svarte_sjel 11.07.03, 11:22 ... znanego fanatyka jazdy na dwóch patykach. Zapraszam na wycieczkę na Grabiszyńską. 3 (OIDP) składy 74 jeżdzą "nie po bożemu", niech nacieszy wzrok, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krystianwro Re: Coś dla Krystiana ;^) 11.07.03, 13:04 svarte_sjel napisał: > ... znanego fanatyka jazdy na dwóch patykach. > > Zapraszam na wycieczkę na Grabiszyńską. 3 (OIDP) składy > 74 jeżdzą "nie po bożemu", niech nacieszy wzrok, hehehe. A dzięki za pamięć już widziałem :) aczkolwiek to nie to samo co w Warszawie bo te pantografy są za daleko od siebie :) :) ale zawsze.... W środę na słowiańskiej widziałem tramwaj na linii 15 z podniesionymi dwoma patykami - tak gdzieś koło 16:00 To dopiero widok :) Jeszcze raz wielkie dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Coś dla Krystiana ;^) 11.07.03, 13:36 krystianwro napisał: > W środę na słowiańskiej widziałem tramwaj na linii 15 z podniesionymi dwoma > patykami - tak gdzieś koło 16:00 Jeśli miał kabel WN na miejscu to motorniczy powinien za taki wyczyn dostać solidnie po premii. Odpowiedz Link Zgłoś
krystianwro Re: Coś dla Krystiana ;^) 11.07.03, 14:27 svarte_sjel napisał: > krystianwro napisał: > > W środę na słowiańskiej widziałem tramwaj na linii 15 z > podniesionymi dwoma > > patykami - tak gdzieś koło 16:00 > > Jeśli miał kabel WN na miejscu to motorniczy powinien za > taki wyczyn dostać solidnie po premii. Miał kabel WN, najprawdopodobniej coś sie widocznie popsuło. Ale dlaczego zaraz po premii? Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Coś dla Krystiana ;^) 11.07.03, 15:07 krystianwro napisał: > Miał kabel WN, najprawdopodobniej coś sie widocznie popsuło. > Ale dlaczego zaraz po premii? Bo jeśli wagony są spięte kablem WN i mają oba podniesione pantografy to przy przejeździe przez izolator sekcyjny się zwiera sekcje trakcji. To może zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Coś dla Krystiana ;^) 11.07.03, 15:27 > aczkolwiek to nie to samo co w Warszawie bo > te pantografy są za daleko od siebie :) :) heh... jaki wybredny :-) Odpowiedz Link Zgłoś