Dodaj do ulubionych

ASM ul Księska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 08:56
Kupiłam mieszkanko od ASM- INWESTYCJE przy ul Księskiej. Ciekawa jestem czy
zaglądają tu przyszli sąsiedzi :-)
Obserwuj wątek
    • bajerka11 Re: ASM ul Księska 10.10.06, 09:37
      A ile płaciłaś za metr
    • Gość: kuna Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 09:43
      około 3.500 zł
      • bajerka11 Re: ASM ul Księska 10.10.06, 09:45
        Nie wiesz jaka jest obecnie cena
    • Gość: kuna Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 10:10
      mieszkanie kupiłam chyba w lutym/marcu wtedy była taka cena, z tego co wiem
      mieszkania rozeszły się błyskawicznie, obecnie chyba nic już nie ma
    • Gość: Asia Re: ASM ul Księska IP: 217.8.190.* 10.10.06, 14:03
      Zaglądają, zaglądają.
      Co tydzień chodzimy też na budowę i oglądamy jak pnie się w górę nasz dom.
      Oby do przyszłego września.
      Pozdrawiamy sąsiadkę:)
      • Gość: kamyk44 Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 23:51
        A to wpuszczają Państawa na budowe?
        • Gość: Asia Re: ASM ul Księska IP: 217.8.190.* 17.10.06, 13:15
          Nie, ale przecież budowa jest zaraz przy ulicy, to jak się podejdzie to
          wszystko widać co i jak:) Przynajmniej narazie to nam wystarczy.
    • Gość: ZenobiuszM Re: ASM ul Księska IP: 195.136.189.* 10.10.06, 14:32
      I zapłaciłaś 10% wartosci przy umowie rezerwacyjnej? Masz juz umowe kupna?
    • Gość: Kuna Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 14:40
      Mam podpisaną umowe przedwstępną kupna - sprzedaży i zapłaciłam już ok 35 %
      wartości. I oczywiście nie mogę się doczekać września :-)). Mam nadzieję, że
      może uda się wcześniej, chociaż po zaawansowaniu prac widać, że nie wyrobią się
      ze stanem zamkniętym na grudzień, jak obiecywali. Pozdrawiam przyszłych
      sąsiadów!
      • Gość: Asia Re: ASM ul Księska IP: 194.54.21.* 10.10.06, 17:58
        No ja cały czas mam nadzieję, że jednak się wyrobią do grudnia. Ale pożyjemy
        zobaczymy. A w której klatce masz mieszkanie? Pozdrawiam
    • Gość: kuna Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 17:43
      Księska 3
      • Gość: Asia Re: ASM ul Księska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 12:21
        My w klatce numer 1.
        I jedyne co nam będzie brakować (narazie) to piwnica.
        Ale coż, nie można mieć wszystkiego...
      • Gość: Piotr Re: ASM ul Księska IP: 195.75.14.* 26.10.06, 09:41
        Witam sasiadów!!
    • Gość: kuna Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 08:55
      Rzeczywiście piwnicy też mi brakuje - myślałam, ze może udałoby się
      wygospodarować jakiś stryszek ale nic z tego. Dlatego z toalety (mam osobno
      łazienke i wc) zrobię sobie mały składzik - tyle dobrego
      • Gość: Asia Re: ASM ul Księska IP: 217.8.190.* 23.10.06, 15:14
        Byliśmy wczoraj na budowie:) Już jest pierwsze pietro w pierwszej klatce.
        Dom obok już jest na wykończeniu, ciekawa jestem czy jeszcze w tym roku
        wprowadzą się tam lokatorzy. Chyba na początku będzie im ciężko żyć na budowie.
        A stryszek by się przydał i to jak, a tak będzie trzeba kombinować. My mamy
        razem wc i łazienkę, i raczej nie będzie miejsca na wygospodarowanie składzika.
        A zmieniałaś plan mieszkania? My tak troszkę przerobiliśmy, ale to w sumie
        kosmetyczne zmiany.

• Gość: Rafal Re: ASM ul Księska IP: *.core.lanet.net.pl 24.10.06, 21:10
      ja tez kupilem mieszkanie na ul Ksieskiej 2. kazdego dnia jezdze na budowe i
      podpatruje jak ida roboty
    • Gość: Kuna Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 10:55
      Witam kolejnego sąsiada!
    • Gość: Kuna Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 11:02
      Nie byłam na budowie już ze 3 tygodnie (krótki urlop), poza tym ogarneła mnie
      lekka histeria z projektowaniem kuchni, zeby podac w ASM-ie, gdzie mają być
      kontakty oświetlenie, gniazdko trójfazowe, itp. Trochę chcę tez pozmieniać
      łazienkę , w związku z tym, że osobny wc zamienię na schowek z pralnią. Poza
      tym zastanawiam się nad ogrzewaniem podłogowym w łazience. Ubolewam tylko nad
      tym, ze projekt dla specjalistów nie jest czytelny (min. dla istalatorów wod -
      kan)
      • Gość: gosc Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 12:58
        witam
        a czego mozna sie spodziewac po tych specach - oni potrafia ciepla wode do
        toalety doptrowadzic :/
        jak sie nie przypilnuje samemu albo nie ma sie zaufanego kierownika budowy to
        pozniej przy kanalizacji czy tez elektryce mozna zdebiec co tez ci fachowcy
        poczynili majac przed oczyma projekty zmian!!

• Gość: kuna Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 13:04
          Rzecz w tym, że projekt nie jest czytelny dla mojego zaufanego specjalisty - z
          zewnątrz, zatem strach pomysleć co z niego zrozumieja osoby, które bedą go
          realizować. Nie ma wyjścia chyba trzeba będzie im codziennie na ręce patrzeć,
          albo podziękować i wziąć swoich fachowców
          • Gość: gosc Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 13:08
            to trzeba niepotrzebne informacje wyrzucic z rysunku - zarys rzutu cienka linia
            nakreslic a to co istotne pogrubic
            a do tego kiedy zaczna dzialac przyjsc i wskazac niejasnosci - inaczej bedzie horror

ale miejmy nadzieje ze sie obejdzie bez tego
            • Gość: Asia Re: ASM ul Księska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 19:45
              Tak, tak, wszystkiego teraz trzeba dopilnować, żeby potem nie żałować, że się
              coś pozostawiło samemu sobie. No ale też trzeba być dobrej myśli.
              No i ja również witam nowego sąsiada.
    • Gość: Kuna Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 11:33
      Nasze grono wirtualnych (na razie!!) sąsiadów się powiększa!!
      • Gość: Asia Re: ASM ul Księska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 21:28
        To super! Im więcej się ujawni tym lepiej:)
        Dziś rozmawialiśmy z Panią Agnieszką B. i powiedziała, że spokojnie do grudnia
        będzie stan surowy zamknięty. No i dowiedziałam się, że koło garaży na dole
        będą pomieszczenia na rowery i wózki. Chociaż tyle, bo bez tych piwnic to jak
        bez ręki:) Pozdrawiamy sąsiadów.
        • Gość: Kuna Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 21:44
          Czy my się przypadkiem nie minęłyśmy w ASM- IE koło godz 16?
          • Gość: Asia Re: ASM ul Księska IP: 217.8.190.* 27.10.06, 08:22
            No jasne. Tak później pomyślałam, że to ty:)
            Też podawaliśmy zmiany w projekcie mieszkania.
            A właśnie, czy tam będzie gniazdko do internetu?
            I czy jakaś konkretna firma będzie podłączona, czy tylko gniazdko?
            Bo o to zapomniałam się zapytać, a wiem, że coś tam mówiłaś o tym.
            Pozdrawiam z samego rana:)
    • Gość: Kuna Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 10:54
      No to witaj w realu hehehe
      Jeśli chodzi o internet i Rtv p. Agnieszka powiedziała, ze umiejscowienie
      gniazaek zależy tylko ode mnie. Zaznaczyła na projekcie (bo wczesniej nie było)
      gniazgo rtv i internet tam, gdzie powiedziałam, że mniej więcej bedzie stać
      telewizor i komputer. Zapomniałam tylko pokazać gdzie ma być domofon.
      • Gość: Asia Re: ASM ul Księska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 16:48
        Witaj, witaj:)
        No to jak będę następnym razem w ASM-ie to podam miejsca, gdzie mają być te
        gniazdka. A nie wiesz może jakiej firmy będziemy mieć drzwi zewnętrzne?
    • marcinpodcz ASM ul Księska 30.10.06, 08:08
      Witam wszystkich, jestem wraz z żoną szczęśliwym posiadaczem mieszkanka na
      księskiej, pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów.
      • Gość: gosc Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 10:36
        no witamy,
        widac ze wraz z postepujaca budowa, przybywa ( objawia ) sie wiecej przyszlych
        mieszkancow :d

PS a my idziemy dzis na zatwierdzenie zmian w mieszkaniu
        • Gość: Asia Re: ASM ul Księska IP: 194.54.21.* 31.10.06, 18:49
          Witamy:)
          A my zatwierdzimy projekt w przyszłym tygodniu, mam nadzieje, ze będzie po
          naszej myśli. Pozdrawiamy
          • Gość: Kuna Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 08:31
            na drzwi zewnetrzne nie masz wpływu. Nie można zrezygnować. Ja tylko zmieniłam
            prawe na lewe (w każdym razie odwrotnie niż w projekcie :-) )
            Czy odzywała się do was p. Agnieszka w kwestii tych zmian w projekcie po tym
            jak byliście w ASM-ie?
            • Gość: Asia Re: ASM ul Księska IP: 217.8.190.* 02.11.06, 14:33
              Wiem, że na zewnętrzne nie mam wpływu, ale chciałam zobaczyć jakie to będą:)
              Tak wizualnie. A p. Agnieszka się jeszcze nie odzywała. Dała nam czas koło
              dwóch tygodni, bo musi porozmawiać z architektem w naszej sprawie. Chciałabym,
              żeby w łazience zmieścił się i prysznic i wanna...
              • Gość: gosc Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 15:03
                a byl ktos z Was ostatnio na placu budowy ?? nie przeraza Was jakosc wykonywania
                budynku z silikatow ?? przeciez to nie takie chyba trudne budowanie z klockow, a
                to co zobaczylem na miejscu to mnie troche przerazilo - raz bloczki sa ulozone
                jeden kolo drugiego - ladnie, a raz szpary miedzy nimi - spoiny - sa grubosci
                5cm - zgrozo.
                • Gość: kuna Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 14:58
                  hej przezyłam budowę domu moich rodziców, takie rzeczy nie mają większego
                  znaczenia (o ile sa w normie) ściana ma przede wszystkim trzymać pion, bez
                  szpar (tzn miejsc bez cegły i spoiny) W każdym bądź razie kwestia ułożenia
                  bloczków nie rózni się w sumie od tego co widziałam u nas na budowie. Ale jak
                  będziemy następnym razem to się przyjrzymy dokładniej
                  • Gość: gosc Re: ASM ul Księska IP: *.e-wro.net.pl 03.11.06, 16:31
                    dobrze dobrze - a wiesz co to jest mostek termiczny i jakie przenikanie ciepla
                    bedzie przez taka sciane - no ale miejmy nadzieje ze jest to w normie bo jak
                    nie to chyba jakis nadzor budowlany sie pojawi :)
                    • Gość: A Re: ASM ul Księska IP: 194.54.21.* 03.11.06, 19:15
                      No cóż, my również byliśmy oglądać dom i sposób budowy domu nie wzbudza narazie
                      naszego niepokoju. Trzeba koniecznie przypilnować jak będą kłaść ocieplenie i
                      budować dach, bo ma skomplikowaną konstrukcję.
                      A macie może namiary na inspektora nadzoru budowlanego naszego domu, bo na
                      tablicy informacyjnej nie ma, jest tylko kierownik budowy.
    • Gość: Garfield Re: ASM ul Księska IP: *.magma-net.pl 03.11.06, 23:24
      Gratuluję zakupu. Moi rodzice mieszkają w okolicy, w której powstaje
      nowobudowany budynek. Odwiedzając ich mam możliwość podglądania jak wyglądają
      postępy na budowie budynku przy ul. Księskiej. Muszę Państwa pocieszyć, że
      jesteście moim zdaniem w lepszej sytuacji niż mieszkańcy "odrestaurowanego"
      budynku przy ul. Świątnickiej. Dlaczego tak sądzę o tym poniżej.

Może nie wszyscy pamiętają, ale w roku 1997 była powódź i niestety ulice
      Księska i Świątnicka były bardzo zalane (można było spokojnie pływać pontonem
      bądź kajakiem). Niedowiarkom polecam obejrzenie sobie śladów po wodzie na
      budynku kościelnym znajdującym się przy ul. Świątnickiej.
      Budynek przy Świątnickiej, który ASM wyremontowało wyglądał już przed powodzią
      na bardzo zaniedbany. A po niej wręcz makabrycznie. Zanim został wykupiony
      przez dewelopera był chyba zamieszkały przez jedną rodzinę niezbyt dbającą o
      jego stan. Nie wiem czy osoby te zadbały o własciwe osuszenie piwnic,
      odgrzybienie ich etc.
      Teraz ciężko jest orzec jaki stan prezentują piwnice, ponieważ wszystko zostało
      ładnie otynkowane, wyłożone kamieniem i pomalowane, zarówno wewnątrz jak i na
      zewnątrz. To czy wszystko zostało zrobione z należytą strannością wyjdzie "w
      praniu".
      Państwo którzy zakupiliście mieszkanko przy ul. Księskiej macie tą przewagę, że
      zamieszkacie w nowym budynku bez balastu powodziowego i widzicie z czego on
      powstaje.
      Kończąć - od 1997 roku nie było na tej ulicy podtopień:) Musicie Państwo mieć
      jednak świadomość, że osiedle to jest w bliskim sąsiedztwie terenów wodonośnych
      oraz zalewowych. Zaletą położenia jest spokój bliskość terenów zielonych, po
      których można spacerować, cisza. Minusy to chmary komarów w lecie:), ryzyko
      powtórki roku 1997.
      To wszystko. Życzę przyszłym mieszkańcom satysfakcji z zakupionego lokum.
      Gdybyście mieli jakieś pytania dotyczące okolicy, jej historii to proszę śmiało
      pytać. Chętnie odpowiem.
      • Gość: kuna Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 13:35
        No cóż zdaję sobie sprawę że jestem potencjalną powodzianką... Mam jedynie
        nadzieje, że to za jakieś sto lat :-))
        Komarami sie trochę zmartwiłam. Jak równiez i tym, że na te piękne zielone
        tereny ciężko jest się dostać (i nie mówię tu o Parku Wschodnim). Panowie z
        MPWIK nie raz zawrócili nas już z rowerami, a szkoda bo to fantastyczne tereny.
        • Gość: Garfield Re: ASM ul Księska IP: *.magma-net.pl 04.11.06, 19:51
          I tak miałaś szczęście, że zostałaś tylko zawrócona. Znam osoby, które za
          spacerowanie zapłaciły słony mandat.
          • Gość: Asia Re: ASM ul Księska IP: 194.54.21.* 08.11.06, 18:33
            Ja również trochę znam te tereny, i owszem, jest gdzie rowerem pojeździć:)
            A budowa coś pomału się posuwa do przodu, czy tylko mi się tak wydaje?
            Pozdrawiam
            • Gość: gosc Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 08:50
              nie, nie tylko Tobie sie tak wydaje
              owszem idzie zolwim tempem i zapewnienia ASMu ze w grudniu bedzie stan zamkniety
              sa jak obietnice naszych politykow :P

zapewne wszystko wina aury bedzie, ze niesprzyjajaca
              • Gość: hop hop Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 10:46
                hop do gory
    • Gość: Kuna Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:13
      Asm nadal obstaje, że skończą do grudnia, podobno nawet zamierzają w okolicy
      świąt kłaść dach (???)
      • Gość: gosc Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 11:06
        bylem w sobote na budowie to po 2 tygodniach zrobili strop nad parterem
        jesli w takim tempie beda dalej robic to skoncza napewno w grudniu ale 2007 roku :P
        • Gość: Kuna Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 11:44
          Też mnie to dziwi, ale sam szef ASM twierdzi, że na bank zdążą do końca 2006 r.
          (info z piątku)
          • Gość: A Re: ASM ul Księska IP: 217.8.190.* 21.11.06, 08:53
            Dowiedziałam się wczoraj, że niby wszystko idzie zgodnie z planem. Ale co
            innego mogłam usłyszeć. Oby mieli rację, i zdążyli przed zimą.
            • Gość: B Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 12:51
              ale to tylko zapewnienia slowne - bo rozumiem ze harmonogramu prac nie pokazali :>
              • Gość: Kuna Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 12:01
                no właśnie prace idą zgodnie z planem, tylko nikt nie wie, jaki ten plan
                właściwie jest
                • Gość: sąsiadka Re: ASM ul Księska IP: 195.20.110.* 27.11.06, 14:32
                  Witam Wszystkich Sasiadów - mysle, że tak można Was tytułowac mimo,że moje
                  mieszkano nie jest w budującym sie budynku a w odrestaurowanym , który juz NIBY
                  został oddany..... Uczulam Was bardzo - nie wierzcie w zapewnienia i
                  terminy..... nasz budynek do chwili obecnej nie ma ogrzewania i
                  kanalizacji..... mimo, że odbiór mieszkań był prawie trzy miesiące temu....
                  • Gość: A Re: ASM ul Księska IP: 194.54.21.* 27.11.06, 17:17
                    Witam, a co jest tego powodem?
                    Czy mamy zwracać na coś szczególnego uwagę podczas odbierania mieszkań?
                    A jak wykończenie? Czy z tego jest Pani zadowolona?
                    • Gość: Sąsiadka Re: ASM ul Księska IP: 195.20.110.* 28.11.06, 09:07
                      Cóż....początkowo myslałam , że będzie piękie...takie były
                      obietnice ....terminy...wykonanie....i ciagle zapewnienia..... życie jednak to
                      zweryfikowało i okazało się, że wszystkie informacje i opowiadania jak to się
                      dzisiaj odbiera mieszkania i jakie "cuda" się zdarzają okazały sie
                      prawdziwe...Do momentu kiedy nie wpłacilismy ostatniej raty bylismy najlepszymi
                      klientami, a potem..... nawet nie zadawano sobie trudu, żeby do nas oddzwonić -
                      przy odbiorze mieszkania, wszystko było nie tak..... drzwi popękane, listwa
                      dwukolorowa (o zgrozo - Pan powiedział, ze jednego koloru zabrakło!!!! i nie ma
                      w castoramie!!!! - uwierzycie?) oka niewyregulowane- strasznie cięzko sie
                      zamykały, uszkodzone w sensie porysowane na ramach, nagle okazało sie, że
                      hydraulika jest zrobiona nie tak jak trzeba i nie tak jak na projekce i nie tak
                      jak naniesliśmy zmiany - okazało się , że się nie da..... nie da się
                      technicznie.... poprostu tak musi byc i już.....a zapewnienia były inne.
                      Zaczęlismy walczyc i okazało sie , że sie da a jednak.....Może u Państwa
                      problemów z hydraulka i zmianami nie bedzie , bo bedzie to od podstaw nowy
                      budynek, ale pisze o tym, zebyście mieli obraz jak wygladały wczesniej a jak
                      wyglądają teraz relacje Klient - ASM. Co do innych usterek przy odbiorze -
                      zwracajcie uwagę na piony i poziomy u mnie w kilku miejscach są spore różnice
                      nawet 3,5 cm ciężko to trochę przy odbiorze zweryfikować - u mnie okazało sie
                      to dopiero po zamontowaniu szafy. Po 21 dniach po odbiorze na całym obwodzie
                      popekał sufit w miejscach łączenia ze scianą (sufit podwieszany)i tutaj walka o
                      poprawki.... Dalej.... kaloryfery , zamontowane, ale jak? dziury
                      niezagipsowane - chyba mysleli , że nie widoczne wiec po co je zaklejać? Brak
                      było termostatu (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) przy jednym kaloryferze ,
                      brak opisanych liczników no i do tej pory brak ogrzewania i odpływu jak się
                      okazało dopiero teraz..... kiedy juz chcemy sie wprowadzać. Utrzymujemy kontakt
                      z innymi potencjalnymi mieszkańcami tego budynku, którzy maja podobne
                      doswiadczenia - Większość z nas chciała juz sie tam wprowadzić w tym miesiącu,
                      ale jak? Bez wody ogrzewania i kanalizacji??? A zapewnienia i obietnice
                      dotrzymania terminów były....oj były.... do tej pory ciągle słyszę we wtorek, w
                      piatek, za tydzień, w poniedziałek, za dwa dni.... itd.Kolejna sprawa - przy
                      odbiorze mieszkania kazano wszystkim zapłacić po 400,00 PLN (co to jest przy
                      kwocie 300 czy 400 tysiecy jakie płaciliśmy za mieszkania?! - tak mysli ASM)
                      kwaota ta to niby rekompensata za dwa miesiące za wodę której przeciez bedziemy
                      używać na remontowo-urzadzającą działalność (wody tej nie ma do tej pory) za
                      światło na klatce (światło jest ustawione tak, ze zanim zdoła się wyjąc klucze
                      z torebki - świato gaśnie) i za kontener na odpadki budowlane ,(do śmietnika
                      nie wolno ich wrzucać) (nie ma ani smietnika ani kontenera na gruz)-sami
                      Państwo widzicie, że sterta gruzu lezy sobie na ziemi....Pewnie jest jeszcze
                      wiele innych rzeczy o których nie pamiętam , albo nie chce pamiętać..Odrębna
                      sprawa to fachowcy (pozal się boże) których sobie wynajmiecie poźniej -
                      najlepiej to znajomi i sprawdzeni, bo inaczej...ehhh - ale to inna zupełnie
                      historia.Jeżeli macie jakieś pytania to służę pomocą - jakies doświadczenie już
                      mam, które może sie Wam przydać.No coz więcej mogę powiedzieć...życze Wam
                      powodzenia - i naprawde mam nadzieję, ze nie będziecie miec takch problemów i
                      pójdzie Wam gładko, miło i przyjemnie...Mam tez nadzieję, że fajni z Was
                      ludzie -w końcu dobry sasiad to skarb :) Od kogos przeciez trzeba pożyczac
                      szklankę cukru czy dwa jajka :) Ufff -ale elaborat napisałam. Pozdrawiam -
                      Sąsiadka
                      • Gość: marcinpodcz Re: ASM ul Księska IP: *.devs.futuro.pl 29.11.06, 08:59
                        Witam sąsiadko, mam nadzieje, że Twoje problemy sie skończą i będziesz mogła sie
                        cieszyć swoim mieszkaniem. Mam nadzieje, że my nie będziemy mieli tylu
                        problemów. Czas pokaże. Pozdrawiam wszytkich
                        • Gość: A Re: ASM ul Księska IP: 217.8.190.* 29.11.06, 09:26
                          Sąsiadko, ja również mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze, ale z tego
                          co słyszę to chyba każdy deweloper, po otrzymaniu pieniędzy, na wszystko macha
                          ręką i trzeba się uzbroić w nieziemską cierpliwość i domagać się swojego. W
                          końcu zapłaciliśmy za mieszkania kupę kasy (a raczej na razie za dziurę w
                          ziemi) i powinniśmy być inaczej traktowani... A jak my będziemy traktowani, to
                          czas pokaże. Pozdrawiam serdecznie
                          • Gość: jola Re: ASM ul Księska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.06, 10:35
                            A jesteście źle traktowani? Jakiś przykład??? Ja kupiłam mieszkanko od ASM w
                            Bielanach i zarówno ja jak i moi sąsiedzi jesteśmy bardzo zadowoleni.Z umowy
                            firma się wywiązała, niewielki usterki typu niewyregulowane okna usunęła, a i
                            obsługa była bardzo miła.Reagują na każdy telefon, pomagają znaleźć np
                            elektryków, gdy trzeba podłaczyć kuchenkę tak, aby nie straciła gwarancji
                            itp.Myślę, że jakość kontaktów firma-klient zależy od dwóch stron. A paniom
                            Agnieszce i Ani z ASMu naprawde nie mozna zarzucić złego traktownia i machania
                            ręka na klienta. Ludzie!Trafiliście naprawde na uczciwa firme, co rzeczywiście
                            jest ewenementem na dzisiejszym rynku! Myślę, że gdyby z ASM-em było coś nie
                            tak, już dawno byście się o tym dowiedzieli.Zobaczcie ile inwestycji już
                            zrealizowali - jakoś ludzie nadal kupują i nic się nie dzieje!Jestem pewna,
                            ze oddadzą Wam mieszkanka na czas (nam oddali) i póki co niech to Was głównie
                            interesuje, a nie stan zaawansowania robót! Głowa do góry i więcej optymizmu!
                            Nie szukajcie dziury w całym!Pozdrawiam wszystkich malkontentów :)
                            • Gość: A Re: ASM ul Księska IP: 217.8.190.* 29.11.06, 12:48
                              Nie, no narazie nic im nie mamy do zarzucenia, jest wszystko okey. Można się
                              dogadać, dom się buduje. Tylko nie wiem jak bedzie potem przy odbiorze i
                              pozniej. Mysle, ze nie tylko wazne jest to, by na czas oddali mieszkania,
                              ale w jakim stanie. Moim zdaniem tego też trzeba dopilnować. Pozdrawiam
                              optymistycznie:)
                              • Gość: jola Re: ASM ul Księska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.06, 13:33
                                Zapewniam, ze mieszkania odebraliśmy naprawde w dobrym stanie, a nieszczególnie
                                pilnowaliśmy robót-nie było potrzeby (choć wiem, że kilkoro sąsiadów było
                                gorliwych:)).I wszystko dobrze się skończyło :))) Nie ma potrzeby się martwić.
                                A wiem, co mówię, bo mam też doświadczenia z innymi deweloperami - ASM jest
                                naprawde OK.Pozdrawiam raz jeszcze!
                                • Gość: kic Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 21:15
                                  Droga Jolu (Agnieszko?), chyba lekko przesadzasz z ta reklamą...;)
                      • Gość: Garfield Re: ASM ul Księska IP: *.magma-net.pl 29.11.06, 21:15
                        Zabierałem już wcześniej głos jako były stały mieszkaniec tych okolic obecnie
                        weekendowo dochodzący:). Budynek, w którym Pani będzie mieszkać znam od wielu
                        lat zanim wygląda tak ślicznie jak teraz. Wszelkie problemy jakie zostały
                        poruszone wynikają moim zdaniem z faktu, że nie jest to nowy obiekt lecz
                        odrestaurowany i częściowo nadbudowany. Może to mieć wpływ na odchylenia
                        poziomów podłóg i ścian, niemożność poprowadzenia instalacji wodnej w
                        oczekiwany sposób.
                        Zastanawia mnie dlaczego deweloper zastosował podwieszane sufity? Mam nadzieję,
                        że nie jest to forma maskowania jakichś negatywnych niespodzianek.
                        Sądzę, że wszystko zakończy się dobrze i będą Państwo zadowoleni z nowego
                        mieszkania.
                        Pozdrawiam nowych mieszkańców okolic mojego dzieciństwa:)
    • Gość: Kuna Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 09:11
      Sąsiadko, kiedy bedziecie mieli akty notarialne kupna mieszkań od ASM?, pytam
      ponieważ nie wiem ile - od daty odbioru - rzeczywiscie trwa załatwienie
      formalnosci potrzebnych do sporządzenia aktu not (zaświadczenie o
      samodzielności mieszkania, pozwolenie na użytkowanie itp)
      • Gość: As Re: ASM ul Księska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 10:28
        Wszystkim przyszłym sąsiadom życzymy
        Szczęśliwego Nowego Roku :)
      • Gość: Sasiadka Re: ASM ul Księska IP: 195.20.110.* 25.01.07, 14:19
        Odpowiedź dla Kuna - akty notarialne bedziemy podpisywac w lutym.
    • Gość: Kuna Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 15:01
      Witam wszytskich sąsiadów w Nowym Roku!!
      Mam też pytanko, czy zmiany w projekcie, które mieliśmy podać w zeszłym roku,
      będą jakoś uwzględnione w formie pisemnej, czy to wszytsko odbywa się "na
      gębę". Mam tu na myśli te drobniejsze zmiany takie jak gniazdka w kuchni
      (trójfazowe etc) i w ogołe zminy wynikajce z rozplanowania kuchni (gdzie
      kuchenka, zmywarka, zlewozmywak - przyłączenie wody w kuchni etc), oświetlenie,
      włączanie i wyłączanie światła. Jak na razie dostałam tylko (mailem) rzut
      mieszkanka z naniesionymi zmianami ścanek działowych i zmianami w łazience, a
      po innych zmianach ani śladu, dlatego martwię się, że po fakcie może się
      okazać, że to że szczegółowo rozrysowała im, gdzie mają być lampy, gniazdka,
      kontakty czy luksfery w ogóle nie zostało brane pod uwage przy robieniu
      instalacji. Przeciez nie moge codziennie patrzeć im na ręce,a jednocześnie
      chciałabym uniknąć poźniejszego niepotrzebnego kucia. Napiszcie Drodzy
      Sąsiedzi, jak wy załatwiliście tę sprawę?
    • Gość: !! Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 08:42
      Czy ktoś jeszcze wierzy, że ASM zakończy budowę o czasie. Zaczyna mnie to po
      prostu wkurzać, tym bardzie, ze zimy w tym roku nie ma, dzięki czemu nie muszą
      przerywać prac budowlanych w okresie mrozów!!
      • Gość: gość Re: ASM ul Księska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.07, 11:57
        ludzie, więcej optymizmu!!! nie martwcie się na zapas, jak to w naszym narodzie
        bywa...ja wierzę,że skończą, a jakby co, to będę się martwić później. Taki
        westbud np. ma już prawie rok spóźnienia i jako usterkę poczytuje sobie
        zapadający się dach. no comments. szukajcie dobrych stron i bez paniki!!!
    • Gość: !! Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 12:54
      Nie rozumiesz, ze tu nie chodzi o kupno kilograma schabu na obiad. To
      oczywiste, ze skoro płacisz kupę kasy to chcesz mieć zrobione dobrze i w
      terminie. Niestety umowa nie uzależnia wymagalnosci kolejnych rat od
      zaawansowania robót, co w istocie sprowadza się do tego, ze ja mam płacić,
      niezaleznie od tego w jakim tempie posuwają się prAce budowlane. A one posuwają
      się w ŻÓŁWIM TEMPIE!!
      • Gość: gość Re: ASM ul Księska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.07, 15:03
        widzę, że ktoś tu kupuje pierwsze mieszkanie. etapy w korelacji z pieniędzmi-
        nie te czasy. c'est la vie. ciebie ma interesowac efekt, a nie etapy
        inwestycji. a z tą kupą kasy to też przesada.
        • Gość: a Re: ASM ul Księska IP: 217.8.190.* 15.01.07, 09:15
          Gość dobrze mówi. Niestety, co my możemy zrobić na tym etapie?, chyba tylko sie
          przyglądać. Ja nie mam innej koncepcji. Byłam wczoraj na budowie i fakt,
          postępy na budowie marne, choć p. Agnieszka mówiła ostatnio, że już niedługo
          będą stawiać dach. W każdym bądź razie, ja mimo wszystko myśle, że zdążą.

Do Kuny:
          To co szczegółowo rozrysowałaś na planie i zostawiałaś w biurze zostało
          załączone do akt i będzie to uwzględnione w projekcie i zrobione w mieszkaniu,
          a to co dostałaś mailem to tylko rzut ścianek. Także bez obaw. W razie
          wątpliwości zadzwoń do biura.
    • Gość: Paweł Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 21:55
      A może ktoś chce sprzedać mieszkanie?
      • Gość: rafal Re: ASM ul Księska IP: *.core.lanet.net.pl 21.01.07, 22:38
        czesc witam przyszlych sasiadow. ja na budowie jestem co drugi dzien. ostatnio
        zaczeli ocieplac budynek steropianem, mysle ze sie wyrobia na czas,pozdrawiam
        przyszlych sasiadow.
        • Gość: a Re: ASM ul Księska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 11:47
          I jak tam sąsiedzi, kontrolujecie budowę?:)
          Dach stawiają, widziałam też, że okna przywiezili.
          Oby pogoda się już nie zmieniła i aby spokojnie wyrobili się w terminie.
          • Gość: Kuna Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 12:22
            no wreszcie dobra nowina!!
            ja już przestałam jeździć, jak zobaczyłam, ze ocieplają mury, gdy dachu nie ma -
            ręce mi opadły :-))
            • Gość: Sąsiadka Re: ASM ul Księska IP: 195.20.110.* 08.02.07, 09:10
              a ja codziennie widzę przez onko Wasza budowę i zastanawiam sie kto z Was
              bedzie miał okna i balkon skierowany w moją stonę - odległośc mędzy oknami jest
              tak niewielka, że spokojnie można prowadzic ozywioną dyskusję :) albo wysyłać
              liściki po sznurku! :)
              • Gość: a Re: ASM ul Księska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 18:08
                Chyba nie będzie tak źle:))) To tylko jedno duże okno:)
                Sąsiadko a założyliście już Wspólnotę Mieszkaniową? Kto nią zarządza?
                Pozdrawiam
                • Gość: Garfield Re: ASM ul Księska IP: *.magma-net.pl 08.02.07, 23:00
                  A skąd wiesz, że sąsiadka mieszka w budynku obok?? Moze spoglądać będzie na Was
                  z okien domku jednorodzinnego;)
                  • Gość: gość Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 23:49
                    wspólnotę zakłada asm przy pierwszym akcie notrialnym (i wybiera
                    zarzadce).jeszcze nie mielismy aktow, wiec na razie zarzadza asm -zgodnie z
                    umowa przedwstepna. potem wspolnota moze sobie zarzadce zmienic, jak sie jej
                    cos nie podoba. pozdrawiam sasiadow.
                • Gość: Sąsiadka Re: ASM ul Księska IP: 195.20.110.* 13.02.07, 13:58
                  do a: Wspolnoty jeszcze nie mamy , bo nie mamy aktów - wszystko jeszcze przed
                  nami. A Wasz budynek pnie sie w górę.....juz ocieplony, dach prawie kompletny i
                  okna juz wstawiają:)
    • Gość: rrrr Re: ASM ul Księska IP: *.core.lanet.net.pl 09.02.07, 21:41
      super jest okna wstawiaja. tak dalej.nasz domek bedzie piekny.pozdrawiam
    • Gość: Kuna Re: ASM ul Księska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 10:07
      byłam w niedzielę na księskiej i jestem zaskoczona jak budowa znacznie
      przyspieszyła. Aż miło popatrzeć jak nasz domek pięknieje z dnia na dzień. W
      ogóle bardzo ładnie zaczyna wyglądać ten odcinek ul. Księskiej.
      • Gość: Marcinpodcz Re: ASM ul Księska IP: *.devs.futuro.pl 21.02.07, 12:52
        Faktycznie domek nam rośnie okna już na miejscu, nic tylko patrzeć jak się
        wprowadzimy, pozdrowienia dla wszystkich sąsiadów.
    • mikag Re: ASM ul Księska 12.03.07, 18:45
      Witam sąsiadów.
      Czy ktoś ma już może podłączony Internet? Szukam różnych możliwości
      podłączenia. Może jest możliwość podłączenia grupowego w jakiejś sieci lokalnej
      o ile taka istnieje?
      • Gość: zza płota Re: ASM ul Księska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 19:21
        My już mamy akty notarialne! Trochę to trwało ale jest o.k. Pomimo waszej
        budowy całkiem miło się mieszka. Z internetem chyba nie będzie problemu.
        Pozdrawiamy. Sąsiedzi.
        • Gość: A Re: ASM ul Księska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 21:03
          To super, ale to w sumie z 5 miesięcy trwało od kiedy odebraliście mieszkania
          do dostania tych aktów?
          A na Księżu jest internet osiedlowy, tyle z tego co wiem na Księskiej jest
          możliwość założenia tylko łącza radiowego. Chyba, że coś się zmieniło.
          Pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka