Dodaj do ulubionych

Trawa z rolki!!!!!

IP: *.devs.futuro.pl 22.04.07, 22:36
Chciałabym położyć w moim ogródk trawę z rolki. Nie jest on duży, więc koszt
nie będzie też mega wielki. Czy ktoś "kładł" taką trawę, jaki to jest koszt w
ogóle tej trawy, gdzie można ją kupić we Wrocławiu i czy warto? Może lepiej
posiać, co polecacie? Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: bullet Re: Trawa z rolki!!!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 23.04.07, 11:33
      tez jestem ciekaw odpowiedzi na twoje pytanie.
      Dla pozniejszego porownania podam koszt posiania trawy, robota plus nasiona =
      4,5 zl/mkw
      wkopanie drzewka to 10% wartosci drzewka.
      Takie informacje zebralem ostatnio, tez oczekuje odpowiedzi apropos cent trawy
      w rolkach.

------------------------------
      www.zlotapodkowa.wroclaw.pl
      • Gość: Ogrodnik Re: Trawa z rolki!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 24.04.07, 21:12
        Koszt trawy z rolki to 10zł./m2, a położenie w zależności od metrażu.
    • pawel_949 Re: Trawa z rolki!!!!! 10.09.14, 12:52
      Ja jak zakładałem trawnik to korzystałem z trawy w rolce od grasslandfarms.pl/ . Co do kosztów to wyszedł bardzo mały, wszystko znajdziesz na stronie. Wygodne jest że firma ma dystrybutorów w całej Polsce, dzięki czemu kupisz trawę gdzieś koło siebie.
      • gregor176 Re: Trawa z rolki!!!!! 31.12.14, 18:40
        Trawa z rolki może i ciekawy pomysł, ale nasiona w niej użyte muszą być dobrej jakości, ja jednak tradycyjnie obsiewałem, w www.agronas.pl doradzili mi mieszankę i mam ładną murawę.
    • ma_ma_12 Re: Trawa z rolki!!!!! 08.01.15, 15:26
      ja od lat mam trawe z rolki coś takiego www.xeroflor.pl/trawniki-rolowane.php i jestem mega zadowolona. ladnie rosnie i ogrod wyglada pieknie.
    • lukaszyn Re: Trawa z rolki!!!!! 26.01.15, 14:37
      Tak mi się coś wydaje, że murawy z rolki też mają różne mieszanki w zależności od tego w jaki sposób będzie użytkowana. Ja zamawiałem trawę od firmy trawnik i w sumie dzięki nim nie musiałem się niczym przejmować. Doradzili mi no i rozwinęli rolki. W sumie to poszło bardzo szybko. Jedyny minus to taki że początkowo, obawiałem się, że trawa się nie przyjmie czy nie ukorzeni (nie wiem jak to fachowo się nazywa) ale jak narazie wytrzymał już rok więc chyba nic złego mu nie grozi- no chyba, że jakaś plaga egipska.
    • przemobo Re: Trawa z rolki!!!!! 27.09.16, 08:43
      My akurat zamawialiśmy trawę przez neta z dowozem od Trawnik producent, nie wyszło dużo za przewóz do Wrocka :D Osobiście nie jestem fanem siania trawy, jak na moje oko jest taka jakaś mało... efektowna? :D Przekonuje mnie za to fakt, że ci ludzie z trawnik producent dostarczają trawę na stadion w Warszawie, więc wnioskowałem, że muszą się znać na swojej robocie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka