Dodaj do ulubionych

szalenstwo

IP: *.magma-net.pl 28.08.06, 18:01
Ludzie maja zle w glowach. Jeszcze miesiac temu chcialam kupic mieszkanie. Teraz jak mam placic 160tys za kawalerke w strym bloku ktory nie wiadomo kiedy sie rozsypie dziakuje bardzo. Z kolei developer to opłacanie dwoch mieszkan co najmniej rok. Jesli rynek sie nie uspokoi to nikt nie kupi wlasnego mieszkania
Obserwuj wątek
    • Gość: Juras Re: szalenstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 18:19
      Skoro miesiąc temu byłaś na etapie kupna to wiedziałaś jak wygląda rynek więc
      teraz pretensje miej tylko do siebie. Źle w głowach to mają ludzie którzy
      planują zakup mieszkania i zastanawiają się nad tym miesiącami. Przecież taniej
      nie będzie a to co jest teraz z cenami to nic w porównaniu do tego co będzie za
      rok.

udanych zakupów! ;)
      • Gość: pawczek Re: szalenstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 20:26
        nie moge sie zgodzic ze stwierdzeniem, ze zle w glowach maja ci, co czekaja
        miesiacami

uwazam, ze sposrod wszystkich rzeczy ktore kiedykolwiek kupisz w swoim zyciu,
        mieszkanie to rzecz bez watpienia najwazniejsza ( jak rowniez najdrozsza )

oczywiscie - ceny rosna, ale czy to swiadczy, ze trzeba brac bez zastanowienia
        byle co?

mieszkac powinienes w lokalizacji ktora Ci odpowiada, w mieszkaniu ktore
        rowniez Ci odpowiada ( zakladajac, ze to ma byc mieszkanie potencjalnie na cale
        zycie... )

oczywiscie mozesz kupic byle co, byle gdzie, tylko po co? zakladajac, ze jestes
        tzw klasa srednia, warto jednak poczekac az na rynku pojawi sie taka oferta,
        ktora cie usatysfakcjonuje... a jak juz sie pojawi ( np. u developera ) to
        wtedy dzialac szybko

oczywisci wiekszosc ekspertow prognozuje, ze ceny za dwa lata bede jeszcze
        wyzsze. Zapewne maja racje, choc nie sadze zeby caly czas ceny galopowaly w tak
        szalenczym tempie. A wiec trudno, zaplacisz wiecej, ale bedziesz mieszkac w
        komforcie i w okolicy ktora Ci odpowiada.

• Gość: Juras Re: szalenstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 21:41
          Ale w końcu jak ktoś jest zdecydowany na kupno mieszkania to nie czeka aż
          zacznie się coś budować na jego ulubionej ulicy! Przecież jest w czym wybierać
          zarówno jeśli chodzi o lokalizacje jak i ceny więc w czym problem?
    • Gość: i. Re: szalenstwo IP: 217.11.140.* 28.08.06, 18:42
      Jesli planujesz zakup miszkania , to raczej powinny to być szybkie decyzje. Ja
      miesiąc temu sprzedałam mieszkanie w bloku z lat 80 tych, 50m2 za 200 tys, teraz
      widzę ogłoszenia za takie mieszkanie -240 tys. Istne szaleństwo!
      Taniej na pewno nie będzie- przeciwnie, ceny bardzo szybko rosną.
      • Gość: bullet Re: szalenstwo IP: *.core.lanet.net.pl 28.08.06, 18:52
        jest kilku wariatow na forum, ktorzy mysla, ze ceny spadna bo sa dla nich za
        wysokie....
        Proponuje poczekac jeszcze troche. moze faktycznie spadna.
        Wszystko na to wskazuje, totalny brak zainteresowania nowymi inwestycjami, brak
        dostepu do kredytow. Absolutnie wszystko wskazuje na to, ze za miesiac ze
        swoimi 160 tys zlotych bedziesz mogl kupic co najmniej ladny apartament a jak
        poczekasz jeszcze troche to penthouse na pewno.

OBUDZ sie chlopie..... and do it.
        • Gość: wro Re: szalenstwo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.08.06, 10:04
          nie sądzę, zobacz ilu obcokrajowców kupuje tu mieszkania-a ludzi z kasą w
          Polsce też nie brakuje...pozdrawiam
    • Gość: wiki Re: szalenstwo IP: *.pxs.pl 01.09.06, 18:56
      no niestety jest to istne szalenstwo jak na nasze zarobki, i mysle ze ceny
      jeszcze pojda w gore, obserwuje co dzieje sie w krakawie i dlatego przenosze
      sie do wroclawia, tu jest jeszcze nie tak drogo...
      pozdrwiam
      wiki
      • Gość: i Re: szalenstwo IP: 217.11.140.* 01.09.06, 20:51
        jeszcze tylko przez chwilę... ceny bardzo szybko rosną.
        • Gość: gość A ja mam wszystko w d....e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 21:29
          Kupujcie, kupujcie, w najgorszym wypadku będzie klęska, może wojna i wszystkie
          kredyty szlak trafi a wy przy okazji po jakimś udanym bombardowaniu bez
          mieszkania i bez długów. Jest to jakaś myśl, bo zyc z 30 letnim kredytem, za
          mieszkanie które położone jest w brudnej, więcej, obrzydliwej okolicy (a takie
          we Wrocławiu dominują, im bliżej centrum tym jest to bardziej widoczne),
          mieszkanie liczące 50-60 m.kw. przy zarobkach, gdzie średnia krajowa nie
          przekracza 3000 PLN to wg mnie ekscentryzm do granic możliwości. Ale każdy jest
          Panem własnego losu. I módlcie się o to, aby Ci wszyscy mądrzy tego kraju nie
          pomylili się co do wzrostu cen nieruchomości, albo żeby nie nastapiła żadna
          klęska, co to zrujnowałaby wasz dorobek życia w kilka chwil. Kupujcie,
          windujcie ceny, zadłużajcie się po kres waszego istnienia na tym "padole łez"
          Bóg z Wami ;)
          • Gość: wro Re: A ja mam wszystko w d....e IP: *.chello.pl 01.09.06, 22:15
            a co twoim zdaniem maja zrobić młodzi ludzie, którzy chcą kupić mieszkanie i
            pójść na swoje? mieszkac całe życie u mamusi i czkac na wojnę? bo mam nadzieję,
            ze w swoimpoście mówisz o ludziach, którzy masowo wykupują na wynajem czy coś w
            tym rodzaju? ceną są chore, podobnie jak zarobki większości.
          • Gość: ggoosscc Re: A ja mam wszystko w d....e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 10:12
            no ale gdzies przecież trzeba mieszkać. widać koleżko nie masz z tym problemów
            to pewnie n ie rozumiesz większości ludzi tu piszących
            • Gość: bull Re: A ja mam wszystko w d....e IP: *.wroclaw.mm.pl 02.09.06, 19:46
              kolega chyba pisze z wariatkowa...
              tam ma pewnie darmowe mieszkanko-wlasne lozeczko, opieke salowej. Moze dlatego
              go tak bardzo dziwi dlaczego ludzie chca kupic mieszkanie w brudnym wroclawiu.
              To fakt kolego, ze Lubiąż jest bardziej malowniczy.... I sciany jakies takie
              bardziej miękkie.
              Poproś kolego o zmiane lekarstw bo obecne chyba nie dzialaja najlepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka