwestycji.

Czas pokaze czy warto bylo kupowac tam mieszkania czy tez nie.
              • alex2000 Re: deweloper Inter-Invest 23.11.05, 17:46
                Hi
                Mieszkam na Rymarskiej wiec dorzuce dwa slowa
                Oplata za uzytkowanie wieczyste zostala naszej wspolnocie obnizona (jupi!!!)
                Grunty na ktorych bedzie budowal janbud zostaly przejete od howella ktory
                pewnie kupil je za podobna horendalna kwote. Ewentualne obnizenie jest w rekach
                prezydenta (czy innej instytucji) w naszym wypadku sie zgodzil.
                Janbud moze sie o to postarac ale nie sadze aby teren wykupowal bo i po co.
                A tak wogole to janbud bedzie tylko wykonawca. Kontrole przejmuje spolka ktorej
                wlascicielem jest wlasciciel Janbudu.
                Co do drogi to raczej powstanie. Nie bedzie juz tak cicho :-(
                pzdr
                al
                • Gość: gaduł Re: deweloper Inter-Invest IP: *.ikatel.pl 24.11.05, 08:51
                  Hej alex 2000 czy mogłbyś napiac coś więcej na temat drogi, o ktorej piszesz,
                  że powstanie? Czy chodzi Ci o ta odwodnice na Grabiszynku? Bo zastanawiam sie
                  nad kupnem mieszkania pomiedzy Wietrzna a Rymarska.
                  • alex2000 Re: deweloper Inter-Invest 06.12.05, 21:34
                    Co do drogi
                    To chodzi o przedluzenie raclawickej w kierunku wiejskiej
                    Popatarz na mape albo przyjedz tu (jesli mozesz)to zrozumiesz ze taka
                    droga kiedys na pewno powstnie
                    pzdr
                    Al
    • Gość: hihih Re: deweloper Inter-Invest IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.11.05, 09:35
      inter inwest = stary howell, tylko się nazwa zmieniła, twarze w większości są te
      same, uważam że wietrzna ma lepszą lokalizację i dostęp do sklepów, lekarzy,
      aptek,(patrzcie ul. Poranna, Róży Wiatrów - tam jest wszystko). Ponadto na
      Rymarskiej będzie potężne zagęszczenie ludzi, już teraz jest tam masakra z
      parkowaniem, a nie każdego stać na garaż,cena gruntu na Wietrznej jest już chyba
      obniżona do minimalnego poziomu.mieszkm na róży wiatrów i chwalę sobie dostęp do
      wszystkiego, brakuje mi tylko interku z mpec, ale poczekamy zobaczymy
      • Gość: Piotrek Re: deweloper Inter-Invest IP: *.in-addr.btopenworld.com 24.11.05, 09:47
        Wszystko zalezy jak sie na to patrzy. Odleglosc od obu lokalizacji to jakies
        500m w lini prostej - samochodem max 5 minut.
        Dla jednego cisza i bliskosc parku beda zaleta a dla drugiego zageszczenie
        sklepow nie bedzie wystarczajace.
        Czas pokaze czy wybudowana drpga bedzie uciazliwa czy wrecz pzreciwnie.
        Dla jednych bedzie to plus bo bedzie wiecej ruchu i moze autobus podstawia a
        dla drugich bedzie to minus i podstawia autobus aby ludzi zabrac z Rymarskiej :)

Czas pokaze ale wg mie droga ma swoje dobre i zle strony.

Czy ktos wspominal o kosciele kolo Wietrznej. Moze problem dzwonow jeszcze nie
        zostal poruszony. A czy wiadomo o tym iz sa to podmokle tereny - chyba jest
        duzo ale i co bedzie w sprawie wszystkich budowanych osiedli we wrocku i
        nietylko.
        • Gość: gaduł Re: deweloper Inter-Invest IP: *.ikatel.pl 24.11.05, 09:58
          Hej Piotrek widze ze sie zdecydowales na Inter inwest. Mozesz napisac cos
          wiecej? Jaki bierzez metraż? Są moze jakies 80 tki? Są garaze? Po ile?
          • Gość: Piotrek Re: deweloper Inter-Invest IP: *.in-addr.btopenworld.com 24.11.05, 13:36
            Nie zdecydowalem sie ale czekam na oferte ktorej jeszcze niema na rynku i
            niewiadomo kiedy bedzie.
            Podoba mi sie okolica i jak deweloper bedzie chcial zemna rozmawiac jezeli
            zobacze umowe przedwstepna to rozpatrze jego propozycje a on pewnie rozpatrzy
            moja.
            Co do matrazu to pewnie beda mieli to co na stronie juz wybudowali tylko
            przesuna dzwigi i pare metrow. Jedno co w tym osiedlu zabija to cena.

Wietrzna ma za duzo niewiadomych na ktore nawet pod telefonami gdzie spzedaja
            mieszkania nikt nic niewie ( znaczy sie pewnie wie ale niechca powiedziec ;) )

• Gość: gaduł Re: deweloper Inter-Invest IP: *.ikatel.pl 24.11.05, 15:05
              Hej,
              Zgadzam się z Tobą zupełnie. Mam takie samo wrażenie. A o co pytałes w
              janbudzie w sprawie wietrznej. Bo my chcemy się zdecydować, ale mam wrażenie,
              że wszystko idzie im jak po gruzie. Zaczęłam brac pod uwage Grabiszynek, ale
              mąż kolezanki dowiedzial sie, ze na pewno pojdzie tamtedy obwodnica i bedzie
              szum. NIe chce być autorytetm w sprawie obwodnicy, ale przekazuje to co mi
              powiedziano. To mnie odstrasza od tej inwestycji, bo pewnie wartosc mieszkania
              diametralnie spadnie.
              • Gość: Piotrek Re: deweloper Inter-Invest IP: *.in-addr.btopenworld.com 24.11.05, 16:12
                Zapytaj sie na Wietrznej czy Janbud cos postawil we wroclawiu i chcesz adresy
                aby skonfrontowac to co uslyszyzs od Janbudu :) Lekko sie zapedziliw kozi rog
                po takim pytaniu ktore tak naprawde bylo zadane przypadkowo i bez powodu - od
                takie pytanie jedno z listy :)

Moze i z Wietrzna jest wszystko OK ale mnie nie przekonuje iz knos mi powie ze
                ktos mu powiedzial iz tamten uslyszal ze bedzie dobrze.
                Jak deweloper cos kreci na poczatku to niechce mu dawac 200tys od tak ze mi sie
                spodobala pani przy telefonie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka