IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.07, 13:59
Przejeżdzałem ostatnio przez Klecinę na Bielany i naliczyłem sześć lub nawet
siedem inwestycji mieszkaniowych na Klecine :)))) Do tego budują chodniki
(czekoladowa do bielan), budują kanalizację oraz modernizują naweirzchnie drogową.
Czy ktoś wie czym jest powodowany rozkwit tej dzielnicy?? Jestem w wielkim szoku!

Obserwuj wątek
    • Gość: Supełek Re: Klecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 15:09
      Pewnie bliskością PH Bielany , bliskością węzłą bielańskiego i stosunkowo
      dobrego połączenia komunikacyjnego z centrum
    • Gość: Zubr Re: Klecina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.07, 17:00
      Klecina stała się ostatnio bardzo popularna, wplywa na to bardzo wiele
      czynnikow, slusznie wspomnianych w poprzednim poscie. Od siebie dodalbym duza
      liczba inwestycji na poludniu oraz bliskosc do centrum.
      Duza czesc starych walacych sie kamienic zostala wysiedlona, sprzedana. Maja byc
      wyburzone i w ich miejsce powstana nowe zabudowania... Niedlu Klecina moze byc
      na prawde pieknym miejscem :)
      • Gość: Hani Re: Klecina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.07, 12:21
        Rzeczywiście, przejezdżałem 133 tamtedy na Bielany i rozwój jest imponujący!
        • Gość: Piotr Czy ja wiem czy rozwój? IP: 82.160.70.* 16.01.07, 13:23
          Raczej przekształcenie Kleciny w jedno, wielkie blokowisko, stawiają wszędzie,
          gdzie choć zostało pare metrów - przykładem szkaradna inwestycja Budotexu i
          parę innych...
          • Gość: ZygZag Re: Czy ja wiem czy rozwój? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.07, 13:28
            co mają tam stawiać, jak nie mieszkania i bloki? Może pałace?
            Ważne jest to, iż równolegle z budową mieszkaniową idą w parze pozostałe
            inwestycje (drogi, chodniki, kanalizacja i usługi), a nie tak jak w innych
            częściach miasta wybudują setki mieszkań i potem ludzie stoją godzinami w
            korkach :(
            Pełne uznanie i podziw dla rozwoju Kleciny!
            • Gość: Marek Re: Czy ja wiem czy rozwój? IP: *.magma-net.pl 17.01.07, 20:48
              Oczywiście, że mają stawiać mieszkania i bloki.
              Problem jest gdzie indziej.
              Zabudowa Kleciny, to przykład chaosu i niepanowania w części władz miasta nad rozwojem kolejnego osiedla mieszkaniowego. [Dlaczego?, to na odrębny wątek.]
              Zagospodarowanie wolnych miejsc w tkance miejskiej powinien charakteryzować się ładem przestrzennym, pewną myślą przewodnią.
              Na Klecinie, tego nie stwierdzam.

A to że w innych miastach stoimy w korkach?
              Nie patrzę, co jest dzisiaj czy jutro (zakładając, że jutro to okres 3-4 lata}.
              Istotne jest, jak będzie się kształtował (prawie) docelowy układ komunikacyjny Wrocławia i aglomeracji wrocławskiej.
              I tym radzę się kierować przy wyborach zakupu mieszkania/domu z myślą o faktycznym zamieszkaniu (a nie "pod sprzedaż").

[Niestety, nie jest możliwe, aby tak jak w większości krajów "starej" Unii, to drogi i ulice wytyczały kierunki rozwoju miast; w Polsce jest odwrotnie.]

• Gość: kamil Re: Czy ja wiem czy rozwój? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.07, 09:09
                Trudno mi jest mi ten chaos zauważyć na Klecinie, ale cóż nie bywam tam za
                często :)

Co do sprawy dróg w naszym mieście doskonale zgadzam się z Twoją opinią,
                jeszcze trochę poczekamy!
                I zazdroszcze klecinianą, iż w przeciwieństwie do mojej dzielnicy coś w tej
                sprawie się robi.
          • Gość: Tadek Re: Czy ja wiem czy rozwój? IP: *.devs.futuro.pl 06.02.07, 22:13
            Sprobuj kupic mieszkanie na osiedlu Budotexu - czyli na ul. Cukrowej, to
            zobaczysz ze nie ma chetnych na sprzedaż. Mozna ponarzekac czy na dzielnice,
            czy okolice, czy dewelopera - nie ma ideałów, natomiast Klecina powoli zmienia
            swe oblicze i staje się coraz lepszym miejscem. Wiekszosc znajomych ktorzy tu
            mieszkają jest zadowolonych. Mieszkam na klecinie 2 lata, kupilem mieszkanie
            tymczasowo zeby sie przeprowadzic po paru latach do domku, teraz mam problem bo
            mieszka mi sie tu bardzo dobrze, nie trace za dużo czasu na dojazdy do pracy,
            przedszkola, szkoły. Mimo że domek blisko granic miasta, to odechciało mi sie
            na razie ucieczki "na wieś" i zastanawiam sie czy nie sprzedać domku zamiast
            mieszkania.
      • Gość: em Re: Klecina IP: *.crowley.pl 18.01.07, 11:21
        te stare kamienice stanowią własnie o urodzie i ciekawym klimacie (jeszcze) tego
        miejsca. szkoda, że zamiast je odnawiać, burzy się je i stawia się nowe bloczki
        • Gość: kleks Re: Klecina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.07, 21:13
          Niestety kilka starych kamienic straszy od kilku lat :) Zatem dobrze ze cos z
          nimi robia!
          • Gość: grzybek Re: Klecina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.07, 19:07
            Tez smignałem Wałbrzyską ostatnio by uniknąć korku na karkonowskiej... i co
            niespodzienka - kilka nowo rozpoczętych inwestycji. Klecina to będzie ładne
            miejsce :)
            • Gość: Krzycki Re: Klecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 00:36
              KARKONOSKIEJ a nie Karkono--w-skiej.KARKONOSZE!!!!!!!!
              • Gość: kasztan Re: Klecina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.07, 10:13
                i po co zwracać uwagę, wszyscy i to wiedzieli o co mu chodzi :)
                • Gość: Krzycki Re: Klecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 21:57
                  Jasne,po co zawracać sobie głowę jakąś tam prawidłową pisownią i nazwami
                  zgodnymi z oficjalnym nazewnictwem?Piszmy zatem PiłsuDZkiego,ŚlĄżna,BarCka
                  itd.Przecież wszyscy wiedzą o jakie ulice chodzi...Niektórzy mylą także Jelenią
                  Górę z Zieloną Górą (w tzw. centralnej Polsce na przykład)oraz Słowenię ze
                  Słowacją i tez dobrze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka