Dodaj do ulubionych

jakosc naszych dróg

22.06.03, 18:45
Mam pytanie, dlaczego na nowo połozej nawierzchni ul. Armii Krajowej przed
skrzyzowaniem z Borowska w strone wylotu na opole niespełna po okresie 1,5
oddania drogi do uzytku, pojawiaja sie koleiny??? Czyzby znów pieniadze
wyrzucone w błoto??? Naprawde my sie nigdy nie nauczymy budowac dobrych dróg!
Mam pytanie, czy jezdnia ta jeszcze jest objęta gwarancja? Mam wrazenie że
znów wykonawca zaoszczedził na materiale!
Obserwuj wątek
    • krzysztof_kiniorski Re: jakosc naszych dróg 23.06.03, 10:31
      rafaelson napisał:

> Mam pytanie, dlaczego na nowo połozej nawierzchni ul. Armii Krajowej przed
      > skrzyzowaniem z Borowska w strone wylotu na opole niespełna po okresie 1,5
      > oddania drogi do uzytku, pojawiaja sie koleiny??? Czyzby znów pieniadze
      > wyrzucone w błoto??? Naprawde my sie nigdy nie nauczymy budowac dobrych dróg!
      > Mam pytanie, czy jezdnia ta jeszcze jest objęta gwarancja? Mam wrazenie że
      > znów wykonawca zaoszczedził na materiale!
      Ten fragment jest jeszcze na gwarancji. Sprawdzimy skrupulatnie i - jeśli
      będzie trzeba - wykonawca wróci na plac boju na własny koszt.
      Dziękuję za zgłoszenie i pozdrawiam
      KK
      • artful Re: jakosc naszych dróg 23.06.03, 10:51
        krzysztof_kiniorski napisał:

> rafaelson napisał:
        >
        > > Mam pytanie, dlaczego na nowo połozej nawierzchni ul. Armii Krajowej przed
        >
        > > skrzyzowaniem z Borowska w strone wylotu na opole niespełna po okresie 1,5
        >
        > > oddania drogi do uzytku, pojawiaja sie koleiny??? Czyzby znów pieniadze
        > > wyrzucone w błoto??? Naprawde my sie nigdy nie nauczymy budowac dobrych dr
        > óg!
        > > Mam pytanie, czy jezdnia ta jeszcze jest objęta gwarancja? Mam wrazenie że
        >
        > > znów wykonawca zaoszczedził na materiale!
        > Ten fragment jest jeszcze na gwarancji. Sprawdzimy skrupulatnie i - jeśli
        > będzie trzeba - wykonawca wróci na plac boju na własny koszt.
        > Dziękuję za zgłoszenie i pozdrawiam
        > KK

Problem jest niebagatelny i nie można go załatwić stwierdzeniem "...wykonawca
        wróci na plac boju na własny koszt...". A co by było, gdyby gwaracji już nie
        było? Czy remont rocznej drogi to wg Pana zjawisko normalne? I nie jest to
        jedyny przypadek. Nie tak dawno w GW ukazał się artykuł "Jeszcze nowe, a już
        stare" opisujący wspaniale to "wrocławskie zjawisko". Czy ZDiK naprawdę nie ma
        wpływu na jakość budowanych/remontowanych dróg. Specyfikacja przetargu powinna
        chyba zawierać parametry materiału do budowy nawierzchni, a jeśli "zaoszczędził
        na materiale" to powinien do jasnej cholery ponieść jakieś konsekwencje i nie
        mówię tu o remoncie pogwarancyjnym na własny koszt.

Pozdrawiam
        artful
        • pan_autko Re: jakosc naszych dróg 23.06.03, 12:57
          HAHAHA, ta sama firma co robiła u mnie ulice i paprała na max-a. A propo ,
          wątek o likwidowanej firmie ( A co pan na to , panie Krzysztofie) Ciekaw
          jestem czy ta firma dalej funkcjonuje .
          W sobote przyjeżdza facet z zieleni miejskiej , aby skosic trawe. Patrzy a tu
          trawy nie ma.Pyta sie czy nie urosła trawka , amy mieszkancy ,ze nieee , nie
          była posiana , mało tego zamiast ziemi zalegają w niej mase kamieni , cekieł i
          innych elemetów z budowy. A ZDiK już to to odebrał.
          To teraz niech se ZDiK Sieje trawe , naprawia koleiny ( które potwierdzam , są
          na Armi Akrajowej ).
          JAk źle odebrałes - to Twoja wina.
          To tyle :PPPP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka