Dodaj do ulubionych

Wzórbud- deweloper Oleśnica

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 16:32
Chcę kupić mieszkanie od pana Wzorka "Wzórbud Oleśnica". Czy ktoś ma
jakieś opinie o tym deweloperze? Będę wdzięczna
Obserwuj wątek
    • kristoff26 Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica 12.12.07, 09:37
      Mam tam kupione mieszkanie, spłacam odsetki, grzecznie czekam i obserwuję
      postępy prac :) Na razie nie było większych problemów. Zobaczymy jak będzie
      dalej. Ten developer już budował w Oleśnicy i z tego co się orientowałem przed
      zakupem to jako jeden z niewielu developerów w Oleśnicy ma nienajgorszą opinię.
      Poza tym planuje w tej inwestycji wybudować jeszcze dwa bloki (bo na razie
      buduje jeden) więc jakby przy pierwszym coś sknocił to z pozostałymi miałby
      problem. Przynajmniej ja tak sobie tłumaczę. Pozostali developerzy w większości
      mają jakieś plamy na swojej zawodowej karierze (wystarczy poszukać tematów o
      Inveście czy Amberze na forum). Zobaczymy co będzie dalej. Trudno mi powiedzieć
      coś więcej bo do końca budowy jeszcze trochę czasu pozostało. A swoją drogą to
      ciekaw jestem po ile tam jest teraz m2 i czy dużo zostało wolnych mieszkań w
      inwestycji na Wojska Polskiego ? W końcu ceny się w końcu trochę ustabilizowały,
      a gdzieniegdzie nawet nieco spadły (ale to chyba dotyczy głównie większych
      mieszkań).
      Acha, jedynym minusem, który jak na razie zauważyłem to to że pan Grzegorz
      Wzorek, z którym wszystko załatwia się osobiście jest nieco zakręcony :) Ale
      ogólnie problemów nie robi.
      Na razie mam pozytywne odczucia.
      Pozdrawiam
      • Gość: Marzena Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 14:00
        Witam! My zastanawiamy się nad duzym mieszkaniem (72,7 m2), obecnie
        cena za metr wynosi 4.066,00 zł i ztego co się dowiedziałam to
        raczej tylko te duze mieszkania zostały. Z tego co zorientowałam się
        na planie mieszkań wynika, że są to mieszkania "dla ludzi", maja
        normalny rozkład, a nie jakies cudaki. Po piewwszej rozmowie z panem
        Grzegorzem Wzorkiem również odniosłam takie wrażenie (nieco
        zakrecony) ale generalnie oceniam go pozytywnie. Milo usłyszeć
        pozytywną opinie o nim, pozdrawiam i dziekuje.
    • Gość: Zainteresowana Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.usr.onet.pl 11.04.08, 12:52
      Wyjątkowy cham. Zero dobrego wychowania. Gbur i pyszałek.
      Dziękuję.
      • Gość: kolo Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 23:28
        uwazajcie na niego niechce podpisywac umow przedwstepnych notarialnie czyli
        olewa klienta na dzien dobry .ja zrezygnowalem mam gotowke i ryzykowac nie mam
        zamiaru nie dajcie sie wmanewrowac i dziwne tlumaczenia ze niechce mu sie isc do
        notariusza to swiadzczy o zwyklym olewatorstwie po za tym niezle miesza.ja
        szanuje swoje pieniadze i nie dam sie okantowac.
        • Gość: mieszkaniec Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.08, 23:02
          generalnie przesadzacie. Ja wiem, ze nie placi sie malych pieniedzy
          i trzeba wymagac ale jak mialbym kupić mieszkanie w Oleśnicy to
          tylko od gościa. Realizowal inwestycje na młynarskiej i każdy jest
          zadowolony wiec nie widze obaw zeby cos mialo byc nie tak na wojska
          polskiego.
          • Gość: dark Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 14:45
            no przy takiej ulicy ruchliwej i bez aktu notarialnego to ja dziekuje
            • Gość: Olesniczanka Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.gprs.plus.pl 11.07.08, 00:12
              Mam obawy czy przez to ze jak to ladnie określacie Pan Wzorek
              jest "zakrecony" czy nie bedzie ta budowa też "zakręcona"?
              Przejeźdzam tam codziennie i wydaje mi się, że ślimaczy się to
              podobie jak w Flejtera. Niepokoi mnie to, bo wplaciłem gościowi kase
              cięzko zarobioną, a EURO 2012 chiałbym oglądać w swoim nowym
              mieszkaniu. Martwi mnie też ten hałas idący z drogi nr 8. Obwodnica
              nie pomogla a samochodów nawet jakby na starej ósemce przybyło.
              Uciekłem z hałaśliwego Wrocławia do chyba podobnie hałaśliwej
              Oleśnicy. Masakra.
              • kristoff26 Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica 11.07.08, 08:20
                A ja na razie patrzę na budowę w miarę optymistycznie. Chyba nie będzie tak źle
                co do terminów. Budynek pnie się w górę. Może dlatego nie widzisz postępów że
                jesteś tam codziennie. To podobnie jak ze stwierdzeniem że cudze dzieci rosną
                szybciej :) Poczekamy, zobaczymy.
                A co do ruchliwej drogi to nie wiem. Trzeba by spytać Oleśniczan. Ja jak tam
                zaglądam to nie widzę tam dużego ruchu, poza tym droga nie jest pod samymi
                oknami tak jak to jest niejednokrotnie we Wrocławiu gdzie własnych myśli nie
                słychać. No i witam przyszłego sąsiada :)
                • Gość: Kacper Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.08, 09:29
                  Co do drogi. Pomimo, ze jest obwodnica (całe szczęscie) to nie
                  oszukujmy sie ruch jest duzy. Najwazniejsze, ze o wiele mniejszy
                  jest ruch ciezarowy bo on jest naprawde uciazliwy. Budynek jest moim
                  zdaniem w miare bezpiecznej odleglosci od ulicy i raczej nie bedzie
                  ona zbyt uciazliwa, a przy zaknietych oknach w tym budynku
                  (sprwdzalem na parterze :)) naprawde nic nie slychac. Acha i nie
                  jest to tekst sponsorowany :)
                  • Gość: dark Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 13:56
                    a macie umowy przedwstepne w formie aktu notarialnego bo gosciu nie chce tego
                    zrobic widocznie cos ukrywa.
                    • Gość: mieszkaniec Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.07.08, 16:36
                      "gosciu" budował juz w oleśnicy i wydaje sie byc solidnym
                      deweloperem. Przykładem niech będzie budynek na młynarskiej. Pozatym
                      w tym miejscu ma zamiar jeszcze wybudowac kolejne wiec nie bedzie
                      ryzykował "czymś do ukrycia". Raczej
                      • Gość: dark Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 21:59
                        wiec czemu niechce aktow notarialnych przeciez to nie on placi cos tu jest nie tak.
                        • Gość: pp Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 10:49
                          po co nabijać kieszeń notariuszowi?Ja tam kupiłem i czekam i uważam,
                          że będzie oki. Mam tu dużo znajomych i w iększości wszyscy oceniają
                          Pana Grzegorza pozytywnie.
                          • Gość: lokator Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: 87.204.245.* 03.10.08, 12:36
                            Budowa idzie pełną parą. Przy dobrym wietrze w grudniu będą odbiory.
                            Także nie ma się co martwić, a Pan Grzegorz jest naprawdę słownym i
                            konkretnym inwestorem. Nie jest to art. sponsorowany :) ale naprawde
                            nie ma problemu z załatwieniem czegokolwiek z tym człowiekiem. Ps.
                            Co sądzicie o elewacji ??
                          • kristoff26 Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica 03.10.08, 12:39
                            Ponieważ temat został odkopany to się dopiszę trochę off topic.
                            Ciekaw jestem kiedy mniej więcej można się spodziewać odbiorów. Byłem na budowie
                            ostatnio i po raz pierwszy od dawna zajechałem z tyłu. Wygląda to nieźle. Dach
                            się już kończy robić, okna prawie wszystkie wstawione, elewacje z jednej strony
                            i z tyłu są. Pożyjemy zobaczymy :) Pozdrawiam przyszłych sąsiadów
                            • Gość: sąsiedzi Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.wroclaw.mm.pl 11.10.08, 22:37
                              witam, my też z mężem pilnie sledzimy postepy na budowie :-), widac
                              ze wszytsko idzie do przodu takze mamy nadzieje ze do konca roku uda
                              sie juz zaczac wykanczac nasze mieszkanka, a co do wygladu budynku
                              to nam podoba sie bardzo, ale moze nie jestesmy zbyt obiektywni :-)
                              pozdrawiam wszystkich sąsiadow, obok ktorych mam nadzieje bedzie sie
                              dobrze mieszkalo :-)
                              • Gość: zdziwiona Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.wroclaw.mm.pl 20.10.08, 11:38
                                czy ktoś wiedział, że oprócz naszego, czyli tego co juz stoi, beda
                                jeszcze 4 budynki???
                                • Gość: srednio zdziwiona Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: 87.204.245.* 20.10.08, 13:07
                                  wiedzialem ze predzej czy pozniej ktos to zauwazy :)Słyszlam od
                                  kolezanki, ze oprocz tych trzech na wizualizacji na stronce ma byc
                                  jeszcze jeden od strony ulicy. Tez wczesniej o tym nie wiedziałam i
                                  srednio jestem zadowolona.
                                • kristoff26 Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica 20.10.08, 14:56
                                  Powiem szczerze że jestem w szoku. Wszystko wskazywało na to że będzie 3
                                  budynki. Zarówno wizualizacja jak i wszelkie rozmowy z panem Wzorkiem wskazywały
                                  na 3. Trochę by się tam ciasno zrobiło, no i brakło by pewnie miejsca na jakieś
                                  dodatki typu, placyk, ławeczki, drzewko czy plac zabaw :/
                                  To sprawdzona informacja ?
                                  • Gość: zdzi Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.wroclaw.mm.pl 20.10.08, 15:14
                                    tak to sprawdzona informacja, mąż rozmawiał z p. Wzorkiem, który
                                    powiedział, że dopiero teraz dostał zezwolenie na budowę 2 kolejnych
                                    budynków, pocieszające jest to, że mają to być 3-kondygnacyjne,
                                    czyli niziutkie budynki oraz że zasłonią nas od ulicy, co spowoduje
                                    większe wyciszenie :-), aczkolwiek przy zakupie mieszkania była mowa
                                    o trzech, w każdą sobote p. Wzorek jest miedzy 10 a 11 na budowie,my
                                    sie z mezem wybieramy w najblizsza, moze ktos tez sie wybierze, od
                                    razu mowie, ze awantur nie zamierzamy robic tylko chcemy sie
                                    wszystkiego wypytac :-), moze ktos z Was sie zjawi, to poznamy
                                    nowych sąsiadów :-)
                                    • Gość: zigi Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.08, 16:36
                                      ja juz rozmawialem. Tak bedzie niestety. Pocieszenie, ze faktycznie
                                      wytłumi to troche ulice. Mam tylko nadzieje, ze plac i laweczki beda
                                      bo szkoda byloby miec taki "plac" jak chocby na paderewskiego.
                                      • Gość: zainteresowana Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.wroclaw.mm.pl 19.11.08, 20:41
                                        plac i ławeczki maja byc tak jak to bylo w projekcie, a czy ktos sie
                                        orientuje kiedy maja byc pierwsze oddania kluczy??? pozdrawiam
                                        • Gość: Anka Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.08, 17:58
                                          Ja realnie mysle, ze bedzie to styczen. Chociaz najlepiej byloby
                                          zapytac sie Pana Wzorka.
                • Gość: olesniczanka Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: 80.54.202.* 07.02.09, 18:52
                  mieszkam przy Wojska Polskiego vis a wis powstającego budynku o jakim Pan pisze
                  • Gość: kilka Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: 80.54.200.* 12.03.09, 09:47
                    ładne miejsce?? w blokowisku?? w życiu bym się tam nie przeprowadził. szaro buro
                    i betonowo...
                    • Gość: anka Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: 87.204.245.* 12.03.09, 11:08
                      a ktos Ci kaze? sa osoby którym odpowiada to miejsca pomjajac gdzie
                      tam jest szaro i betonowo?
    • Gość: lokator Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.08, 15:21
      Witam ! Powstało właśnie forum naszego osiedla Millenium ! Zapraszam
      do dyskusji !!!

millenium.frix.pl/
    • Gość: lokator Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: 87.204.245.* 22.12.08, 07:33
      do dyskusji !!!

millenium.frix.pl/
    • Gość: lokator Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.12.08, 21:28
      do dyskusji !!!

millenium.frix.pl/

• Gość: lokator Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.12.08, 11:44
      do dyskusji !!!

millenium.frix.pl/
      • Gość: lokator Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.08, 16:47
        do dyskusji !!!

millenium.frix.pl/
        • Gość: ale Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.chello.pl 30.12.08, 21:05
          pierdo..lisz w kolko nikt tego badziewia nie kupil i nikt sie nie zaloguje ten
          deweloper to klamca zreszta jak wiekszasc.
        • Gość: lokator Re: Wzórbud- deweloper Oleśnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.01.09, 16:43

do dyskusji !!!

millenium.frix.pl/

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka