Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 22.01.07, 09:25 W czwartek spotkałam kierownika budowy i powiedział, ze garaże są ok i oddadzą je pod koniec stycznia, jak i cały budynek. Nie chce mi się wierzyć... W sprawie adresu - hmm nie mogli oni podzielić bloku na klatki i tak klatka pierwsza 14f1, klatka druga 14f2 itd? Wprowadzili tylko zamieszanie, klatka trzecia ale f2. Ile musiałam się natłumaczyć firmie przewozowej, ze maja dzwonić do trzeciej, choć na adresie mają "drugą" W ogóle ten adres jest kłopotliwy, miałam już kilka pomyłek w zapisie, każdemu muszę tłumaczyć te łamańce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.29.248.* 23.01.07, 09:18 Witam wszystkich sąsiadów! Chciałem zapytać czy ktoś wie cokolwiek na temat internetu i kablówki w naszym pięknym budynku przy ulicy Zwycięskiej? Czy ktoś jest zainteresowany (tak jak ja) podłączeniem internetu do mieszkania? Pozdrawiam, Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.e-wro.net.pl 23.01.07, 10:10 Witam sąsiada Jeżeli chodzi o internet to firma która wykazała zainteresowanie naszym blokiem to korbank - nawet podpisałem juz z nimi umowę, ale niestety ciągle czekam na podlączenie. Cos się za bardzo obijają. Co do kablówki to podobno cały czas szykują ofertę dla naszego bloku tylko narazie jej nie widać :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.29.248.* 23.01.07, 14:31 Jakie warunki proponuje KORBANK? Są drodzy? Dzięki za info! Pozdrawiam, Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 24.01.07, 13:09 Czy ktoś wie kiedy będą oddane garaże? I jaki ma być ostatecznie adres 14f2 czy 14fII? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 24.01.07, 13:14 W sprawie internetu... gdzie mogę znaleźć info o podłączeniu? Nie mieszkam jeszcze, więc trudno mnie tam zastać. Ktoś chodził, ulotki, czy jak?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.29.248.* 24.01.07, 16:25 Witam! W sprawie podłączenia internetu prawdopodobnie musimy udać się osobiście do firmy, która oferuje usługi dostępu do internetu. Sąsiad Krzysiek podpowiedział, że tą firmą jest KORBANK. Mają całkiem niezłą ofertę (LINK: www.korbank.pl). Pozdrawiam, Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:35 1. sprawa : dzwoniłam do stalmontu , adres (podobno:) Na Pewno ma być Zwycięska 14f/2 m.... i tego się trzymam. mam nadzieje że nie bedzie inaczej, bo własnie skłądam wniosek o dowód 2. sprawa:rzeczywiście kable połozył korbank, zresztą nie wiem zupełnie, z jakiej paki, bo nikt z nas nie miał okazji wypowiadac sie na ten temat , kto bedzie nam net dostaraczał.Np. o wiele lepsze warunki ma firma dostarczająca w budynkach sródmiescie prasa ( na gen. maczka)ale podobno nasz zarzadaca nie pozwolił im u nas instal;owac netu baz Naszej, mieszkańców,zgody. troche to dziwne, bo co do korbanku nie musielismy sie wypowiadac;) my chcielismy sie umówic z korbankiem, tymczasem u nich w biurze wiecznie nie odbieraja telefonów, a osoba, która sie tym zajmuje pan Paweł jakis tam, nie odzwania jak mu sie nagrywam na poczte że jestesmy zainteresowani. wiec się zrażam powoli do korbanku , tymczasem net na takim koncu swiata jakim jest zwycieska 14f/2 jest niezbędnie konieczny do życia;) pozdrawiam sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.29.248.* 26.01.07, 10:26 Również próbowałem kilka razy dodzwonić się do KORBANKU ale NON STOP jest zajęte chyba mają dużo niezadowolonych klientów, którzy dzwonią ze skargami :) Słyszałem wiele złego o tej firmie więc zastanawiam się czy nie lepszym rozwiązaniem będzie poszukanie innego providera typu DIALOG, KOMNET, LANET, jesli tylko u nas jest taka możlwość. Kiedy już się dodzwoniłem do handlowca z KORBANKU, udzielił mi informacji, że u nas łącze jest w zasadzie prawie gotowe tylko trzeba przyłączyć światłowód, można już z nimi podpisać umowę a internet fizycznie powinien już być u zainteresowanego w mieszkaniu od 1.02.2007. Pozdrawiam, Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.07, 10:50 no wlasnie cos jest nie tak z tym korbankiem:( kiedy jakis tydzien temu rozmawialam z tym handowcem, nic nie mowil o tym, ze trzeba cos jeszcze podłaczyc - twierdzil, ze net bedzie juz zaraz jak tylko podpiszemy umowe ( to byla polowa stycznia) czyli, powiedzmy ze bysmy podpisali, a dalej czekalibysmy na podlaczenie tego kabla;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 26.01.07, 11:46 A my podpisaliśmy umowę z DIALOGIEM. Szkoda, że nie zebralismy się i nie ustaliliśmy wspólnie gdzie chcemy być podłączeni. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.29.248.* 29.01.07, 08:56 Witam! Super czyli istnieje możlwość skorzystania z DIALOGU, ja raczej pójdę w tą stronę, jakie warunki zaproponował DIALOG? Jest konieczność wykupu abonamentu? Pozdrawiam, Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 195.205.245.* 29.01.07, 14:12 ja tez raczej wybiore dialog oferta Korbanku jest drozsza, w promocji obecnej dialogu dostajesz abonament profit za 1 zł przez cały czas trwania umowy na dostep do internetu. a może sa inny dostawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.29.248.* 29.01.07, 15:11 Ja ze swojej strony pozostawiam sobie furtkę do Korbanku, byc moze wezme ich na probe, za 512 Mbit/s chca 55 zł, cena jest niezła. Co do innych providerow to obawiam sie, ze nie mamy innego wyboru albo Dialog albo Korbank. Dialog jest troche drozszy, za 512 Mbit/s i abonament 1,22 brutto przez pierwsze 3 m-ce chcą 1,22 przez nastepne 12 m-cy 77 zł kolejne 24 m-ce 66zł a pozniej przez 36 m-cy dopiero 55 zł. Co myślicie o tym? Pozdrawiam, Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.e-wro.net.pl 30.01.07, 09:06 Co do Korbanku to i ja narazie z nimi walczę i zastanawiam się czy aby nie zmienić zdania i nie poszukać sobie innego dostawcy. Co do adresu to na 100 % jest 14f/2m... tak mam w meldunku. Brunon jak możesz to podaj jakieś namiary na dostawcę ze śródmieścia prasy to będzie trzeba zadzwonić i może się zgadać w kilka osób i powalczyć o podłączenie grupowe ze zniżkami. Trzeba tylko dowiedzieć się kto tam jest dostawcą i ile osób w budynku chciało by mieć neta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 30.01.07, 09:34 To można się już tam zameldować?? Ale to jeszcze budowa... Co jest potrzebne do takiego meldunku? Aktu notarialnego kupna nie mam, wystarczy umowa przedwstępna, czy Stalmont coś daje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.e-wro.net.pl 31.01.07, 09:17 Stalmont daje zaświadczenie z któym do urzędu idziesz i tyle. Oczywiście trzeba też mieć umowę przedwstępną ze sobą i jeszcze jakieś papiery ale to jhuż w urzędzie ci powiedzą dokładnie jakie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 02.02.07, 15:26 Czy ktoś juz odebrał te platformy garażowe u nas w bloku? Jak to wygląda w rzeczywistości? CZy na prawdę sa takie niskie? Czy wjeźdżaliście samochodami przed odbiorem żeby sprawdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcmd Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.233.177.* 02.02.07, 19:36 Też chciałem o to zapytać - w budynku którym sie interesuję też mają być takie platformy. Tylko prosiłbym o opinię kogoś kto już wjechał/próbował wjechać i to najlepiej kilka razy - podobno do wszystkiego można się przyzwyczaić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 05.02.07, 11:20 Jeszcze raz: Czy ktoś juz odebrał te platformy garażowe u nas w bloku? Jak to wygląda w rzeczywistości? CZy na prawdę sa takie niskie? Czy wjeźdżaliście samochodami przed odbiorem żeby sprawdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.07, 13:03 Hej wszystkim sąsiadom! 1. adres rzeczywiście jest Zwycięska 14f/2 mieszkania ... no durniejszego to nie mogli wymyslic! zameldować sie mozna bez problemu, juz nie przesadzajcie z ta budową;) trzeba miec zaświdczenie ze Stalmontu akt not.i tyle. 2. firma , która dostarcza net do Srodmiescia Prasa to mad computers - mają o wiele lepsza ofertę moim zdaniem, tymczasem podobno nie mogą tu połozyc kabli bez zdogy wspólnoty mieszkaniowej , czyli nas, jak w końcu odbędzie się jakieś zebranie.Na razie zarzadcy się nie spieszy. 3.czy wam też wieje przez okna??????? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 05.02.07, 14:52 1.Wieje u nas przez jedno okno. 2.Zebranie jak najbardziej bys powinno dawno juz to mówiłem. 3.Proszę o info na temat miejsc postojowych. Czy nikt jeszcze nie odebrał żadnego miejsca? Halo! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.07, 15:03 my nie odbieralismy jeszce miejsca. zgłaszaliscie to okno? komu? kierownikowi budowy? bo ja nie wiem , czy sie z nim dogadam.;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 06.02.07, 00:41 Czołem wszystkim sąsiadom! Odebraliśmy dziś miejsce postojowe. Kierownik budowy przekazywał pilota, klucze do platformy. Jest konieczność wjechania własnym autem na platforme i regulacji blokad na koła. Moim zdaniem, wjeżdzanie na platformy wymaga przyzwyczajenia, nie ukrywam że czułem się jakbym wjeżdzał na kanał u mechanika :) Kierownik budowy instruuje o wszystkim i zaleca przeczytanie uważnie instrukcji. Większe auta mogą mieć problem z parkowaniem na górze z tego co zauważyłem mieści się tam osobowe auto z "relingami", nic poza tym. Co do internetu, na razie nie podpisałem umowy z żadnym prowiderem, podzielam zdanie, iż spotkanie i ustalenie szczegółów wyjdzie nam na dobre, aby wybrać solidnego dostawcę internetu i omówić bieżące sprawy. Słyszałem, że ktoś już korzysta z internetu firmy Korbank, czy może się podzielić opinią jak internet się sprawuje? Pozdrawiam sąsiadów, Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 05.02.07, 15:16 W oknach są jakieś wywietrzniki na ramie u góry, czy pomimo jego zamknięcia nadal wieje? Bo u mnie w kuchni wiało, zamknęłam pokręciołkiem ten nawiew i jest ok. W sprawie internetu mam podobne zdanie. Trzeba zrobic zebranie i ustalic, od kogo chcemy. nasz zarządca jest taki do ...., kasę pobiera ale czy zarzadza?? Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 05.02.07, 21:44 hej Brunon! u nas wieje- szczególnie od parapetu w tym mniejszym pokoju. zgłaszaliśmy, był Pan z firmy od okien (oczywiście po kilku telefonach)i będą sciągać parapet i montować go jeszcze raz, ale... dopiero na wiosnę!!! więc póki co, to parapet w ręcznikach! jak chcesz, to zajdź do nas (pod 4) po numer do tej firmy. pozdrawiamy (Sąsiedzi z dołu :) ) ps. co do miejsc postojowych- chyba jutro odbierzemy to damy znać co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z partynickie nieszczelne parapety IP: *.dialog.net.pl 06.02.07, 19:53 Witam Widzę że macie ten sam problem co my (choć z tego co wiem na Partynickiej okna robiła inna firma) Myślę że nie powinniście dać się zbyć i czekać do wiosny, w końcu tracicie ciepło z mieszkania i nikt wam tego nie zrekompensuje. U mnie (też po baaaardzo długim walczeniu aby Stalmont się tą sprawą zajął) wymontowanie i ponowne zamontowanie parapetu wewnętrznego trwło ok. 1h i nie ma znaczenia pora roku w jakiej się to wykonuje (można to robić nawet w zimie). Natomiast takie wymontowanie i ponowne zamontowanie parapetu wiąże się z rozwaleniem kawałeczka ściany po obu stronach parapetu (m.inn. przecięciem metalowego kątownika na rogu ściany przy parapecie.) Ja dodatkowo musiałam zbić i ponownie przykleić na własny koszt kilka kafli w kuchni, bo bez tego nie dało się zdemontować parapetu. Dodatkowo "FACHOWCY" ze Stalmontu nie przyłożyli sie do porządnego obrobienia rozwalonego kawałka ściany ( pomijam fakt że miałam już wykończony, pomalowany pokój)i musiałam znów na własny koszt po nich poprawiać . Także im dłużej będziecie czekać i dawać się zbywać tym więcej prac wykończeniowych będziecie mieć wykonanych w mieszkaniu i tym większym problemem będzie dla was wpuszczenie "FACHOWCÓW" aby rozwalali coś co jest już ostatecznie wykończone pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 06.02.07, 08:33 Sasiedzi, mam pytanie. Jaki właściwie jest adres - chodzi o pisownie. Mam różne wersje Zwycięska 14FII: 14f-2: 14f/2 ; 14f2. Za cholerę nie wiem, jaki mam w meldunku podac. Czy ta pisownia jest taka ważna? Mnie najbardziej podoba sie 14f2, bo w miarę czytelne. Pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 06.02.07, 09:59 Jeżeli chodzi o adres to podobno na 100% procent jest 14f/2 i nr mieszkania. Tak przynajmniej kilka wątków temu pisał Krzysztof. Ale ja wróce jeszcze do okien. Otóż zgłosiłem nieszczelne okno kierownikowi, przyszedł i okazało się że uchwat zaciskowy był nie w tym miejscu. Więc wziął sam go przykręcił tam gdzie być powinien. I podobało mi się jak tłumaczył że ludzie od razu wzywają firmę a okazje się, że wystarczy tylko coś tam dokręcić tak jak on to zrobił i nie trzeba nikogo wzywać. Efekt jest taki, że wieje dalej tylko już troche mniej, więc bez wezwania tej firmy się nie obejdzie... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 06.02.07, 12:16 Dzięki, własnie w Stalmoncie napisali mi 14f/2 i nr mieszkania. W związku z tym będzie tu podwójny łamaniec 14f/2/m. Zapis sugeruje klatkę drugą.... a nie, niespodzianka drosdzy gości na parapetówke, otóż klatka trzecia. Konsternacja wśród znajomych - że jak ? Dwójka oznacza klatke drugą a tutaj taki myk :-) Szkoda, ze w pierwszej klatce nie mieszkam, nie miałabym problemu, he, he. Pozdrawiam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.07, 20:54 No rzeczywiście pokrecone to trochę i bez sensu. To w której Ty klatce w końcu mieszkasz w drugiej czy trzeciej z takim numerem? MAsz rację w pierwszej nie mam problemu! Teraz do pozostałych sąsiadów: czy ktoś może nie odebrał miejsca parkingowego bo mu samochód nie wszedł? Ciekawy jestem i pytam bo ja postanowiłem że jak nie wjadę samochodem to chyba nie odbiorę. A w tych terminach nie pasuje mi odbiór. Ale tak mi się wydaje że nie tylko ja zostane na końcu. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 06.02.07, 21:37 hej! my właśnie odebraliśmy dziś miejsce parkingowe, z tego co nam kierownik pokazywał to 3/4 mieszkańców już miejsca odebrało. mamy sedana bez anten i bagażnika i takie auto wchodzi, aczkolwiek miejsca jest na platformie dosyć mało i nakręcić się trzeba (no ale to chyba kwestia przyzwyczajenia). pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 06.02.07, 21:41 i jeszcze jedno: my też jesteśmy zainteresowani (tanim i w miarę szybkim) internetem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 07.02.07, 09:14 No właśnie bez anten i bagażnika i miejsca jest mało. A z anteną a przede wszystkim z bagażnikiem to boję się że ciężko będzie. Czyli obawy niektórych mogą sie sprawdzić. I co wtedy robić? Tym co odebrali i samochody pasują gratuluję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 08.02.07, 15:08 Niestety nie wszyskim się zmieszczą auta. Masz rację z bagażnikiem lub anteną nie wjedziesz. Trzeba za każdym wjazdem na platformę to demontować. Na górnej platformie jest 150 cm, w lepszej sytuacji są ci z dolnej platformy, bo mają 154 cm. Ale tak czy siak antenę na dachu trzeba demontować. Paranoja. SERDECZNIE gratuluję projektantowi! Są bowiem platformy wyższe, ale jakoś projektant budynku nie pofatygował się aby to sprawdzić. A jeśli chodzi o usterki, to Stalmont wykręca się jak może. Lokatorzy z partnic mogą coś o tym powiedzieć, bo dalej walczą. U mnie też stalmont ma kilka usterek do poprawienia, chociaż zaczynam się zastanawiać czy tego samemu nie zrobić, bo jak widziałm jak 4 panów ze Stalmontowskiej ekipy montowało ogrodzenie i jeden słupek przez godzinę montowało 4 panów, to mi ręce opadły (oczywiście jeden montował, a trzech nadzorowało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.dialog.net.pl 09.02.07, 07:21 Wydaje mi sie ze kazdy widzial co kupowal ? z drugiej strony mam wrazenie ze dla kupujacych z tego watku to pierwsza inwestycja mieszkaniowa i chyba nie maja pojecia jakie inne wieksze problemy mogly was spotkac, wiem wiem placisz to wymagasz..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 09.02.07, 14:08 gonzo. Akurat nie kupuję pierwszy raz mieszkania. Ale dla mnie nie ma to większego znaczenia. My po prostu jesteśmy tak przyzwyczajeni, że mamy się cieszyć z Tego co mamy. Co do garaży to niestety uważam za głupotę zrobienie takich, że nie mogą w nich parkować smochody z bagażnikami itp. To po co je robić skoro są bezużyteczne. Uważam np., że posiadanie np. Citroena berlingo to nie jest szczyt luksusu w dzisiejszych czasach i mając takie auto lub podobe nie można skorzystać z platform. Poza tym w Stalmoncie nikt nawet nie pisnął na ten temat słówka, a wierz mi że się o to wypytywaliśmy. Mogli przecież mówić prawdę, zrozumiała to. Nienawidzę krętactwa. A co do usterek to mam wilgoć w domu ( a co się z tym wiąże to będzie pewnie w przyszłości GRZYB). I myślisz, że to na nich robi wrażenie, wykręcaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 09.02.07, 14:23 Gonzo. Nie kupuję mieszkania pierwszy raz, a nawet gdyby tak było to co z Tego. Mam się cieszyć jak głupek z niedoróbek, bo mam mieszkanie. Uważam,że nie kosztuje to mało pieniędzy i deweloper powinien to uszanować. Jeżeli chodzi o garaże, to np. uważam, że posiadanie np. Citroena Berlingo lub podobnego auta to w dzisiejszych czasach nie jest szczyt luksusu (no i co i nie wiadę tym autem, to po co mi takie miejsce postojowe!?, tu chyba nie ma wątpliwości, że projektowanie czegoś takiego to bezsens!). Pytaliśmy się z trzy razy o te miejsca POSTOJOWE i nikt w stalmoncie nawet nie pisnął na ten temat nic. NIENAWIDZĘ KRĘTACTWA, pewnie bym się z tym pogodziła - bo bym nie miała wyboru, ale po co oszukiwali. cd. w nastąpi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 09.02.07, 14:24 I nastąpił Nie wiem czy u Ciebie były jakieś usterki, czy nie, a wyobraź sobie, że u mnie były i to dosyć poważne i co: PRZYSZŁA ekipa magików ze Stalmontu i tak je poprwili, że musiałma po nich poprawiać i kosztowało mnie to więcej nerwów i kasy jakbym sobie to sama od początku robiła. Także nie mów mi, że postawa dewelopera jest ok (bo nawet usterki nie umieją poprawić tak jak należy) i kręci na każdym kroku. Tylko jak im płaciłam za mieszkanie to byli w porządku. A niedługo czasy się zmienią i znowu deweloperzy będą mieć problem ze sprzedażą mieszkań i ciekawe jak wtedy będą jęczeć... No to się napisałam. Ogólnie mam to już gdzieś...., szkoda się stresować... Pozdrawiam lokatorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 09.02.07, 11:21 Oglądałam platformy, moja jest na górze. Problemu nie widzę, bo nie mam samochodu, he, he. Kurcze, chyba mam szczęscie (odpukać), bo u mnie w mieszkanku większych usterek nie ma. Owszem, były pewne "kwiatki" wykonawców, ale nic wielkiego. Problemem (??) jest dla mnie wielkie okno, którego nie mam pomysłu zasłonić. Chyba 4 rolety trzeba zamawiać :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 18:21 witam wszystkich sąsiadów! my odebralismy nasze miejsce cudowne dzisiaj i szczerze mowiac równiez nie widze problemów, bo chwilowo samochodu nie posiadamy, to i problemu brak. dziwi mnie tylko, dlaczego niektórzy mają NORMALNE miejsca posojowe a inni takie fikuśne jak dla sardynki w puszcze - cóż , kierownik tego nie wiedział;) okno nam nadal wieje jak cholera - podobno mam czekac na przyjazd fachowców od okien. uwaga dla osoby która zarzuca że czepiamy sie pierdół bo zapewne jest to nasze pierwsze mieszkanie, stąd fochy i bark wiedzy. otóż mylisz sie drogi kolego/kolezanko czepiamy się bo po prostu stalmont nie do końca rzetelnie podszedł do swoej budowy i parę rzeczy najnormalniej w świecie spartaczył. aha, mam jescze prośbe do sąsiadów - nie wiem których, może tak ogólnie;)- prosze, uszanujcie to, że w tym budynku mieszkają inni ludzie, i odpuśćcie sobie wiercenie w ścianach o godzinie 23.40. bedziemy wdzięczni. Odpowiedz Link Zgłoś
krisb_68 Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 10.02.07, 21:03 Gość portalu: Brunon napisał(a): > witam wszystkich sąsiadów! > my odebralismy nasze miejsce cudowne dzisiaj i szczerze mowiac równiez nie > widze problemów, bo chwilowo samochodu nie posiadamy, to i problemu brak. > dziwi mnie tylko, dlaczego niektórzy mają NORMALNE miejsca posojowe a inni > takie fikuśne jak dla sardynki w puszcze - cóż , kierownik tego nie wiedział;) > okno nam nadal wieje jak cholera - podobno mam czekac na przyjazd fachowców od > okien. > Witam! Otóż u mojej przesympatycznej Znajomej przyszedł pan od okien z firmy oknoplast i się okazało, że ościeżnica jest źle zamontowana. Jes wygieta w łuk i środki drzwi nie są uszczelniane przez uszczelki! Pan zaproponował kucie i podnoszenie ramy, został wysłany na gruszkę. Maja zrobić trapezowe okna. Sprawdź to w ten sposób: wyjdź na balkon, niech ktoś zamknie drzwi i ołówkiem przejedź po drzwiach opierając go na dolnej ramie ościeżnicy, góra tak samo! Zobaczysz jak to wygląda! Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości, wiosna idzie :))) Kris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 12.02.07, 11:06 Na drzwiach budynku widziałam naklejkę, że w budynku sprzata jakas tam firma. W niedzielę weszłam do pomieszczenia na śmieci. Ledwo drzwi otworzyłam, tam chyba nikt nie zaglądał ze sprzątających?? Płacimy w czynszu za wywóz śmieci przecież. Kiepski ten nasz zarządca. W ogóle, skąd on się wziął?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 13:26 zarządca wziął sie niestety z polecenia Stalmontu i będziemy go miec jeszcze przez cały rok chyba.śmieci rzeczywiście nie są zbyt często wywożone :( ps.ale w końcu, według kartki zawieszonej na klatce, i tak mieszkańcy naszego bloku wyrzucają śmieci do śmietników wspólnoty mieszkaniowqej zwycięska 16 i 18:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 15.02.07, 11:43 Tak, mieszkancy naszego bloku wrzucają smieci do śmietników okolicznych bloków, bo ich śmietnik jest pełen i nic już się nie mieści :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 195.205.245.* 15.02.07, 12:39 Witam, podnoszę temat internetu. Co robimy? oferta Korbanku jest kiepska jak na dzisiejsze czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 15.02.07, 13:57 Oferta Dialogu jest dobra (nie wiem czy ta ze stycznia jest jeszcze aktualna). Tepsa najwcześniej za pół roku się podłączy. Uważam, że wyboru chyba nie ma. My tak zrobiliśmy i jesteśmy zadowoleni. Jeżeli chodzi o zarządce to został wyłoniony w drodze przetargu podobno więc na pewno jest tani ;) a może inne kryteria się liczyły nie wiem. Śmietnik był pełny ostatnio i już śmierdziało lekko a jak będzie lato to smród będzie taki że strach tam będzie wejść i wszyscy bedą znowu wrzucać śmieci do koszy na zwycięskiej 16/18 (nawiasem mówiąć tam zarządcą tej jest Pumaz). Dlatego nie wiem własnie czy to dobry pomysł z zamkniętym śmietnikiem. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 15.02.07, 15:12 Zamnknięte śmietniki to bezsens. Przecież nie zawsze się pamięta o zabraniu klucza i co wtedy ...? Idzie się przeważnie do sąsiadów i wrzuca się w śmietniki nie pozamykane. A poza tym będzie tam śmierdzieć niemiłosiernie jak przyjdą upały. Co do netu to wydaje mi się, że na razie DIALOG. Trzeba by było zrobić jakieś zebranie i się dogadać. O Korbanku słyszałam złe opinie, ale w sumie nie wiem... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.29.248.* 15.02.07, 15:24 Witam! Wczoraj byłem dowiedzieć się jak wygląda możliwość podłączenia DIALOGU, niestety na Zwycięskiej nie ma na razie możliwości podłączenia DSL'a ponieważ brak już wolnych portów, dopiero po rozszerzeniu możliwości szafy krosowniczej pozwoli to na podłączenie następnych chętnych (jak to Pani w Dialogu określiła możemy poczekać na to od tygodnia do nawet pół roku). Oferta Korbanku jest kiepska, słychać do okoła wiele skarg na tą firmę. Dzwoniłem do zarządcy w sprawie możliwości wpuszczenia na nasz teren innego prowidera (np.mad computers), odpowiedział mi, że decyzja należy do mieszkańców, można będzie to uzgodnić na zebraniu. Tylko kiedy będzie owe zebranie? Pozdrawiam, Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 15.02.07, 21:49 Hej, Może ustalimy termin, godzinę i wywiesimy kartki z informacją na tablicach ogłoszeń we wszystkich klatkach. ( Zobowiązujemy się napisać stosowne ogłoszenie). Jako miejsce proponujemy garaże- " nasze nowe miejsce spotkań" ;-) To, kiedy ? pozdrawiamy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 16.02.07, 11:45 Jeżeli chodzi o zabranie. Jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 19.02.07, 09:17 Śmietnik jest zamykany na klucz, aby mieszkancy bloku nr 16 nie wyrzucali śmieci u nas :-)) Zebranie, jak najbardziej jestem za, tylko proszę dajcie też info na tym forum. Ostatnio ciemno przed klatkami, klucza wetknąć nie mozna. Oszczędności??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 19.02.07, 12:41 Dokładnie, przed klatkami ciemno jak w d... u murzyna. Oszczędności hehe. A powiedzcie po co na klatkach ogrzewanie jest włączone na maksa. Tyle ciepła sie marnuje niepotrzebnie. Kotłownia produkuje ciepło a w związku z tym że łagodna zima to my tego nie wykorzystujemy w domach i coś trzeba z nadwyżką zrobić więc najlepiej sie tego pozbyć. A płacić będziemy my nie? Kolejny problem z wielu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 13:15 jak najchętniej zebranie - jak najszybciej!!!! pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 20.02.07, 13:45 może podajcie jakieś konkretne terminy, które wchodziłyby w rachubę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 14:53 obojętne byle wieczore\m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 21.02.07, 09:29 Mi też pasuje obojętnie kiedy byle wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 21.02.07, 13:38 W naszym bloku, w klatce trzeciej ma znajdować się sklep spożywczy z alkoholem. Kilka dni temu chodzili jacyś państwo i pytali o zdanie mieszkanców klatki. Nie mam nic przeciwko spozywce, ale alkohol trochę mnie przeraża. Współczuję lokatorom mieszkań nad sklepem. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 21.02.07, 18:52 Hej, jutro (czwartek) do południa wywieszę w klatkach ogłoszenia informujące,że istnieje nasze forum i że w sieci ustalamy termin zebrania w sprawie internetu. Im więcej osób odwiedzi forum, tym więcej pojawi się na zebraniu. pozdrawiam, Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.korbank.pl 21.02.07, 22:36 Bardzo dobry pomysł! Jestem za zorganizowaniem jak najszybciej zebrania, jest duża ilość tematów, które wspólnie musimy poruszyć. Pozdrawiam, Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
krisb_68 Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 22.02.07, 12:27 Im szybciej, tym lepiej, bo tematów mnogo.... Musimy sami się organizować, bo inaczej będziemy dostawać bańki za nasze własne pieniądze! Pozdrawiam Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.07, 14:15 a do nas wciąż nikt nie zgłosił sie do naprawy przewiewajacych okien.wrr Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 24.02.07, 18:07 Hej, Zapraszamy na ZEBRANIE 2 marca w piątek o godzinie 19:00 w garażach. Kto przyjdzie ten będzie ;-). Jutro (w niedzielę) postaram się powiesić kartki, chociaż sądząc po olbrzymiej frekwencji na naszym forum nie spodziewam się efektu. pozdro dla aktywnych, Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.e-wro.net.pl 26.02.07, 10:07 Hej marta i jarek My będziemy na 100 % ( najwyżej zejdę sam ) Oczywiście proponuję co by było to jednocześnie zzapoznanie sąsiedzkie więc poroponuję coś do siedzenia ze sobą zabrać no i oczywiście jakieś pifko ze sobą zabrać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 26.02.07, 16:39 Hej Krzychu, To w najgorszym wypadku będą nas 2 osoby ;-) Ty i Ja. ;-) Mam nadzieję, że szybko wszystko załatwimy, bo po 20-tej,21-szej będe musiał uciekać. Ku chwale Zwycięskiej, Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 27.02.07, 10:01 My się też wybieramy. Do piątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.e-wro.net.pl 27.02.07, 10:15 Jak będziemy w dwóch to już będzie z kim pogadać a jeszce Ewa się zapowiada i też chyba nei sama będzie - zobaczysz będzie git. Zorganizuję jakąś muzę - narazie szukam gniazdka w garażu hehe jak nie będzie to inaczej się sprawę załatwi. Ważne co by coś do siedzenia ze sobą zabrać Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 28.02.07, 08:45 My też planujemy przyść - 3 klatka Do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 28.02.07, 19:28 to już będzie kilka osób ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 217.97.139.* 02.03.07, 13:57 postaramy się byc:) Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 04.03.07, 16:54 Telefon do Pani z działu reklamacji Oknoplastu Wołów 389-44-30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.07, 13:13 dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 05.03.07, 21:01 spoko, jutro powinienem dostać odpowiedź z Mad Computers, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 06.03.07, 19:40 Hej, Mad Computers nie przewiduje rabatów, czy upustów na swoje usługi,ale ...nie dziwię im się. Oto skrócona odpowiedź na mojego maila: ".....nasze ceny na dostawę Internetu są jak najbardziej konkurencyjne i nie są wcale wygórowane. Istotne jest to że prędkość wysyłania i pobierania jest ta sama, nie ograniczamy również ilości ściąganych danych, nie blokujemy portów..." Wejdźcie proszę i rzućcie okiem na cennik: www.madcomputers.pl/pliki/cennik_osiedle.pdf My jesteśmy "zdecydowani" na Pakiet Czerwony: 59 zł brutto, pobieranie:1024 kbps wysyłanie: 1024 kbps Ważna dla nas informacja, to abonament na 12 m-cy,co przy wciąż spadającej cenie na usługi internetowe jest bardzo( przynajmniej dla nas) istotne. Opłata aktywacyjna w przypadku abonamentu na 12 m-cy wynosi 50 zł. Wiem jednak ,że dla niektórych z Was ważne jest podłączenie telefonu. Nie wiem jakie połączenia wykonujecie najczęściej, więc najlepiej jak sprawdzicie sami kliknijcie na: www.madcomputers.pl/index.php?s=15 na dole tej strony są linki do cenników połączeń. Zachęcam do konstruktywnej wymiany zdań o tej ofercie i czekam na następne oferty od Chłopaków. pzdr, Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matali Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 20:22 a nie wystarczy do tego internetu z MAD-a uzywac np. Tlenofonu? Ja tak robie od roku i jest OK, zadnych abonamentow, za 20zł proponowanego przez Mad-a mam prawie 4 godziny rozmow, do USA rowniez jest za 9gr brutto. Chyba, ze zalezy wam na swoim wlasnym numerze stacjonarnym.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekRomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 08.03.07, 11:26 No pieknie! Wczoraj rozmawiałem ze Stalmontem na temat aktu notarialnego, odbioru budu itp. i końcowe wnioski są takie, że akty najwczesniej bedą W MAJU!! A przypominam, że w umowach zobowiązali się akty podpisać do pół roku po odbiorze czyli do końca marca 2007. I tu uważam, że przeginają. Nie wiadomo kiedy odbiór budynku będzie (oni oczywiscie zrobili wszystko ze swej strony)a przecież od odbioru budynku do ustaleni odrębnej własności to chyba z miesiąc potrwa czyli w terminie z umowy zdążą. Więc czekamy do końca marca czy już coś działamy w tym kierunku? Pieniądze zapłacilśmy a mieszkanie nie nasze! Skandal! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 15:48 Czy ktoś byłby chętny na internet z Mad Computers, choćby z 3 klatki???? Popchnijmy sprawę, bo jakoś to wszystko stanęło w miejscu. My jesteśmy zdecydowani na 99%, a jak będzie jeszcze parę osób to może nie będzie problemu z podłączeniem. Czekamy na odpowiedź..... Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 12.03.07, 18:38 Cześć Bruno, My też jesteśmy zdecydowani na Mad, tylko nie wiadomo ile potrzeba osób, by chcieli nas podłączyć. Czekam jeszcze tydzień na forum(i jeśli nic się nie ruszy) to zadzownię znowu do Mad i zapytam, czy podłączą dwa lokale. Jest tylko jeszcze jeden problem i dlatego chciałem zebrać większą "ekipę". Pani z Mad powiedziała mi,że nie próbowali nawet "wejść" do naszego bloku, bo w poprzedniej inwestycji Stalmontu, "nie zezwolił im na to PUMAZ" . Niezły Kosmos ;-) Pozdrowienia z Ziemii, Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamaciek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 13.03.07, 10:58 My tez chcemy się podłączyć do Mada, tylko nie wiemy, jak to ma wyglądac? Czy bedą mogli wykorzystać istniejące gniazda, czy będzie nowe okablowanie? Marta i Jarek, chyba jesteśmy "balkonowymi" sąsiadami :-) dajcie znać, co i jak. 3klatka Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 13.03.07, 21:53 Hej, sam jeszcze nie wiem jak to ma wyglądać. Chciałem poczekać do końca tygodnia, ale skoro są juz 3 "lokale" zainteresowane, to zadzwonię jutro (środa) do Mada i wieczorem napiszę na forum. pozdrówka dla sąsiadów ;-) Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekRomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 14.03.07, 16:23 Witam, tak jak wczesniej pisałem my juz mamy internet z Dialogu i żałuję jak mówiłem, że wcześniej się nie zgadaliśmy co do tej kwestii. Ale mniemam, że będzie jeszcze wiele wspólnych kwestii co do których potrzebna będzie nasza aktywność. Np. świeża sprawa to problem z dostarczaniem listów. Po rozmowie z kierowniczką poczty okazało się, że listonosz nie może wejść do klatki i co Pani mi zrobi :)? Skrzynki powinny byc na zewnątrz i wtedy nie było by problemu. Rozmowa była miła ale niekonstruktywna! Sprawę wespół z sąsiadką też z 1-wszej klatki postanowiliśmy załatwić z p. Jędrzejczykiem z Pumazu i obiecał, że się tym zajmie. Trzymam go za słowo! Martwi mnie też inna sprawa: NIKT nie zareagował na informację, o której pisałem 06.03, że akty notarialne będą najwcześniej przełom maja/kwietnia. Zgodnie z umowami miały być do końca marca. I jak mamy teraz to egzekwować od Stalmontu? Pozdrawiam mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 14.03.07, 18:45 Kochani Sąsiedzi! jeśli chodzi o internet z "mada", to największe zainteresowanie jak dotąd wykazuje klatka 3, czyli również nasza. Potrzebujemy conajmniej 5 lokali chętnych, żeby nas podłączyli (narazie jesteśmy my, Ewa i Maciek oraz Brunon jak wynika z poprzednich postów). jednak na tym problem sie nie kończy, gdyż firma ta potrzebuje zgody na położenie nowych łączy lub wykorzystanie istniejących. telefonowałam do naszego zarządcy w tej sprawie, niestety nie miał zbyt wiele czasu i mnie zbył, informując jednocześnie, że problem ten będzie rozwiązywany na najbliższym zebraniu, które to niby ma się odbyć na początku kwietnia. nie wiem jak Wy, ale nam zależy na jak najszybszym podłączeniu do sieci. spróbuję zadzwonić do zarządcy jutro raz jeszcze, ale może jak będziemy go "molestować" telefonami dot. mada to przyspieszymy sprawę. Pozdrawiam i czekam na następnych chętnych do skorzystania z oferty mada (szczególnie z 3 klatki). marta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 195.205.245.* 15.03.07, 09:05 ja mam już dialog, ale jest nowa oferta w korbanku jeśli kogoś zainteresuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania i Marcin Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.07, 19:20 My też jesteśmy chętni na Internet z MAD-a. Mieliśmy wątpliwości, czy mając w mieszkaniu własną małą sieć, możemy bez problemów się do nich podłączyć. Po rozmowie telefonicznej (już nas znają: "aaa, pan ze Zwycięskiej dzwoni?"), która wyjaśniła, co autor regulaminu miał na myśli, jesteśmy zdecydowani. Hania i Marcin (też z 3. klatki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 19.03.07, 07:26 My też jesteśmy zainteresowani internetem z MAD-a. Też 3 klatka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamaciek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 15.03.07, 10:00 Czy był już odbiór użytkowy/ techniczy ( jak go zwał) budynku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 15.03.07, 12:27 Nie było odbioru. I z tego co wiem, nie wiadomo kiedy będzie. Nasz Pan zarządca i Stalmont cały czas kręci w tej sprawie ( co z nim mam przyjemność rozmawiać, podaje inne terminy). Odpowiedz Link Zgłoś
krisb_68 Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 16.03.07, 14:13 Gość portalu: ewcia napisał(a): > Nie było odbioru. I z tego co wiem, nie wiadomo kiedy będzie. Nasz Pan zarządca > > i Stalmont cały czas kręci w tej sprawie ( co z nim mam przyjemność rozmawiać, > podaje inne terminy). Witam! p. Cieśla twierdzi, rozmowa z wczoraj, że złozyli juz stosowne dokumenty miesiąc temu i czekają...... Trzeba to sprawdzić! Coś gość kręci, jak zwykle! Dialog ma wolne porty do podłączania internetu, więc nie ma problemu! Wałkuję jeszcze telewizje kablowe, ale wiąże się to z osobistymi wycieczkami, bo telefonicznie, to sobie można porozmawiać o pogodzie! Przepraszam za zwłokę, ale sprawy zdrowotne pomieszały szyki! Pozdrowionka (3 klatka ;-0 ) Krzych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 16.03.07, 14:13 No i się doczekaliśmy odbioru. Właśnie zauważyłam informacje na tablicy ogłoszeń... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 213.172.177.* 19.03.07, 13:41 hej! to w końcu jest nas 5 mieszkan chętynych do podłączenia do mad computers? nam bardzo zalezy na tym żeby sie jak najszybcxiej podłączyć. życie bez netu w domu jest niezwykle uciążliwe. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 213.172.177.* 19.03.07, 13:43 aha , jeszce jedna kwestaia- byłam w piątek na poczcie szukać swojej zaginionej i niedoszłej przesyłki - mojej nie było niestety, ale wiem, że jest coś dla sąsiadów z numeru 10.( z 3 klatki ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matali Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.lanet.net.pl 19.03.07, 14:01 zalóżcie sobie Neostrade DSL jakis doby bezprzewodowy router do podzielenia i juz macie internet na całą klatkę, to tylko kwestia dogadania się.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamaciek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 19.03.07, 14:30 A co jest z tymi przesyłkami/ listami??? Dlaczego nie dochodzą??? No i gdzie jest poczta...?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.07, 20:39 JAk pisałem już wczesniej (alias TomekRomek) sprawa z pocztą jest już załatwiona, op wizycie na poczcie i interwencji w Pumazie, bynajmniej w pierwszej klatce listy chodzą jak trzeba :) Ale myślę że Pan Jędrzejczak zajął nie tylko pierwszą klatką. Jeżeli chodzi o odbiór to ogłoszenie wisi jak byk na tablicy: termin 20.04.2007. I gdzie to jeszcze do aktów! Ale na razie widze ze na pierwszym planie jest internet. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.e-wro.net.pl 20.03.07, 14:26 Czołem sąsiedzi:) Cały czas staram się dostać jakieś informacje z Korbanku ale notorycznie osoba z któą mam się kontaktować jest na jakiś spotkaniach. POstaram się dzisiaj na nią zapolować. Mam pytanie czy ktoś cisnął pumaz w sprawie spotkania z lokatorami i ustalenia sposobu rozliczeń z Pumazem ( ile można płącić te zaliczki ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 213.172.177.* 21.03.07, 13:59 i co tam bedzie z tym mad computers?/ zebrało sie nas juz 5 osób chetnych????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 21.03.07, 18:44 tak, jest nas juz 5 mieszkań chętnych. ale dzisiaj dzwonil do mnie nasz zarzadca i sytuacja wyglada nastepujaco: stalmont "wybudował" siec i sprzedal ja korbankowi! no a my potrzebujemy zgody na wykorzystanie istniejacych laczy lub pozwolenia na polozenie nowych (co wiaze sie podobno z ryciem po scianach itd.) ja postaram sie skontaktować jutro z osoba odpowiedzialna za sieci osiedlowe, jeśli z to nic nie wyjaśni to uderzę do prezesa. natomiast zarządca zaproponował, ze zorganizuje nam spotkanie z korbankiem w celu negocjowania oferty itp. a jeżeli to nie pomoże to możemy skierować sprawę do sadu. no ale na tym to ja sie nie znam, wiec jeśli ktoś sie zna, to zapraszam do zabrania głosu. no a poza tym chciałabym wiedzieć co myślą o tym zainteresowani. pozdrawiam. marta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 22.03.07, 09:10 Bez sensu. Przecież to chyba my jako wspólnota powinniśmy sobie wybrać dostawcę internetu? Tak przynajmniej na początku twierdził nas zarządca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.e-wro.net.pl 23.03.07, 12:04 Korbank milczy jak zaklęty - narazie nie można się skontaktować z człowiekiem odpowiedzialnym za internet :( Mam pytanie skoro zarządca twierdzi że sieć zostałą sprzedana orbankowi to ja się pytam jak można było naszą własność ( w końcu wszyscy płaciliśmy za budynek ) bez naszej zgody? Trzeba by to wyjaśnić Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krisb_68 Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 26.03.07, 16:56 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Korbank milczy jak zaklęty - narazie nie można się skontaktować z człowiekiem > odpowiedzialnym za internet :( > Mam pytanie skoro zarządca twierdzi że sieć zostałą sprzedana orbankowi to ja > się pytam jak można było naszą własność ( w końcu wszyscy płaciliśmy za > budynek ) bez naszej zgody? > Trzeba by to wyjaśnić > > Pozdrawiam Witam! .... niestety, to praktyki Stalmontu na porządku dziennym. Dworek przy Wiejskiej tez sprzedano bez wiedzy wspólnoty! A tak po prawdzie, to właścicielami będziemy dopiero, jak będziemy mieli akty własności. Ale jeśli macie podpisane umowy przedwstępne notarialnie, to będzie raczej wesoło, (sąd i takie tam) bo to są praktyki iście złodziejskie!!!! Krzych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamaciek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 23.03.07, 14:38 Kiedy zarządca spotka się z nami???? Wszak niedługo minie pół roku od odbiorów. Może coś wyjaśni... Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 28.03.07, 10:54 Słuchajcie wszyscy zainteresowani internetem, szczególnie klatka 3! Nasz zarządca ma mnie umówić na spotkanie z przedstawicielem korbanku, najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu, w celu skonfrontowania dwóch stron i aby ustalić, czego my właściwie od nich oczekujemy, i tak aby mogli przemyśleć ewentualną ofertę dla nas. dlatego też bardzo Was proszę o pisanie czego byście oczekiwali, czy np. jesteście w stanie się zgodzić na nich jako dostawcę, ale pod warunkiem/warunkami... , czy absolutnie żądacie możliwości podłączenia innego dostawcy (w końcu to nasze prawo, chyba),lub o zapukanie do mnie pod 4 i przekazanie mi tych informacji. aha i jeszcze! mam nadzieję, że na odbiorze budynku będzie nas liczna grupa, bo trzeba zgłaszać odrazu wszystko co jest nie tak, np. wyjscie z garaży od klatki 4, gdzie non stop stoi woda, bo podobno nie ma odpływu żadnego; a co kilka głów to nie jedna ! :) pozdrawiam i zapraszam do wyrażania opinii. marta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.e-wro.net.pl 30.03.07, 09:50 Haha Marta czyli to ty jesteś ta bardzo zaangażowaną panią ( według zarządcy ) - ostatnio nim rozmawiałem właśnie o tej kratce przy wejściu do garażu i o telewizji. Prawdę mówiąc trochę zarządca i stalmont zaczynają olewać nasz blok ale trzeba się po prostu postawić i tyle :D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 30.03.07, 10:24 Krzysiu, wszyscy nas olewają, jak widzisz nawet "my" sami (czytaj: właściciele)! jak dotąd nie otrzymałam żadnej odpowiedzi na moje wcześniejsze zapytanie/prośbę i niedługo sama będę miała to wszystko głęboko w d... ;-), bo! nie zamierzam marnować mojego cennego czasu na załatwianie spraw za innych bez jakiejkolwiek inicjatywy z ich strony. Pozdrawiam :))) Marta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 30.03.07, 10:38 My jesteśmy zainteresowani dalej założeniem netu (3 klatka). Jeżeli chodzi o zarządcę to nie chce mi się z nim już gadać, strata czasu. Ale oczywiście trzeba coś z tym zrobić. To chyba nienormalne żeby jeszcze nie było żadnego spotkania z zarządcą! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 30.03.07, 10:50 to, że zainteresowani internetem są, to ja wiem. tylko prosiłam o konkrety w sprawie Waszych wymagań odnośnie dostawców internetu. Piszcie, bo jak pójdę na spotkanie, a nie będę ich znała, to nie będę miała możliwości ich przekazać, no a później to będzie już pozamiatane! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 217.97.139.* 31.03.07, 12:16 Hej! z naszej strony oczekujemy od korbanku że skoro jest juz jedynym dostawca którego nam sie proponuję , oczekujemy Brak opłaty za podłączenia ( tego jest 99 zł z tego co pamietam!!!) poza tym oczywiscie żeby było taniej, to jasne. Oferta korbanku jest taka raczej średnia cenowo- a do tego wszystkiego nie ma symetrycznego łacza. w tej chwili nie mam pod reką ich cennika , ale to 512 kosztuje chyba 59 zł- poprawcie jesli się mylę.Przynajmniej dycha mniej moim zdaniem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 04.04.07, 10:31 hej! no i byłam na tym spotkaniu. Przedstawiciel Korbanku twierdzi, że wszystkie kable w budynku oprócz naszych w mieszkaniach są kupione przez jego firmę, niestety umowy ze stalmontem mi nie pokazał, bo jej nie miał. Obiecał, że prześle na e-mail - zobaczymy!!!! w każdym razie: w tygodniu po świętach będzie zebranie (zarządca ma wywiesić kartki z konkretnę informacją), ma na nim pojawić się ten przedstawiciel z korbanku i odpowiedzieć na nasze oczekiwania, ewentualnie przygotować dla nas ofertę. dlatego Was proszę o pisanie konkretów odnośnie Waszych oczekiwań i to jak najszybciej, bo w piątek mam mu wysłać maila (oczywiście Ci, z którymi już rozmawiałam, nie muszą, chyba że mają jeszcze jakieś pomysły), a najbardziej zależy mi na oczekiwaniach tych najbardziej wymagających - inforamtyków. podobno też obecny dostawca tv ma mieć w ofercie internet itp., więc poprosiłam zarządce o zaproszenie na zebranie również i jego. póki co czekam na kopię tej umowy, a Wy zasięgnijcie rady u Waszych znajomych prawników itd. czy to aby możliwe, żeby te kable w naszym budynku były w posiadaniu jakiejś firmy. pozdrawiam, marta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.korbank.pl 04.04.07, 23:42 Za 59 zł/mc w Korbanku można mieć już 1024 kbps, a nawet za 49 zł przy umowie terminowej. Jest na ich stronie. Korzystam na Kozanowie z ich sieci. Można też nawet w czasie trwania promocji "przeskakiwać" na inną pod warunkiem tej samej opłaty, czyli nawet kilka razy w roku można sobie zwiększać prdkość internetu, jeśli śledzi się promocje. Na dzisiaj 512 kbps można już kupić na 39 zł. Wg. mnie ofertę mają dobrą w porównaniu do innych podobnych firm jak i np. Dailogu, gdzie też trzeba mieć koniecznie średnio atrakcyjny telefon stacjonarny z abonamentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamaciek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 04.04.07, 12:08 Hmmm, sprawdzałam w mojej umowie ze Stalmontem - instalacja telefoniczna - bez aktywacji, instalacja internetowa okablowanie. Nie ma słowa, ze okablowanie jest jakiejś firmy. Przeglądałam ofertę Korbanku, teraz mają jakąś promocję i aktywację za 1 zł. Jeśli zejdą trochę z ceny abonamentu to chyba będzie ok. Spotkanie z Zarządcą - ok, tylko prosze na jakąś sensowną godzinę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 13:24 Spotkanie 12 kwietnia o 18.00 - bardzo dobrze, moze uda nam sie cos ustalić i zejdą z ceny.Jezeli chodzi o sam net, może i nie jest najgorzej ( wg nowej oferty) tylko opłata za instalację- pieniądze wyrzucone w błoto ! poza tym, co to za monopol ???zawsze mo żna ich postraszyc urzedem ochrony konkurencji i konsumenta;) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamaciek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 10.04.07, 09:54 Czytałam na ich stronie (Korbanku) że opłata instalacyjna od któregoś marca wynosi 1 zł??? Prawda to, czy może dla nas jest jakaś inna oferta? Odpowiedz Link Zgłoś
krisb_68 Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 12.04.07, 12:24 Witam! Poprawcie mnie, jeśli sie mylę! Skoro przy zakupie mieszkania, mamy w umowie zapis, ze zakupiliśmy mieszkanie i jesteśmy współwłaścicielem sieci internetowej i RTV, to jak można sprzedać naszą własność bez naszej zgody! Nadmieniam, że mamy podpisaną umowę przedwstępną notarialnie. To jeszcze mamy płacić za podłączenie, kpiny, naciąganie, czy już naprawdę jakieś kosmiczne nieporozumienie????? Nie będziemy mogli być dziś na zebraniu, ale trzecia klatka będzie reprezentowana, to później doczytamy co i jak! Pozdrowienia dla Wszystkich! Gośka i Krzych Odpowiedz Link Zgłoś
krisb_68 Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 16.04.07, 16:00 Witam! Mam prośbę do Szanownych Forumowiczów-Sąsiadów! Jak możecie w dwóch zdaniach napisać, jak przebiegło czwartkowe spotkanie, będziemy zobowiązani! Druga sprawa, to tel. komórkowy przedstawiciela Globalmedia jest już nieaktualny, kontakt, tylko za pomocą adresu email. Niestety firma nie odpowiada na zapytania takową drogą! Pozdrawiamy Gosia i Krzysiek (III klatka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 213.172.177.* 18.04.07, 13:56 hej! i czy juz coś wiadomo w sprawie nowej oferty z Korbanku? odezwali się w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamaciek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 19.04.07, 08:29 W trzeciej klatce, na tablicy ogłoszeń wisi oferta telewizji kablowej. Tam pewnie jest też kontakt do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 19.04.07, 10:58 Numery do GlobalMedia, które jakiś czas temu podał mi nasz zarządca: 602199158 502356034. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 23.04.07, 09:29 Jak tam wszystko w porządku? Budynek odebrany? Nie było rzadnych problemów? Kto coś wie nie napisze! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek III kl. Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.e-wro.net.pl 25.04.07, 12:28 Witam Udało mi się włąśnie dograć ofertę dostępu do internetu z Korbankiem i mam nadzieję że w ciągu najbliższych dni będe mógł wywiesić oficjalną wersję oferty. Moge tylko powiedzieć że będzie podłączenie za 1 pln, rozsądne abonamenty i mżliwość podłączenia łącza symetrycznego. Szczegóły niedługo. Co do odbioru budynku to mamy to za sobą odbiór dokonany i teraz tylko czekamy na umowy notarialne :D Pozdrawiam Sąsiadów Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 27.04.07, 10:44 No to super! Dobra wiadomość że budynek został odebrany! dzieki pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 21.05.07, 08:43 HAlo Halo! Czy ktoś wie kiedy bedą akty notarialne podpisywane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania i Marcin Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.07, 20:16 Witam! Sprawa aktów notarialnych "dzieje się" jak poinformowano nas w Stalmoncie. Ale wszystko jest na wstępnym etapie zbierania jakichś dokumentów i na podpisywanie będziemy zapraszani latem. Co więcej, najprawdopodobniej dopiero w sierpniu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 23.05.07, 09:50 Witam, dzięki za informacje. Ale nie jest ona za dobra niestety. No takiego opóznienia być nie powinno. Zobowiązali się do końca marca. Poza tym jak się orientuję to w "normalnym" trybie od odbioru budynku jesli wszystko jest w porządku to maksymalnie w ciagu dwóch miesięcy powinny byc akty podpisane. Wydaje mi sie, że Stalmont nie dopełnił wszystkich formalnosci tak jak trzeba i stąd takie opóznienie ale oni na pewno nic sobie nie mają do zarzucenie ;) Dla mnie to ważne bo do czasu podpisania aktu muszę płacić dodatkowe opłaty. A jeśli chodzi o telewizję to ta oferta która wisi jest aktualna? Ktoś już podłaczył sobie tą kablówke z Global media Ze zwycięskim pozdrowieniem! Odpowiedz Link Zgłoś
krisb_68 Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 07.06.07, 22:54 Witam! Czy Komuś z budynku 14F na Zwycięskiej od zachodniej strony, wychodzi wilgoć spod drzwi balkonowych i spod okna w sypialni? Niestety nam wychodzi ;-(. Pozdrawiamy Gosia i Krzych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania i Marcin Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.icm.edu.pl 10.06.07, 21:07 > Czy Komuś z budynku 14F na Zwycięskiej od zachodniej strony, wychodzi wilgoć > spod drzwi balkonowych i spod okna w sypialni? > Niestety nam wychodzi ;-(. Mieszkamy nad Wami i niczego takiego nie zauważyliśmy. A jak inni? Pozdrawiamy Hania i Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 18.06.07, 07:35 My mieszkamy od wschodniej strony i nam od balkonu wychodzi wilgoć. Nawet raz to poprawiali ale nie przyniosło to skutku! Mam jeszcze pytanie co do ciśnienia wody. W ostatnim czasie jest strasznie niskie! Zwłaszcza wieczorami i z rana? Czy ktoś ma także z tym problem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.07, 11:40 Ciśnienie ostatnio jest rzeczywiście kiepskie:( Czy ktoś dzwonił może do Stalmontu w sprawie aktów notarialnych? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.uwoj.wroc.pl 18.06.07, 11:45 Ja mieszkam na Obrońców i też mamy bardzo słabe ciśnienie wody, a w godiznach szczytu w ogóle nie ma. W spółdzielni powiedzieli nam, że na Ołtasztnie jest słabe ciśnienie. Mają nam zainstalowac dodatkową pompę. mam nadzieje,że coś z tym zrobią, bo jest fatalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 18.06.07, 15:12 Ja dzwoniłam do Stalmontu, bo przez to opóźnienie z aktami notarialnymi muszę w banku aneksować umowę kredytową i niestety powiedziano mi, że oni mają czas na to pół roku od momentu odbioru technicznego budynku. Także myślę, że jakoś na jesień to nastąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 89.174.105.* 02.07.07, 23:28 Czy ktoś coś wie na temat terminu podpisania aktów notarialnych? A i jeszcze jedno, chodzi o czynsze. Czy ktoś może się orientuje czy te prognozy wystawione przez PUMAZ na karteczkach długo jeszcze będziemy płacić? Bo w sumie to nic nie wiadomo, czy są jakieś nadpłaty, czy niedopłaty. A w sumie to powinna być jakaś książeczka czynszowa... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamaciek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 03.07.07, 13:06 nie musi być książeczka. W poprzednim mieszkaniu też mieliśmy takie wyliczenia na kartkach, ale co kilka miesięcy było rozliczenie. Płacę co miesiąc, ale nie wiem, czy nie powinnam płacić wiecej, bo potem przy rozliczeniu taką kwotę walną... Na akty faktycznie mają pół roku, czyli najwcześniej październik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.07.07, 13:58 co do aktów notarialnych każdy jak się okazuje ma inne informacje.teraz podobno czekamy na wyodrębnienie garażu podziemnego i z tego, co dowiedzieliśmy się od p.cieśli,podpisywanie aktów możliwe będzie już w sierpniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 05.07.07, 13:27 Mi powiedziały Panie w Stalmoncie, że akt notarlialny do pół roku ma być załatwiony. A jeżeli chodzi o czynsz, to kurcze niech już będzie na tych kartkach, ale już 9-miesięcy (bo od listopada) płacimy, a rozliczenia nie widać! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekRomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 02.08.07, 09:43 Witam, czy ktoś jeszcze mieszka na Zwycieskiej czy wszyscy sie wyprowadzili w proteście w związku z opóznieniem w podpisywaniu aktów notarialnych? :) Czy ktoś założyl sobie kablówkę z globalmedia? A kiedy bedzie jakieś spotkanie np w sprawie czynszu, który płacimy? A niedługo kończy się rok jak Stalmont zarządza i co dalej? Pozdrawiam mieszkańców (jak są) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.k.pl 02.08.07, 23:40 Witam! Jako, że teraz jest "sezon ogórkowy" pewnie większość sąsiadów wyjechała na zasłużony wypoczynek. Wieści z ostatniej chwili... W sobotę niechcący zauważyłem jak na nasz ostatni skrawek trawnika wieżdża kopara, która zbierała na łychę naszą świeżą trawę w celu zrobienia kolejnych miejsc postojowych na życzenie szanownego właściciela pizzeri. Oczywiscie roboty wstrzymalem, kontaktowalem się z zarządcą, nic nie wie na ten temat, nikomu nie zezwalał na likwidowanie trawnika przed naszą posesją. Z tego co wiem, nikt z nas również nie wyrażał zgody na likwidację zieleni. Jakim prawem właściciel pizzeri decyduje o likwidacji trawnika?? Po kolejnym telefonie do zarządcy z informacją, że załoga koparki nie przestanie niszczyć trawnika, zadzwonił po stosowne służby, które wstrzymały prace, lecz nie na długo bo widzę, że dwa dni później ziemia jest już usunięta i wszystko przyszykowane pod budowę kolejnych miejsc postojowych kosztem naszej zieleni. Zarządca obiecał mi osobiście, że trawnik wróci do swojego pierwotnego stanu. Czy ktoś z szanownych mieszkańców jest za/przeciw likwidowania trawnika kosztem miejsc postojowych dla samochodów dostawczych pizzeri?? Proszę o wyrażenie zdania na ten temat. Jutro telefonuję do zarządcy w celu uzyskania informacji co dalej z tą samowolką budowlaną będziemy robić. Pozdrwiam, Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamaciek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 03.08.07, 09:10 Mnie wkurza szarogęsienie się tego pana. Co do miejsc postojowych, niestety, jeśli nie pozwolimy na te dwa, samochody będą parkowały na trawniku. Miałam ostatnio taką sytuację z panią, ktora zaparkowała centralnie na trawniku i wykłócała się, że ona tak tylko na chwilkę wjechała i zmasakrowała trawnik. P.S W pizzeri "chyba" sprzedawany jest alkohol, czy ktoś wyrażał zgodę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.07, 11:03 mnie tez wkurza że rozwalają ten trawnik, jednak rzeczywiście jest tak, że jeśli nawet tam pozostanie trawka, samochody i tak ją będą rozjeżdżać- i to nie tylko klienci/dostawcy będą tam parkować, ale również mieszkańcy, jak robią to i teraz;) niemniej jednak też wole trawkę przed blokiem niż beton. do wiadomości z ostatniej chwili;) dodaję że właściciel innego lokalu usługowego tez sobie zbyt wiele pozwala, wiercąc w ścianach całymi nocami:) ps. czy do kogoś odezwał się już Stalmont w sprawie podpisywania aktów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.08.07, 15:47 Parkowanie aut na trawniku to raczej normalka w szczegolnosci jak przyjedzie ktos nie mieszkajacy tam - co go to obchodzi, ze zaparkowal idealnie na samym trawniku. Z innej beczki - ktos moze zglaszal problem nie domykania sie drzwi podczas gdy temp skoczy grubo ponad 20 stopni ? mam na mysli brame 14F/3. Dziwna inna sprawa to jak zjezdza sie do garazu ... wystaje kratka metalowa. Oraz nadal problem cisnienia wody. Jesli chodzi o internet z korbanku ... nie wiem jak reszta u mnie w bramie, ale z korbanku nie skorzystalem. Proponuje Dialog - od dal uzywalem w innej lokalizacji i dziala bez problemu - lacze bez telefonu. A na koniec ... 2 miejsca parkingowe wyznaczone przez spoldzielnie na przeciw naszego budynku ... ok chcieli maja, ale zauwazcie,ze mieszkancy z budynku na przeciw ROWNIEZ parkuja po naszej stronie. Pozdrawiam Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Jowita Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.07, 16:05 Miałam to samo i ta chwileczka trwała prawie pół dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekRomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 08.08.07, 09:15 Zgadzam się, że jeżeli nikt nie wyrażał zgody na dodatkowe miejsca postojowe to wlaściciel pizzeri nie miał prawa tego sam robić. Sam tez spróbuję to wyjasnić. Ale myslę, że wyjaśnienia trzeba szukać w Stalmoncie bo oni są w dalszym ciągu właścicielami i mogą decydować o tym gdzie będzie bedzie trawnik a gdzie nie. Pamietam jednak jak okazało się, że w tym miejscu będzie trawnik to wielu kreciło nosem, że tu powinny byc miejsca postojowe bo jest ich mało a nie jakiś trawnik (sam też tak uważałem) A komu to alkohol przeszkadza w pizzrei to nie rozumiem? Jakieś podchody że cyt. w pizzeri "chyba" sprzedawany jest alkohol. Z całym szacunkiem ale kto sie takimi bzdurami zajmuje. Teraz najważniejsze jest to kiedy dostaniemy akty notarialne. Pozdr Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.07, 12:13 hej! czy ktoś już dostał info ze stalmontu w sprawie aktów? czy ktokolwiek wie cokolowiek na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.07, 10:16 w poniedziałek 13.08 spotkanie mieszkańców w garażu :) ( info od pumazu) Odpowiedz Link Zgłoś
krisb_68 Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 15.08.07, 14:21 Gość portalu: Brunon napisał(a): > w poniedziałek 13.08 spotkanie mieszkańców w garażu :) ( info od pumazu) Witamy! Jesteśmy na wakacjach i nie mogliśmy uczestniczyć w spotkaniu! Czy możecie napisać czego dotyczyło i jakie jest pokłosie tego spotkania???? Pozdrawiamy Gosia i Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.07, 10:22 hej! nic nie straciliście;) 1. był pan Cieśla i jak zwykle nie określił, kiedy będziemy mogli wreszcie podpisywać nasze akty not. ( teraz jest wersja że we wrześniu, a " przed końcem roku" na pewno 2.był pan Kubiel od pierogów i był bardzo niemiły dla mieszkańców poza tym półtorej godziny straconego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
krisb_68 Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 16.08.07, 17:26 Gość portalu: Brunon napisał(a): > hej! > nic nie straciliście;) > 1. był pan Cieśla i jak zwykle nie określił, kiedy będziemy mogli wreszcie > podpisywać nasze akty not. ( teraz jest wersja że we wrześniu, a " przed końcem > roku" na pewno > 2.był pan Kubiel od pierogów i był bardzo niemiły dla mieszkańców > > poza tym półtorej godziny straconego czasu. Dzięki za wieści, faktycznie nic straconego, a wręcz zaoszczędzonego..... :-). A jak to się stało, że pan Kubiel ma parking bez naszej zgody????? Ktoś coś wie na ten temat???? Pozdrawiamy Gosia&Krzych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 193.239.57.* 16.08.07, 21:36 okazuje się, że pan kubiel ma parking najlegalniej w świecie, bo za pozwoleństwem pana Cieśli.My natomiast nie jesteśmy stroną, bo nie jesteśmy jeszcze wspólnotą. wszystko byłoby ok , gdyby pan k.nie był takim strasznym burakiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 17.08.07, 10:07 Pan Kubiel ma parking i ma tez powieszone nad lokalem klimatyzatory. Szkoda było uszu na słuchanie p. Cieśli. Odpowiedz Link Zgłoś
krisb_68 Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 18.08.07, 00:25 Gość portalu: ewa napisał(a): > Pan Kubiel ma parking i ma tez powieszone nad lokalem klimatyzatory. > Szkoda było uszu na słuchanie p. Cieśli. ... niech mnie Ktoś poprawi, jeśli się mylę, czy to może Alternatywy 4? Bo jak żywcem wyjęte z tego filmu :-(. Przykre to i szkoda,że brak jednego ducha, bo wtedy, to tak łatwo by nie poszło robienie Nas w balona za Nasze pieniadze..... Pozdrawiam Krzych Odpowiedz Link Zgłoś
krisb_68 Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 18.08.07, 00:49 I jeszcze jedno! Ci którzy maja podpisane umowy wstępne notarialnie, są współwłaścicielami, patrz wpis do księgi wieczystej, i to nie jest prawda, że Stalmont jest właścicielem, jest tylko zarządzającym, ew. współwłaścicielem! A po wtóre, jest taka instytucja, jak Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta, we Wrocławiu na ul. Walońskiej 3/5, ciekawych rzeczy można sie tam dowiedzieć, nawet na telefon. Ale widzę, że to tylko parę osób się interesuje Swoją własnością, a reszta chyba tylko kibicuje, ale komu? Po staropolsku, Pozdrawiamy Gosia&Krzych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.k.pl 18.08.07, 17:30 szczerze mówiąc, ani to, że pan kubiel ma lokale usługowe ani to, ze ma powieszone klimatyzatory, mi nie przeszkadza ( w końcu kupił sobie lokal usługowy?)- rozumiem że klimatyzatory są potrzebne i szczerze mówiąc, ten co wisi przy klatce nr 3 nie jest taki dokuczliwy wcale.Nie wiem tez o co była ta jatka na zebraniu - chyba głównie o to, że zaczął nam się wygrażać i pyskować. Cóż, nie on jeden prostak na świecie. Nie chodzi też o to, że cieśla nie pytał nas o zdanie ( bardzo ubolewam że wciąż , do jasnej cholery, rok po odbiorze mieszkań) nie mamy jeszcze podpisanych ost. aktów ( przedwstępny ma mało osób)i wciąż nie jesteśmy wspólnotą.Niestety tak jest że do czasu podpisania aktów stalmont ma rzeczywiście zbyt wiele do powiedzenia. Najbardziej wkurza mnie to że te zebrania to strata czasu i nerwów na słuchanie osób takich jak p. kubiel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patti Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 83.168.77.* 15.09.07, 18:11 Zgadza się, strata czasu na takich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamaciek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 20.08.07, 09:14 Nam w zasadzie te lokale, klimatyzatory, parking itp u Kubiela nie przeszkadzają. Przeszkadza mi tylko arogancja tego pana i sposób załatwiania pewnych spraw. Żyjemy w jednym bloku i chodzi o to, aby żyć zgodnie z zasadami lokatorskiego wspołżycia. Nie powinno być równych i równiejszych. Czy to takie złe, że chcemy wiedzieć co sie wokoł nas dzieje i mieć wpływ na pewne sprawy. A wojna z Kubielem kilku osób jest niestety uzasadniona ( mieszkancy trzeciej klatki - pion nad pierogarnią wiedzą o co chodzi, a raczej "wyczuwają sprawę nosem" :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekRomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 12.09.07, 12:01 Ktoś wie kiedy akty bedą podpisywane. Obiecywał pan prezes na spotkaniu, że do końca września sprawa będzie załatwiona. A na razie cisza w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m@ciek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.rainbownet.pl 18.09.07, 14:00 NIERUCHOMOŚCI www.domagent.pl DOM I MIESZKANIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 26.09.07, 12:54 A uciekaj stąd agencie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamaciejk Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 27.09.07, 13:23 Podpisał już ktoś akt notarialny? Ja mam w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekRomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 28.09.07, 09:50 Ja też podpisuję w poniedziałek. Ale słyszeliście , że opłaty notarialne spadną co najmniej o połowę i to jeszcze najprawdopodobniej w październiku jak rozporządzenie wejdzie w życie. A my bedziemy musieli zapłacic według starych stawek. Cholera to tylko kilka dni różnicy. Może przełożymy podpisywanie aktów :) Gra warta kilkaset złotych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krisb_68 Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 02.10.07, 21:27 Witam... A ja z innej flanki..... W garażu kradną!!!! Duch, jak widać w Narodzie nie ginie!!!! Niestety! Tym razem antena samochodowa, co dalej? Pozdrawiam Krzych. P.s. Panowie z Okno-plastu wyciagali okno balkonowe..... Oj, działo się. Woda nad oknem, pod oknem i gdzie tylko. Brak słów. Ale elewcja, to już sprawa Stalmontu, a jest możliwość, że zacieka pod elewacją od góry. Oj, będzie mokro........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.07, 13:32 witam sąsiadów:) i jak tam wrażenia po podpisywaniu aktów notarialnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewamaciek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 62.87.244.* 09.10.07, 15:32 Może ktoś mi wytłumaczy sprawę z garazami?? Osobna księga, osobne wpisy, jeszcze brakuje aby mi bank dwie dodatkowe hipoteki dowalił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.07, 11:55 A o co chodzi z garazami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekRomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 17.10.07, 15:18 Ludzie, mieszkańcy! Jutro jest zebranie jak wiecie bedziemy powoływać zarząd. No i kogo będziemy wybierać. Trzeba zrobić jakieś głosowanie wytypować kandydatów. Przecież nie bedziemy tego robić jutro. Proponuje zebranie dziś w garażu. Trzeba pewne rzeczy ustalić zeby jutro Puzmaz nie postawił nas przed faktem dokonanym w pewnych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekRomek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.crowley.pl 07.11.07, 13:42 Akty podpisane, wspólnota "Zwycięska 14f" się utworzyła, a tu w eterze cisza. Czemu nikt się nie odzywa. Teraz sami przecież możemy brać sprawy w swoje ręce i rozwiazywac nasze problemy! Np. problem psa z pierwszej klatki, który kudli się aż strach, wszędzie pełno jego sierści aż biedna sprzątaczka nie może oddychać i zapawiedziała, że jak nic z tym nie zrobimy to przestanie sprzątać i wtedy dopiero będzie syf. Proszę niech możę wypowie się właścicel psa albo inni mieszkańcy. Coś musimy z tym zrobić! Odbiór Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.07, 16:09 A dlaczego nikt nie zwróci sie osobiście do osób, do których ma jakąś sprawę? np. macie problem z kimś kto ma psa w 1 klatce, idziecie do właściciela i mówicie, że macie problem taki a taki:) może będzie prościej i szybciej niż komunikowanie się z sąsiadami za pośrednictwem forum gazety ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.k.pl 16.11.07, 19:18 Witam! Jestem tego samego zdania, czy ktoś próbował rozmawiać z tą właścicielką tego zwierzaka? Jeśli to nie poskutkuje wtedy będziemy szukać innych metod perswazji. Pozdrawiam, Sasiad Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 195.205.245.* 23.11.07, 15:52 Sąsiedzi główny problem to ma Pani sprzątaczka. Kiedykolwiek jej nie spotkam, że pies, że dużo piasku, że lokatorzy korzystają z korytarza, że pracować musi. tez bym wolał by sie nie kurzyło i zawsze czysto było i sprzątaczka byłaby nie potzrebna i nie musiałbym jej spotykać, oj wtedy bym był szcześliwy Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Marek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.teta.com.pl 29.11.07, 16:28 Witam, Troche tak z innej beczki ... chcialem zapytac Was o "komfort" dzwonienia z telefonu komorkowego w Waszych mieszkaniach ? mam telefon w PLUS GSM - przyznam, ze czasami naprawde graniczy z cudem aby wykonac bez problemu telefon bedac w mieszkaniu. Jak to wyglada u Was ? Pozdrawiam Marek - 14F/3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: 195.205.245.* 30.11.07, 15:41 ja jestem wyżej więc jest mi łatwiej telefon działa, ale też występują trudności, za to mam problem wodą, wolałbym żeby leciała a nie kapała z kranu Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_jarek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 04.12.07, 10:58 My też korzystamy z Plus gsm. zasieg zależy też od telefonu. ja mam samsunga i musze biegac po mieszkaniu i szukać najlepszego miejsca, lepiej sytuacja wyglada z nokią :) Pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.07, 12:08 dziwne z tymi telefonami my nie mamy problemów ani z telefonami, a ni z wodą. wszystko jest najzupełniej normalnie, no, może poza tym ,że w 3 klatce mieszka ktoś, nie wiem kto to jest, kto uwielbia wiercić albo w w weekendowe poranki, albo późnymi wieczorami, niezależnie czy to jest weekend czy dzień powszedni. Ciekawe, ile to można rzeczy wkręcić w jednym małym mieszkanku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.12.07, 19:30 Witam Mieszkam w ostatniej klatce czyli 14F/3, telefon w sieci orange dziala bez zarzutu, z ery tylko na balkonie ;-) A ten tajemniczy "pan wiertaczek" uprzyjemnia weekendy rowniez mnie, mam wrazenie to w mojej klatce Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.isp.pl 14.01.08, 14:54 Czy ktoś może coś wie na temat rozliczeń? Kiedy to nastąpi, bo rok minął i cisza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.k.pl 19.01.08, 23:55 Cześć! Rozliczenia będą przekazane na najbliższym spotkaniu. Odbędzie się ono do końca stycznia wg. planu. Odpowiedz Link Zgłoś
otu85 Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! 23.02.08, 16:29 ...może trochę zamieszam w rozwijającym sie temacie. W styczniu odbierałam mieszkanie dla teściowej u innego developera. Już wiem, że bez pomocy fachowca z wiedzą o zasadach sztuki budowlanej nie powinno się tego robić. Polecam inżyniera Pana Sławka 601641550.Też mi polecono. Zapłaciłam 250zł za pomoc w protokolarnym odbiorze mieszkania (jak potrzeba wystawia fakturę). Zaoszczędziłam parę tysięcy złotych. Nie była bym w stanie wraz z mężem wyłapać wszystkich istotnych usterek. Pozdrawiam miłośników własnych m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: Stalmont - Zwycięska już odebrane! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.08, 08:57 Witam!! Nie bylo mnie na zebraniu, proszę o informacje czy coś ciekawego lub ważnego mnie ominęło. Serdecznie wszystkich pozdrawiam Marzena Odpowiedz Link Zgłoś