Gość: Buka IP: 194.146.120.* 17.05.06, 10:06 Hej forumowicze! Czy orientujecie sie może w planach arc2 dotyczacych następnego etapu osiedla przy Bajana pod Skrzydłami? czy wiadomo kiedy będzie sprzedaz i jakie ceny? zapewne nie niskie :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.06, 12:09 Hej, tez czekam na kolejny etap, ale niestety nie ma jeszcze zadnych informacji:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaraamber Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.06, 12:19 Hej, Cena jeszcze nie ustalona. Termin oddania do uzytku II kwartal 2008,sprzedaz od III kwartalu 2006. 120 mieszkan do oddania.Adres dewelopera lub spółdzielni mieszkaniowej: ul. Wałbrzyska 1a, tel. 786 65 02, 786 65 00, www.arc2.com.pl, e-mail: mieszkania@arc2.com.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoovanka Re: Pod Skrzydłami IV IP: 195.20.110.* 02.08.06, 10:46 Hej, podbijam wątek. Czy może już coś wiadomo w sprawie IV etapu osiedla pod skrzydłami bo ostatnio bardzo intensywnie sprzątają tam teren a w biurze nic konkretnego nie chcą powiedzieć. Obawiam się, że w związku z ostatnią absolutnie gorącą sytuacją na rynku mieszkaniowym część mieszkań może pójść "innymi kanałami"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deresna Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.06, 16:19 Nic jeszcze nie wiadomo, a ArC2 jak na razie bardziej skupia się na inwestycji na Ołtaszynie. Sprzątanie terenu (jeśli masz na myśli wywożenie ziemi i wyrównywanie terenu0 o niczym nie świadczy, bo wcale nie jest powiedziane, że akurat w tym miejscu staną kolejne budynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucha Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 20:42 ostatnia zalsyszana informacja w biurze - sprzedaz rozpocznie sie od wrzesnia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.08.06, 23:20 No tak, tylko że oni tak już od czerwca obiecują, że sprzedaż ruszy od lipca, sierpnia, a teraz wrzesień ... Pożyjemy, zobaczymy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 13:53 Ale warto poczekać, mieszkam od roku na tym osiedlu, mówię wam SUPER: cichutko, nikt się nie bije o miejsce parkingowe, szybki dojazd wszystkimi tramwajami do centrum, wokół pięknie zadbane tereny zielone.W moim przypadku była to najtrafniejsza decyzja odnośnie lokalizacji. Życzę Cierpliwości i powodzenia nowych mieszkańcom Osiedla pod skrzydłami!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Idar Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.06, 14:55 Mieszkasz w budynku G? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 16:35 Nie jestem z F, moje okna wychodzą na podwórko, brama 39 B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emka Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.08.06, 09:01 O, a ja też jestem z budynku F (37). Pozdrawiam sąsiada! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroc.zigzag.pl 03.08.06, 16:58 no to w koncu gdzie maja byc te nowe bloki? juz ktos cos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 17:17 Nie wiem czy zagospodarowanie terenu tego osiedla jest nadal aktualne, ale na mojej mapie, którą dostałam / wrzesień2004/ od przemiłego pana z ARC 2, IV etap powstanie na przeciwko budującego się Kościoła, moim zdaniem chyba się nic nie zmieniło, ale warto dopytac jeszcze w Arc2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoovanka Re: Pod Skrzydłami IV IP: 195.20.110.* 04.08.06, 08:40 Właśnie w ARC2 dowiedzialam się, że wstępna koncepcja (cokolwiek to znaczy) powinna być gotowa na koniec wrzesnia a projekt na koniec roku.. Czy pojawia się tu na forum ktoś, kto będzie wprowadzał się do któregoś z punktowców z etapu III? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroc.zigzag.pl 04.08.06, 09:01 > powstanie na przeciwko budującego się Kościoła na przeciwko, czyli pomiedzy kosciolem a ul. Bajana? tam zdaje sie ze mial byc jakis park chyba (?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjc2 Re: Pod Skrzydłami IV IP: 213.25.141.* 04.08.06, 11:13 Mam mieszkanie w budynku z III etapu. Polecam, choć terminy oddawania mieszkań różnią się od terminów podanych w umowach. Co do parku; mam nadzieję, że będzie. Nie chcę mieć widoku z okna na nowe bloki, choćby najładniejsze w okolicy. Inwestor jednak pewnie zrobi to, co będzie chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.06, 13:44 Jakiego parku widzianego z III etapu???!?!?! Park ma byc miedzy kosciolem a Bajana. Teren miedzy III etapem a Idzikowskiego (czy tez raczej mijescem gdzie ma ona biec) jest planowany pod kolejne 500 mieszkan. MPZP juz chyba jest na ukonczeniu, jedyny problem, to to ze nie slyszalem o zadnym przetargu na ten teren. A przetarg musi byc, bo teren jest miasta. Ale jesli jeszcze nie skonczyli mpzp to przetragu nie mozna oglosic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 14:37 Tak jak już pisałam, IV etap ma powstać między Kościołem a Bajana właśnie, park z tego co wiem ma być nieco dalej za Kościołem, przydałby się blisko osiedla :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajtek Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.08.06, 15:09 Zgadzam się, park mógłby być z tyłu kościoła aż do MOSiRu, ale nasze życzenia na pewno nie będą uwzględniane ;-) Wtedy byłaby to część wypoczynkowa osiedla, bo jesli zbudują tam kolejne budynki, to będzie dość ciasno i za oknem sam beton (już teraz tej zieleni nie ma za wiele). W dodatku odległość między niektórymi budynkami jest IMHO zbyt bliska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroc.zigzag.pl 09.08.06, 12:01 > park z tego co wiem ma być nieco dalej za Kościołem też słyszałam o tym ale nikt oficjalnie tego jeszcze nie potwierdził Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baga Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:02 Ja też mam takie info, a propos parku, który ma powstać za kościołem, plany tego przedsięwzięcia powstały jeszcze za Zdrojewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoovanka Re: Pod Skrzydłami IV IP: 195.20.110.* 06.09.06, 08:55 Witam, podbijam wątek - czy wiadomo już coś konkretnego w temacie IV etapy Osiedla pod Skrzydłami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajtek Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.06, 09:24 Nic nie wiadomo, w ArC2 nadal każą czekać. Oni na razie skupiają się na inwestycji na Ołtaszynie. Za to trwają intensywne prace na terenie od Bajana do kościoła. Zrobiono nowe boiska, położono nowe ścieżki z ładnej kostki, a teraz robią coś bliżej koscioła, ale nie widziałem dokładnie co. Może to właśnie będzie zaczątek parku? Chociaż dużo lepiej by było, gdyby park powstał obok MOSiRu, jest tam teraz na tyle dużo drzew, że aż się prosi, by właśnie tam powstał teren rekreacyjny dla osiedla. A tak pewnie powstaną kolejne połacie betonu ..., choć samo osiedle bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajtek Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.09.06, 13:18 Dzięki za tę cenną informację, z planu wynika, że park jednak koło kościoła, a nowe budynki koło MOSiRu. Zresztą zintensyfikowane prace na terenie koło kościoła też świadczą o tym, że robione są tam tereny rekreacyjne. Właściwie to ten kolejny etap osiedla niekoniecznie powinien powstać ;-) W końcu terenów zielonych na blokowiskach nigdy dość i fajnie byłoby, gdyby i tereny przylegające do boiska też miałyby jakąś rekreacyjną funkcję. A tak będą tam kolejne budynki i zagęszczona zabudowa ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajtek Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.09.06, 13:20 Przepraszam, źle mi się wkleiło pod moim wcześniejszym postem :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
dekar MPZP dla rejonu osiedla Pod Skrzydłami 15.09.06, 12:27 Dla wszystkich dywagujących na temat rozmieszczenia parku i ewentualnych pozostałych budynków polecam MPZP dla tej okolicy, który już dawno został uchwalony. Na stronie www.wroclaw.pl można go znaleźć w aktach prawnych urzędu miejskiego pod sygnaturą XLI/2535/05. Myślę, że po jego lekturze wszystko stanie się jasne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajtek Re: MPZP dla rejonu osiedla Pod Skrzydłami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.09.06, 13:19 Dzięki za tę cenną informację, z planu wynika, że park jednak koło kościoła, a nowe budynki koło MOSiRu. Zresztą zintensyfikowane prace na terenie koło kościoła też świadczą o tym, że robione są tam tereny rekreacyjne. Właściwie to ten kolejny etap osiedla niekoniecznie powinien powstać ;-) W końcu terenów zielonych na blokowiskach nigdy dość i fajnie byłoby, gdyby i tereny przylegające do boiska też miałyby jakąś rekreacyjną funkcję. A tak będą tam kolejne budynki i zagęszczona zabudowa ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tersea Re: MPZP dla rejonu osiedla Pod Skrzydłami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 01:10 BARDZOI FAJNE OSIEDLE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woj Re: MPZP dla rejonu osiedla Pod Skrzydłami IP: *.itcmp.pwr.wroc.pl 26.09.06, 10:47 Witam, Jakis czas temu dosc mocno interesowalem sie przyszla inwestycja ARC2 dotyczaca budowy IV etapu osiedla pod skrzydlami. Niestety ciagle odwlekanie terminu sprzedazy mieszkan zniechecily mnie do tego stopnia ze sobie odpuscilem. Bardziej wytrwalym moge jednak udzielic kilka informacji do ktorych dotarel mocna nociskajac panie z ARC2 ;-) Przez chwile widzialem planu tego budynku. Wynikalo z nich (jesli nic sie nie zmienilo) ze do mieszkan wchodzic sie bedzie z galerii - co mi sie b. nie spodobalo. Poza tym na parterze tego budynku mam byc cala masa lokali uslugowych. W razie opytan: zachciu@vp.pl Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 01:01 Plany już są dostępne w siedzibie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mallawi Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.os1.kn.pl 01.10.06, 10:50 Ale jakie plany? Zagospodarowania terenu czy rozkłady mieszkań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoovanka Re: Pod Skrzydłami IV IP: 195.20.110.* 26.10.06, 09:59 Po raz kolejny podbijam wątek. Wyglada na to, że sporo osób niecierpliwe czeka na etap IV OPS. Czy coś już może wiecie? W ARC2 nic nie chcą zdradzić, mówią że sprzedaż jeszcze nie ruszyła, że to kwestia jeszcze kilku miesięcy. No i oczywiście nie chcą puścić pary na temat wyceny m2. Czy może macie jakieś informacje co z tym etapem? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Pod Skrzydłami IV IP: 195.205.44.* 26.10.06, 10:53 pewnie czekają ze sprzedażą żeby ceny jeszcze podrosły. powszechna praktyka teraz Odpowiedz Link Zgłoś