Gość: pieknaAla IP: *.lanet.net.pl 16.11.07, 23:26 co myslicie o tej inwestycji?, deweloper pewny? sa moze gdzies jakies zdjecia z budowy? pozdrawiam, Ala Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.07, 22:44 osiedle budowane przez Panow, ktory jeden z nich mial betoniarke, a drugi cos sie znal na instalacjach kanalizacyjnych; podobno jeszcze nie zaczeli i w sumie troche drogo sie cenia, wiec zdjec poki co nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.08, 14:15 Jak już o kimś piszesz to przynajmniej prawdę.Firma istnieje 10 lat, i zapewniam ze betoniarki nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.08, 16:30 Kupiłam mieszkanie w budynku C , wybudowane jest już I PIęTRO ,jestem zadowolona z postepu, piszesz bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.wroclaw.mm.pl 08.08.08, 10:07 Czy ktoś zakupił już mieszkanie? Jest to wspólnota no i ogrzewanie gazowe. Teraz są tańsze ciekawe czemu? A powiem szczerze że jestem bardzo zainteresowana. Proszę o odpowiedz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynski Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.play-internet.pl 15.10.12, 12:20 Uwaga w tą inwestycję zamieszana jest cała rodzina Brona - zadlużonych po uszy Odpowiedz Link Zgłoś
carinanna Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński 18.01.08, 19:15 Są już informacje i zdjęcia. Zajrzyjcie na stronę dewelopera i tutaj: 500m.pl/mieszkanie1,1725.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stm Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.08, 19:36 Czy ktoś z Was dysponuje jakimiś informacjami na temat tego dewelopera? Czy jest pewny?Nigdzie nie mogę nic znaleźć, a to ich pierwsza taka inwestycja...please,help! Potrzebna mi szybka odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwan Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.jarsat.pl / 10.24.3.* 04.12.10, 21:12 Ja kupiłem juz gotowe. I musze stwierdzić, że wykończenie jest OK! widziałem wiele inwestycji, ale ta mi si e bardzo spodobała także pod wzgledem wykończenia. Wrażenie robią duże okna i gratis rolety zewnętrzne. No i 3 poki z osobną kuchnią:) wytargowałem jeszcze miejsce postojowe free.:) Pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elam Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.static.korbank.pl 23.02.08, 13:31 informacje na temat developera mozesz znaleźć na stronie www.nadpotokiem.wroclaw.pl, biuro sprzedaży na Kunickiego, 10 lub Wita Stwosza, 15, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
otu85 Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński 23.02.08, 15:30 ...trochę zamieszam w rozwijającym sie temacie. W styczniu odbierałam mieszkanie. Już wiem, że bez pomocy fachowca z wiedzą o zasadach sztuki budowlanej nie powinno się tego robić. Polecam inżyniera Pana Sławka 601641550. Zapłaciłam 250zł za pomoc w protokolarnym odbiorze mieszkania. A zaoszczędziłam parę tysięcy złotych. Nie była bym w stanie wraz z mężem wyłapać wszystkich istotnych usterek. Pozdrawiam miłośników własnych m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.ae.wroc.pl 07.03.08, 16:40 a co z tym duzym, starym magazynem na podwórku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.wroclaw.mm.pl 08.08.08, 10:09 A ten stary magazyn ma być przebudowany, bedzie o ile się nie myle to budynek A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.ae.wroc.pl 19.08.08, 13:29 a developer przedstawil papiery, że jest jego włascicielem??? Odpowiedz Link Zgłoś
igi.wr Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński 12.09.08, 08:55 Ponawiam pytanie, może znajdą się osoby, które kupiły mieszkanie od tego dewelopera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.wroclaw.mm.pl 19.09.08, 09:48 Witam, jak zakupiłam mieszkanie. Planowany odbiór na 30listopad. Ale klucze bedą szybciej oddawane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietro Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: 194.213.22.* 12.11.08, 12:25 Hej, również kupiłam mieszkanie na kunickiego - i bardzo mi się nie podoba fakt, ze obiecują mi oddanie kluczy już od września - do tej pory ich nie dostałam! przekładają i wymyślają za każdym razem co innego! czy ktoś miał podpbne problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: 86.47.47.* 12.11.08, 16:20 wszystko co powyzej 4k za to scierwo to duzo Odpowiedz Link Zgłoś
miralon Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński 12.11.08, 16:33 Błysnąłeś elokwencją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.08, 20:16 Również czekam na klucze i też od września. Takie obiecanki, no ale generalnie na umowie mamy , że odbiór 30listopada, tylko czemu obiecywali że wcześniej a teraz.... Nie wiadomo kiedy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mi Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.chello.pl 01.02.09, 12:49 Nie potrzebujecie państwo rolet na okna ? duży wybór , przystępne ceny 517-820-784 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: 78.8.142.* 17.11.08, 22:00 Witam!! Cisza taka na tym forum, czy są może osoby które zakupiły mieszkanie u tego dewelopera?? Bardzo proszę o jskieś informacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.09, 14:20 Kupiłem mieszkanie i jest ok. odbierałem z własnym inspektorem nadzoru i stwierdził dobre wykonanie ,oczywiscie drobne usterki były ale nieistotne które usunięto,polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zpt Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.inetaccess.pl 20.04.09, 12:03 znajomy mi mowil, ze osiedle jest na uzytkowaniu wieczystym, czy ktos wie jakie zwiazane sa z tym dodoatkowe koszty oraz jak i ile kosztuje zamiana na prawo wlasnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: 85.128.102.* 24.09.09, 17:17 Ja też kupiłem mieszkanie na tym osiedlu. Bardzo wysoko jakość wykończenia w porównaniu z innymi deweloperami. Odbierałem je z inspektorem zero usterek gratuluje wykonawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.wroclaw.vectranet.pl 25.10.09, 20:11 Witam a może ktoś orientuje się, jak wygląda sprawa pozwolenia na użytkowanie dla tej inwestycji oraz kwestia podpisania aktów przenoszących własność ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.10, 11:10 Nie ma pozwolenia na użytkowanie i nie wiadomo kiedy będzie,jak na razie piją w biurze i robią balangi. Muszą zapłacić karę nałożoną przez Urząd skarbowy ok.1 mln.za przekręty z paliwem.Kto zrobi usterki kiedy nikomu nie płacą ,to oszuści i krętacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.10, 11:15 Ponoc mają budować następne bloki,myślę że następni nie dadzą sie tak jak my. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jash Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.04.10, 20:42 Może Pani wyjaśnić o jakiej inwestycji pisze i jakie użytkowanie ma na myśli, bo nie bardzo rozumiem. Jeśli chodzi o Kunickiego 10 to wychodzi że wszystko jest OK. Czy macie Państwo akty właśności. Ja podpisałem przedwstępną i za tydzień płace resztę ceny za mieszkanie i będę podpisywał razem z żoną umowę z deweloperem. Odpowiedz Link Zgłoś
borowy99 Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński 07.05.10, 09:02 Akty notarialne mamy. Natomiast to, że nie ma pozwolenia na użytkowanie oznacza, że nie mamy prawa tak naprawdę do użytkowania tej własności. Szczerze mówiąc wątpię żeby "developer" (uważam, że obok innych developerów to oni jedynie stali) uzyskał to pozwolenie. I chodzi jak najbardziej o Kunickiego 10. Proszę się lepiej zastanowić czy nie opłaca się bardziej kupić mieszkanie faktycznie od developera a nie od krętaczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.10, 10:31 Dotyczy Osiedla nadpotokiem, akt notarialny jest potwierdzeniem własności ale praktycznie bez prawa zamieszkiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jash Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.05.10, 21:05 Ja podpisałem akt w piątek. Tego samego dnia Pan R miał po naszej wizycie w Kancelarii spotkanie w UM w sprawie tu omawianej. Nie wiem czy ściemniał czy nie, ciężko powiedzieć. Czy orientujecie się, czy są ewentualnie jakieś konsekwencje prawne dla nich z tego tytułu, że w akcie zobowiązują się takie pozwolenie uzyskać do września 2011r.? Podobno problemem są windy dla niepełnosprawnych (ich brak) na poziom -1 tam gdzie są miejsca parkingowe i podobno jest już nowy projekt obejmujący modernizację wprowadzającą takowe windy na osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
wierzyciel1970 Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński 09.11.11, 22:13 Co prawda nie pisze na temat dotyczący tego osiedla, jednak mam nie miłe wspomnienia dotyczące tej firmy. Wykonywałem usługi na ich rzecz jednak do tej pory nie otrzymałem pełnego wynagrodzenia za usługę, które wynikało z umowy. Więc ostrzegam... w moim odczuciu skoro nie dotrzymują warunków umowy na tak małe pieniądze to co w przypadku większych... Ostrzegam i będę o tym pisał szerzej w następnych wejściach. Dla mnie są bardzo nierzetelną firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glob Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.03.12, 22:42 Nie rozumiem negatywnych opinii pod adresem dewelopera.Raczej nikt nie zna się z Was na budownictwie.Ja jestem inżynierem z wykształcenia i mogę potwierdzić wysoki standard wykonanych prac w pierwszym etapie. Jeśli chodzi o pozwolenie na zużytkowanie to raczej należy mieć to na na uwadze,że procedury obowiązują i na pewno nie jest to celową zagrywką dewelopera. Poleciłem moim znajomym drugi etap osiedla ,generalnym wykonawcą jest dobra firma.(Azysa PL) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glob Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.03.12, 22:49 Negatywne osobiste uwagi do dewelopera nie powinni mieć miejsca,nazywanie uczciwych ludzi krętaczami to duże nadużycie. Widać,że nigdy nie kupowaliście mieszkanie od dewelopera! Odpowiedz Link Zgłoś
szafir51 Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński 28.03.12, 15:59 a dostali w końcu to pozwolenie na użytkowanie? Pamiętam, że oglądałem w II połowie 2009 roku i pozwolenie mieli dostać za pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glob Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.03.12, 21:20 dostali! teraz się zmieniło prawo najpierw odbiory i powolnienie na użytkowanie później akty. Nowy etap właśnie przyjmuję taki schemat.To obowiązujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: II etap Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 14:20 nadpotokiem.wroc.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugi etap Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 14:21 Jest już strona II etapu: nadpotokiem.wroc.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mon Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.itsglobal.pl 13.08.12, 11:19 czy wiadomo dlaczego jeszcze nic nie jest ruszone na budowie? zamierzają to budować? bo telefon nie odpowiada do pani ktora zajmuje sie sprzedaza mieszkan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.147.160.45.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.08.12, 22:47 Bo nie ma już biura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.12, 22:03 jak to nie ma biura? co sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kora Re: Osiedle nad Potokiem, Burghardt-Rzosiński IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.09.12, 22:44 A niby gdzie dostali? Jestem właściecielem mieszkania. Pozwolenia na użytkowanie nie ma do dzisiaj i nie będzie pewnie bo developer zwinął manatki i ma nas głęboko w d...... Mogę pogratulować sobie głupoty, że to mieszkanie kupiłem. Pewnie będę tego do końca życia żałować. Odpowiedz Link Zgłoś