Dodaj do ulubionych

Alfaakt, Siechnice

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.06, 12:40
Jestem zainteresowana kupnem mieszkania w Siechnicach przy ul. Ciepłowniczej.
Czy ktos sprawdzał wiarygodność developera, firmę Alfaakt?
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator Re: Alfaakt, Siechnice IP: 82.160.49.* 16.05.06, 11:10
      Mam ten sam problem... Nie wygląda to najlepiej. spólka z o.o. kapitał 25 tys.
      zł - czyli minimum, zarejestrowana 30 września 2005. Brak zrealizowanych
      inwestycji. W umowie roi się o klauzul uznanych przez UOKiK za NIEDOZWOLONE.
      Nie godzą się na umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego. O escrow nawet
      nie pytałem ...
      • Gość: w Re: Alfaakt, Siechnice IP: 195.205.44.* 16.05.06, 11:37
        no to radziłbym uważać. tam gdzie jest kasa tam pojawiają się też oszuści. a
        tak jest z deweloperką we wrocławiu.tym bardziej że ludzie idą teraz na całość
        kredytując w pełni budowę za dewelopera. firmy nie znam, ale na wiarygodną nie
        wygląda.
        • Gość: Asik Re: Alfaakt, Siechnice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:25
          Uwaga!!! Firma jest naprawde niewiarygodna!!
          Do tej pory nie maja nawet pozwolenia na budowę,a miesiac temu juz powinni mieć.
          Pani w biurze powiedziała, ze wszystkie dokumenty( prócz KRS-u, wypisu z ksiegi
          wieczystej) pokażą dopiero po podpisaniu umowy- parodia, kto kupuje kota w
          worku?!! Poza tym ta umowa jest niekorzystna dla Kupujacego , a niektóre zapisy
          sa niezgodne z prawem ( byłam u prawnika). Oprócz tego pani, które pracuje w
          biurze sprzedazy mieszkań jest kompletnie niedoinformowana. Nie potrafiła
          odpowiedzieć na żadne z moich pytan i poradziła abym zaczeła szukać innego
          lokum. Mam jeszcze rozmawiać z prezesem, ale podobno cięzko będzie coś wynegocjować.
          Radzę wszystkim dobrze się zastanowić, zanim kupią mieszkania u tego developer
          • Gość: nieZainteresowany Re: Alfaakt, Siechnice IP: 217.153.67.* 17.05.06, 14:28
            ale nad czym tu się zastanwiac? Jest tylu developerów we Wrocławiue, że nie
            zawracałbt=ym sobie głowy taką firemką
          • Gość: kika_kasia Re: Alfaakt, Siechnice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 20:43
            Jestem przyszłą lokatorką budynku nr 1 w Siechnicach budowanego przez AlfaAkt i
            za dwa miesiące odbiór mieszkań. Budowa poszła bez zastrzeżeń, tempo robót
            imponujące, to że przesunęło się pozwolenie na budowę to jeszcze nie powód żeby
            się wycofywać z inwestycji, po kilu miesiącach mogę powiedzieć, że ostrożność
            owszem wskazana jest na każdym kroku ale przesadność w tej kwestii i panika
            może doprowadzić że ominie Cię prawdziwa okazja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka