Dodaj do ulubionych

walka z wiatrakami

IP: *.blt.pl 01.12.07, 21:34
Od 3 miesięcy INTESYWNIE szukam mojego upragnionego , własnego M.
Dziś po kolejnej wycieczce na teren prowadzonej inwestycji (ogladanie dziury w
ziemi , połowy bloku , fundamentow ,tablicy inwestora lub jej braku ) ktora
moglaby zakonczyc moje poszukiwania poddalem się.
Czy naprawde nie jest mozliwe znalezienie WE WROCłAWIU nowego mieszkania do
6200/metr w metrażu 40-48 m2 , ktore nie bedzie budowane na zasadzie:
1.wciśnietego miedzy sypiacymi sie ruderami bloku ,
2.na TOTALNYM odludziu bez komunikacji miejskiej i jakiejkolwiek urbanizacji
3. na terenach zalewowych ,
4. w sasiedztwie
torów,
ruchliwej drogi,
lotniska,
fabryki,
prosektorium,
wysypiska śmieci,
warsztatow samochodowych,
wulkanizacji
????????????????????????????????????????????????????????????????????
Być może cena 260 000 za NORMALNE mieszkanie to dla niektorych pułap od
ktorego dopiero zaczynają , dla mnie to cena za którą można oczekiwac jednak
czegoś więcej.
Obserwuj wątek
    • Gość: krzysiek Re: walka z wiatrakami IP: *.lanet.net.pl 01.12.07, 22:14
      widze, ze jestes w podobnej sytuacji jak ja; ja dzis bylem na ulicy
      Spizowej, Mozaika i Triada, budynki powciskane w stare inne budynki
      i oczywiscie cena o wiele za duza;

boje sie, ze wbrew temu, co mozna czesto na forum przeczytac, ze
      developerzy zmiekna i obniza ceny, tak sie jednak nie stanie; ceny
      beda powoli, ale rosnac, mam nadzieje, ze nie;
      • Gość: 1annamariap Re: walka z wiatrakami IP: *.as.kn.pl 03.12.07, 21:43
        widziales pod skrzydlami?arc2 buduje,ale niestety dopiero zaczeli.Ok, jest kolo
        blokow,ale zalezy z ktorej strony okna beda wychodzic, sa lepsze i gorsze
        widoki.Cena 5800zl.Bardzo dobra komunikacja, masz autobusy i tramwaje w kazda
        strone miasta, a to wazne dla kogos kto nie ma samochodu, 15 minut tramwajem i
        jestes w Rynku, jesli bierzesz taksowke to tez nie placisz majatku, jak to ma
        miejsce np. w przypadku mieszkania na Jagodnie.Nie ma torow kolejowych bardzo
        blisko ( w sensie sa kawalek dalej ale ich nie widac ani nic nie slychac), nie
        ma wysypiska smieci, lotniska.Mialam ten sam problem, bylam wszedzie gdzie cos
        buduja i przezywalam wielkie rozczarowanie(dokladnie jak piszesz, zawsze cos
        okropnego).Tak naprawde to zalezy czego szukasz, jakie masz oczekiwania, co jest
        na pierwszym miejscu.Moim zdaniem ta lokalizacja jest dobra(blisko centrum,
        dobry dojazd), jest blokowisko, ale obok masz nowe bloki, nie stare rudery,poza
        tym swietna infrastrutktura(duzo osiedlowych sklepow, stacje benzynowe, wieksze
        sklepy, centra handlowe(np Magnolia),przedszkola, szkoly.Jest tez spokojnie i
        bezpiecznie, mieszkam w okolicy od dawna.Mam tez porownanie gdzie mieszkaja
        znajomi(np Jagodno, Smolec, Krzeptowa Dolina, okolice Zmigrodzkiej )i nie
        zamienilabym sie z nimi.Ciezko jest znalezc cos ladnego w miescie, ale jak sie
        tu pracuje to lepiej tu mieszkac niz pod Wroclawiem, bo dojazdy sa wykanczajace.
    • Gość: ala Re: walka z wiatrakami IP: *.171.16.18.crowley.pl 03.12.07, 14:55
      Ja tak szukalam 1,5 roku temu - najpierw na wtornym rynku (bo od developera
      cena podobna, a dopiero dziura w ziemi, stan surowy i tysiac znakow zapytania)-
      odbylam istna pielgrzymke po wroclawskich klatkach i podworkach. Zawsze bylo cos
      nie tak, okropne. A na moich oczach ceny niemilosiernie rosly. Po 2 miesiacach
      przypadkiem trafilam na ogloszenie dotyczace dziury w ziemi, na ktora sie jednak
      zdecydowalam. Ale wciaz czekam na odbior. Tak wiec, trzeba miec niesamowite
      szczescie, zeby cos znalezc co bedzie odpowiadalo Twoim kryteriom i zostanie
      oddane na czas, albo bedzie pozbawione roznych kruczkow, ktore wychodza po
      podpisaniu umowy.
      • Gość: gosc Re: walka z wiatrakami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 15:16
        sprobuj don kichot na www.osiedlewilanowskie.pl tam maja promocje za
        niecale 5000 brutto za m2 do konca roku, troche daleko od centrum
        ale przynajmniej moglem pozwolic sobie na wiksze mieszkanie
        • ineznegra Re: walka z wiatrakami 03.12.07, 20:28
          a może rynek wtórny?
          mam do sprzedania mieszkanie 38m2, już stoi;)
          jesli byłbyś zainteresowany to proszę o kontakt na gazetowy
          ineznegra@gazeta.pl
    • Gość: zyczliwy Re: walka z wiatrakami IP: *.wroclaw.mm.pl 03.12.07, 21:44
      przykro mi stary, ale prawda jest taka, ze masz za duze wymagania co do
      mozliwosci... ja tez chcialbym toyote w cenie fiata.
      mozesz poczekac i jak bedzie tak jak niektory przepowiadaja to ceny spadna.
      jednak jakby mnie ktos pytal to powiem, ze spadna, jak bedzie pozadek w planie
      zagospodarowania przestrzennego i pojawia sie nowe dzialki w atrakcyjnych
      lokalizacjach za przystepna cene, ale to nie szybko nastapi... pewnie zajmie to
      ok. 5 lat przy pomyslnych wiatrach
    • Gość: 1annamariap Re: walka z wiatrakami IP: *.as.kn.pl 03.12.07, 21:46
      Ja szukalam ponad rok intensywnie, dla pocieszenia;)
      • fezuj Re: walka z wiatrakami 03.12.07, 23:34
        Ja rowniez szukalem jakies 10 miesiecy. Najpierw na rynku wtornym, ale sama
        agentka dala mi do zrozumienia za pomoca niewyszukanych sugestii, ze tu sa
        raczej nieciekawe oferty i wiekszosc klienteli w koncu decyduje sie na zakup na
        rynku pierwotnym.
        Wiec zaczalem lazic po deweloperach. Czulem sie przy tym momentami jak klient
        sklepu miesnego za komuny.
        W koncu wszedlem na to forum, pogmeralem i znalazlem link do zielonego wzgorza.
        Gdyby nie to forum, to pewnie nie dowiedzialbym sie o istnieniu takiej firmy,
        jak wrobud ;-).

PZDR
        • Gość: Pocieszacz Re: walka z wiatrakami IP: *.users.zlotniki.pl 08.04.08, 20:06
          Na Lazurowym Wybrzerzu nie ma takich mankamentów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka