Gość: tomek Re: Wrobis Developer inwestycja na Strzegomskiej IP: *.bb.sky.com 30.06.08, 13:30 witam wszystkich, chcialbym Was zapytac czy ktos z Was orientuje sie kiedy zostana zakonczone prace na strzegomskiej, bo jak sie domyslam na 30 czerwca to oni nie skoncza, niestety sam nie moge sprawdzic postepow w budowie bo mieszkam poza Polska, wielkie dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wrobis Developer inwestycja na Strzegomskiej IP: *.gprs.plus.pl 30.06.08, 23:26 jaszcze mają min. 10 mieszkań do wykończenia na różnych piętrach - jeszcze widać tam folię na oknach, wiec masz rację nie widać końca robót zwłaszcza, że jeszcze drogi nie są skończone ani garaż nie został pomalowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 78 Re: Wrobis Developer inwestycja na Strzegomskiej IP: 75.125.217.* 01.07.08, 09:10 nikt nic nie wie, czeski film normalnie wciaz cos tam robia, widze ze na parterze sa zainstalowane bankomaty a na rogu od strony Hali Strzegomskiej bedzie Bank Milenium. Garaz wciaz jest malowany Nie mamy zadnych konkretnych wiesci co do terminu oddania! Troche sie zaczynamy niecierpliwic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Wrobis Developer inwestycja na Strzegomskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 10:17 Codziennie rano oglądam ten budynek, nigdy w życiu nie kupiła bym tam mieszkania - powodzenia w korkach i miłego ogladania telewizji w hałasie. Przepraszam przyszłych mieszkańców ale to jest jakiś horror. Dziwię się Wrobisowi, że tak traktuje klientów!!!! Powiem Wam po cichutku, że mam mieszkanie z Telnetu i tam nigdy nie było podobnych problemów. Ludzie płacą ogromną kase za kawałek pogłogi a deweloper ma ich gdzieś ! Czy ktoś pomyślał o przyszłych mamach ? Drogie mamy tam nie ma 1 metra zieleni - o placu zabaw nie wspomnę. Mimo wszytsko życze powodzenia pełnym sercem . Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mary.nara dzisiaj 01.07.08, 13:55 trwaja prace nad czescia nizsza (garazem?), jest tam dzwig, cała ta czesc nabiera kolorow - wlasnie byla pomalowana, otynkowana?,na kolor ceglany, pomimo to kilka mieszkań jest nadal obłożone folią zabezpieczającą - przynajmniej te od strony środkowej waszego bloku (czyli z widokiem na garaz czy zielen na tarasie) ma jeszcze folie w oknach, ale o czym to swiadczy - nie wiem, z drugiej strony w czesci od ulicy okładaja sciany na najniszych kondygnacjach bloku czerwona blacha czy folia, zamiast tynkiem wyglada to całkiem korzystnie musze przyznac, cały czas trwaja prace nad otoczeniem budynku, chodnik chyba juz prawie cały polozony, miejsca parkingowe zrobione, etc. acha, na tarasie trwaja prace wykonczeniowe, dzwig transportuje tam piasek a na dachu siedzi robotnik:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6 pietro Re: dzisiaj IP: *.gprs.plus.pl 07.07.08, 20:04 Dzisiaj to otrzymalem wiadomosc od najmadrzejszej pani prezes ze nie bedzie odbioru mojego meszkania poki nie wplace 1000 PLN na koszty eksploatacyjne, ze windy nie beda dzialaly i material mam sobie wniesc i ze moja komorka w piwnicy bedzie wybudowana wkrotce i odbior jej bedzie osobno. Czy ktos jeszcze placi 1000 PLN za prad i wode czy tylko ja zostalem wybrancem jesnie panujacej pani prezes Odpowiedz Link Zgłoś
siedemosiem Re: dzisiaj 07.07.08, 22:26 Gość portalu: 6 pietro napisał(a): > Dzisiaj to otrzymalem wiadomosc od najmadrzejszej pani prezes ze nie > bedzie odbioru mojego meszkania poki nie wplace 1000 PLN na koszty > eksploatacyjne, ze windy nie beda dzialaly i material mam sobie > wniesc i ze moja komorka w piwnicy bedzie wybudowana wkrotce i > odbior jej bedzie osobno. Czy ktos jeszcze placi 1000 PLN za prad i > wode czy tylko ja zostalem wybrancem jesnie panujacej pani prezes ale jakie koszty eksploatycyjne? co to ma znaczyc? my poki co nic nie dostalismy... Odpowiedz Link Zgłoś
gusi-a6 Re: dzisiaj 07.07.08, 23:35 siedemosiem napisał: > Gość portalu: 6 pietro napisał(a): > > > Dzisiaj to otrzymalem wiadomosc od najmadrzejszej pani prezes ze nie > > bedzie odbioru mojego meszkania poki nie wplace 1000 PLN na koszty > > eksploatacyjne, ze windy nie beda dzialaly i material mam sobie > > wniesc i ze moja komorka w piwnicy bedzie wybudowana wkrotce i > > odbior jej bedzie osobno. Czy ktos jeszcze placi 1000 PLN za prad i > > wode czy tylko ja zostalem wybrancem jesnie panujacej pani prezes > > ale jakie koszty eksploatycyjne? co to ma znaczyc? my poki co nic nie dostalism > y... Trzeba było przyjść na zebranie do Kamy, nikt nie odbiera mieszkania bez windy ,prądu i wody .Niech ci da na piśmie ,że warunkiem odbioru budowy jest wplaceniw 1000 zł. chyba że chcesz dofinansować Wrobis i ukochaną przez nas wszystkich p.Prezes i poddać się jej szantażom.Powodzenia!Poczytaj forum sąsiedzi Wrobis apartamenty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dumbo6 Re: dzisiaj IP: 194.146.120.* 21.07.08, 14:56 Witam. W związku z tym, ze firma Wrobis robi wszystkich w konia, a pani prezes wie tylko tyle, że nic nie wie (podobnie jej pracownicy) to proponuję spotkanie w dniu 24 lipca 2008 roku o godz. 19 pod restauracją KAMA i może wspólnie uda się coś wymyślić i uradzić, bo takiego traktowania klienta nie możemy znosić. no chyba, że Pani prezez chce sama taszczyć meble na 12 piętro, to wówczas z chęcią sam na to popatrzę. :-) kontakt do mnie dumbo6@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m4gda Re: dzisiaj IP: 194.146.120.* 21.07.08, 14:50 Witam, też kupiłam mieszkanie w tym nieszczęsnym bloku i coraz bardziej żałuję tej decyzji. Pani Prezes nie ma prawa narzucić nikomu opłaty, o której Pan pisze, co więcej nie musimy podpisywać odbioru mieszkania jeśli nie działa winda! mam mieszkanie na 7 piętrze i nie zamierzam materiałów wykończeniowych nosić po schodach.. Pozornie solidna firma okazała się opieszałym chciwym na pieniądze molochem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wrobis Developer inwestycja na Strzegomskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 23:19 list otwarty Zarząd WPBP nr 2 Wrobis SA Ul. Szewska 3 50-053 Wrocław Przyszli mieszkańcy budynku z ulicy Strzegomskiej 202/204, bezsilni wobec praktyk reprezentującej firmę Wrobis Developer Pani Prezes kierujemy pytania do Państwa licząc na jakąkolwiek odpowiedź. Pytania mają przedstawić Państwu sposób pracy i podejście do klienta jakie stosuje Pani Prezes Wrobis Developer. List ten skierowany jest do wiadomości: - Zarząd Mostostal Warszawa SA - Redakcja Echo Miasta Wrocław - Polskapresse – Oddział Wrocław - Redakcja Gazeta Wyborcza – Oddział Wrocław - Redakcja Dziennik.pl - forum internetowe www.gazeta.pl - forum internetowe www.wrocek.pl Liczymy na odpowiedź z Państwa strony przez publikację odpowiedzi w którejś z wymienionych gazet lub poprzez list do wszystkich, którzy zakupili mieszkania w budynku przy ulicy Strzegomskiej 202/204. Do zaakceptowania jest także odpowiedź w imieniu firmy na którymś z w/w forum internetowych. W razie braku odpowiedzi liczymy na pomoc którejś z redakcji. Prosimy o odpowiedzi na poniższe pytania: - Czy firma Wrobis S.A. jest świadoma, że Pani Prezes Wrobis Developer żąda od przyszłych mieszkańców budynku z ulicy Strzegomskiej 202/204 niezgodnie z zapisami z umowy zaliczki w kwocie 1000 zł jako opłatę eksploatacyjną? - Czy firma Wrobis S.A. jest świadoma, że Pani Prezes Wrobis Developer uzależnia wydanie mieszkania od zapłacenia w/w kwoty? - Czy firma Wrobis S.A. jest świadoma, że warunkiem odebrania mieszkania jest okazanie potwierdzenia zapłaty w/w kwoty przy odbiorze mieszkania? - Czy firma Wrobis S.A. jest świadoma, że Pani Prezes Wrobis Developer tłumaczy, że pobiera kwotę 1000 zł za zużycie mediów do wykończenia mieszkania i później z tej kwoty rozliczy mieszkańców podczas gdy wciąż trwa budowa i nie będzie mogła rozgraniczyć czy media zużyli mieszkańcy czy robotnicy? - Czy firma Wrobis S.A. jest świadoma, że Pani Prezes Wrobis Developer wzywa na odbiory mieszkań bez posiadania prób z odbiorów technicznych instalacji w mieszkaniach? - Czy firma Wrobis S.A. jest świadoma, że Pani Prezes Wrobis Developer oddaje mieszkania będące placem budowy bez windy i sugeruje aby materiały do wykończenia mieszkań wnosić na 13 piętro wraz z członkami rodziny? - Czy firma Wrobis S.A. jest świadoma, że Pani Prezes Wrobis Developer dokonuje rozliczeń końcowych klientów nakazując prawie zawsze zapłatę jakiejś dodatkowej kwoty pieniędzy, podczas gdy w praktyce powinna tym klientom zwracać określoną kwotę pieniędzy? - Czy firma Wrobis S.A. jest świadoma, że Pani Prezes Wrobis Developer informuje klientów, że Wrobis Developer nie wypłaci kar za zwłokę w oddaniu mieszkań? - Czy firma Wrobis S.A. jest świadoma, że Pani Prezes Wrobis Developer nie potrafi odpowiedzieć klientom kiedy nastąpi odbiór ich mieszkań a w wysłanym do klientów piśmie uzasadniła 42 dni opóźnienia a realne opóźnienie wynosi już 4 miesiące? - Czy firma Wrobis S.A. jest świadoma, że Pani Prezes Wrobis Developer nakazuje zapłacić w/w kwotę 1000 zł pomimo że firma Wrobis Developer części klientom za zwłokę w oddaniu mieszkań powinna wypłacić już kwotę 1200 zł? - Czy firma Wrobis S.A. jest świadoma, że Wrobis Developer nie usuwa usterek, mimo obietnic, że będą usunięte? - Czy firma Wrobis S.A. jest świadoma, że Pani Prezes Wrobis Developer próbowała wykreślić z niektórych umów kary za zwłokę w oddaniu mieszkań? - Czy firma Wrobis S.A. jest świadoma, że Pani Prezes Wrobis Developer podczas wizyt w siedzibie stwierdza, że nie ma dla klientów czasu lub nawet odkłada słuchawkę w trakcie rozmowy na niewygodny temat? - Czy firma Wrobis S.A. jest świadoma, że Pani Prezes Wrobis Developer zatrudnia osoby, które najczęściej na pytania klientów odpowiadają „nie wiem”. - Czy firma Wrobis S.A. jest świadoma, że Pani Prezes Wrobis Developer w taki sposób psuje markę firmy Wrobis? - Czy firma Wrobis S.A. jest świadoma, że Pani Prezes Wrobis Developer reprezentując takie podejście do klienta i chcąc na każdym kroku uzyskać od klientów bezprawnie kolejne pieniądze za nic powoduje, że zła opinia obciążą budowaną wiele lat markę Wrobis? - Czy firma Wrobis S.A. pozwalając na takie praktyki Pani Prezes Wrobis Developer określa, że reprezentuje podobne stanowisko? - Czy firma Wrobis S.A. kontroluje Panią Prezes Wrobis Developer ze wskaźników innych niż finansowe? Jeśli nie, to czy firma Wrobis SA jest świadoma, że Pani Prezes zdobywa kolejne środki finansowe od klientów w w/w sposób? - Czy firma Wrobis S.A. jest świadoma, że Wrobis Developer jest obecnie jedną z niewielu firm, które mają takie podejście do klienta i nie dbają o swoją markę i reputację i zamiast szanować klientów stara się wszelkimi brudnymi sposobami naciągnąć klintów na dodatkowe dopłaty? - Czy firmie Wrobis Developer grozi upadłość i jest tak biedna aby musiała się kompromitować w oczach klientów i starać się naciągnąć ich na każde kilka złotych? - Czy firma Wrobis S.A. stosuje jakąś presję wobec Pani Prezes Wrobis Developer i nie daje jej możliwości innego podejścia do klienta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAPIFIMI Re: Wrobis Developer inwestycja na Strzegomskiej IP: *.centertel.pl 13.09.08, 15:48 Witam wszytkich! Przeczytałam ostatni post w z listem otwartym i szczerze mówiąc przeraziłam się. Mam wielka nadzieje że list ten nie został ostatecznie wysłany ani do Wrobisu ani do redakcji wymienoinych pism. Nie wiem kto jest autorem tego listu i skąd czerpał inspiracje do jego napsania ale obawiam się ze nie tędy droga. Pójście ze sprawą do mediów tylko pozornie jest dobrym posunięcięm. W tej chwili wytrąciliśmy sobie z reki kluczowy argument którym mogło być zapewnienie developera że nie pójdziemy do mediów jesli wszytkie sprawy zostaną rozwiązane pomyślnie!!! Jeśli jest jeszcze taka szansa to APELUJE DO AUTORA LISTU O TO ABY GO NIE PUBLIKOWAŁ Mam już pewnie doświadczenie w walce z developerami i prosze mi wierzyć ze to co się obecnie dzieje z naszym budynkiem nie jest jeszcze najgorszym co moze nas spotkać. Pójście w tej sytuacji do gazet może jedynie pogorszyć naszą sytuację Poza tym ja osobiście nie zgadzam się z niektórymi punktami zawartymi w powyzszym piśmie, a już na pewno nie zgadzam się na formułowanie ich w podobny sposób! Nie dajmy się w dziecinny sposób ponieść emojom. Jesli chcemy dochodzić swoich praw to w dyplomatyczny sposób i w taki na który godzą się wszyscy mieszkańcy. Wysłanie jakiegokolwiek pisma które ma reprezentować stanowisko nas, przyszłych mieszkanców musi byc dobrze omówione i przemyslane! Dlatego proponuje aby na początku października spotkać się osobiście i rozważyc na spokojnie co bedziemy robić dalej. Uważam że idealnym miejscem bedzie nasz własny garaż. Byłabym wdzięczna za ustosunkowanie sie do tego co napisałam, chciałabym poznać państwa opinie Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
hapifimi Re: Wrobis Developer inwestycja na Strzegomskiej 13.09.08, 17:07 Aha, chciałam jeszcze zapytać czy wiedzą może Państwo cokolwiek na temat budynku który powstanie vis a vis naszego, w miejscu obecnego parkingu po drugiej stronie Strzegomskiej? W sklepie z artykulami gospodarstwadomowego powiedziano mi ze sklep niedługo zostanie zlikwidowany bo ma tam powstać kolejny blok. Szukałam na stronach z wrocławskimi inwestycjami budowlanymi ale nic nie znalazłam. Ale może ktoś z Państwa coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
mtrela Re: Wrobis Developer inwestycja na Strzegomskiej 25.01.15, 05:30 Polecam własne usługi:Odbiory Mieszkań 503-762-371 mtrela.wix.com/odbiory-mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieczysław Ficner PZU DOM ubezpieczenie mieszkania 20% taniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 23:46 Dla mieszkańców budynku przy ul. Strzegomskiej 202 PZU SA przygotowało specjalną ofertę z rabatem 20% oraz rozszerzonym zakresem ubezpieczenia mieszkania. W celu uzyskania szczegółowych informacji proszę dzwonić: 602 25 44 90 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atom Re: Wrobis Developer inwestycja na Strzegomskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 08:53 Do mieszkańców: W związku z tym, że korzystanie z jednowątkowego forum jest bardzo niewygodne, a przecież istnieje forum www.strzegomska.fora.pl to proponuję przenosiny zainteresowanych i aktywne udzielanie się na forum. Myślę, że gdyby wywiesić w budynku kilka ogłoszeń o adresie forum (tablica koło portiera, wyjście do garaży itp.) oraz reprezentanci pięter specjalnie lub przy okazji przekazaliby mieszkańcom wspomniany adres to można by zebrać dość liczną grupę naszej wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś