Dodaj do ulubionych

WPB - Mińska/ Roślinna

24.06.06, 22:20
Witam!

Kupiłam mieszkanie w jednym z bloczków stawianych przez WPB przy Roślinnej (w
tym położonym najdalej od Mińskiej). Szukam sąsiadów ;) Nie wiecie czy to
prawda, że niedaleko ma być pętla tramwajowa? Może słyszeliście jeszcze
jakieś inne ciekawostki na temat okolicy?
Obserwuj wątek
    • Gość: goćś Re: WPB - Mińska/ Roślinna IP: *.kom / *.os1.kn.pl 24.06.06, 23:23
      Prawda, ma byc zaraz obok.
      • majafi Re: WPB - Mińska/ Roślinna 27.06.06, 11:08
        Dzięki za info o pętli.
        Ponawiam pytanie:
        Czy ktoś kupił tam mieszkanie?
        Można by wymieniać informacje o bieżących postępach itp...
        Ja np jestem na etapie czy i za ile WPB może mi założyć rolety antywłamaniowe,
        bo mam mieszkanie na parterze (całe życie mieszkałam na ostatnim piętrze i boję
        się tego parteru jak nie wiem ;) Czy ktoś już przerabiał ten temat?
        Halo mili sąsiedzi odezwijcie się :))))))))))))
        • Gość: JerzyR Re: WPB - Mińska/ Roślinna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.06, 20:55
          wielu ludzi kupiło, ale mało czyta FORUM:)
          Zadzwoń do WPB niech Ci powiedzą jaka firma montuje im teraz okna (jaki producent).
          Przy roletach ważne jest aby były (nie pamiętam dokładnie) wewnątrz ściany. Więc
          lepiej aby robiła to jedna ekipa i okna były innego wymiaru.
          Poszukaj w internecie na temat rolet antywłamaniowych to zrozumiesz o czym piszę.

JR
          • Gość: JerzyR Re: WPB - Mińska/ Roślinna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.06, 20:56
            znalazłem (pierwszy link google)
            www.abcroletyteam.pl/oroletach.htm
            JR
            • majafi Re: WPB - Mińska/ Roślinna 28.06.06, 21:21
              Dzięki :)
              Właśnie chodzi mi o takie rolety, które dałoby się zainstalować na etapie
              budowy. Już dzwoniłam do WPB, kazali wystosować pismo z zapytaniem,
              wystosowałam ;) czekam na odpowiedź. Przez telefon jakoś Pani nie bardzo była w
              stanie udzielić mi jakichkolwiek informacji na ten temat. Powiedziała tylko,
              że "akurat trwa dyskusja na ten temat". Ciekawe ile sobie policzą za taki
              luksus ;)))
    • spad_ukp Re: WPB - Mińska/ Roślinna 24.06.06, 23:29
      Pętla faktycznie ma być zaraz obok Twojego bloku. Ale zanim ona powstanie to ty
      zapewne dorobisz się większego mieszkania:)
      • Gość: gość Re: WPB - Mińska/ Roślinna IP: *.kom / *.os1.kn.pl 25.06.06, 00:05
        Plany sa ze powstanie do 2010 roku, ale borac pod uwage jak z planow tego
        rodzaju sie we Wroclawiu wywiazuja to bedzie pozniej ;)
        • majafi No co Wy... 28.06.06, 16:11
          Nikt nie kupił tam mieszkania?
          • Gość: mm Re: No co Wy... IP: 195.116.249.* 09.07.06, 19:52
            my kupiliśmy na III piętrze i niecierpliwie czekamy na oddanie. pozdrawiamy.
            • majafi Heeej! 10.07.06, 22:25
              Super :) Już się zaczynałam martwić, że będę sama mieszkać w takim wielkim
              bloku ;))) Byłam dzisiaj w WPB i przemiły pan na pytanie jak postępują prace
              powiedział mi,że ZA SZYBKO :)) Umówiłam się też na oglądanie i omawianie
              szczegółów (typu gniazdka elektryczne)w środę na budowie. Też przebieram
              nóżkami z niecierpliwości, chociaż jak pomyślę o wykańczaniu to trochę mi skóra
              cierpnie... Pozdrawiam serdecznie :)
              • Gość: mm Re: Heeej! IP: 195.116.249.* 10.07.06, 23:58
                Ja dziś dzwoniłam do WPB i jakaś niestety niezbyt miła pani na moje pytanie na
                jakim etapie są prace wewnątrz budynku odpowiedziała, że systematycznie
                postępują. Jedanak na szczęście jest to odosobniony przypadek niemiłej pani w
                WPB, wcześniej zawsze było ok. Może upały tak na nią podziałały. Nas cieszą te
                za szybko postępujące prace. My juz parę razy byliśmy na budowie, ale niestety
                zawsze o takiej porze że już nie było mowy żeby wejś do budynku (praca). Tak
                więc prosimy o szerszy komentarz po twojej wizycie w środę. A jeśli chodzi o
                wykończenie to też głowa nas boli na samą myśl. Narka.
                • majafi Re: Heeej! 11.07.06, 12:29
                  Ja natomiast ciągle trafiałam w WPB na niemiłe panie ;)
                  Raz się prawie popłakałam przez panią z kasy ;))
                  Wczoraj pierwszy raz spotkałam przesympatycznego Pana Mikołaja
                  i od razu wzięłam wizytówkę, zamierzam już gadać tylko z nim.
                  A kupiliście może garaż? Ja się zastanawiam nad dokupieniem garażu, nie bardzo
                  wiem co myśleć o ażurowych drzwiach, czy to prawda, że wszystko będzie w środku
                  widać? Czy w takim garażu bezpiecznie byłoby zostawić np. rowery? Hmmm...
                  Bo komórki lokatorskie zostały same wielkie i strasznie drogie :(
                  Jadę jutro na tą budowę, jak czegoś ciekawego się dowiem to zrelacjonuję ;))
                  pzdr :)
                  • Gość: mm Re: Heeej! IP: 195.116.249.* 12.07.06, 17:47
                    Garażu nie kupiliśmy, tylko komórkę. Na garaż już nie starczyło:). Skoro mają
                    byc ażurowe drzwi to niestety chyba będzie przez nie co nieco widac. Ale jak
                    zamykany to pewnie tak samo bezpeczny jak i komórka. Czekam na relację z
                    budowy. :):)
                    • majafi Re: Heeej! 12.07.06, 19:47
                      No więc byłam tam dzisiaj! Jest następny przemiły pan do zapamiętania:
                      P. Marcin Niedziela. Oprowadził, wszystko pokazywał, cierpliwie wysłuchał
                      wszystkich moich wymysłów na temat elektryki i kaloryferów ;) Podobno ścianki
                      działowe już są w większości mieszkań, u mnie jeszcze nie ma, bo ekipa sobie
                      tam zrobiła bazę ;) Ale to i lepiej, bo miałam jeszcze jedną poprawkę, a jakby
                      ścianki już stały, to by się nie dało tego zrobić. Okna już są wstawione i
                      drzwi balkonowe, praca ogólnie wre :)) Niestety różowy kolor (taki nieświeży
                      łosoś), którym pomalowany jest pierwszy od strony Mińskiej blok to nie farba
                      podkładowa, jak miałam nadzieję :( Taki im wyszedł, więc taki zostanie, i taki
                      będzie na wszystkich, a miało być tak pięknie... ;) Ale to akurat drobiazg,
                      może zblaknie na słońcu. Na budowę można wchodzić i oglądać w środy 8.00-16.00
                      (albo 9.00-16.00...) Tylko wcześniej trzeba zadzwonić do wspomnianego wcześniej
                      P. Marcina tel. 515 182 298. Jak widać nie zapamiętałam zbyt wielu szczegółów
                      (z emocji i z upału) ale generalnie jestem pod b. dobrym wrażeniem. Jeszcze jak
                      jutro P. Marcin zadzwoni, że wszystkie moje poprawki są do zrobienia, to już w
                      ogóle będę przeszczęśliwa :))) A nad tym garażem to muszę jeszcze pomyśleć...
                      Pozdrawiam serdecznie :)
                      • Gość: silen krzyki Re: Heeej! IP: *.telsat.wroc.pl 13.07.06, 23:07
                        u mnie tez byly poprawki, z ktorymi poszedlem jak nei bylo scianek dzialowych, i
                        poprosilem, zeby wstrzymali sie ze stawianiem, ale ktos zapomnial przekazac to
                        na budowe i postawili nie tak jak w zmienionym projekcie, oczywiscie za
                        zburzenie i postawienie nowych kogo obciazyli??
                        • majafi Do Silen 14.07.06, 20:16
                          Ja swoje poprawki dokładnie opisałam, dołączyłam zwymiarowane rysunki, potem
                          złożyłam wszystko w sekretariacie na grabiszyńskiej. Potem przyszło pismo, że
                          się zgadzają na ściankę i ile mam zapłacić - zapłaciłam, a teraz środę
                          osobiście jeszcze gadałam z szefem (mam nadzieję, że to był szef ;) na budowie.
                          Teraz jeszcze złożyłam dodatkowo (z takim samym szczegółowym opisem)poprawki w
                          układzie i ilości gniazd elektrycznych - czekam co mi napiszą.
                          Także mam nadzieję, że nie spotka mnie taka przygoda jak Ciebie... Współczuję,
                          ale jeśli uzgodnienia były tylko ustne, to nie można było wykluczyć, że komuś
                          po drodze coś umknie :( No chyba, że nie były tylko ustne i ktoś pogubił
                          pisemne instrukcje, to wtedy już nie wiem jak tego dopilnować :(...
                          Mi się na razie wszystko b. podoba :) Pzdr
                • Gość: silen Re: Heeej! IP: *.telsat.wroc.pl 11.07.06, 22:59
                  Obie Panie sa bardzo niemile, dziwie sie, ze je trzymaja. Pani Barbara Czeczot
                  (tak chyba ma na nazwisko) to juz jest przesada. Z drugiej strony ludzie kupuja
                  dziure w ziemi, bo jest taki popyt na miszkania, to po co im ktos mily? Druga
                  Pani,ta mlodsza, tez caly czas obrazona na caly swiat. A WPB ma to gdzies
              • Gość: JerzyR Re: Heeej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.06, 22:29
                jesli chodzi o gniazdka i osprzęt elektryczny to na Krzykach WPB dawało gnizadka
                takie zwykłe i jesli ktoś chciałby mieć inne np. w ramkach to niech wcześniej o
                tym pomyśli i zleci montaż puszek takich 2-krotnych połaczonych. Włączniki były
                montowane jak im wyszło - głównie chodzi o dwa obok siebie - jak nie są w ramce
                to niezbyt dobrze to wygląda.

JR
                • sabik Re: Heeej! 13.07.06, 11:52
                  Witam!
                  Ale się ucieszyłam, jak zobaczyłam ten wątek! Kiedyś - chyba w listopadzie albo
                  grudniu sama w poszukiwaniu sąsiadów takowy założyłam, ale jakoś też bez echa
                  się obył :-( Witam sąsiadkę - ja też z parteru. Wczoraj radośnie odebrałam
                  kluczyki i teraz czeka mnie wykończenie. Ale przebieram niecierpliwie nogami i
                  ruszam do działania.
                  Gniazdka/wtyczki i ogólnie całą elepstrykę to z takim miłym panem Darkiem
                  ustalałam i kontakty swoje dałam - zrezygnowałam z WPBowskich i mam teraz takie
                  w ramkach.
                  Pozdrawiam baaardzo serdecznie sąsiadkę
                  innych forumowiczów również
                  Sabina
                  • majafi No dzień dobry :) 13.07.06, 13:57
                    Ale jak już wykańczasz to znaczy, że mieszkasz w tym pierwszym budynku, a ja
                    owszem też na parterze, ale w tym bloczku, co go dopiero ocieplają ;)
                    Także zazdroszczę odbioru kluczyków, ja jeszcze sobie poczekam, ale do tego
                    wykańczania to mi się aż tak znowu bardzo nie śpieszy ;) pzdr
                    • sabik Re: No dzień dobry :) 13.07.06, 19:51
                      Kurczę, a już tak się ucieszyłam... no nic, trochę szkoda, będę szukała dalej...
                      Rzeczywiście mój to pierwszy bloczek, własnie zastanawiam się jakby tu zalożyć
                      rolety zewnętrzne, tj. formalnie to załatwić, ale pewnie koniec języka za
                      przewodnika...
                      A Tobie życzę powodzenia i owocnych poszukiwań :)
                      Sabina
                    • Gość: gamp Re: No dzień dobry :) IP: 62.29.170.* 14.07.06, 11:07
                      Witam sąsiadów, my zakupiliśmy mieszkanko na 4p. od strony południowej :)
                      Możecie napisać jakie zastrzeżenia mieliście do budowy ??
                      • sabik Re: No dzień dobry :) 16.07.06, 21:13
                        W zasadzie to ja większych uwag nie miałam. Jeśli chodzi o jakieś zmiany w
                        ukladnie mieszkania, to zrobiłam je wcześniej, tak samo elektrykę pozmieniałam
                        pod siebie, więc mi się to wszystko podoba i odpowiada. Jedyne co, to
                        wyregulowania wymagały okna, ale to zostało już zrobione. Pewnie jeśli są, to
                        wady wyjdą już później. Póki co to jestem zadowolona. Tylko zastanawiam się jak
                        to jest, bo powiedziano mi, że budynek - piszę o 1 - jest zamykany o 22.00 a
                        czy to znaczy również że w niedziele też nie ma możliwości tak sobie dłubać?
                        No i czy to naprawdę pawda ;)
                        Pozdrawiam sąsiadów z południowego narożnika z prateru :)
                        Sabina
                  • feryenne Re: Heeej! 21.07.06, 15:53
                    A jak było z terminem? Wyrobili się z tym obiecywanym?
                    • sabik Re: Heeej! 22.07.06, 22:37
                      W umowie pisało że do 30 czerwca oddanie mieszkania, jednak mój temin przesunął
                      się do 12 lipca, ale ja odbierałam mieszkanie jako jedna z ostatnich, więc
                      poślizg maly był, ale chyba niewielki. Nie wiem jak na innych budowach to
                      wygląda.
                      Pozdrawiam, Sabina
                      • majafi Halo Sabik, 25.07.06, 11:24
                        Tu daleka sąsiadka ale też z południowego narożnika parteru :))
                        I jak tam mieszkanko? Natrafiłaś może na jakieś niespodziewanki?
                        Mam nadz, że wykańczanie idzie sprawnie i b problemów, ale jakby co to
                        sygnalizuj na co ew zwracać później uwagę przy odbiorze, ok?
                        Pozdrawiam, Maja
                        • sabik Re: Halo Sabik, 30.07.06, 16:51
                          Witaj!
                          Niespodzianek większych nie miałam, bo wcześniej doglądalam włości- polecam ten
                          sposób, ale jednak jedną miałam, mianowicie wielką i grubą rurę, wręcz jak dla
                          mnie rurzysko odprowadzające wodę z pralki - akurat u mnie wzdłuż ściany idzie
                          ta szara zmora i muszę zrobić stopień żeby ją schować. Normalnie to w ścianie
                          mogłoby to iść i o nieco mniejszej śreednicy, więc polecam pilnowanie tej
                          sprawy bo ja mam teraz malutki klopocik co z tym zrobić. Ale poza tym to
                          jeszcze radzę porozmieszczać sobie kontakty, włączniki i przełączniki w trakcie
                          budowy - przez WPB, zrobią, niestety trzeba zapłacić ale wszystko będzie na
                          swoim miejscu i tak jak chcemy. O przestawianiu ścian nie wspominam, bo to
                          chyba oczywiste.
                          Wykańczanie idzie ekspresowo, tempo szaleńcze, ale wanna stoi, kafle też już
                          się kończą kłaść :-) teraz rolety zewnętrzne (bo parter) i malowanie ścian.
                          Kuchnia zamówiona, też się robi.
                          jakbyś miała jakieś pytania, to proszę bardzo, co wiem to powiem :-)
                          Twoje mieszkanko to chyba dopiero w przyszłym roku będzie stało, prawda ?
                          Przeglądałam projekty mieszkań w Twoim bloku, bardzo ciekawe :)

Pozdrawiam
                          Sabina
                          • majafi Re: Halo Sabik, 30.07.06, 18:47
                            No to super, ani się obejrzysz jak zamieszkasz :))
                            U mnie już stoją ścianki (jedna dołożona przeze mnie), wszystko dokładnie wg
                            mojego projektu :) Kontakty itp też już im dałam rozrysowane, czekam na wycenę.
                            No i na odpowiedź w sprawie rolet antywłamaniowych, bo pierwszy raz w życiu
                            będę mieszkać na parterze i troszkę mnie to przeraża ;))) A powiedz jak
                            załatwiasz z roletami? Z WPB, czy znalazłaś jakąś firmę zewnętrzną godną
                            polecenia? No i super, że masz solidną ekipę do wykańczania, o to podobno teraz
                            bardzo trudno, bo wszyscy jadą na zachód ;/ Jak Ci już wszystko zrobią i
                            będziesz dalej zadowolona, to też chętnie zapytam o namiar na nich :) Moje
                            mieszkanko ma termin na marzec, na razie prace idą bardzo szybko, wygląda, że
                            mało że się wyrobią, to może zdążą wcześniej ;) A jak chodzi o rury to dzięki
                            za przestrogę, zwrócę uwagę :) Pozdrawiam serdecznie :)))) Maja
                            • sabik Re: Halo Sabik, 31.07.06, 22:01
                              Hejka, moja super ekipa to wujek budowlaniec i tato :-) Ale dzielni są i szybko
                              im idzie. A ja pełna podziwu jutro zaczynam malowanie ścian.
                              Jeśli chodzi o doświadczenia z parterem to je dopiero poznaję :)
                              Natomiast w kwestii rolet to ostatnio usłyszałam, że chyba WPB się zdecyduje
                              samo montować rolety jednocześnie z oknami - to chyba Twojego bloku dotyczy
                              więc proponuję się dowiedzieć u źródła. Ja natomiast napisałam pismo że chce
                              natynkowe, białe i dostałam zgodę w następnym dniu. Jednak załatwialam to już
                              teraz, po odbiorze bo wczesniej twierdzili że nie mogę. Jak nie to nie, będą
                              bardziej teraz widoczne, a szkoda.
                              ja za swoje zmianki to zapłaciła głównie za zmianę we wtyczkach i kontaktach,
                              natomiast ściany to powykrzywiałam i ogólnie niewiele to kosztowało.
                              Co do terminu to u mnie też na jesień byli do przodu, a potem leciutko
                              przeciągnęło się, ale mam nadzieję że u Ciebie będzie inaczej. trzymam w każdym
                              bądź razie kciuki.
                              Ech te rurzyska... ;)
                              Pozdrawiam serdecznie, dobrego dnia
                              Sabina
    • gampik Re: WPB - Mińska/ Roślinna 25.09.06, 16:57
      Witam serdecznie i zapraszam na stronkę i forum ul.Roślinna -> i.wroclaw.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka