Gość: ELA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.07, 12:27 Czy ktoś kupił dom na Wojnowie od INKOM, szukam sąsiadów - Osiedle Zaciszne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julakx Re: Czy ktoś kupił dom na Wojnowie? 28.10.07, 19:51 czesc ja kupiłam domek nr 23 moj e-mail: jula777@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Czy ktoś kupił dom na Wojnowie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.07, 20:26 My też kupiliśmy tam domek - będziecie może zmieniać piece z dwufunkcyjnych na inne - ostatnio rozesłali emaile w tej sprawie. My się zastanawiamy ale chyba na razie nam ten prosty standard wystarczy. Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MR Re: Czy ktoś kupił dom na Wojnowie? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.11.07, 10:19 Cześć, kupiłem dom o nr 9 mój adres to mregulski@wp.pl. Co do pieca, to zdecydowałem się na wymianę, montuję Vtiodensa 200 z zasobnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
julakx Re: Czy ktoś kupił dom na Wojnowie? 10.11.07, 14:34 Cześć, też zdecydowaliśmy się na wymianę pieca, co wiąże się oczywiście z dodatkowymi kosztami ale będzie mam taką nadzieję służył nam kilka dobrych rad. My wybraliśmy model: VITODENS 200-W o mocy 6,5-26 kW z zasobniekiem 150 litrów. Numer katalogu: WB2B131. Dostaliśmy również niedawno wycenę zmian w projekcie oraz propozycję montażu lepszej bramy do garażu, na która też raczej się zdecydujemy. Pozdrowienia dla przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek brama i elektryka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.07, 15:05 My zdecydowliśmy się właśnie na lepszą bramę z elektryką i dodatkową elektrykę w kilku roletach zewnętrznych. Piec mamy trochę gorszy: jednofunkcyjny zwykły ze zbiornikiem 150l. Fachowieć mi powiedział, że piece kondensacyjne są lepsze i nowocześnijsze ale trzeba by dodatkowo zmieniać kaloryfery na większe, komin i najlepiej zrobić ogrzewanie podłogowe wtedy można wykożystać w pełni z kondensacji - ale dla mnie to już za dużo zmian i pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykorzystać wykorzystać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.07, 15:07 oczywiście wykorzystać "rz"....przepraszam za szybko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MR Re: brama i elektryka IP: *.gprs.plus.pl 10.11.07, 20:01 Cześć, mi natomiast fachowcy doradzali piec kondensacyjny twierdząc, że wydatne oszczędności uzyskam niezmieniając grzejników. Zjawisko kondensacji wedle nich nie będzie zachodzić wyłącznie prze temperaturach grubo poniżej -10. Podobno inwestycja ok 5000 zł ma mi się zwrócić po ok. 4 - 5 latach. Poza powyższym piec Vitodens 200 ma w standardzie sterownik pogodowy Vitronic 200 z dużo bardziej rozbudowanymi możliwościami regulacji niż Voitronic 100, to też przyczyni się do dodatkowych oszczędności. Napisz coś o tej dodatkowej elektryce w roletach, do mnie nikt z Inkomu się z czymś takim nie zgłosił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: brama i elektryka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.07, 20:28 ....tą elektrykę w roletach sami wymyśleliśmy bo okna w salonie są b. duże. elektrykę uzgodniliśmy z architektem. Nie montowaliśmy elektryki na piętrze i w oknach w okrąglaku. Koszt 1 silnika to około 700 zł+ sterownik ok. 560zł. ...kocioł....z tego wynika, że oszczędność kotła kondensacyjnego to m-c około 83 - 104 zł.: to dużo. Jeżeli tak to rzeczywiście warto. Ja jednak nie otrzymałem tak optymistycznych danych oszczędnościowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz.K Re: brama i elektryka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.07, 09:09 Witam przyszyłych sąsiadów! Jeżeli chodzi o napęd elektryczny do rolet, to ustalałem tą zmianę z architektem. Zdecydowałem się również na zmianę pieca, w szczególności dlatego,że wprowadziłem zmianę co do ogrzewania holu i kuchniu poprzez instalację w posadzce. Poza tym ceny pieców, które zaproponowali faktycznie były bardzo atrakcyjne, czego niestety nie można powiedzieć o roletach. Czy ktoś ma jakąś informację na temat inwestycji na tej dużej działce obok, od strony osiedla "kolorowego". Może utworzymy witrynę dotyczącą naszego osiedla gdzie moglibyśmy się wymieniać doświadczeniami. Niestety sam nie potrafię tego zrobić. Mój adres d_klodnicki@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: brama i elektryka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.07, 15:06 działka należy do dewelopera Safehome, z tego co wiem to będą tam realizować inwestycję, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek witryna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.07, 17:09 Witrynę można szybko utworzyć np. na onecie...gorzej z czatem na niej to już trzeba by było zaprogramować (potrzebny informatyk). Jedynie co to na tej witrynie można by było zamieścić aktualne zdjęcia z budowy i link do forum np. tego na którym jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
julakx Re: witryna 18.11.07, 21:50 W najbliższym czasie postaram się wykupić domenę i zrobić stronkę dla naszego osiedla (jak tylko będę miała chwilkę wolnego czasu). Mam pytanko, czy ktoś zastanawia się lub może zdecydował się na ogrzewanie podłogowe w holu, kuchni oraz łazienkach. Jeśli tak to czy robi to dla was Inkom? Orientujecie się ile może wynieść koszt takiego ogrzewania? Ja mam to szczęście, że większość prac będzie mi robił tatuś, oczywiście przy naszej pomocy :) Trudno znaleźć fachowców, którym można zaufać no i trudno określić dokładny termin, kiedy będą mogli rozpocząć prace. Pozdrawiam sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek na razie zdjęcia z budowy dla zainteresowanych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.11.07, 17:52 picasaweb.google.pl/l.jaroslaw/WojnW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DariuszK. Re: witryna IP: *.chello.pl 08.12.07, 22:46 Witam! Zdecydowałem sie na ogrzewanie podłogowe - wodne w holu i w kuchni, a w łazience będę miał przygotowane przyłącze ogrzewania podłogowego elektrycznego, ale zrobię je już we własnym zakresie. Wszystkie zmiany ustalałem z architektem, a później dostałem od Inkomu wycenę robót - o ile dobrze pamiętam - musiałbym sprawdzić, ale łącznie zmiany te wyniosły około 3.000 zł. DK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fezuj Re: witryna IP: *.scansafe.net 28.11.07, 16:54 Zalozcie sobie groupe dyskusyjna. Na yahoo albo na onecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: brama i elektryka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.07, 17:21 a który masz domek (Dariusz?) W pierwszym rzędzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz K. Re: brama i elektryka IP: *.chello.pl 17.11.07, 23:20 Cześć ! Tak mam szeregówkę w pierwszym rzędzie. Czy ktoś poszukiwał już ekip do wykończenia, a jeżeli tak to na jakim poziomie szacujecie koszty związane z takim podstawowymi pracami jak położenie podłóg, malowanie, łazienki, kuchnia, schody - itp.Nie bardzo się orientuję jakie ceny teraz obowiązują na rynku. Czy pytaliście o drzwi wejściowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: brama i elektryka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.11.07, 19:54 my nie szukamy. Ekipa będzie nam potrzebna jedynie do zrobienia schodów - może elektryk, reszta robimy sami - płytki, armatura, barlinek, panele - coś trzeba swojej pracy do włąsnego domu też wnieść... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: brama i elektryka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.07, 18:11 orientujecie się czy w kuchni będzie możliwa instalacja kuchenki gazowej (gazowo-elektrycznej)? Chodzi o szeregówkę na Wojnowie Wałowa 6? Czy trzeba może te zmiany uzgadniać z architektem i dodatkowo opłacić? Znacie koszty? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: brama i elektryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 21:13 Witam Ja chciałem mieć kuchenkę gazowo-elektryczną, nawet uzgodniłem to z architektem, ale zarząd Inkomu (ze względów bezpieczeństwa) nie zgadza sie na taką instalację. Z tego co mi powiedzieli, to po podpisaniu aktu notarialnego przejęcia lokalu mogę na własna rękę zrobić taką zmianę. Problem w tym, iż potem jest z tym podobno sporo problemów (zgody, odbiory, wentylacje, itd). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela kuchenka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.07, 13:53 czyli nic z tego. A orientujecie się czy można w przypadku kuchenki elektrycznej z dostawcą prądu ustalić jakąś dobrą taryfę (oszczędną)? Słyszałam że jak się ma ogrzewanie elektryczne to są specjalne taryfy dość znacząco tańsze od standardowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelec Re: brama i elektryka IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 08.04.09, 20:58 Witam Dariusz,jeśli chodzi o wykończenie wnętrz to mogę ci udzielić odpowiedzi na twoje pytania kontakt znajdziesz pod www.ceramicdesigne.pl strona w przygotowaniu ale firma godna polecenia. A właściciel firmy jest dekoratorem wnętrz i ma rewelacyjne pomysły i spore doświadczenia w nietypowych wykończeniach wnętrz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela safehome sprzedaje grunt koło nas IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.07, 15:36 developer koło nas co ma grunt wystawił go do sprzedazy...chciał tam budować 4 piętrowe bloki.... oto link.....www.gratka.pl/dom/tresc.phtml? id_og=4302756&id_region=1&miasto=wrocław&dzielnica=wojnów&rodzaj_dzia lki=0&id_jednostka_pow=1&id_waluta=1&z_dnia=- 1&inte=on&gaze=on&biur=on&id_podrubryka=3&id_rubryka=1&nr=1&key_uniqu e=af0a71c1ac20b7ef777770271d498ea2 Wrocław, Wojnówbudowlana, 17045 m2 Cena: Znajdź najtańszy kredyt hipoteczny19 900 000 zł Cena za m2: 1167 zł Szerokość: 50.00 m Dojazd: asfaltowy Wygląd: pusta Kształt: prostokąt Media: prąd; woda; gaz; kanalizacja Opis: Działka z wykupionymi mediami w trakcie wydawania warunków zabudowy pod projekt 7 budynków po 4 piętra każdy i 40 mieszkań w budynku ( 280 lokali). Ogólna powierzchnia mieszkań do 15 000 mkw. Ponadto koncepcja budowy określa mozliwość garaży podziemnych na 180 stanowisk. Działka znajduje się pośród terenów zielonych przylegając jednym bokiem ( 50 m) do jezdni asfaltowej. Działka idealna pod projekty deweloperskie !!! CENA NETTO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MR Re: safehome sprzedaje grunt koło nas IP: *.gprs.plus.pl 25.11.07, 17:05 Witam, klikając na link ogłoszenie sie nie wyświetla (może je usunęli). W Inkomie mówili mi, że sefahome nie może na razie budować tam bloków z uwagi na brak nowego planu zagospodarowania przestrzennego, może to jest przyczyna tej sprzedaży, niepokoi mnie jednak ten opis ogłoszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: safehome sprzedaje grunt koło nas IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.07, 17:18 nie da rady tu wkleić tak dużego linka - trzeba je wkleić w 2 częściach albo poszukać na gradce - grunty wrocław wojnów.....znajdziecie na pewno...teraz pytanie kto to kupi i co z tym zrobi jak oczywiście kupi....postawić mogą co najwyżej szeregi bo na wysokość nie mogą więcej niż my mamy - a z tej wysokości bloków się nie da zabudować.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 1976 Re: safehome sprzedaje grunt koło nas IP: *.wroclaw.mm.pl 29.01.08, 17:19 Hej, ja bym byla chetna na zakup takiego domku na Wojnowie (szeregowki). Czy polecacie? Macie jakies rady? Jak sie sprawdza ten developer? dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Czy ktoś kupił dom na Wojnowie? IP: *.k.pl 29.01.08, 17:30 ja kupiłem. Proponuję pojechać i zobaczyć na własne oczy. I rzędy mająbyć w kwietniu oddane, reszta w sierpniu. NA razie, jak ich obserwuję to robią OK. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Czy ktoś kupił dom na Wojnowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 15:05 Ja zarezerwowałem domek w 3 lini - niestety były tylko wersje A, jak załatwię kredyt to wtedy podpisuję umowę. Co możecie powiedzieć o inwestycji, jakie zamiany robić (piec, brama, rolety) ile za te zmiany krzyczą $. Jak się ma sprawa ogrzewania podłogowego? warto inwestować? chciałbym zrobić na całym dole oraz w łazience na górze, reszta zostały by grzejniki Fajnie by było jakbyście mogli podać jak najwięcej informacji odnośnie inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek_l Re: Czy ktoś kupił dom na Wojnowie? IP: *.dialog.net.pl 28.03.08, 16:10 ....ja od razu zamówiłem rolety we wszystkich oknach, potem wymieniłem piec na lepszy (przyszła oferta z INKOMU - mogę wysłać ją na email jak podasz) ceny są dobre, dobrałem jeszcze elektrykę w bramie. Wiem, że niektórzy robią ogrzewanie podłogowe ale to już są spore koszty. Architekura ładna, stropy robią w dobrej technologii, 1p.- malutko skosów a te co są to uważam za zaletę, dachówka cementowa, ściany zew. 2 warstwowe....teren nie był zalany w 97,; budują kanalizację, strachocińska będzie kiedyś drogą osiedlową a obok powstanie droga dojazdowa do obwodnicy - ale na to poczekamy sporo....8km do Grunwardu, cicho spokojnie i w mieście co najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Czy ktoś kupił dom na Wojnowie? IP: *.chello.pl 30.03.08, 20:13 mój email a.rogalski(małpa)adr-group.pl Proszę o info o elektrycznej bramie, ogrzewaniu podłogowym, roletach, itp. Piec mam też zamiar wymieniać, tylko nie wiem na który - listę dostałem z Inkomu. Czy ktoś przenosił piec do garażu, bo chciałbym zrobić sobie prysznic w łazience na dole, a piec zajmuje kupę miejsca. Czy mieszkańcy 1 etapu mogą powiedzieć jak u nich z ewentualnymi usterkami, problemami? Na co zwrócić uwagę przy umowie z Inkomem, czy jest ona negocjowalna (chodzi mi głównie o kary za opóźnienia, itp). Napiszcie najwięcej co możecie, bo jutro ide dogadywać kredyt na cito. Aha jak mogę proszę o maile przyszłych sąsiadów, z chęcią się z wami skontaktuję, jak będę miał pytania, w wy będziecie chcieli odpowiedzieć :) Jeszcze raz jechał na budowę robić zdjęcia całości któregoś z gotowych szeregów - ostatnio jak byłem nie wziąłem aparatu :|, więc znowu będę chodził po cudzym domku :) Czy ktoś z was robił coś więcej ze strychem, bo Pani mi mówiła, że ludzie wzmacniają strop by mieć to poddasze bardziej użytkowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekl Re: Czy ktoś kupił dom na Wojnowie? IP: *.dialog.net.pl 31.03.08, 00:15 ..do bramy to tylko trzeba dobrać silnik i doprowadzić prąd - zmiany na projekcie nanosi architekt. Jeżeli chodzi o piec to dobrze jest wybrać ten z dużym zasobnikiem resza wyboru należy do Ciebie chodzi o to czy to ma być jednofunkcyjny czy lepszy piec kondensacyjny. Poddasze użytkowe ja w tym projekcie się w to nie bawię w szczycie jest 1.79 - ja się tam nawet nie wyprostuję (chyba, że chodzi o projekty domków jednorodzinnych - tam nie wiem jak jest z poddaszem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MR Re: Czy ktoś kupił dom na Wojnowie? IP: *.gprs.plus.pl 29.03.08, 11:24 Witam, proponuję wymienić piec, ten który oferują w standardzie to najtańszy piec w ofercie Viessmanna, który może nie zdać egzaminu w domu. Pozdrawiam przyszłego sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja wspólne forum grupa...? IP: *.dialog.net.pl 31.03.08, 20:05 czy dobrym pomysłem byłoby stworzenie własnego forum osób, które kupiły domy na Wojnowie? Czy jest taka potrzeba? Jeżeli tak to może założymy jakieś forum lub grupę na google - chyba i tak się kiedyś spotkamy i będziemy tworzyś jakąś wspólnotę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MR Re: wspólne forum grupa...? IP: *.gprs.plus.pl 31.03.08, 21:30 Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek grupa na google.....propozycja IP: *.dialog.net.pl 31.03.08, 22:44 Spróbujmy na google.... Nazwa grupy osiedlezaciszne Opis Grupa właścicieli domków na Osiedlu Zacisznym na Wojnowie Grupa właścicieli domków na Osiedlu Zacisznym na Wojnowie Witryna publiczna Brak Uzyskaj pole promocji witryny Adres grupy Bieżący adres internetowy: groups.google.com/group/osiedlezaciszne Bieżący adres e-mail: osiedlezaciszne@googlegroups.com groups.google.com/group/osiedlezaciszne zapraszamy wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: wspólne forum grupa...? IP: *.chello.pl 31.03.08, 22:21 Ja również jestem za tym bardziej ze dziś sie okazało, że zdolność posiadamy, tak więc będziemy kupować ten szereg. Dalej nie wiem, co z piecem, bo ten 333 jest duzy i zajmuje kupę miejsca, a chciałem włożyć do łazienki prysznic - czy ktoś to robił?? Jak zrobicie forum to dajcie znać. Można skorzystać też z gotowych już, jakiś wątek o tym osiedlu jest na jednym z portali - jest tylko fotka z planow i tyle, można by to rozwinąć, jutro podeślę link, albo jeszcze dziś. Oczywiście można założyć również tutaj na gazeta.pl - czekam na propozycję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: wspólne forum grupa...? IP: *.dialog.net.pl 31.03.08, 22:28 jest bardzo fajny piec wiszący z zasobnikiem 50 litrowym: Vitodens 222-W - wisząca „kotłownia” kondensacyjna ..może ten niedużo miejsca zajmuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: wspólne forum grupa...? IP: *.chello.pl 31.03.08, 22:34 Pytanie czy będzie na tyle wydajny - 2 łazienki są (będą). Z podłogowego zrezygnowałem, po rozmowach ze znajomymi osobami zajmującymi się tematem. Model 333 ma jeszcze sterowanie pogodowe i to mnie ciekawi, może warto zainwestować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: wspólne forum grupa...? IP: *.chello.pl 31.03.08, 22:30 forum.investmap.pl/viewtopic.php?f=3&t=484&p=31322#p31322 tutaj link do forum, by pisać trzeba się zarejestrować - 1minuta czasu, a można jak w innych wątkach zamieszczać fotki i wszelkie, które pomogą obecnym lub przyszłym sąsiadom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: wspólne forum grupa...? IP: *.dialog.net.pl 31.03.08, 22:54 ...zalogowałęm się...ale na razie nie chcą mi przesłąć emaila aktywującego i nic na tym forum nie mogę.... Odpowiedz Link Zgłoś
adamrogalski1 Re: wspólne forum grupa...? 31.03.08, 23:00 no ja nie mam za to na google konta. Jesli chodzi o forum to dziwne bo mi odrazu przesłało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wspólne forum grupa...? IP: *.dialog.net.pl 02.04.08, 14:27 na razie szukamy pozostałych chętnych do wejścia do naszejgrupy kilku-torowo w tym także na google: link: groups.google.com/group/osiedlez ... w&lnk=gcas o grupie: groups.google.com/group/osiedlezaciszne/about email dla zainteresowanych: osiedlezaciszne@googlegroups.com ta forma ma tą zaletę, że na grupie możemy wymieniać informacje, których nie chcemy ujawniać na publicznych forach (ta opcja na razie jest odblokowana - jeżeli będziemy chcieli zablokujemy), także nieproszeni goście ich nie komentują.... można też tam zrobić stronę, kilka stron jak ktoś potrafi na razie jest 5 członków, wszyscy są włąscicielami i mają pełne prawa do wszystkiego także do usunięcia grupy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelec Re: Czy ktoś kupił dom na Wojnowie? IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 08.04.09, 20:16 Witam jestem sąsiadem z nr.52 i w Piątek mam odbiór.Chętnie się zamienię informacjami na temat posadzek betonowych . Mój adres nemol73@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś