java 16.11.02, 18:27 Poszukuje kontaktu do osob, ktore sa lub beda (tak jak ja) wlascicielami mieszkan budowanych przez WPB na Krzykach (ul. Przyjazni). Mirus, mirus69@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Re: WPB - mieszkania na Przyjazni - bedzie proble IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 17.11.02, 20:04 Mam zamiar kupic tam mieszkanie , moze podzielisz sie na forum o jaki problem chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: WPB - mieszkania na Przyjazni - bedzie proble IP: 212.127.78.* 27.11.02, 09:28 O jakim problemie mówisz??? Tez chciałabym się dowiedzieć. Możesz coś więcej powiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka promocja - WPB IP: 212.127.78.* 08.01.03, 11:12 Tą promocję to niech sobie zostawią dla siebie. Ładna mi promocja jak do końca lutego chcą 100% ceny a mieszkanie dopiero w grudniu. A w tej samej okolicy budueą tez MAT i blok prawie juz stoi - no są dwa piętra na cztery. Myśle nad tym bo jest nawet ładniejszy i mniejszy od WPB poza tym jest w lepszym miejscu. Tak że nei będę twoim sąsiadem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seno Re: promocja - WPB IP: *.mr.com.pl 08.01.03, 13:35 Gość portalu: Aśka napisał(a): > Tą promocję to niech sobie zostawią dla siebie. Ładna mi promocja jak do końca > lutego chcą 100% ceny a mieszkanie dopiero w grudniu. A w tej samej okolicy > budueą tez MAT i blok prawie juz stoi - no są dwa piętra na cztery. Myśle nad > tym bo jest nawet ładniejszy i mniejszy od WPB poza tym jest w lepszym miejscu. > Tak że nei będę twoim sąsiadem. Chciałem kiedyś kupić u nich mieszkanie, ale po przeczytaniu umowy przedwstępnej dałem sobie na wstrzymanie. Poczytaj w GW na stronach nieruchomości o Certyfikatach deweloperów(we Wrocławiu jest ich tylko czterech). Nie ma wśród nich WPB z Grabiszyńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka promocja :-) IP: 212.127.78.* 08.01.03, 14:12 Tego to akurat nie wiem, ale ta promocja mnie rozsmieszyła. Ja miałabym im wpłacić wszystko do końca lutego a od kwoty 140tys odsetki w banku za ten okres to ok 7 tys zl !!! A tylko fundamenty sa. I zapewne potrzebują kase zeby dokończyć poprzednia bydowe tzn bloki A-D. Wybrałam inwestycje na Krzyckiej z Dom-developer. Ma byc na lipiec-sierpien i widać już budowe. Rozejrzyj się może Ci sie spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: promocja :-) IP: 195.205.44.* 08.01.03, 14:20 nie dajcie sie nabrac firma ma klopoty z gotowka skoro tak robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Może i tak IP: 212.127.78.* 08.01.03, 14:26 Trudno to oszacować. Może tylko chcą pozyskać klientó szybko żeby nie uciekli do konkurencji. Jedyne co jest głupie to to ze WPB nie oddało jeszcze jednych segmentów a już zbiera kase na drugie które dopiero będą w grudniu. Zeby chociaż parter już był albo pierwsze piętro to może bym się skusiła, ale fundamenty dopiero co wychodzą i to tylko segmentu E a gdzie segment F ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
java WPB: promocja i czy to dobry developer 19.01.03, 17:21 Gość portalu: seno napisał(a): > Gość portalu: Aśka napisał(a): > > Tak że nei będę twoim sąsiadem. Szkoda, Aśka, że nie będziemy sąsiadami ;) A tak w ogóle, to chyba nie będę miał żadnych zinternetowanych sąsiadów bo nikt się nie odezwał :( Co do promocji, to chyba masz rację - do grudnia "zaoszczędzisz" parę tysiączków - tylko, że w grudniu to wybór lokali już nie będzie taki sam... > Chciałem kiedyś kupić u nich mieszkanie, ale po przeczytaniu umowy > przedwstępnej dałem sobie na wstrzymanie. Poczytaj w GW na stronach > nieruchomości o Certyfikatach deweloperów(we Wrocławiu jest ich tylko > czterech). Nie ma wśród nich WPB z Grabiszyńskiej. A można wiedzieć co Cię tak powstrzymało w tej umowie przedwstępnej? Co do certyfikatu, to jednym z warunków jego otrzymania jest posiadanie "Utrwalonej pozycji na rynku" przez developera, a z tego co wiem, to WPB, które de facto buduje od 1948 roku, developerką para sie od niedawna dopiero - ich pierwszą developerską inwestycją było osiedle na Maślicach, a na Przyjaźni to dopiero druga ich inwestycja developerska. Wiec jako developer, moim zdaniem, nie ma jeszcze "utrwalonej pozycji na rynku" i sprawa certyfikatu jest jeszcze przed nimi. Osobna kwestia jest, czy go naprawde potrzebują? A co do tego, jak budują, to trzeba by pytac mieszkańcow tych wszystkich spółdzielni mieszkaniowych dla których WPB przez lata budowało - słyszalem, że 60% mieszkań we Wrocławiu to ich dzielo. W kazdym razie w BZWBK bardzo dobrze sie o nich wyrażano... Poza tym, mnie osobiście, bardzo podoba się jak budują. Nawiązałem bardzo miłe stosunki z działem handlowym, a i z kierownikiem budowy współpracuje się doskonale - bardzo miły i sympatyczny człowiek. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby "uczestniczyć" w postępach na budowie i na bieżąco wprowadzać własne "poprawki" w lokalu ;) Oby tak dalej... Na razie POLECAM WPB jako developera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: promocja - WPB IP: *.wro.cdp.pl / *.crowley.pl 10.01.03, 21:35 Gość portalu: Aśka napisał(a): > Tą promocję to niech sobie zostawią dla siebie. Ładna mi promocja jak do końca > lutego chcą 100% ceny a mieszkanie dopiero w grudniu. A w tej samej okolicy > budueą tez MAT i blok prawie juz stoi - no są dwa piętra na cztery. Myśle nad > tym bo jest nawet ładniejszy i mniejszy od WPB poza tym jest w lepszym miejscu. > Tak że nei będę twoim sąsiadem. Witam! Poczytaj sobie dzisiejszą Gazetę Wyborczą Wrocławską artykuł pt. "Odstrzał kontrolny" i kup sobie tam mieszkanie - ja bym się bał ryzykować!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: promocja - WPB IP: 212.127.78.* 13.01.03, 16:07 Czytałam go. Jak widac gorzej jest z Howell'em. MATowi jedna ze spółdzielni jest winna kase za budynek (nowy zielony) na Bacciarellego. Dlatego postepowanie ukladowe gdyz w ten sposob odzyska kase a jak ta spoldzielnia oglosilaby upadlosc to tez by odzyskal tylko dluzej by to trwalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: promocja - WPB IP: *.crowley.pl 14.01.03, 20:37 Oj Aśka, Aśka - chyba masz z nimi coś wspólnego??? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: promocja - WPB IP: 212.127.78.* 15.01.03, 15:06 Po prostu jakby wszyscy mysleli tak jak Ty to nikt nie kupowałby mieszkań. Po prostu komuś trzeba zaufac czasami. Dzisiaj są takie czasy że firma w tej chwili jest OK a jutro bankrutem. To trudno wyczuć. Ja nikogo do niczego nie namawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ma-ga Re: promocja - WPB 17.01.03, 20:20 Gość portalu: Aśka napisał(a): > Po prostu jakby wszyscy mysleli tak jak Ty to nikt nie kupowałby mieszkań. Po > prostu komuś trzeba zaufac czasami. Dzisiaj są takie czasy że firma w tej > chwili jest OK a jutro bankrutem. To trudno wyczuć. Ja nikogo do niczego nie > namawiam. Aśka ty już nie jesteś obojniakiem tyko jakimś czworobojakiem. A tu jest moja odpowiedz dlaczego tak uważam:www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=186&w=4211525&a=4307282 Odpowiedz Link Zgłoś
ma-ga Re: promocja - WPB 17.01.03, 20:27 ma-ga napisał: > Gość portalu: Aśka napisał(a): > > > Po prostu jakby wszyscy mysleli tak jak Ty to nikt nie kupowałby mieszkań. > Po > > prostu komuś trzeba zaufac czasami. Dzisiaj są takie czasy że firma w tej > > chwili jest OK a jutro bankrutem. To trudno wyczuć. Ja nikogo do niczego n > ie > > namawiam. > Aśka ty już nie jesteś obojniakiem tyko jakimś czworobojakiem. > A tu jest moja odpowiedz dlaczego tak > uważam:<a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?"target="_ > blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?</a> > f=186&w=4211525&a=4307282 > Nie weszło całe więc wysyłam jeszcze raz www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=186&w=4211525&a=4307282 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicek Re: promocja - WPB IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 11:00 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Witam! Witam, > Poczytaj sobie dzisiejszą Gazetę Wyborczą Wrocławską artykuł pt. "Odstrzał > kontrolny" i kup sobie tam mieszkanie - ja bym się bał ryzykować!! zadalem sobie trud dotarcia do tego artykulu i o WPB nic tam nie bylo. Bylo natomiast o Wrocławskie Przedsiębiorstwo Budownictwa Przemysłowego Nr 1 GRUPA "Jedynka Wrocławska" S.A. Czy jest jakis zwiazek pomiedzy tymi firmami czy oczerniasz innych bezpodstawnie? Pozdrawiam Kicek Odpowiedz Link Zgłoś
_meg_ Re: WPB - mieszkania na Przyjazni - bedzie proble 21.01.03, 21:36 Mirus, jaki bedzie problem??:) @~~ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: WPB - mieszkania na Przyjazni - bedzie proble IP: *.crowley.pl 28.05.03, 20:27 Z ul. Przyjaźni w ogóle jest coś nie tak. TIry jeżdżą nią, skracając sobie drogę. Pytałem w mojej spółdzielni - nie mają pojęcia, dlaczego nagle zaczęły nią jeździć TiRy. Może wy wiecie? Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirus Re: WPB - mieszkania na Przyjazni - bedzie proble IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.03, 12:50 Ul. Skrajna zostala zamknieta dla pojazdow ciezarowych. Pewnie oni byli szybsi ;) Teraz TIR-om pozostaje tylko Przyjazni i Krzycka. Moze to sie niedlugo zmieni... Mirus Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejd5 Re: WPB - mieszkania na Przyjazni - bedzie proble 01.06.03, 21:34 Proponuję dyskusję przenieść na Forum dla mieszkańców tejże ulicy (teraźniejszych i przyszłych): forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10729 Odpowiedz Link Zgłoś