Dodaj do ulubionych

Budotex - Czerniawska

IP: *.wroclaw.mm.pl 24.06.07, 12:48
Zastanawiam sie nad zakupem mieszkania przy ul. Czerniawskiej w nowej
inwestycji budotexu. Co sadzicie o tej inwestycji? Lokalizacja bardzo mi
pasuje i cale osiedle jest fajne. Tylko troche drogo...Warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: Witek Re: Budotex - Czerniawska IP: *.telsat.wroc.pl 24.06.07, 23:23
      miejsce fajne, szkoda tylko że obok jest budynek DEKA, z tego co widzę to
      kiepsko idzie im praca z infrastrukturą wokół budynku.
      Co do inwestora to sprawna ekipa.
      jaka jest cena m2?
      Pozdrawiam
      • yoka1 Re: Budotex - Czerniawska 25.06.07, 08:32
        przechodzę koło placu budowy codziennie. Zastanawia mnie jak oni chcą tam upchnąć taki wielki budynek (plan widziałam na ich stronie). A tak z ciekawości, ile metr?
        • Gość: grzesiek Re: Budotex - Czerniawska IP: *.crowley.pl 25.06.07, 09:27
          mieszkanie 53m2 z miejscem postojowym kosztuje 398.000
          • Gość: KiP Re: Budotex - Czerniawska IP: *.telsat.wroc.pl 25.06.07, 16:19
            To jakaś masakra. Sugeruję przejść 250 metrów dalej w stronę górki i tam WROBUD
            buduje, za 378 tys. to ja kupiłam 65 metrów. 50 metrów kosztuje jakieś 315 tys.
            Radzę się zastanowić. Ale w zakresie, że to świetne miejsce to absolutnie
            potwierdzam, bo sama mieszkam w SM OSADA, zatem przeprowadzę się 300 metrów :-)
            • Gość: kacha Re: Budotex - Czerniawska IP: *.wroclaw.mm.pl 25.06.07, 16:28
              wlasnie cena sklania mnie bardziej do wrobudu. bo budotex nie dosc ze sprzedaje
              po ok. 7,5 tys./m2 to jeszcze bedzie upchniety na sile miedzy innymi budynkami.
              Osiedle wrobudu bedzie przynajmniej luzniejsze, a standard podobny. Tyle, ze w
              pierwszym etapie zostaly im tylko juz mieszkania na parterze lub mniej ciekawe,
              a drugi etap nie wiem kiedy zaczna sprzedawac. No i pytanie po ile bedzie metr
              w drugim etapie
              • Gość: KiP Re: Budotex - Czerniawska IP: *.telsat.wroc.pl 25.06.07, 16:35
                Nie martw się, ja wzięłam na parterze i tuż przy wjeździe do garażu
                podziemnego, choć teraz mieszkam na drugim piętrze. To się tylko tak wydaje, że
                parter to kaszanka. Pomyśl jak będziesz miała dziecko/ lub masz i np. tarabanić
                się z trzeciego piętra. Choć w budynkach Wrobud będzie winda. Jak uważasz. My
                zresztą też zastanawialiśmy się, aby poczekać na drugi etap, bo braliśmy
                ostatnie trzypokojowe właśnie na parterze. Zdecydowaliśmy jednak, że bierzemy
                ten parter. We Wrobudzie mówili, że chyba w lipcu i ceny ok. 7 tys. To nas
                skłoniło, aby wziąć parter. Ale możesz tam zadzwonić i zapytać dokładnie. Są
                miłe dwie kobiety. POzdrawiam.
                • Gość: grzesiek Re: Budotex - Czerniawska IP: *.crowley.pl 25.06.07, 16:55
                  ja tez wzialem we wrobudzie zostaly jeszcze 4 mieszkania w budynku B2... wedlug
                  mnie dwie wady samego osiedla to blokowisko po drugiej stronie swieradowskiej
                  (wyglada jak z horroru;) i brak bliskosci parku/terenow zielonych. Do
                  najblizszego parku skowroniego trzeba isc 20-30min:/
                  • yoka1 Re: Budotex - Czerniawska 25.06.07, 19:52
                    mieszkam na Stronskiej we Wrobudzie i jestem bardzo zadowolona.
    • Gość: niuniek Re: Budotex - Czerniawska IP: 57.66.197.* 26.06.07, 12:19
      Tez chcialem u nich kupic. Ale zrezygnowalem, bo przez pol roku podnosili cene.
      W koncu kupilem we wrobudzie.
      Odradzam Tobie te inwestycje z nastepujacych powod:
      - bedziesz miala "piekny" widok na stara, rozwalona szope jesli okna na polnoc
      - glosno, bo niedaleko ulica
      - horrendalnie drogo
      • Gość: kacha Re: Budotex - Czerniawska IP: *.wroclaw.mm.pl 26.06.07, 17:51
        skoro wszystko wskazuje na to, ze to jednak inwestycja wrobudu jest lepsza to
        skad ta roznica w cenie (Budotex chce sporo wiecej od Wrobudu i powoli im idzie
        sprzedaz)?
        • Gość: niuniek Re: Budotex - Czerniawska IP: *.scansafe.net 26.06.07, 17:59
          Budotex ma obecnie szeroki front robot. Podejrzewam, ze nie maja zasobow, by
          zajac sie od razu nowa inwestycja. Dali wiec cene zaporowa aby zbadac rynek.
          Cena ta w koncu byc moze sie urealni.
          • Gość: kacha Re: Budotex - Czerniawska IP: *.wroclaw.mm.pl 26.06.07, 20:49
            z drugiej jednak strony archicom na gaju sprzedaje jeszcze drozej a troche
            lepiej im ta sprzedaz idzie. problem inwestycji budotexu to w wiekszym stopniu
            fakt ze budynek ma byc na sile upchniety miedzy innymi
            • Gość: grzesiek Re: Budotex - Czerniawska IP: *.crowley.pl 27.06.07, 09:20
              archicom sprzedaje na gaju mniejsze mieszkania nawet za ponad 9000/m2....
              • Gość: tomek Re: Budotex - Czerniawska IP: *.telsat.wroc.pl 28.06.07, 17:49
                a wrobud buduje przy Górce:)
                życzę ludziom kupującym na parterze żeby mimo wszystko słońce do nich
                zaświeciło:)
                Pozdrawiam
                • Gość: KiP Re: Budotex - Czerniawska IP: *.telsat.wroc.pl 28.06.07, 21:43
                  A górka jest z czterech stron świata i oplata każdy budynek. Jasne.
                • Gość: niuniek Re: Budotex - Czerniawska IP: *.scansafe.net 29.06.07, 09:33
                  Gorka lezy na wschod. Jesli ktos jest rannym ptaszkiem ktory uwielbia wstawac o
                  5-6 rano i podziwiac wschody slonca, to faktycznie powinien zamieszkac gdzie
                  indziej.
                  W inwestycji Budotexu na wschod ma sie przepiekny widok na wielki blokowiec
                  koloru brudnozoltego. Naprawde pysznie ! A na polnoc jest stary, rozpadajacy
                  sie warszat samochodowy, czy jakas inna upadajaca manufaktura.
                  • yoka1 Re: Budotex - Czerniawska 29.06.07, 11:59
                    no dajcie spokój, każdy budynek ma jakiś minus, bo na Gaju zwyczajnie robi się ciasno i każdy musi zdecydować, co mu mniej przeszkadza.
    • Gość: an Re: Budotex - Czerniawska IP: *.171.19.238.crowley.pl 29.06.07, 14:01
      Mnie najbardziej w budotexowym bloku podobają się 100 metrowe mieszkania z
      jedną łazienką o powierzchni 4 mkw. ;) Ja wiem, że wszystko można
      przeprojektować, ale te mieszkania też projektował jakiś "fachowiec"
      • Gość: tomek Re: Budotex - Czerniawska IP: *.telsat.wroc.pl 29.06.07, 22:21
        nie chcę wchodzić w dyskusje bo jak przedmówca mówił nie ma budynków bez
        jakiejś lipy.Zgadzam się całkowicie:)
        Jednak zamiast którejś z tych obu lokalizacji wolałbym kupić chatę od SM Osada,
        która buduje w okolicy.To moje skoromne zdanie.

Pozdrawiam
        • Gość: dede Re: Budotex - Czerniawska IP: *.telsat.wroc.pl 11.07.07, 02:07
          Tyle, ze w Osadzie juz nic nie mozna kupic, bo wszystko rozeszło sie na pniu
          juz rok!! temu (czyli budynki, które dopiero zaczną budowac w III kwartale
          tego roku trzeba było zrobic rezerwację rok temu w lipcu).
          • Gość: KiP Re: Budotex - Czerniawska IP: *.telsat.wroc.pl 11.07.07, 22:13
            Gdy pytałam w lutym to mówili, że w kwietniu będą oferować, w marcu, że w
            czerwcu. Ostatnio koleżanka pytała, bo ja nie jestem już zainteresowana, że coś
            mają do sprzedaży od sierpnia, ale nie wiem ile w tym prawdy. Coś tam się nie
            zgadza.
            • Gość: fezuj Re: Budotex - Czerniawska IP: *.scansafe.net 12.07.07, 11:27
              Ha, ha, ha
              Skad ja to znam !
              Dokladnie tak samo zwodzili mnie ponad rok temu.
              Oni po prostu nie maja kim wybudowac w tej chwili, a poza tym czekaja, az ceny
              jeszcze pojda w gore.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka