kiecz 23.10.06, 14:45 Czy ktoś ma jakieś informacje kiedy Atal będzie oddawał mieszkania? Czy będzie opóźnienie, a jeżeli tak to jakie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wawa Re: Atal-Cichy Zaułek IP: 217.8.176.* 24.10.06, 09:26 Wg kierownika budowy opóżnienia nie będzie, mieszkania będą oddane w terminie. pozdrowienia dla przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Atal-Cichy Zaułek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.10.06, 09:45 Hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrra !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Atal-Cichy Zaułek IP: 195.205.44.* 24.10.06, 10:52 no jak podwoją liczbe pracowników do 6 na budowie to może sie zmieszczą. że im sie opłaca tak sie bawić z tą budową.hm. po 30.XI. mniej im sie bedzie opłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
kiecz Re: Atal-Cichy Zaułek 24.10.06, 11:01 już nie mogę się doczekać... ;) Podobno jeden budynek będą oddawać szybciej - nie wiem który, ale chyba A? Pozdrawiam sąsiadów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gilm Re: Atal-Cichy Zaułek IP: *.lanet.net.pl 24.10.06, 18:28 hej! :) nie zgadzam sie na zdowjenie liczby pracowników! :) To znaczyloby ze ich zabiora z morelowego a to mi nie jest na reke :D Odpowiedz Link Zgłoś
kiecz Re: Atal-Cichy Zaułek 25.10.06, 10:38 hahahha, ale moglibyście nam ich pożyczyć tylko na jakieś 4 tyg... ;) wtedy nam by oddali w terminie mieszkanka z końcem listopada i moglibyście wziąć naszych... ;)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morelewe Re: Atal-Cichy Zaułek IP: 57.66.193.* 25.10.06, 12:10 Absolutnie nie zgadzam sie na wypożyczenie pracowników z MORELOWEGO !!!!! A jak Wasi skończą to zapraszamy ich do nas ! To mówiłam JA - przyszła mieszkanka morelowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Atal-Cichy Zaułek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.10.06, 12:45 Czy te 6 (slownie; szesc)pracownikow na budowie nie wprowadzi niepotrzebnego zamieszania? Moze to spowolnic proces budowy. A tak dobrze szlo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmm Re: Atal-Cichy Zaułek IP: 57.66.193.* 25.10.06, 14:45 tak ... gdzie kucharek sześć ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fv Re: Atal-Cichy Zaułek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 15:58 ...tam nie ma co jeść... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Atal-Cichy Zaułek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 13:22 a ja byłam 2 dni temu na budowie i pan kierownik A.Borsuk zaklinał się,że odda w terminie, czyli do 30 list..Nie wiem tylko, czy od razu dostaje sie klucze do ręki czy też trza czekać na jakieś sfomalizowanie sprawy w UM Czy ktoś pytał w biurze na Krakowskiej?Podzielcie sie świeżymi inforacjami-co oni tam mówią? Odpowiedz Link Zgłoś
kiecz Re: Atal-Cichy Zaułek 03.11.06, 14:15 ja również byłam przedwczoraj na budowie, ale nie wygląda to tak jakby miało być oddane do 30 listopada... no chyba żeby nagle zaczęli szybciej posuwać sie z robotą... Nie wiem jak to będzie w przypadku naszej budowy, ale normalnie jest tak, że kierownik budowy oddaje "budowlę" deweloperowi a później ten ma zazwyczaj 60 dni na przekazanie mieszkańcom. Tyle tylko, że u nas w umowie termin oddania mieszkań klientom jest ten sam, co oddanie deweloperowi... więc sądzę, żę będzie jednak małe przesunięcie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Atal-Cichy Zaułek IP: 195.205.44.* 23.11.06, 16:28 podobno A od 11.XII a B w styczniu dopiero:( Tak czy siak od wiosny to juz na pewno razem:) gratuluje A'sowcom wyboru budynku:) To napiszcie chociaż na co zwracac uwagę przy odbiorach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: Atal-Cichy Zaułek IP: 149.9.0.* 24.11.06, 08:37 Jeżeli ktoś juz odbierze mieszkanie,napiszcie proszę o tym,jak sprawa wyglądała.Jest duża liczba zainteresowanych tym tematem.Także dajcie znać jak tam z tymi odbiorami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Atal-Cichy Zaułek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 10:27 Ja jestem z budynku B i jak 2 tygodnie temu rozmawialem na temat oddania to powiedzieli mi, że bydynek B bedzie oddawany w polowie grudnia, ale jak tak dalej bedzie pracowac 6 pracownikow to nie wiem czy skończą budynek A do świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Atal-Cichy Zaułek IP: 195.205.44.* 27.11.06, 12:22 nie no atal jest niepoważny. tak jakby nie bylo pracowników we wrocławiu. są tylko trzeba im rozsądnie zapłacić. a widocznie atal nie ma na to ochoty. a raczej jak zauważyłem woli im zapłacić za budowanie mieszkań na wyścigowej (15k/m2), niż na Chrzanowskiego(3.5k/m2). Tam budowa rośnie w oczach. A u nas od paru miesięcy tempo jest poniżej jakiejkolwiek krytki. Odpowiedz Link Zgłoś
kiecz Re: Atal-Cichy Zaułek 28.11.06, 11:06 Ja dostałam pismo, że odbór mieszkań w budynku A rozpoczyna się od 11 grudnia... natomiast przez tel zostałam poinformowana,że budynek B planowany jest na styczeń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B7 Re: Atal-Cichy Zaułek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 14:35 Witam sąsiadów :) A mi pan Wojtek z biura powiedział, ze przed świętami chcą oddać wszystkie mieszkania. Co więcej, dwa tyg. temu te same słowa usłyszałam od samego A.Borsuka, którego przy okazji serdecznie pozdrawiam. A Wam i sobie życzę jak najkrótszego oczekiwania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Atal-Cichy Zaułek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.06, 16:49 Musi kierownik miec nie jednego asa w rekawie, aby to co widac z ulicy przed swietami upozadkowac. Ale, niech mu gwiazdy sprzyjaja.To moze mu Mikolaj jaki prezent pod choinke przyniesie, albo cus... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Atal-Cichy Zaułek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 12:13 nie chcę się sama nakręcać, ale ja już nie wierzę w to co mówią w Atalu... dla mnie są totalnie niekompetentni i kręcą!! Od pon ma być rzekome oddawanie mieszkań,a wczoraj (czwartek) nie mieli jeszcze listy mieszkań w jakiej kolejności będą oddwać... Więc zaczynam wątpić czy od pon rozpoczną przekazywanie... I kiedy planują nas powiadomić o odbiorze? bo chyba nie na godzinę przed? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorosła Re: Atal-Cichy Zaułek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.06, 12:43 Po prostu trzeba dzwonić do upadłego, chyba że Atal sam zadzwoni. U mnie deweloper dzwonił na dwa dni przed odbiorem. I jakoś przeżyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Atal-Cichy Zaułek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 13:15 no dobrze, ale może u Ciebie nie kręcili na każdym kroku, nie zmieniali dat odbioru (bo ja już słyszałam, że na pewno do końca listopada wszystkie, później, że z początkiem grudnia, później że do Świąt...). Biorąc pod uwagę to, co było wypisywane tutaj o atalu, to jednak budzi to niepokój! a może jeszcze bardziej wkurza.... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Atal-Cichy Zaułek IP: *.core.lanet.net.pl 08.12.06, 13:32 czy to znaczy ze juz odebralas mieszkanie na "Cichym"? Jesli tak to mozna prosic o wrazenia? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Atal-Cichy Zaułek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 15:06 no właśnie nie odebrałam!! I w czwartek-wczoraj nie mieli nawet ustalonych szczegółów oddawania mieszkań-nie mieli ustalonej kolejności - a co za tym idzie nie dzownili jeszcze do ludzi. Dlatego trochę nie wierzę, że w ten poniedziałek!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Atal-Cichy Zaułek IP: *.core.lanet.net.pl 09.12.06, 18:17 w zasadzie to moje pytanie bylo skierowane do Doroslej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorosła Re: Atal-Cichy Zaułek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.06, 10:03 Edi - odpowiadam, nie odebrałam mieszkania na CZ, ale odbierałam na Czerniawskiej i generalnie moje wrażenia są pozytywne, więc mam nadzieję, że i u Was tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś