Dodaj do ulubionych

Klecina sie buduje

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.08, 22:56
Odwiedzilam znajomych w miniony weekend na Klecinie, bylo w miarę ciepło więc
pospacerowaliśmy troche, byłam w wielkim szoku ponieważ Klecina to teraz
jedna wielka inwestycja i plac budowy- naliczyłam 5 budowanych kompleksowych
mieszkaniowych... drogi, chodniki. Bedąc wciąż pod wrażeniem - wkrótce będzie
to na prawdę ładna i nowoczesna część miasta. A niby kryzys w budownictwie ze
względu na ceny mieszkań ;))
Polecam zajżeć w te rejony...
Obserwuj wątek
    • Gość: misia Re: Klecina sie buduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 23:02
      taaa jeszcze niech tą kanalizację zrobią, zanim się pół osiedla
      potopi w błocie :(
      • Gość: misiek Re: Klecina sie buduje IP: *.centertel.pl 17.01.08, 12:51
        Powiem szczerze, że jak ostatnio przejechałem się po Wojszycach i
        Ołtaszynie to Klecina a szczególnie rejon ulic Sezamkowej i
        Migdałowej wydaje mi się "Manhatanem", w rzeczy samej na wiosnę
        skończą budowę dróg i dopiero wtedy będzie już pełnia szcześcia ale
        już teraz widać że będzie to fajny kawałek nowego osiedla.
    • Gość: w Re: Klecina sie buduje IP: *.ikatel.pl 17.01.08, 17:20
      szkoda tylko że takie zadupie
      • Gość: xyz Re: Klecina sie buduje IP: 217.237.185.* 18.01.08, 07:17
        A dzisiaj mają zamknąć jeszcze Solskiego. Dostanie się na te "zadupie" będzie
        dużym wyzwaniem. Aż boję się tam przeprowadzać co ma nastąpić w najbliższym
        miesiącu. Zgroza :((
        • Gość: w Re: Klecina sie buduje IP: *.whirlpool.com 18.01.08, 09:17
          remonty remontami, ale spróbuj po imprezie z rynku na nogach wrócić.
          hehe.
          jak dla mnie zadupie
          • Gość: Makaron Re: Klecina sie buduje IP: *.crowley.pl 18.01.08, 09:35
            Tez mi kryterium, phi. Skoro nie stać Cię na taxę z rynku na Klecinę, to tym
            bardziej nie stać Cię na chatę w okolicach rynku!:P
            • Gość: w Re: Klecina sie buduje IP: *.whirlpool.com 18.01.08, 09:51
              ogólnie mnie stać. spoko. czasami tylko przepije wszystkie pieniądze
              i jest problem
              phi
          • renifer77 Re: Klecina sie buduje 19.01.08, 14:04
            Gość portalu: w napisał(a):

> remonty remontami, ale spróbuj po imprezie z rynku na nogach
            wrócić.
            > hehe.
            > jak dla mnie zadupie

Czy twoje zdanie to również opinia korporacji Whirlpool? Skoro
            piszesz ze służbowego kompa to moznaby pomyśleć, że tak. Zamiast
            lekceważyć osoby które zdecydowały się mieszkać na Klecinie
            (niektóre z nich to pewnie potencjalni klienci twojego pracodawcy)
            weź się lepiej do roboty.
            • Gość: Lobo Re: Klecina sie buduje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.08, 22:57
              ...buduje sie oj buduje sie...
          • Gość: misiek po imprezie nie wraca się na nogach to niemożliwe IP: *.centertel.pl 29.01.08, 18:05
            a tak poważnie to wcale nie tęsknimy na Klecinie za imprezowiczami.
            na naszym osiedlu wręcz tępimy takie typy tu mieszkają ludzie na
            poziomie którzy cenią sobie to"zadupie" bo jest nie dla wszystkich
            • Gość: antek Re: po imprezie nie wraca się na nogach to niemoż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 18:56
              Tez mieszkam na klecinie i musze stwierdzic ze niestety duzo nowych mieszkancow
              (moje sasiedztwo niestety tez) to typowe buractwo ktore robi po 10 razy
              parapetowe! Pawie i szczanie z balkonu nie naleza do rzadkosci, nie mowiac o
              wyrzucaniu butelek z 3 pietra o 4 nad ranem... wiec kolego misiek nie wszyscy z
              kleciny sa na poziomie! Ja na szczescie juz niedlugo wyprowadzam z tej oazy
              szczescia na zlotniki.
              • Gość: fezuj Re: po imprezie nie wraca się na nogach to niemoż IP: *.scansafe.net 30.01.08, 15:19
                i podobno rdzenni mieszkancy robia wielkie zadymy, jak probuje sie
                dotrzec na swoje osiedle z przystanku najkrotsza droga przez ich
                podworko. Zamykaja bramy na klucz i trzeba cisnac na okolo z kapcia,
                nadkladajac jakies 300 m.
    • Gość: Ewa Re: Klecina sie buduje IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 29.01.08, 18:54
      Tak, tak, buduje, nawet niekoniecznie zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami - vide przegrana walka mieszkańców ulicy Sezamkowej o teren rekreacyjny (plac zabaw) - wg wcześniejszych planów zagospodarowania taki miał tam być. Teraz stoi sobie blok - częściowo zamieszkany. Za żadne skarby nie chciałabym mieszkać w miejscu, gdzie niemalże blok stoi na bloku. A spróbuj tam zaparkować. To już wolę swój blok z lat osiemdziesiątych, przynajmniej sąsiad mi w okna nie zagląda i mam zieleń pod domem.
      • Gość: misiek a ja mam widok na wielką łąkę IP: *.centertel.pl 30.01.08, 14:17
        proponuję iść na spacer i zaobaczyć Klecinę po drugiej stronie
        Czekoladowej, czyli zabudowę przy Sezamkowej a szczególnie Migdałowej
        tam ludzie nie narzekają na brak widoków z okna ani problem z
        parkowaniem mają swój ogrodzony wydzielony parkin do własnej
        dyspozycji. Jak widać można coś zbudowć nie koniecznie jedno na
        drugim a i na spacer jest gdzie wyjść. Polecam
        • Gość: Ewa W Re: a ja mam widok na wielką łąkę IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 30.01.08, 22:07
          Na razie masz łąkę, oni też mieli mieć plac zabaw. Poczekaj, aż zmienią plany zagospodarowania, zagospodarują każdy centymetr wolnej przestrzeni - i to niekoniecznie po to, by zrobić dobrze mieszkańcom - ziemia jest teraz na wagę złota, więc developer zrobi wszystko, by zarobić jak najlepiej. Smutna rzeczywistość. No, chyba że łąki nie nadają się pod zabudowę - wtedy można spać spokojnie;)
          • Gość: misiek Re: a ja mam widok na wielką łąkę IP: *.centertel.pl 31.01.08, 10:13
            widzę że jesteś mocno "......" nie dziwię się na Sezamkowej trochę
            przesadzili. Dziwię się że mieszkańcy nie zablokowali sprzedaży tej
            działki Comexowi który wybudował to coś. Z tego co wiem to wspólnota
            mieszkaniowa trochę przespała temat. Teraz takie czasy że trzeba
            pilnować swoich interesów. Ja się nie martwię zanim zmienią mi łąkę
            na działki budowlane to musze najpierw wyrazić na to zgodę :)
            Może powinnaś się przeprowadzić na Migdałowej są jeszcze wolne
            mieszkania.
            • Gość: Ewa W Re: a ja mam widok na wielką łąkę IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 31.01.08, 19:21
              Ależ ja nie chcę się wyprowadzać - a już na pewno nie do bloku:) Mieszkam na Biskupinie, w bloku z lat 80 i dobrze mi tu. Mam mnóstwo zieleni wokół, tereny rekreacyjne na wyciągnięcie ręki, więc zmiany mi niepotrzebne. Na Sezamkowej mieszkają nasi znajomi - i uwierz mi - poruszyli niebo i ziemię (pisali gdzie się tylko dało, była prasa i telewizja), żeby im nie zabierali tej przestrzeni, liczyli na plac zabaw. I co z tego, że mieli rację, że prawo było po ich stronie? Rację ma ten, co ma kasę.
              • Gość: gami Re: a ja mam widok na wielką łąkę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.08, 23:18
                a co Klecina winna, ze Commex ludzi w balona zrobil.

My tu mieszkamy nikt nie sika z balkonu, butelki tez nie lataja...
                bardzo nam sie podoba. Jak dla nas lepszego miejsca nie ma!

Buractwo na szczescie omija ta dzielnice...
                • Gość: misiek Klecina - ul Midgdałowa IP: *.centertel.pl 05.02.08, 12:17
                  Ja też tu mieszkam i sobie chwalę a zwiedziłem już trochę dzielnic
                  we Wrocławiu. Polecam innym szukającym mieszkania.
                  • Gość: Joszua ul Wietrzna IP: *.chello.pl 05.02.08, 16:34
                    Mnie się tutaj podoba. Mieszka mi się tu bardzo dobrze. Jest spokój,
                    mili ludzie, blisko Park Południowy, Górka Skarbowców i Bielany
                    Wrocławskie i do Centrum 10 minut :) Czyli wszystko co jest
                    potrzrebne do życia.
                    • Gość: Kleciniarz! Re: ul Wietrzna IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.02.08, 17:56
                      widzę tutaj dużo zazdrośników! ale trzeba przyznać, że z tego
                      zadupia jakim jest klecina, wszedzie jest latwo sie dostac, na
                      zakupki sie jedzie 3 minuty do centrum bielany, A4 jest 3 minuty
                      autkiem lub nawet szybciej! no i chyba juz nie kazdego stac tu na
                      mieszkanie,! i ciesze sie ze mieszkam na takim zadupiu juz 6 rok!
                      az zal mi sie wyprowadzac!
                      • Gość: misiek Forum Kleciniaka IP: *.centertel.pl 06.02.08, 11:36
                        Proponuję założyć forum Kleciniaka będziemy mogli odpierać ataki
                        malkontentów, których nie jest stać na mieszkanie w naszej dzielnicy.
                        • Gość: Ewa W Re: Forum Kleciniaka IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 06.02.08, 22:18
                          A Ciebie stać na mieszkanie w mojej dzielnicy? Pozdrowienia z Biskupina - nie sikaja tu przez balkon, nie rzucają butelkami, no i przy tym mam wrażenie, że są tu zdecydowanie mniej zadufani mieszkańcy...
                          • Gość: Złośliwiec Re: Forum Kleciniaka IP: *.wroclaw.mm.pl 06.02.08, 22:28
                            Ha ha ha, Biskupin i "mniej zadufani mieszkańcy", dobre sobie :-))) Przecież
                            wiadomo, że Wielka Wyspa to największe bufony we Wrocławiu!
                            • Gość: Ewa W Re: Forum Kleciniaka IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 07.02.08, 10:19
                              Ha, ha, ha - widzę, że argumenty się skończyły? Czy podkreślanie swojego statusu materialnego należy do dobrego tonu na Klecinie?
                              • Gość: misiek Re: Forum Kleciniaka IP: *.centertel.pl 07.02.08, 16:10
                                Ludzie przestańcie się przekomarzać. Tak na dobrą sprawę nie ważne
                                jest gdzie się mieszka tylko z kim. Prawdą jest że niektóre
                                dzielnice odstają od innych ale wszędzie można trafić na sąsiada
                                debila i na Biskupinie i na Klecinie. Na Klecinie nie widuje się za
                                to pijaczków na każdym rogu jak to jest chociażby na Śródmieściu czy
                                w Centrum.
                    • Gość: Złośliwiec Re: ul Wietrzna IP: *.crowley.pl 06.02.08, 11:48
                      A ulica Wietrzna to od kiedy do Kleciny należy? Sam nawet nie wiesz, na jakim
                      osiedlu mieszkasz!
                      • Gość: Joszua Re: ul Wietrzna IP: *.chello.pl 06.02.08, 19:00
                        Oj, sorry. Myslałam, że to Klecina.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka