Gość: andik IP: *.crowley.pl 12.03.03, 11:38 Czy ktoś może mi coś powiedzieć o tej spółdzielni? Podobno mają powstać nowe budynki na Muchoborze Wielkim a ja rozglądam sie za kupnem tam mieszkania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda Re: SM Cegiełka IP: cobra:* / 10.1.63.* 15.03.03, 21:47 całkiem niezła spółdzielnia , mam w niej mieszkanie i jak na razie jestem naprawdę zadowolona .A mieszkam już dwa lata. Obok powstają nowe bloki, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andik Re: SM Cegiełka IP: *.crowley.pl 17.03.03, 15:17 Dzięki za informacje, jakoś inni się nie kwapią z pisaniem na temat tej spółdzielni, już myślałem, że albo nikt jej nie zna albo wszyscy omijają ją z daleka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: SM Cegiełka IP: cobra:* / 10.1.37.* 29.04.03, 20:10 Nie polecam Spółdzielni.Są ospali jak żółwie. Ponad pół roku temu kupiłam mieszkanie w tej spółdzielni, do tej nie otrzymałam aktu własności. Znajduja mase powodów by tego nie zrobic. Poza tym członka spółdzielni widzą wtedy kiedy ma coś do zapłacenia. Sam odbiór mieszkania przesunął się o 3 miesiące i to po usilnych interwencjach w spółdzielni. A juz nie marz o usunięciu jakichkolwiek usterek. Kierownik budowy stanie na głowie aby Ci udowodnić, że każda usterka w mieszkaniu nie jest ich winą. Przez dwa miesiące nie mogłam otzrymać kluczy do dzwi wejściowych, ponieważ kierownik budowy gdzieś je posiał ( nie mysl, że spółdzielnia interweniowała). Doproszenie sie od spółdzielni czegokolwiek wymaga nie lada cierpliwosci. A poza tym ściany pękają ( ale według kierownika budowy naturalny proces). Ale to wszystko napewno jest bolączką wszystkich spółdzielni i ich opasłych prezesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andik Re: SM Cegiełka IP: *.crowley.pl 30.04.03, 08:35 Dzięki Mariola za treściwą wypowiedź. Rozwiałaś moje wszelkie wątpliwości, a jak dodać do tego jeszcze "cudowny" rozkład mieszkań ... W każdym razie szukam dalej gdzieindziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: SM Cegiełka IP: cobra:* / 10.1.37.* 07.05.03, 00:32 Powodzenia w dalszych poszukiwaniach. Sama poszukiwałam mieszkania przez ponad pół roku. Z moich doswiadczeń jedynie mogę Ci poradzić, abys dokładnie sprawdzał firmy deweloperskie i grunty na których budują. Przede wszystkim czy nie są obciążone hipoteką. A takze dokładnie czytał umowy przedwstępne, bo jest w nich masa kruczków prawnych niekorzystnych dla Ciebie. Pamietaj, że z deweloperem możesz negocjować wygląd umowy a ze spółdzielnią tej możliwości nie masz. Polecam również artykuł w ostatnim PROFICIE na ten temat. Mam nadzieję, że kupisz sobie wymarzone mieszkanie bez żadnych problemów. Jeszcze raz życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś