Gość: Magda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.07, 14:37 Widziałam drzwi szklane w Interno przy strzegomskiej, piekne są, czy ktos ma doswiadczenia w drzwiach calych ze szkła? Wydaja mi sie lekkie bardzo eleganckie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: drzwi szklane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 16:53 mam takie drzwi od 3 lat , są naprawde bardzo eleganckie i na wszystkich robią wielkie wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
pepito1975 Re: drzwi szklane 05.07.14, 08:53 Ja mam w pracy całą ściankę szklaną ze szklanymi drzwiami - oczywiście jak to w biurze z wzornictwem nie poszalejemy, ale wygląda to bardzo gustownie i daje wrażenie większej przestrzeni (biuro jest bardziej doświetlone). Sprawdziłam - tą ściankę wykonała nam firma Eskaro z Jeleniej Góry ( www.eskaro.pl ). Ja osobiście polecam tego typu rozwiązania :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eskatt_balustrady Re: drzwi szklane 18.06.15, 09:08 Jeśli nie interesuje was standardowe rozwiązanie drzwi drewnianych jak najbardziej szklane są trafnym pomysłem. Ocieplają wnętrze, są delikatne i dobrze komponują się z pozostałymi elementami szklanymi w wnętrzu mieszkania czy domu. Tak jak napisała pepito1975 można oprócz samych drzwi wykonać również całą ściankę/zabudowę szklaną i w ten sposób oddzielić od siebie pomieszczenia. Jeśli chcecie aby wszystko było widoczne przez drzwi wybrać można opcję szkła przeziernego czyli bezbarwnego lub jeśli np. są to drzwi do łazienki wersja matowa w tym wypadku jest najczęściej wybierana. W przypadku ścianek szklanych zaleca się zastosowanie szkła hartowanego 10/12 mm. Charakterystyczny dla szkła hartowanego jest sposób jego pękania po rozbiciu na drobne kawałki. Szkło hartowane znajduje swoje zastosowanie wszędzie tam, gdzie wymagana jest zwiększona wytrzymałość szkła. Jeśli interesuje was coś takiego, można przesłać zapytanie z wymiarami miejsca w którym ma być to zamontowane, co was dokładnie interesuje i dział handlowy wykona dla Was wycenę. www.eskatt.pl/okucia-do-zabudow-caloszklanych-c-10_143.html Odpowiedz Link Zgłoś