svarte_sjel 17.07.03, 14:27 Jeszcze w czasie tych wakacji doczekamy się bezpośredniego połączenia autobusowego Nowego Dworu z Zakrzowem i Zgorzeliskiem. Dzięki remontowi pl. Grunwaldzkiego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meh_ow Re: Nowy Dwór - Psie Pole ;^) 17.07.03, 15:11 svarte_sjel napisał: > Jeszcze w czasie tych wakacji doczekamy się > bezpośredniego połączenia autobusowego Nowego Dworu z > Zakrzowem i Zgorzeliskiem. Dzięki remontowi pl. > Grunwaldzkiego Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Nowy Dwór - Psie Pole ;^) 17.07.03, 15:53 meh_ow napisał: > hehe ciekawe jak będzie wyglądała punktualność tych "potworków" :) Też mi "potworki". A takie cosie miały kursować regularnie od 6 już lat. W ostatniej chwili to odwołano... Odpowiedz Link Zgłoś
sebcat Re: Nowy Dwór - Psie Pole ;^) 17.07.03, 16:31 To ile kilometrów bedzie miała trasa? Odpowiedz Link Zgłoś
mikwo Re: Nowy Dwór - Psie Pole ;^) 17.07.03, 17:39 to może od razu puścić ją trasą nocnego 241?? Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Nowy Dwór - Psie Pole ;^) 18.07.03, 10:37 mikwo napisał: > to może od razu puścić ją trasą nocnego 241?? Muchobór Wielki by się ucieszył. Ale Nowy Dwór raczej nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
meh_ow Re: Nowy Dwór - Psie Pole ;^) 17.07.03, 21:06 svarte_sjel napisał: > Też mi "potworki". a mi tak ... ze wzgledu na atrakcje na trasie :) > A takie cosie miały kursować regularnie od 6 już lat. W > ostatniej chwili to odwołano... a solówki miały wtedy zniknąć z 131&141 czy pojawić sie na 139&149 ? Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Nowy Dwór - Psie Pole ;^) 18.07.03, 10:39 meh_ow napisał: > a solówki miały wtedy zniknąć z 131&141 czy pojawić sie na 139&149 ? Akurat 139 nie miało być wtedy ruszane. A rozplanowania taboru chyba na mojej kopii rozkładów nie ma, więc nie wiem jak miało być. Wtedy planowano: - 149 z Nowego Dworu na Zakrzów (tak jak będzie teraz) - 145 z Buforowej na Zgorzelisko - 116 z Świniar na Sępolno - 131 i 141 out Odpowiedz Link Zgłoś
almac Re: Nowy Dwór - Psie Pole ;^) 19.07.03, 02:32 svarte_sjel napisał: > Jeszcze w czasie tych wakacji doczekamy się > bezpośredniego połączenia autobusowego Nowego Dworu z > Zakrzowem i Zgorzeliskiem. Dzięki remontowi pl. > Grunwaldzkiego Odpowiedz Link Zgłoś
meh_ow Re: Nowy Dwór - Psie Pole ;^) 19.07.03, 11:47 almac napisał: > Następne połączenie (i ogromne ułatwienie) dla Nowego Dworu, tak ułatwienie - stadko autobusów raz na godzinę [wersja pesymistyczna choć korki w rejonie grunwaldu widzę ogromne] > a Kozanów jak nie miał tak nadal nie ma bezpośredniego połączenia nawet z > pl. Dominikańskim oczywiście że remont pl. Grunwaldzkiego jest robiony na złość mieszkańcom Kozanowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Nowy Dwór - Psie Pole ;^) 19.07.03, 14:21 > Następne połączenie (i ogromne ułatwienie) dla Nowego Dworu czy ja wiem, czy Nowodworzanie tak masowo na Psie Pole jeżdżą? No chyba że do Korony, ale przecież Carrefour jednak bliżej... Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Nowy Dwór - Psie Pole ;^) 19.07.03, 14:29 szarykot napisał: > czy ja wiem, czy Nowodworzanie tak masowo na Psie Pole jeżdżą? No chyba że do Podejrzewam, że gdyby jeździli masowo to by było więcej niż jedno skomunikowanie 149 z 141... Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Nowy Dwór - Psie Pole ;^) 19.07.03, 18:42 > szarykot napisał: > > czy ja wiem, czy Nowodworzanie tak masowo na Psie Pole > jeżdżą? No chyba że do Może zaczną.... Ja będę jednym z pierwszych pasażerów :) Odpowiedz Link Zgłoś
hosting7 Re: Nowy Dwór - Psie Pole ;^) 20.07.03, 16:46 > Może zaczną.... > Ja będę jednym z pierwszych pasażerów :) ja do pracy ... zakrzow -> nowydwor 141+149... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kk071 Re: Nowy Dwór - Psie Pole ;^) 21.07.03, 11:28 nie skomentuje, kolejne linie krajoznawcze postanowili zrobić... Nie będą się spóżniać - 126 i 128 sie nie spóżniają - wcale i wogóle... Całe szczęście nie ja będe to odczuwał, bo do ND mi daleko... Bez urazy, ale kogoś tam na górze po****ło mocno... Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Nowy Dwór - Psie Pole ;^) 21.07.03, 15:04 kk071 napisał: > nie skomentuje, kolejne linie krajoznawcze postanowili zrobić... Nie będą się > spóżniać - 126 i 128 sie nie spóżniają - wcale i wogóle... Całe szczęście nie > ja będe to odczuwał, bo do ND mi daleko... Bez urazy, ale kogoś tam na górze > po****ło mocno... Niektórym na Nowy Dwór jest bliżej.... Nie sądzę, aby taka linia była mocną przesadą, bo 149 i 139 mają niecałe pół godziny przelotu, a 141 i 131, też coś koło tego. Poza tym 126 umie przyjechać nieraz bardzo punktualnie. A z Korony i Psiego Pola na ND będzie można przyjechać jednym autobusem, więc i tak będzie szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
kk071 Re: Nowy Dwór - Psie Pole ;^) 22.07.03, 01:04 Jeżeli sugerujesz, że ktokolwiek mieszkający na Kozanowie byłby gotów jechać na Nowy Dwór, żeby dojechać na Psie Pole??? Z drugiej strony niegłupi pomysł - oszczędność na pewno jakaś z tego tytułu jest, ale tłok i częstotliwość kursowania na pewno nie zostanie ruszona i pozostawi wiele do życzenia. Zobaczymy jak sie to sprawdzi w praktyce... Miejmy nadzieje, że ktoś to bedzie kontrolował i jeżeli pomysł będzie nie "do życia" to po remoncie wszystko wróci do normy... A tak na marginesie, to gdybym pracował w ZDiK to nigdy w życiu bym na coś takiego nie wpadł, i dziwie się mocno, że ktoś cuś takiego wymyślił, tymbardziej, ze wcale nie brakuje miejsc do zrobienia pętli dla autobusów nieopodal Grunwaldu... ale czas pokaże... Osobiście zmiana ta nie wpłynie niekorzystnie na moje życie, pozostaje mi jedynie współczuć rodzinom i bliskim pasażerów tych przedłużonych mutantów :) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Nowy Dwór - Psie Pole ;^) 22.07.03, 11:18 kk071 napisał: > Miejmy nadzieje, że ktoś to bedzie kontrolował i jeżeli pomysł będzie nie "do > życia" to po remoncie wszystko wróci do normy... Przypominam, że takie trasy będą obowiązywać wyłącznie w czasie drugiego etapu remontu pl. Grunwaldzkiego. Choć ja osobiście mam nadzieję, że się sprawdzą i jednak coś z tego zostanie. > A tak na marginesie, to gdybym pracował w ZDiK to nigdy w życiu bym na coś > takiego nie wpadł, i dziwie się mocno, że ktoś cuś takiego wymyślił, No i twój błąd, bo rozwiązanie jest bardzo dobre. Zwłaszcza, że na pętli na Grunwaldzkie panuje przeraźliwy ścisk. > jedynie współczuć rodzinom i bliskim pasażerów tych przedłużonych mutantów :) To nie mutanty tylko normalne linie przelotowe. Robienie zatłoczonych pętli w centrum to patologia. A zresztą w porównaniu z tym, co ja sobie projektuję to są bardzo łagodne rozwiązania ;^) Odpowiedz Link Zgłoś
meh_ow Re: Nowy Dwór - Psie Pole ;^) 22.07.03, 12:34 svarte_sjel napisał: > Choć ja osobiście mam nadzieję, że się sprawdzą i jednak > coś z tego zostanie. mieszkańcy Psiego Pola mają chyba mniejszą jeżeli sa świadomi że remont pl. Orląt Lwowskich też może ich dotknąć :) > To nie mutanty tylko normalne linie przelotowe. Robienie > zatłoczonych pętli w centrum to patologia. zatłoczone pętle tak ale na obrzeżach z przesiadka na tramwaj > A zresztą w porównaniu z tym, co ja sobie projektuję to > są bardzo łagodne rozwiązania ;^) hehe a owszem ... ps moja wersja zdatna do odparcia ataków będzie lada dzień :) Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Nowy Dwór - Psie Pole ;^) 22.07.03, 13:07 meh_ow napisał: > mieszkańcy Psiego Pola mają chyba mniejszą jeżeli sa świadomi że remont pl. > Orląt Lwowskich też może ich dotknąć :) Remont przeleci szybko. > zatłoczone pętle tak ale na obrzeżach z przesiadka na tramwaj Przesiadka tak, ale nie na sposób poznański (wypasione dworce autobusowe, na których kończą bieg linie z okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
meh_ow Re: Nowy Dwór - Psie Pole ;^) 22.07.03, 12:30 kk071 napisał: > A tak na marginesie, to gdybym pracował w ZDiK to nigdy w życiu bym na coś > takiego nie wpadł, i dziwie się mocno, że ktoś cuś takiego wymyślił, > tymbardziej, ze wcale nie brakuje miejsc do zrobienia pętli dla autobusów > nieopodal Grunwaldu... a możesz zaproponować jakies lokalizacje? Odpowiedz Link Zgłoś