Dodaj do ulubionych

Mój Dom - Ogrody Reja

30.11.05, 10:07
Witam, interesuja mnie wszystkie informacje na temat tej inwestycji, odnośnie
dewelopera, ceny metra kwadratowego itd. A moze ktos ogladal juz rzuty i wie
co nieco o rozkladzie, funcjonalnosci tych mieszkan? interesuje nie ta
lokalizacja, mieszkanie 3-pokojowe o pow. ok 60 m.
Obserwuj wątek
    • Gość: off the record Re: Mój Dom - Ogrody Reja IP: 195.205.44.* 30.11.05, 10:40
      www.mojdom.tabelaofert.pl/
      • kinia777 Re: Mój Dom - Ogrody Reja 30.11.05, 14:24
        Dzieki za link, poczytalam. A czy jest ktos, kto zna Moj Dom na tyle, zeby
        wypowiedziec sie czy warto kupic od nich mieszkanie? a moze ktos interesuje sie
        rowniez ta inwestycja? szkoda ze nie ma mozliwosci obejrzenia planow
        poszczegolnych mieszkan. Czekam na dalsze info, kiedy bede cos wiedziec,
        rowniez napisze.
    • Gość: kinia777 Re: Mój Dom - Ogrody Reja IP: 156.17.253.* 01.12.05, 10:33
      up
      • Gość: greg Re: Mój Dom - Ogrody Reja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 12:26
        też chciałem tam kupić, ale cena jest nieadekwatna do lokalizacji - 2 pokojowe
        50 m za prawie 190.000, a obok wielka stacja transformatorowa, a pod spodem był
        cmentarz
        • kinia777 Re: Mój Dom - Ogrody Reja 12.12.05, 14:25
          Myslisz ze ta stacja tranformatorowa to strasznie duzy feler? z tego co
          pamietam, to ona jest kawalek od planowanego budynku, myslisz ze bedzie miala
          ona jakis wplyw na mieszkanie tam? co do cen nie sa onie niestety niskie, ale
          ja szukam mieszkania 3 pokojowego - za 62 m kw. chca 225 tys. Sporo, ale jak
          patrze na inne lokalizacje we Wroclawiu... to w koncu scisle centrum. Sama nie
          wiem. Moze ktos jeszcze o wadach i zaletach tej inwestycji???
          • Gość: Marek Re: Mój Dom - Ogrody Reja IP: *.magma-net.pl 18.12.05, 14:46
            Nie zwróciłaś uwagi na drugą część z tego co napisał greg - cmentarz. Czy rozmawiałaś z developerem na ten temat ?
            • kinia777 Re: Mój Dom - Ogrody Reja 19.12.05, 10:50
              Z tego co wiem - a mieszkam niedaleko, do cmentarza jest kawalek drogi, Reja od
              Bujwida dziela ogrody dzialkowe. Ale w ogole ostatnio podrozal metr kwadratowy
              tych mieskan, i nie wiem czy wobec tego am to w ogole sens. A co wy myslicie?
              • Gość: Peter Re: Mój Dom - Ogrody Reja IP: *.reja.osiedla.net 02.05.06, 22:37
                no i jeszcze jest maly problem.. Moj Dom nie ma pozwolenia na budowe.
                Mieszkancy z Prusa oprotestowali ta budowe.
    • Gość: avia Mój Dom - Ogrody Reja-katastrofa!!! IP: 62.111.218.* 05.05.06, 10:58
      Jako mieszkaniec ulicy Prusa chciałam swoje trzy grosze wtrącić... Niestety,
      mają pozwolenie na budowę, choć jeszcze nie jest prawomocne (ale lada moment
      będzie). Rzuty widziałam, sama do momentu ich obejrzenia chciałam się tam
      urządzić - niestety, są fatalne! Najbardziej bawią mnie mieszkania, gdzie do
      pokoju dziennego trzeba dymać przez cały, 15 metrowy korytarzyk, po drodze
      mijając wszystkie pomieszczenia. Albo kiedy na 100 metrach jest łazienka.
      Jedna. O powierzchni 4 m.kw. "Inteligęty" to wymyśliły, słowo dają. Ale moim
      zdaniem hitem jest co innego - budynek ma mieć 7 pięter, większość mieszkań
      będzie dwustronna, czyli okna będą wychodzić także na dziedziniec, na którym
      będzie parking. I teraz gratuluję posiadaczom sypialni od strony tegoż
      dziedzińca, kiedy jeden z 300 mieszkańcó (lub ich większej ilości, nie wiem,
      ile w sumie tam będzie mieszkań, jakaś zastraszająca ilość), postanowi
      motorkiem albo autkiem z zakichanym tłumikiem o godzinie 3 nad ranem sobie
      trochę poparkować.
      Warto chyba wspomnieć, że lico ściany od strony budynków na Prusa (tych, w
      których mieszkam, a budowanych przez WPBM 5-6 lat temu) będzie o parę metrów.
      To, że OGRODY REJA (swoją drogą - gdzie te ogrody??? - chyba nie chodzi o
      ogródki działkowe, które lada moment zamienią się w wielopiętrowe budynki
      mieszkalne???), zasłonią nam światło, to nie jest problem ogrodów, tylko nasz.
      Ale mieszkania od "naszej" strony będą strasznie ciemne!
      No i kwestia ceny... Rzeczywiście, niemała... Fakt - lokalizacja jest boska.
      Ale jak za taki koszmarek jednak trochę wygórowana.
      No i developer... Sorki, wiem, co mówię, pałowaliśmy się z WPBM-em wiele lat,
      zresztą niedawno w sądzie z nimi wygraliśmy - właściciele mieszkań na ostatnim
      piętrze mogliby wiele o dachu powiedzieć, a nic z tego nie byłoby pozytywem.
      Usterki w mieszkaniu to może i norma, ale oni chyba kreują się na wspaniałego
      wykonawcę, a tu proszę - odpadający tynk na balkonie, niezamykające się drzwi
      na balkon, spadający sufit (poważnie, rok po oddaniu biegał pan i sprawdzał,
      czy sufit nie spada. spadał - przez miesiąc nie miałam łazienki i pokoju, bo
      musieli go na nowo przytwierdzać!), złażąca farba z klamek, szczelina pod
      drzwiami wejściowymi do mieszkania na szerokość dłoni, źle zrobione przewody
      wentylacyjne.. i parę innych drobiazgów.
      Słowem - nie polecam ani tej inwestycji, ani tego developera. A chyba
      ukoronowaniem moich słów będzie kontakt z nimi - na pytanie, czy możemy zrobić
      jakieś zmiany w ewentualnie kupionym miezkaniu - "na własną rękę, a jak się coś
      nie podoba - nie kupujcie, kupców i tak znajdziemy". Chamstwo, bezczelność,
      próżność i pycha. I trochę obłudy. Nie przepadam za nimi i gwarantuję przyszłym
      mieszkańcom OGRODÓW - Was też to uczucie czeka...
      • Gość: michal Re: Mój Dom - Ogrody Reja-katastrofa!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:36
        Troche przesadzasz...

Co do rozkladow mieszkan, to jest powszechnie wiadome, ze te co proponuje
        deweloper jest tylko propozycja. Czasem trafiona, a czasem nie. Jest oczywiste,
        ze w miare ustawu scian nosnych mozesz wprowadzac dowolne zmiany. Mi na twoje
        pytanie ("czy mozna wprowadzac zmiany?") sprzedawca "mojego domu" odpowiedzial
        "oczywiscie, zaden problem".

Co do halasu z parkingu w podworzu. Ja osobiscie z tego powodu nie
        zrezygnowalbym z okien na obie strony. Poza tym jak inaczej rozwiazalabys ten
        problem? Prawo budowlane nakazuje deweloperowi wybudowac odpowiednia liczbe
        miejsc parkingowych.

Co do zasloniecia swiatla budynkowi na Prusa, to nie bede sie wypowiadal. Jestem
        raczej nieobiektywny, bo chce kupic mieszkanie na Reja.

Michal
        • Gość: avia Re: Mój Dom - Ogrody Reja-katastrofa!!! IP: 62.111.218.* 22.05.06, 09:57
          Z przestawianiem ścian wszystko fajnie, tylko jeżeli masz taras na końcu
          mieszkania to nie zrobisz sobie pokoju dziennego przy wejściu a tarasu w
          sypialni. Czyli idąc do dziennego przez całe mieszkanie mijasz wszystkie swoje
          pokoje. Nie podoba mi się ta idea. I ja również myślałam o kupnie tam
          mieszkania, ale, niestety, łazienki w większości nie da się powiększyć bez
          zmniejszania najmniejszych pokoi i robienia z nich klitek. O druiej łazience,
          czy chiśby WC nie ma mowy. I o ile jedno tego typu pomieszczenie wystarcza w
          mieszkaniach małych, np. dwupokojowych, nie do pojęcia jest dla mnie w tak
          dużych, które z założenia mają być komfortowe. Co to za komfort, kiedy w
          łazience nie możesz się obrócić a w mieszkaniu są jeszcze 2-3 osoby, które
          chciałyby z łazienki skorzystać???
          Oczywiście, miejsca parkingowe w ilości odpowiedniej. Gdyby nie pazerność
          developera, wybudwany zostałby budynek z mniejszą liczbą pięter z parkingiem
          podziemnym i niewielkim, ale wystarczającym parkingiem przed budynkiem, a nie w
          jego środku. Może to kwestia wyobraźni - ale jeśli będzie kilkaset mieszkań i
          kilkadziesiąt miejsc parkingowych (nie wszystkich będzie stać na miejsce
          parkingowe po tym, jak zapłaci niebotyczną cenę za jeden metr mieszkania), to
          nie chciałabym słyszeć i widzieć, co się tam będzie działo. Niektórzy miewają
          po 2 samochody, matko jedyna, współczuję!
          W naszym niewielkim budynku (jedna wspólnota, objemująca dwie klatki schodowe)
          jest 47 mieszkań, miejsc na nią przypadających jakieś 25-30. I połowa i tak
          parkuje za szlabanem, mimo że duża część mieszkańców wykupiła sobie garaże w
          pobliskim budynku na Reja. Ale niech w jednym budynku mieszka 4 studentów, a z
          tego dwóch ma autko.
          Ech, kupujcie ludziska, wiem, że mieszkania pójdą, bo lokalizacja jest
          rewelacyjna, tylko projekt, cena i deweloper jakoś mnie zniechęcają...
          • Gość: ja Re: Mój Dom - Ogrody Reja-katastrofa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 09:30
            Jak na apartamenty, a tak nazywa swoje mieszkania deweloper niedopuszczalne są:
            - brak toalety oddzielnej od łazienki w mieszkaniach większych niż 2 pokojowe,
            - przechodzenie obok sypialni, aby dostać się do pokoju dziennego.

Co to za apartamentowiec ?
            Papier przyjmie wszystko, nawet nazwę apartament do klitki.
    • Gość: piotr s. Re: Mój Dom - Ogrody Reja IP: *.reja.osiedla.net 23.05.06, 20:17
      Jest jeszcze jedna sprawa. PLAC ZASRAŃCÓW tj miejsce gdzie sraja psy!!!! na
      Reja ludzie będa wyprowadzac psy tuz przed oknami tak jak to ma miejsce
      dzisiaj !!!! mieszkam na tym osiedlu i mam tego dosc cos w rodzaju filmu Dzień
      Swira.Powinni dac jakis znizki co za syf!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka