Dodaj do ulubionych

Pod Skrzydłami IV

IP: 194.146.120.* 17.05.06, 10:06
Hej forumowicze! Czy orientujecie sie może w planach arc2 dotyczacych
następnego etapu osiedla przy Bajana pod Skrzydłami? czy wiadomo kiedy będzie
sprzedaz i jakie ceny? zapewne nie niskie :) Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.06, 12:09
      Hej, tez czekam na kolejny etap, ale niestety nie ma jeszcze zadnych informacji:-(
    • Gość: tiaraamber Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.06, 12:19
      Hej, Cena jeszcze nie ustalona. Termin oddania do uzytku II kwartal
      2008,sprzedaz od III kwartalu 2006. 120 mieszkan do oddania.Adres dewelopera lub
      spółdzielni mieszkaniowej: ul. Wałbrzyska 1a, tel. 786 65 02, 786 65 00,
      www.arc2.com.pl, e-mail: mieszkania@arc2.com.pl
      Pozdrawiam
      • Gość: yoovanka Re: Pod Skrzydłami IV IP: 195.20.110.* 02.08.06, 10:46
        Hej, podbijam wątek. Czy może już coś wiadomo w sprawie IV etapu osiedla pod
        skrzydłami bo ostatnio bardzo intensywnie sprzątają tam teren a w biurze nic
        konkretnego nie chcą powiedzieć. Obawiam się, że w związku z ostatnią
        absolutnie gorącą sytuacją na rynku mieszkaniowym część mieszkań może
        pójść "innymi kanałami"...
        • Gość: deresna Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.06, 16:19
          Nic jeszcze nie wiadomo, a ArC2 jak na razie bardziej skupia się na inwestycji
          na Ołtaszynie. Sprzątanie terenu (jeśli masz na myśli wywożenie ziemi i
          wyrównywanie terenu0 o niczym nie świadczy, bo wcale nie jest powiedziane, że
          akurat w tym miejscu staną kolejne budynki.
          • Gość: mucha Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 20:42
            ostatnia zalsyszana informacja w biurze - sprzedaz rozpocznie sie od
            wrzesnia....
            • Gość: Sceptyk Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.08.06, 23:20
              No tak, tylko że oni tak już od czerwca obiecują, że sprzedaż ruszy od lipca,
              sierpnia, a teraz wrzesień ... Pożyjemy, zobaczymy ...
              • Gość: gość Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 13:53
                Ale warto poczekać, mieszkam od roku na tym osiedlu, mówię wam SUPER: cichutko,
                nikt się nie bije o miejsce parkingowe, szybki dojazd wszystkimi tramwajami do
                centrum, wokół pięknie zadbane tereny zielone.W moim przypadku była to
                najtrafniejsza decyzja odnośnie lokalizacji. Życzę Cierpliwości i powodzenia
                nowych mieszkańcom Osiedla pod skrzydłami!! ;-)
                • Gość: Idar Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.06, 14:55
                  Mieszkasz w budynku G?
                  • Gość: Gość Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 16:35
                    Nie jestem z F, moje okna wychodzą na podwórko, brama 39 B.
                    • Gość: Emka Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.08.06, 09:01
                      O, a ja też jestem z budynku F (37). Pozdrawiam sąsiada! :-)
          • Gość: maja Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroc.zigzag.pl 03.08.06, 16:58
            no to w koncu gdzie maja byc te nowe bloki? juz ktos cos wie?
            • Gość: Gość Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 17:17
              Nie wiem czy zagospodarowanie terenu tego osiedla jest nadal aktualne, ale na
              mojej mapie, którą dostałam / wrzesień2004/ od przemiłego pana z ARC 2, IV etap
              powstanie na przeciwko budującego się Kościoła, moim zdaniem chyba się nic nie
              zmieniło, ale warto dopytac jeszcze w Arc2.
              • Gość: yoovanka Re: Pod Skrzydłami IV IP: 195.20.110.* 04.08.06, 08:40
                Właśnie w ARC2 dowiedzialam się, że wstępna koncepcja (cokolwiek to znaczy)
                powinna być gotowa na koniec wrzesnia a projekt na koniec roku..
                Czy pojawia się tu na forum ktoś, kto będzie wprowadzał się do któregoś z
                punktowców z etapu III?
              • Gość: maja Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroc.zigzag.pl 04.08.06, 09:01
                > powstanie na przeciwko budującego się Kościoła

na przeciwko, czyli pomiedzy kosciolem a ul. Bajana? tam zdaje sie ze mial byc
                jakis park chyba (?)
    • Gość: mjc2 Re: Pod Skrzydłami IV IP: 213.25.141.* 04.08.06, 11:13
      Mam mieszkanie w budynku z III etapu. Polecam, choć terminy oddawania mieszkań
      różnią się od terminów podanych w umowach. Co do parku; mam nadzieję, że
      będzie. Nie chcę mieć widoku z okna na nowe bloki, choćby najładniejsze w
      okolicy. Inwestor jednak pewnie zrobi to, co będzie chciał.
      • Gość: gość Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.06, 13:44
        Jakiego parku widzianego z III etapu???!?!?! Park ma byc miedzy kosciolem a
        Bajana. Teren miedzy III etapem a Idzikowskiego (czy tez raczej mijescem gdzie
        ma ona biec) jest planowany pod kolejne 500 mieszkan. MPZP juz chyba jest na
        ukonczeniu, jedyny problem, to to ze nie slyszalem o zadnym przetargu na ten
        teren. A przetarg musi byc, bo teren jest miasta. Ale jesli jeszcze nie
        skonczyli mpzp to przetragu nie mozna oglosic.
        • Gość: Gość Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 14:37
          Tak jak już pisałam, IV etap ma powstać między Kościołem a Bajana właśnie,
          park z tego co wiem ma być nieco dalej za Kościołem, przydałby się blisko
          osiedla :)
          • Gość: Bajtek Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.08.06, 15:09
            Zgadzam się, park mógłby być z tyłu kościoła aż do MOSiRu, ale nasze życzenia na
            pewno nie będą uwzględniane ;-) Wtedy byłaby to część wypoczynkowa osiedla, bo
            jesli zbudują tam kolejne budynki, to będzie dość ciasno i za oknem sam beton
            (już teraz tej zieleni nie ma za wiele). W dodatku odległość między niektórymi
            budynkami jest IMHO zbyt bliska.
          • Gość: maja Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroc.zigzag.pl 09.08.06, 12:01
            > park z tego co wiem ma być nieco dalej za Kościołem

też słyszałam o tym ale nikt oficjalnie tego jeszcze nie potwierdził
            • Gość: Baga Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:02
              Ja też mam takie info, a propos parku, który ma powstać za kościołem, plany
              tego przedsięwzięcia powstały jeszcze za Zdrojewskiego.
    • Gość: yoovanka Re: Pod Skrzydłami IV IP: 195.20.110.* 06.09.06, 08:55
      Witam, podbijam wątek - czy wiadomo już coś konkretnego w temacie IV etapy
      Osiedla pod Skrzydłami?
      • Gość: Bajtek Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.06, 09:24
        Nic nie wiadomo, w ArC2 nadal każą czekać. Oni na razie skupiają się na
        inwestycji na Ołtaszynie. Za to trwają intensywne prace na terenie od Bajana do
        kościoła. Zrobiono nowe boiska, położono nowe ścieżki z ładnej kostki, a teraz
        robią coś bliżej koscioła, ale nie widziałem dokładnie co. Może to właśnie
        będzie zaczątek parku? Chociaż dużo lepiej by było, gdyby park powstał obok
        MOSiRu, jest tam teraz na tyle dużo drzew, że aż się prosi, by właśnie tam
        powstał teren rekreacyjny dla osiedla. A tak pewnie powstaną kolejne połacie
        betonu ..., choć samo osiedle bardzo mi się podoba.
        • Gość: Bajtek Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.09.06, 13:18
          Dzięki za tę cenną informację, z planu wynika, że park jednak koło kościoła, a
          nowe budynki koło MOSiRu. Zresztą zintensyfikowane prace na terenie koło
          kościoła też świadczą o tym, że robione są tam tereny rekreacyjne. Właściwie to
          ten kolejny etap osiedla niekoniecznie powinien powstać ;-) W końcu terenów
          zielonych na blokowiskach nigdy dość i fajnie byłoby, gdyby i tereny
          przylegające do boiska też miałyby jakąś rekreacyjną funkcję. A tak będą tam
          kolejne budynki i zagęszczona zabudowa ...
          • Gość: Bajtek Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.09.06, 13:20
            Przepraszam, źle mi się wkleiło pod moim wcześniejszym postem :-/
    • dekar MPZP dla rejonu osiedla Pod Skrzydłami 15.09.06, 12:27
      Dla wszystkich dywagujących na temat rozmieszczenia parku i ewentualnych
      pozostałych budynków polecam MPZP dla tej okolicy, który już dawno został
      uchwalony. Na stronie www.wroclaw.pl można go znaleźć w aktach prawnych urzędu
      miejskiego pod sygnaturą XLI/2535/05. Myślę, że po jego lekturze wszystko
      stanie się jasne.

Pozdrawiam
      • Gość: Bajtek Re: MPZP dla rejonu osiedla Pod Skrzydłami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.09.06, 13:19
        Dzięki za tę cenną informację, z planu wynika, że park jednak koło kościoła, a
        nowe budynki koło MOSiRu. Zresztą zintensyfikowane prace na terenie koło
        kościoła też świadczą o tym, że robione są tam tereny rekreacyjne. Właściwie to
        ten kolejny etap osiedla niekoniecznie powinien powstać ;-) W końcu terenów
        zielonych na blokowiskach nigdy dość i fajnie byłoby, gdyby i tereny
        przylegające do boiska też miałyby jakąś rekreacyjną funkcję. A tak będą tam
        kolejne budynki i zagęszczona zabudowa ...
        • Gość: tersea Re: MPZP dla rejonu osiedla Pod Skrzydłami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 01:10
          BARDZOI FAJNE OSIEDLE
      • Gość: Woj Re: MPZP dla rejonu osiedla Pod Skrzydłami IP: *.itcmp.pwr.wroc.pl 26.09.06, 10:47
        Witam,

Jakis czas temu dosc mocno interesowalem sie przyszla inwestycja ARC2 dotyczaca
        budowy IV etapu osiedla pod skrzydlami. Niestety ciagle odwlekanie terminu
        sprzedazy mieszkan zniechecily mnie do tego stopnia ze sobie odpuscilem.

Bardziej wytrwalym moge jednak udzielic kilka informacji do ktorych dotarel
        mocna nociskajac panie z ARC2 ;-) Przez chwile widzialem planu tego budynku.
        Wynikalo z nich (jesli nic sie nie zmienilo) ze do mieszkan wchodzic sie bedzie
        z galerii - co mi sie b. nie spodobalo. Poza tym na parterze tego budynku mam
        byc cala masa lokali uslugowych. W razie opytan: zachciu@vp.pl

Pozdro
    • Gość: maja Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 01:01
      Plany już są dostępne w siedzibie.
      • Gość: mallawi Re: Pod Skrzydłami IV IP: *.os1.kn.pl 01.10.06, 10:50
        Ale jakie plany? Zagospodarowania terenu czy rozkłady mieszkań?
        • Gość: yoovanka Re: Pod Skrzydłami IV IP: 195.20.110.* 26.10.06, 09:59
          Po raz kolejny podbijam wątek. Wyglada na to, że sporo osób niecierpliwe czeka
          na etap IV OPS. Czy coś już może wiecie? W ARC2 nic nie chcą zdradzić, mówią że
          sprzedaż jeszcze nie ruszyła, że to kwestia jeszcze kilku miesięcy. No i
          oczywiście nie chcą puścić pary na temat wyceny m2. Czy może macie jakieś
          informacje co z tym etapem?
          Pozdrawiam.
          • Gość: w Re: Pod Skrzydłami IV IP: 195.205.44.* 26.10.06, 10:53
            pewnie czekają ze sprzedażą żeby ceny jeszcze podrosły. powszechna praktyka
            teraz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka