hsirk 31.05.08, 11:58 on tyle lat temy przewidzial ze bedzie isniec to forum... i napisal troche wierszy ilustrujacych jak zywo sytuacje na nim. niektorym dedykuje. respekt, panie julian... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hsirk Re: geniusz tuwima 31.05.08, 11:58 Spotkali się w święto o piątej przed kinem Miejscowa idiotka z tutejszym kretynem. Tutejsza idiotko! - rzekł kretyn miejscowy - Czy pragniesz pójść ze mną na film przebojowy? Miejscowa kretynka odrzekła - Z ochotą, Albowiem cię kocham, tutejszy idioto. Więc kretyn miejscowy uśmiechnął się słodko I poszedł do kina z tutejsza idiotką. Na miłym macaniu spłynęła godzinka I była szczęśliwa miejscowa kretynka. Aż wreszcie szepnęła: - kretynie tutejszy! Ten film, mam wrażenie, jest coraz nudniejszy. Więc poszli na sznycel, na melbe, na winko, Miejscowy idiota z tutejszą kretynką. Następnie się zwarli w uścisku zmysłowym Tutejsza idiotka z kretynem miejscowym. W ten sposób dorobią się córki lub syna: Idioty, idiotki, kretynki, kretyna. By znowu się mogli spotykać przed kinem Tutejsza idiotka z miejscowym kretynem. Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: geniusz tuwima 31.05.08, 12:04 To o mnie! To o mnie! Byłam w kinie z Wiarusikiem. :) Tylko, że mi się film podobał, a dla niego był nudny. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: geniusz tuwima 31.05.08, 12:01 Apsztyfikanci grubej Berty I katowickie węglokopy, I borysławskie naftowierty, I lodzermensche, bycze chłopy, Warszawskie bubki, żygolaki Z szajką wytwornych pind na kupę, Rębajły, franty, zabijaki, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Izraeliccy doktorkowie, Widnia, żydowskiej Mekki, flance, Co w Bochni, Stryju i Krakowie Szerzycie kulturalną francę! Którzy chlipiecie z Naje Fraje Swą intelektualną zupę, Mądrale, oczytane faje, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item aryjskie rzeczoznawce, Wypierdy germańskiego ducha (Gdy swoją krew i waszą sprawdzę, Wierzcie mi, jedna będzie jucha), Karne pętaki i szturmowcy, Zuchy z Makabi czy z Owupe, I rekordziści i sportowcy, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Socjały nudne i ponure, Pedeki, neokatoliki, Podskakiwacze pod kulturę, Czciciele radia i fizyki, Uczone małpy, ścisłowiedy, Co oglądacie świat przez lupę I wszystko wiecie: co, jak, kiedy, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item ów belfer szkoły żeńskiej, Co dużo chciałby, a nie może, Item profesor Cy... wileński (Pan wie już za co, profesorze!) I ty za młodu niedorżnięta Megiero, co masz taki tupet, Że szczujesz na mnie swe szczenięta, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item Syjontki palestyńskie, Haluce, co lejecie tkliwie Starozakonne łzy kretyńskie, Że szumią jodły w Tel-Avivie, I wszechsłowiańscy marzyciele Zebrani w malowniczą trupę, Z byle mistycznym kpem na czele, Całujcie mnie wszyscy w dupę. I ty fortunny sku..synu, Gó..arzu uperfumowany, Co splendor oraz spleen Londynu Nosisz na gębie zakazanej, I ty, co mieszkasz dziś w pałacu, A sr.. chodziłeś pod chałupę, Ty, wypasiony na Ikacu, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item ględziarze i bajdury, Ciągnący z nieba grubą rentę, O, łapiduchy z Jasnej Góry, Z Góry Kalwarii parchy święte, I ty, księżuniu, co kutasa Zawiązanego masz na supeł, Żeby ci czasem nie pohasał, Całujcie mnie wszyscy w dupę. I wy, o których zapomniałem, Lub pominąłem was przez litość, Albo dlatego, że się bałem, Albo, że taka was obfitość, I ty, cenzorze, co za wiersz ten Zapewne skarzesz mnie na ciupę, Iżem się stał świńtuchów hersztem, Całujcie mnie wszyscy w dupę!... Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: geniusz tuwima 31.05.08, 12:06 Jej, jestem pod wrażeniem. Z ust mi to wyjął. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
nexstartelescope Re: geniusz tuwima 31.05.08, 12:43 Tuwim mial tez wiersze o ciekawszej tematyce. ciekawe, dlaczego nie mielismy tego w spisie lektur w szkole? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: geniusz tuwima 31.05.08, 18:42 > Tuwim mial tez wiersze o ciekawszej tematyce. ciekawe, dlaczego > nie mielismy tego w spisie lektur w szkole? ;) A nie wiedziałaś, że szkoła to instytucja indoktrynująca a nie edukująca? Ja się czasem zastanawiam co taki nauczyciel czuje jak omawia Ferdydurke, sam będąc dokładnie takim samym nauczycielem jakich Gombrowicz wyśmiewa. Nie dziwię się, że chcieli go wywalić ze spisu lektur szkolnych. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: geniusz tuwima 31.05.08, 12:03 Próżnoś repliki się spodziewał Nie dam ci prztyczka ani klapsa. Nie powiem nawet pies cię .., bo to mezalians byłby dla psa. Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: geniusz tuwima 31.05.08, 12:52 Ja go bardzo lubię :) Jego wiersze w ogóle mają fantastyczną formę i wiele w nich prawdy. Przecież "w strasznych mieszkaniach strasznie mieszkają straszni mieszczanie" - rewelka :) A "Lokomotywa" - przecież genialna sprawa jeśli o rym i rytm chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
beata.1968 Re: geniusz tuwima 31.05.08, 20:50 masz rację.geniusz.oto co znaczy prawdziwa sztuka - pisane kilkadziesiąt lat temu i ciągle aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś