Dodaj do ulubionych

Architect 21 Siechnice - Czy warto??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 23:37
Witamy.
Śledziliśmy już kilka wątków na forum o A21. Zdania różne, jak to bywa na
forum: wielka jazda jedni na innych :). Pytamy jednym słowem czy warto wydać w
A21 pieniądze, czy są rzetelni, czy ktoś z Was szanowni forumownicze podpisał
umowy rezerwacyjne i co się dzieje? Czekamy na opinie, zdania i pomoc z waszej
strony. Z góry dziękujemy. elBandito.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ruda Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.centertel.pl 10.05.07, 13:40
      czy ktoś z was podpisał umowę rezerwacyjną z Architect21 w związku z
      mieszkaniami w Siechnicach? Dajcie znać jak to wygląda. Oprócz forum jak
      sprawdzić tego developera?
      Z góry wielkie dzięki za info.
      • Gość: rycho Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 09:54
        polazilem po kilku deweloperach i troche sie nasluchalem , o tym akurat po
        zapiskach w necie (tych normalnych od normalnych)i informacjach od jego ludzi
        nie mam zlego zdania bo raczej nie oszczedza na materialach i dba o jakosc i co
        za tym idzie pewnie posliznie sie w terminach, ale sadze ze warto (nie
        wspolpracuje z nim osobiscie co wykaze lustracja). Zawsze sie boje ze zostane
        wsadzony w butelke i dlatego wole posluchac ludzi z otoczenia i nie tych zza
        biurka ale z placu budowy.Pozdrawiam
    • gosc.jpk Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? 11.05.07, 23:48
      trochę sie spóżniłeś kolego el Bandito z tym opiniowaniem, bo już wszystko
      sprzedali, dzwoniłam wczoraj - powodzenia
      • gosc.jb Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? 12.05.07, 00:00
        a co znowu ktoś chce obsmarować dewelopera?
        • Gość: elBandito Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 23:34
          Witam.
          Nie, nikt nie chce obsmarować dewelopera, a czemu niby? Pytamy tylko o A21 i
          inwestycję w Siechnicach i ogólnie czy A21 jest OK.
          Pozdrawiam.
    • Gość: Wszechwiedzący Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.wro.vectranet.pl 14.05.07, 18:12
      Chyba nie warto... bo zostaly juz tylko 3 mieszkania. Pozdrawiam
      • Gość: elBandito Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:42
        Witam
        WOW :) Mimo cen rynkowych - wszyscy wiedzą że nieco oszalałych, ludzie kupują i
        kupują, kiedy to nakręcanie się rynku, chyba przez Nas kupujących lub inne
        czynniki się wreszcie zakończy?, Podobno ceny za m2 zbliżyły się mocno do cen
        największej budowy europy - Berlina :( No nieźle, mimo wszystko dzięki za odpowiedz.
        Pozdrawiam.
        • Gość: tolek Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.lanet.net.pl 14.05.07, 21:59
          Witam

Znam tę firme dosc dobrze nie chce pisać szczegółów skąd oraz gdzie ale
          odradzam kupowanie mieszkań prędzej czy później pękną i ludzie którzy kupują u
          nich mieszkania zostaną na lodzie Siedzę w branży budowlanej już 15 lat i
          widziałem wiele bankructw firm budowlanych ta luzacka firma jest pierwsza w
          kolejności
          Wystarczy spytać się jak płacą hurtownika za materiały budowlane co chwila
          blokada za płatności za chwile padną bo ceny szaleją a robocizna już jest inna
          niż rok temu
          Nie wiem może te siechnice jeszcze im wypalą ale ich upadek to kwestia czasu
          Pozdrawiam i ostrzegam
          tolek

• Gość: Rokendrolowiec Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.polmotors.wroc.pl 15.05.07, 08:03
            Tolek wyluzuj, blokadę to ty masz, ale i tak cię to nie usprawiedliwia przed
            pisaniem bzdur. Zawiść jest złym doradcą... lepiej idż do kina - tam jest
            miejsce na sensacje. AD
          • Gość: mon Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 08:17
            wow, Tolek, jeśli jesteś takim dobrym prorokiem, powiedz mi jeszcze, czy złotówka będzie się wciąż umacniać, a jeśli tak to do jakiej wartości spadnie frak szwajcarski
            z góry dziękuję za odpowiedź ;)
            • monolitek Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? 15.05.07, 08:35
              nie trzeba być Tolkiem, żeby zostać prorokiem...
              mi udało się kilka rzeczy ostatnie przewidzieć, więc i o franku uchylę rąbka
              przyszłości...

najbliższe 1,5 roku to spadek franka do poziomu ok. 2 pln...

Czy takie jasnowidzenie wystarczy?

pozdrawiam!
              • Gość: mon Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 08:43
                grr.. pytanie było specjalnie do tolka ;P
                • monolitek Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? 15.05.07, 08:46
                  HAA, Tolek oczywiście może się wciąż wypowiedzieć...
                  a myślę, że tym razem poda uzasadnienie, a nie tylko "nie będę podawał skąd i
                  gdzie"...
                  • kirkol Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? 15.05.07, 10:31
                    Witam Wszystkich i Tolka od Banana tez. Sadze ze gdyby chlopina zechcial
                    poczytac fora wczesniejsze wiedzialby ze jest jednym z zlych prorokow jakich tu
                    bywalo juz wielu.( w nawiasie , a moze nie. A21 chyba jak feniks powstaje po
                    takich informacjach i dziala. Platnosci w hurtowniach dotycza jak wiem
                    wszystkich deweloperow bo tez dzialam na rynku budowlanym troche dluzej niz
                    Tolek od Banana. Ale jak widac dzieki takim (bez obrazy )ludkom udalo sie
                    skonsolidowac wielu normalnych wsrod zainteresowanych , ktorych serdecznie
                    pozdrawiam i zycze wytrwalosci w naszym kolku A21. Pozdrawiam
                    Ps
                    Towariszcz Palkownik-J23 znowu nadaje
                    • Gość: tolek Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.lanet.net.pl 15.05.07, 19:25
                      Hej
                      Ja nie jestem zawistnym człowiekiem! Jestem obiektywny dla mnie firma której
                      zaopatrzeniowiec jest co chwile odsyłany z kwitkiem jest mało wiarygodna
                      Jeżeli ty kirkol uważasz ze wszyscy deweloperzy tak płacą to się bardzo
                      mylisz jest kilka firm o których się pisze na forum i płacą na czas
                      Ceny materiałów szaleją bardzo i upadki niektórych deweloperów to kwestia
                      czasów kto przewidział w kosztorysie budowy ze cement będzie kosztował 700zł t
                      a ściany 100zł za m2
                      M2 położenia dachówki 65zł Kto przypuszczał za cegła zwykła kl 150 nie będzie
                      dostępna a czas realizacji zamówienia na materiały ścienne to 6miesięcy
                      Takie Firmy będą finansować wzrost cen materiałów oraz robocizny wpłatami
                      kolejnych klientów ,na pewno będą poślizgi a ta spirala kiedyś się skończy
                      pytanie tylko kiedy ?
                      A 21 jest firmą źle poukładaną mało solidną a jej właściciel mało wiarygodny
                      dlatego twierdze ze ta firma może się wyłożyć !!

Pozdrawiam
                      Tolek

P.S
                      Większość piszących w tym wątku formułowczów podejrzewam ze to klienci A21
                      dlatego nie dziwią mnie emocje

• kirkol Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? 15.05.07, 22:40
                        Witam Cie Tolku, sadze ze masz racje zwiazana z dostarczeniem materialow w
                        oparciu o polskie firmy i hurtownie, ale pozostaje jeszcze rynek budowlany za
                        miedza ktory jest oparty na stalosci i sadze ze ratowanie sie daetalami na
                        naszym ubogim w jakosc i solidnosc rynku nauczyla tego wlasnie dewelopera o
                        szukaniu mozliwosci na i za miedza.Tak wlasnie zaczynaja sie upadki rodzimych
                        inwestycji i ktos za kilka lat powie ze korzystamy z obcych kapitalow i
                        wspomagamy sie zagranica , to jak sadze wiesz ze polak musi sie dorobic
                        natychmiast nie inwestuje w przyszlosc i wlasnie o tym jak sadze piszesz.To
                        niestety klapki na oczkach, i biedolenie pozniej, wiem ze Imc Pan Dyki zaczyna
                        juz rozgladac sie za miedza i wtedy kiedy poplynie material od sasiadow tanszy
                        i lepsiejszy bedzie wrogiem znowu takich jak Ty patriotow. Bo ludziom nie
                        dogodzisz nigdy. Nikt nie chce przeplacac i tracic w poczuciu rodzimego zle
                        zrozumianego patriotyzmu i nacjonalizmu. Wchodzisz w swoim domniemaniu na
                        grzazki grunt w oparciu o zaistaniala sytuacje a nie szukasz realiow w tym co
                        sie dzieje w kolo nas .Ja zycze powodzenia Panu Dykiemu i jesli mu sie uda ,
                        pojdzie za nim masa innych deweloperow i bedziesz jak sadze nazywal ich potem
                        zdrajcami bo daja sie dorobic innym obcym i nie chca przeplacac na rodzimym
                        rynku. Elastycznosc cen robocizny jest oczywista i daje pewne mozliwosci malym
                        wykonawcom, ale ci z doswiadczeniem wiedza ze dlugofalowe umowy maja jeden
                        cel , stalosc umow i stalosc dochodow, nie grzebia sie po jednorazowym
                        partactwie.Wiec jako doswiadczony w budowlance chyba wiesz ze nikt teraz nie
                        lapie z lapanki rzemiochy i szuka jutro nowego.Nie wszyscy dobrzy siedza w
                        irlandi , sa i u nas jeszcze bo maja byt i pewne jutro. Zycze Ci powodzenia ,
                        moze znajdziesz gdzies swoje miejsce na ziemi , ale nie kop dolkow gdzie juz sa
                        wykopane bo Twoja konstrukcja moze runac. Na marginiesie przypomne Ci powodz w
                        1997 roky ze co poniektorzy piekarze za chleb chcieli 10 zlotych, a niektorzy
                        dawali go za darmo by pomoc. Pozdrawiam
                        • Gość: Dominik Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 23:44
                          Czy to oznacza, że będzimy mieli mieszkania za darmo ?! ;););)
                        • Gość: Darek Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.07, 00:20
                          a propo powodzi , to zdaje sie ze ze wlasnie cale Siechnice byly pod woda,
                          nie wiem czy ktos to sprawdzal przed podpisaniem umowy, niby ta powodz ma
                          sie juz nigdy nie powtorzyc ale nigdy nie mow nigdy.

Pozdrawiam,
                          DArek
                          • kirkol Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? 16.05.07, 10:22
                            Witam Wszystkich, w odpowiedzi Panu Darkowi chcialbym zareczyc ze problem
                            powodzi dotyczy samego tez Wroclawia , a jak wszyscy juz wiemy co nieco sie
                            zmienilo w tej kwestii bo wladze czegos sie nauczyly. Problem klesk zywiolowych
                            jak gradobicia, burz i huraganow jest ogolnodostepny we wszystkich opcjach dla
                            wszystkich uczestnikow zycia na ziemi na stronie www.niebo.com i nam do tego
                            nic. Pozdrawiam
                            • Gość: Darek Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.07, 21:47
                              Nie jest tak do konca ,
                              ja np. jak kupowalem pare lat temu mieszkanie na Reja to sprawdzalem
                              dokad doszla woda i jak sie ksztaltuje teren. Niby nic ale zawsze...
                              Nigdy bym nie kupil mieszkania np. na Kozanowie zwlaszcza tam gdzie ostatnio
                              sie ludzie pobudowali a stala baardzo wysoka woda. Dla mnie to bylo bardzo
                              wazne po prostu zwlaszcza ze mieszkanie kupilem na parterze ( innych juz nie
                              bylo - co to byly za czasy - wszsytko sprzedali a na ogrodkach jeszcze drzewa
                              owocowe rosly )

Pozdrawiam,
                              DArek
                        • Gość: muminek Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.wroclaw.mm.pl 09.04.08, 16:14
                          Witam wszystkich! jestem klijentem a21 i zaczynam miec duze obawy co
                          do proroctw Tolka ze sie sprawdza:( cos powaznie zaczyna sie sypac i
                          tego developera
                          • Gość: Rokendrolowiec Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.polmotors.wroc.pl 10.04.08, 16:09
                            Muminku , jeśli się coś sypie to u ciebie w głowie.
                            • Gość: muminek Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.wroclaw.mm.pl 10.04.08, 19:06
                              witam witam panie Rokendrolowiec;)poprostu jestem pelen obaw co do
                              Energetycznej pracuje tam pieciu ludzi, prace opozniaja sie o
                              conajmniej 3 miesiace,zimy nie bylo ostrej takze aura nie byla winna
                              opoznieniom według umowy niektorych klijentow dom powinien byc juz
                              zadaszony a tu z piwnicy nie wyszlismy:(
                              • Gość: gb Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.centertel.pl 11.04.08, 21:50
                                Panie Rokendrolowiec, miło Pana usłyszeć. Jakoś zamilkł Pan na forum
                                Iwin. Skończyły się Panu wymówki? Może do konkretów. Nie jestem Pana
                                klientem bo dość szybko uznałem Pana za niewiarygodną osobę. I nie
                                żałuję tego faktu. Obiecał Pan mi, jako potencjalnemu klientowi, że
                                w lipcu 2007 roku będę mieszkał w Iwinach. Mamy kwiecień 2008, a na
                                Iwinach raczej nikt nie mieszka.
                                Zanim zacznie Pan ubliżać osobom wątpiącym w Pana słowa, proponuję
                                wywiązać się ze swoich zobowiązań.
                                Jeszcze raz wszystkich potencjalnych klientów przestrzegam - nie
                                powierzajcie temu człowiekowi swoich pieniędzy, no i niejednokrotnie
                                swoich marzeń. Jest coraz większy wybór na rynku, więc postawcie na
                                pewniejszego wykonawcę.
                                A Panu, Panie Rokendrolowiec, cały czas dopinguję. Proszę w końcu
                                mnie zaskoczyć. Ale konkretem, a nie kolejną ściemą.
                                • Gość: xyz Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 16:56
                                  Tolek, szkoda, ze wcześniej nie pisałeś o tym deweloperze, pewnie udało by się
                                  nie utopić forsy w tym bajorze.
                                  Bankructwo wkrótce. Postepow na budowach (obu!) brak. Pewnie skończyła sie kasa!
                                  Deweloper albo obraza klientow albo milczy albo nie poczuwa sie do
                                  wodpowiedzialności. Ludzie nie kupujcie u niego!
                                  • prat3 Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? 16.06.08, 11:59
                                    Informacja z budowy przy ul. Energetyczne; został zalany strop nad
                                    garażami, nie wiem skąd TO CZARNOWIDZTWO
                                  • Gość: ted Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 10:48
                                    Chyba Tolek miał rację...
                                    • Gość: maj Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.08, 13:32
                                      a to dlaczego? już padli? podobno coś tam grzebią w Siechnicachm
                                      tylko pytanie co? lub kogo...
                                      • Gość: ZROZPATRZONY Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.centertel.pl 15.12.09, 20:14
                                        CZY KTOS BYŁBY TAK MIŁY I PODAŁ MI NUMER DO IROKEZA JESTEM
                                        ZROZPATRZONY WISI MI OK. 4 TYŚIĘCY I NIEMOGĘ SIE DO NIEGO DODZWONIĆ
                                        NA TEN NUMER KTÓRY MAM PRZYPUSZCZAM ŻE MA NOWY . PROSZE O SZYBKA
                                        ODPOWIEDZ
                        • Gość: pineska Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.chello.pl 30.08.10, 21:40
                          DYKI JUZ NA WOLNOSC BYL WIDZIANY W OKOLICY UL HUBSKIEJ
              • Gość: Pavelvava1 Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: 94.75.89.* 19.12.09, 17:25
                Wow, Monolitek, ale z ciebie jasnowidz, a raczej ciemnowidz, jak wy
                wszyscy w tej siechnicy. Ciemnota i bida. Kultura biedy na każdym
                kroku. Dokładnie po 1,5 roku Frank po 3,3 zł. Pokupowali mieszkania
                w Siechsyfie jak durnie jacyś. Kto normalny chce mieć widok z okna
                na kominy elektrociepłowni, albo na morze szklarni?
                • pi.mazur Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? 28.12.09, 18:21
                  wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,7402914,Zaliczki_brali__ale_mieszkan_nie_sprzedawali__Siedza.html
                  • Gość: gość Re: Architect 21 Siechnice - Czy warto?? IP: *.cdma.centertel.pl 28.12.09, 19:35
                    do Pavelvava1
                    niektórzy wolą w siechnicach niż mieć za sąsiada takiego chama jak ty
    • Gość: mortal combat "Mortal Kombat" to znakomite połączenie przygody IP: *.129.broadband4.iol.cz 28.12.09, 21:35
      i fantasy budowlanej a naiwność ludzka nie zna granic....
      Gość wyglądający jak podstarzały Cristopher Lambert w filmie "Mortal Combat"
      chciał i mnie wkręcić na tą "ofertę". Ale jeśli deweloper w knajpie na gotowym
      projekcie ołówkiem "nanosi" zmiany wg mojego widzi-misie i mówi, że tak to
      wybuduje bo ja tak chce... to uciekam od niego gdzie pieprz rośnie...
      ...do tego propozycja wystawienia faktury na niby-zaliczkę w wysokości 30-40%
      ceny końcowej (zawyżonej o tę niby zaliczkę) aby bank udzielił kredytu w
      wysokości 100% inwestycji (myśląc, że udziela kredytu na 70-60%)... wały wały i
      jeszcze raz wały.
      Na szczęście, z moją połówką zachowaliśmy zdrowy rozsądek i w czas zakończyliśmy
      znajomość z podstarzałym Raydenem (D..i) w rozklekotanym BMW, uwielbiającym
      "biznes-spotkania" u "turka" na kawie oraz jego szwagrem (przynajmniej tak
      przedstawianym przez A.D. młodym czlowiekiem od A...21).
      • Gość: dakl Re: "Mortal Kombat" to znakomite połączenie przyg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.09, 09:22
        już siedzi cała ekipa-poczytajcie w necie
        • Gość: PS Re: "Mortal Kombat" to znakomite połączenie przyg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.09, 07:44
          WITAM!
          POLECAM LINK DO INNEJ DYSKUSJI NA TYM FORUM.

forum.gazeta.pl/forum/w,186,41035517,104934387,Re_Upadlosc_Architekt_21_do_p_Marka_Kosc.html

POZDRAWIAM
        • Gość: sal oszuści z a21 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.10, 07:56
          Czy to prawda, że wszyscy delikwenci z A21 wyszli, a siedzi tylko
          Sawicka ?!?
          • Gość: pineska Re: oszuści z a21 IP: *.chello.pl 13.01.10, 16:06
            nie wie a moze ktos zna odp na to pytanie
            • Gość: z tego co... Re: oszuści z a21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 13:38
              Z tego co mowi rzecznik prokuratury, trzy osoby dalej siedza
              • Gość: pineska Re: oszuści z a21 IP: *.chello.pl 03.02.10, 14:38
                A mam pytanie bo ja tez mam udzial w dudowie i czy ktos wie co dalej
                z tym wszystkim bedzie i co z wplatani co zostaly przelane
                • Gość: sal Re: oszuści z a21 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.10, 12:19
                  tu jest aktualny e-mail do syndyka : piotrhabuda@op.pl
                  • Gość: pineska Re: oszuści z a21 IP: *.chello.pl 09.02.10, 17:20
                    dzieki za ten adres do syndyka pozdrawiam
          • Gość: samarytanin Re: oszuści z a21 IP: 109.243.218.* 16.03.10, 20:18
            tydzień temu odebrał sobie życie ktoś kto na to nie zasłużył
            jedna z 3 osób które zostały tymczasowo aresztowane już nie żyje
            niech rzuci kamieniem ten kto zawsze był uczciwy i nie kłamał
            nikt nie jest w naszych czasach święty...nadzieja umiera ostatnia

S
            • Gość: jola Re: oszuści z a21 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.10, 15:35
              Ty żartujesz? Oni nie zjedli batona w sklepie. Oszukali mnóstwo
              ludzi na potężną kasę.
              Ja sie zgłaszam jako pierwsza do kamienia.
              • Gość: gość Re: oszuści z a21 IP: *.magma-net.pl 17.03.10, 19:38
                To znaczy, kto odebrał sobie życie? Personalnie. Ponieważ rzucanie
                hasłami tego rodzaju powoduje BARDZO mieszane uczucia. I nie ma
                tutaj mowy o jakimkolwiek współczuciu.
            • Gość: SAL Re: oszuści z a21 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.10, 13:15
              HEJ SAMARYTANIN, POWIESZ W KOŃCU O KOGO CHODZI ?
              • Gość: pineska Re: oszuści z a21 IP: *.chello.pl 30.08.10, 21:59
                DGKI JUZ WOLNY !!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka