Dodaj do ulubionych

WPB - mieszkania na Przyjazni - bedzie problem...

16.11.02, 18:27
Poszukuje kontaktu do osob, ktore sa lub beda (tak jak ja) wlascicielami
mieszkan budowanych przez WPB na Krzykach (ul. Przyjazni).

Mirus, mirus69@tlen.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: WPB - mieszkania na Przyjazni - bedzie proble IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 17.11.02, 20:04
      Mam zamiar kupic tam mieszkanie , moze podzielisz sie na forum o jaki problem
      chodzi ?
    • Gość: Gośka Re: WPB - mieszkania na Przyjazni - bedzie proble IP: 212.127.78.* 27.11.02, 09:28
      O jakim problemie mówisz???
      Tez chciałabym się dowiedzieć. Możesz coś więcej powiedzieć ?
    • Gość: Aśka promocja - WPB IP: 212.127.78.* 08.01.03, 11:12
      Tą promocję to niech sobie zostawią dla siebie. Ładna mi promocja jak do końca
      lutego chcą 100% ceny a mieszkanie dopiero w grudniu. A w tej samej okolicy
      budueą tez MAT i blok prawie juz stoi - no są dwa piętra na cztery. Myśle nad
      tym bo jest nawet ładniejszy i mniejszy od WPB poza tym jest w lepszym miejscu.
      Tak że nei będę twoim sąsiadem.
      • Gość: seno Re: promocja - WPB IP: *.mr.com.pl 08.01.03, 13:35
        Gość portalu: Aśka napisał(a):

> Tą promocję to niech sobie zostawią dla siebie. Ładna mi promocja jak do
        końca
        > lutego chcą 100% ceny a mieszkanie dopiero w grudniu. A w tej samej okolicy
        > budueą tez MAT i blok prawie juz stoi - no są dwa piętra na cztery. Myśle nad
        > tym bo jest nawet ładniejszy i mniejszy od WPB poza tym jest w lepszym
        miejscu.
        > Tak że nei będę twoim sąsiadem.
        Chciałem kiedyś kupić u nich mieszkanie, ale po przeczytaniu umowy
        przedwstępnej dałem sobie na wstrzymanie. Poczytaj w GW na stronach
        nieruchomości o Certyfikatach deweloperów(we Wrocławiu jest ich tylko czterech).
        Nie ma wśród nich WPB z Grabiszyńskiej.
        • Gość: Aśka promocja :-) IP: 212.127.78.* 08.01.03, 14:12
          Tego to akurat nie wiem, ale ta promocja mnie rozsmieszyła. Ja miałabym im
          wpłacić wszystko do końca lutego a od kwoty 140tys odsetki w banku za ten okres
          to ok 7 tys zl !!! A tylko fundamenty sa. I zapewne potrzebują kase zeby
          dokończyć poprzednia bydowe tzn bloki A-D.
          Wybrałam inwestycje na Krzyckiej z Dom-developer. Ma byc na lipiec-sierpien i
          widać już budowe.
          Rozejrzyj się może Ci sie spodoba.
          • Gość: mariusz Re: promocja :-) IP: 195.205.44.* 08.01.03, 14:20
            nie dajcie sie nabrac
            firma ma klopoty z gotowka skoro tak robi
            • Gość: Aśka Może i tak IP: 212.127.78.* 08.01.03, 14:26
              Trudno to oszacować. Może tylko chcą pozyskać klientó szybko żeby nie uciekli
              do konkurencji. Jedyne co jest głupie to to ze WPB nie oddało jeszcze jednych
              segmentów a już zbiera kase na drugie które dopiero będą w grudniu. Zeby
              chociaż parter już był albo pierwsze piętro to może bym się skusiła, ale
              fundamenty dopiero co wychodzą i to tylko segmentu E a gdzie segment F ????????
        • java WPB: promocja i czy to dobry developer 19.01.03, 17:21
          Gość portalu: seno napisał(a):

> Gość portalu: Aśka napisał(a):
          > > Tak że nei będę twoim sąsiadem.

Szkoda, Aśka, że nie będziemy sąsiadami ;) A tak w ogóle, to chyba nie będę
          miał żadnych zinternetowanych sąsiadów bo nikt się nie odezwał :(
          Co do promocji, to chyba masz rację - do grudnia "zaoszczędzisz" parę
          tysiączków - tylko, że w grudniu to wybór lokali już nie będzie taki sam...

> Chciałem kiedyś kupić u nich mieszkanie, ale po przeczytaniu umowy
          > przedwstępnej dałem sobie na wstrzymanie. Poczytaj w GW na stronach
          > nieruchomości o Certyfikatach deweloperów(we Wrocławiu jest ich tylko
          > czterech). Nie ma wśród nich WPB z Grabiszyńskiej.

A można wiedzieć co Cię tak powstrzymało w tej umowie przedwstępnej?

Co do certyfikatu, to jednym z warunków jego otrzymania jest
          posiadanie "Utrwalonej pozycji na rynku" przez developera, a z tego co wiem, to
          WPB, które de facto buduje od 1948 roku, developerką para sie od niedawna
          dopiero - ich pierwszą developerską inwestycją było osiedle na Maślicach, a na
          Przyjaźni to dopiero druga ich inwestycja developerska. Wiec jako developer,
          moim zdaniem, nie ma jeszcze "utrwalonej pozycji na rynku" i sprawa certyfikatu
          jest jeszcze przed nimi. Osobna kwestia jest, czy go naprawde potrzebują? A co
          do tego, jak budują, to trzeba by pytac mieszkańcow tych wszystkich spółdzielni
          mieszkaniowych dla których WPB przez lata budowało - słyszalem, że 60% mieszkań
          we Wrocławiu to ich dzielo. W kazdym razie w BZWBK bardzo dobrze sie o nich
          wyrażano...

Poza tym, mnie osobiście, bardzo podoba się jak budują. Nawiązałem bardzo miłe
          stosunki z działem handlowym, a i z kierownikiem budowy współpracuje się
          doskonale - bardzo miły i sympatyczny człowiek. Nic nie stoi na przeszkodzie,
          aby "uczestniczyć" w postępach na budowie i na bieżąco wprowadzać
          własne "poprawki" w lokalu ;) Oby tak dalej... Na razie POLECAM WPB jako
          developera!
      • Gość: Piotr Re: promocja - WPB IP: *.wro.cdp.pl / *.crowley.pl 10.01.03, 21:35

> Tą promocję to niech sobie zostawią dla siebie. Ładna mi promocja jak do
        końca
        > lutego chcą 100% ceny a mieszkanie dopiero w grudniu. A w tej samej okolicy
        > budueą tez MAT i blok prawie juz stoi - no są dwa piętra na cztery. Myśle nad
        > tym bo jest nawet ładniejszy i mniejszy od WPB poza tym jest w lepszym
        miejscu.
        > Tak że nei będę twoim sąsiadem.
        Witam!
        Poczytaj sobie dzisiejszą Gazetę Wyborczą Wrocławską artykuł pt. "Odstrzał
        kontrolny" i kup sobie tam mieszkanie - ja bym się bał ryzykować!!
        • Gość: Aśka Re: promocja - WPB IP: 212.127.78.* 13.01.03, 16:07
          Czytałam go. Jak widac gorzej jest z Howell'em. MATowi jedna ze spółdzielni
          jest winna kase za budynek (nowy zielony) na Bacciarellego. Dlatego
          postepowanie ukladowe gdyz w ten sposob odzyska kase a jak ta spoldzielnia
          oglosilaby upadlosc to tez by odzyskal tylko dluzej by to trwalo.
          • Gość: Piotr Re: promocja - WPB IP: *.crowley.pl 14.01.03, 20:37

Oj Aśka, Aśka - chyba masz z nimi coś wspólnego???

Pzdr
            • Gość: Aśka Re: promocja - WPB IP: 212.127.78.* 15.01.03, 15:06
              Po prostu jakby wszyscy mysleli tak jak Ty to nikt nie kupowałby mieszkań. Po
              prostu komuś trzeba zaufac czasami. Dzisiaj są takie czasy że firma w tej
              chwili jest OK a jutro bankrutem. To trudno wyczuć. Ja nikogo do niczego nie
              namawiam.
              • ma-ga Re: promocja - WPB 17.01.03, 20:20

> Po prostu jakby wszyscy mysleli tak jak Ty to nikt nie kupowałby mieszkań. Po
                > prostu komuś trzeba zaufac czasami. Dzisiaj są takie czasy że firma w tej
                > chwili jest OK a jutro bankrutem. To trudno wyczuć. Ja nikogo do niczego nie
                > namawiam.
                Aśka ty już nie jesteś obojniakiem tyko jakimś czworobojakiem.
                A tu jest moja odpowiedz dlaczego tak
                uważam:www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
                f=186&w=4211525&a=4307282

• ma-ga Re: promocja - WPB 17.01.03, 20:27
                  ma-ga napisał:

> Gość portalu: Aśka napisał(a):
                  >
                  > > Po prostu jakby wszyscy mysleli tak jak Ty to nikt nie kupowałby mieszkań.
                  > Po
                  > > prostu komuś trzeba zaufac czasami. Dzisiaj są takie czasy że firma w tej
                  > > chwili jest OK a jutro bankrutem. To trudno wyczuć. Ja nikogo do niczego n
                  > ie
                  > > namawiam.
                  > Aśka ty już nie jesteś obojniakiem tyko jakimś czworobojakiem.
                  > A tu jest moja odpowiedz dlaczego tak
                  > uważam:<a
                  href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?"target="_
                  > blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?</a>
                  > f=186&w=4211525&a=4307282
                  >
                  Nie weszło całe więc wysyłam jeszcze raz
                  www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=186&w=4211525&a=4307282
        • Gość: Kicek Re: promocja - WPB IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 11:00
          Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Witam!

Witam,

> Poczytaj sobie dzisiejszą Gazetę Wyborczą Wrocławską artykuł pt. "Odstrzał
          > kontrolny" i kup sobie tam mieszkanie - ja bym się bał ryzykować!!

zadalem sobie trud dotarcia do tego artykulu i o WPB nic tam nie bylo.
          Bylo natomiast o Wrocławskie Przedsiębiorstwo Budownictwa Przemysłowego Nr 1
          GRUPA "Jedynka Wrocławska" S.A.
          Czy jest jakis zwiazek pomiedzy tymi firmami czy oczerniasz innych
          bezpodstawnie?

Pozdrawiam
          Kicek
    • _meg_ Re: WPB - mieszkania na Przyjazni - bedzie proble 21.01.03, 21:36
      Mirus,
      jaki bedzie problem??:)

@~~
    • Gość: Andrzej Re: WPB - mieszkania na Przyjazni - bedzie proble IP: *.crowley.pl 28.05.03, 20:27
      Z ul. Przyjaźni w ogóle jest coś nie tak. TIry jeżdżą nią, skracając sobie
      drogę. Pytałem w mojej spółdzielni - nie mają pojęcia, dlaczego nagle zaczęły
      nią jeździć TiRy. Może wy wiecie?

Andrzej
      • Gość: Mirus Re: WPB - mieszkania na Przyjazni - bedzie proble IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.03, 12:50
        Ul. Skrajna zostala zamknieta dla pojazdow ciezarowych. Pewnie oni byli
        szybsi ;) Teraz TIR-om pozostaje tylko Przyjazni i Krzycka. Moze to sie
        niedlugo zmieni...
        Mirus
    • andrzejd5 Re: WPB - mieszkania na Przyjazni - bedzie proble 01.06.03, 21:34
      Proponuję dyskusję przenieść na Forum dla mieszkańców tejże ulicy
      (teraźniejszych i przyszłych):

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10729

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka