Dodaj do ulubionych

DOMAR-szeregówki w Komorowicach

23.01.08, 00:38
Czy ktoś ma już doświadczenia z tym deweloperem? Może ktoś już
zdecydował sie na kupno szeregówki u nich? Zastanawiam się nad
Pekabudem lub właśnie Domarem , ale mam mieszane uczucia.
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 09:59
      polecam pekabud!!!
      • Gość: gosc Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 12:47
        A mogę prosić o zalety i wady obu inwestycji? Cenowo atrakcyjniejszy jest
        pekabud, materiały prawie identyczne (w pekabudzie dodatkowo podłogówka w
        cenie). Wybór wydaje się więc prosty, ale może nie jestem zorientowana w czymś.
        Proszę o informację
        przyszła mieszkanka os.majowego - mam nadzieje :)
        • Gość: aga Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.08, 13:17
          Nie znam dokładnie oferty domaru, wiem tylko, że cena jest wyższa.
          Znam natomiast Pekabud. Jest to ich druga inwestycja. Dwa bloki
          stoją w Wysokiej przy ul.Brzozowej. Proponuję pojechać i obejrzeć.
          Porozmawiać z ludźmi. Złego słowa Pani nie usłyszy. Osiedle Majowe
          będzie w tym samym stylu.
          Developer solidny i uczciwy.
          Polecam
          • Gość: mike Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.eranet.pl 08.02.08, 21:41
            a ja polecam Domar mozna negocjować wiele rzeczy, a cena w promocji była tez bardzo atrakcyjna, budynki sa wieksze, no i nie ma skosów, a odbiór planują na koniec lipca
            • maga2001 Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach 12.02.08, 14:09
              ja również polecam Domar. Mają nie tylko większe domy ale też
              bardziej ustawne - nie ma skosów na piętrze, są podwójne ściany
              między domami, większe ogrody, dalej od autostrady - sama jestem
              zainteresowana tym osiedlem i myslę, że tam właśnie kupię dom
              zwłaszcza, że teraz mają niezłą promocję.
              • Gość: artur30 Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.domar.pl 13.02.08, 11:01
                Taak,zgadzam się,prześledziłem skrupulatnie wszystkie oferty w tej
                oklicy i faktycznie Domar przewyższa standardem całą resztę,teren
                ogrodzony,doskonały rozkład pomieszczeń,bezpieczeństwo finansowania.
              • Gość: olo Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.08, 22:25
                ...ja polecam mieszkanie we Wrocłąwiu najdalej 11 km od
                centrum....szereg skrajny lub środkowy na zmkniętym osiedlu z
                działko 370-400 m2 to optymalne rozwiązanie. A nie na jakichś
                wioskach...snieg zasypie i co?
    • Gość: MartaPOL Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.domar.pl 13.02.08, 11:09
      Witam,też rozważałam oferty Pekabudu i Domaru,jednakże z inwestycji
      Pekabudu nie zostało już wiele do wyboru,resztki poza tym garaże
      mnie przerażają a właściwie ich wielkość. Oferta Domaru wydaje mi
      się najbardziej rzeczowa,mimo nie najniżeszych cen,przynajmniej wiem
      za co płacę.
      • Gość: gość Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 15:11
        Pracownicy Domaru, wstydźcie się!
        • Gość: J Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: 212.185.43.* 13.02.08, 15:43
          Ha ha ha....
          Ja nie wybrałem Domaru bo ma nieuczciwych pracowników podających się
          na forum za klientów. Nie dość, że są nieuczciwi, to jeszcze mało
          inteligenti lub mało spostrzegawcy...
          • Gość: R Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 15:57
            nie znam domów w komorowicach ale chyba domar to dla kogoś duża
            konkurencja:)
    • Gość: OLO44 Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.gprs.plus.pl 14.02.08, 17:34
      najlepiej osobiście sprawdzic oferty u deweloperów i tyle!
      • Gość: Ewa Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.chello.pl 14.02.08, 21:30
        wlasnie kupuje dom w domarze i naprawde szczerze polecam. Dlugo
        zastanawiaBam sie nad wyborem developera, jednak ostatecznie
        postawilam na domar. a jakie maja zalety? proponuje dowiedziec sie -
        osobiscie...
        • Gość: gosc Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.08, 14:59
          Muszę się włączyć do dyskusji - nie mogę oprzeć się wrażeniu, że faktycznie
          odpowiedzi osób tak zachwalających domar są pisane przez osoby, którym żywo
          zależy na sprzedaży tej oferty... Ja osobiście kupiłam szereg w pekabudzie,
          standard użytych materiałów jest praktycznie porównywalny, jednak mnie osobiście
          o wiele bardziej podoba się architektura pekabudu. Domy domaru faktycznie mają
          powierzchnię o około 20m większą, ale niestety nie jest to przecież gratis, więc
          dla mnie akurat atutem jest, że płacę za 135m (co mi wystarcza w zupełności), a
          nie 155m. Ponadto proszę zauważyć, że w domarze dodatkowo liczona jest cena
          gruntu, a pekabud ma juz wliczony grunt w cenę mkw. Odnoście ścian-też są
          oczywiście podwójne, teren jest oczywiście ogrodzony, więc nie wiem skąd te
          uwagi w odp powyżej. Ponadto nie rozumiem argumentu o autostradzie, bo są
          podobnie oddalone, widzę jedynie poważny minus w domarze - pierwszy rząd
          szeregówek jest zaraz przy głownej drodze. Żeby być obiektywnym - na plus w
          domarze działa to, iż są wieksze pokoje na górze, ale mimo to ja wybrałam
          architekturę i ofertę bardziej atrakcyjną cenowo. Cieszę się bardzo, że domar
          jest już w trakcie budowy, bo gdy będę wprowadzała się do mojego szeregu mam
          nadzieję, że już niedługo będę miała naprzeciwko sąsiadów z domaru :) No a poza
          tym - okolica jest naprawdę ładna i im więcej domów będzie już ukończonych i
          zamieszkałych, tym większa szansa na linię podmiejską :)
          • Gość: gość Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 15:34
            Zgadzam się z przedmówczynią/-mówcą. Cenowo oferta Pekabudu jest
            duzo korzystniejsza. Metraż dla 3,4 -osobowej rodziny optymalny.
            Skosy w sypialniach mi nie przeszkadzają, nawet mają swój urok. A z
            mieszkańcami Domaru będziemy sąsiadowac przez płot. Ważne, że
            Karwiany się rozbudowują, może będzie komunikacja miejska i mam
            nadzieję jakieś sklepy, itp.
            Chociaż gdybym miala więcej (dużo więcej) pieniędzy, to kto wie...
            • Gość: olo Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.08, 20:04
              ...podziwiam was w dzisiejszej dobie myśleć o komunikacji
              miejskiej...ja kupiłem szereg we Wrocawiu 160 m2 z garazem 11 km od
              grunwaldu....teren nieyalewowy normalna komunikacja moj syn na
              studia nie bedze niczego wznajmowac to jest atut...
              • Gość: gość Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 20:35
                Karwiany są 2,5 km od granic Wrocławia, 10 min. samochodem do Dworca
                PKP. Powstaje tam kilka nowych osiedli.
                No i najważniejsze: ile trzeba dziś zapłacić za szereg w granicach
                miasta?
              • Gość: Ewa Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.chello.pl 15.02.08, 21:52
                a komorowice sa 11 km do rynku!
                • Gość: olo Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.08, 23:08
                  13,1 do ul. Krowiej samochodem pokazuje google....ale jak mijam
                  wioske Wysoka potem A4 niestetz czuje sie daleko od miasta...wole 11
                  ale we Wroclawiu i komunikacja
                  • Gość: gosc Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.08, 23:35
                    A może właśnie to daleko od miasta, na "wsi", a jednak 2min od miasta, tak kusi
                    wiele osób? Wychowywałam się od urodzenia w centrum Wrocławia, mam też
                    porównanie do mieszkania na obrzeżach miasta i obecnie nie mogę doczekać się
                    przeprowadzki na tą "wieś". A nowe osiedla takie jak w/w na pewno zapewnią
                    dzieciom kontakt z rówieśnikami, więc myślę że wybór okaże się trafny. Ale
                    wiadomo, że wybór zależy od aktualnej sytuacji i potrzeb życiowych danej osoby i
                    tylko to może decydować czy mieszkać w, czy poza Wrocławiem
          • Gość: Ewa Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.chello.pl 15.02.08, 21:51
            skoro kupila pani dom w pekabud to po co siedzi na forum domaru i
            bierze tak intensywny udzial w dyskusji? dla mnie nie jest to
            zrozumiale - konkurencja/pekabud/ Ja-wybralam Domar dlatego
            odwiedzam strony zwiazane z moim developerem i fora dotyczace niego,
            a nie bawie sie w pisanie na forum i zachwalanie danego developera.
            pozdrawiam
            • Gość: gość Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.08, 22:45
              To nie jest forum domaru, a forum wrocławskich developerów :)
              A z uwagi na to, iż zakupiłam dom w Karwianach szukam wszelkich informacji o tym
              terenie i planowanym rozwoju tego rejonu. Pani nie jest zainteresowana, z czym
              będzie sąsiadował Pani ogódek??? Mnie osobiście bardzo ucieszył fakt, że będzie
              to rząd szeregówek stykających się ogrodami. Porównania w takiej sytuacji
              nasuwają się same i każdy ma swoją indywidualną ocenę.
              • Gość: OLO44 Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.gprs.plus.pl 15.02.08, 23:02
                :) myślę, że oferta obu deweloperów znajdzie swoich amatorów i
                wkrótce faktycznie wioseczka będzie tetnić życiem:)
            • Gość: gość Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 08:16
              Pierwsze pytanie na tym forum dotyczyło wątpliwości, co wybrać:
              domar czy pekabud. Więc chyba nic dziwnego, że odezwali się też
              zwolennicy pekabudu.
    • Gość: Goralka Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.08, 12:58
      Ja tez sie zastanawiam nad tymi dwoma deweloperami.

Chcialam zapytac czy ktos wie dlaczego Pekabud na swojej stronie internetowej
      informuje, ze pierwsze domki beda w IV kwartale 2007 a tam na pierwszy rzut oka
      to roboty jest jeszcze na na pare miesiecy? Czy oni maja jakis poslizg i jesli
      tak to co jest jego przyczyna? Na innym forum wyczytalam, ze terminy w umowach
      mowia o marcu ale to tez nie wyglada, zeby byli na czas.

Poza tym, czy ktos wie co bedzie z gazem na tych osiedlach (chyba problem
      dotyczy zarowno Pekabudu i Domaru). Gdzieś czytałam, że gaz miał być z gazowni
      (Żórawiny ?) ale coś tam idzie nie tak. Czy te domki Pekabudu, które mają być
      oddane pierwsze (nawet niech to będzie w marcu) to będą miały gaz (i jeśli tak
      to od kiedy) ???

I ostatnie pytanie - czy ten ciag szeregowek najblizej Karwian, tam gdzie budowa
      dopiero sie zaczyna, to jest inwestycja Pekabudu (oprocz tych 80-ciu domkow
      ktore buduja blizej drogi)? Czy te domki sa juz w ofercie sprzedazy?

Gocha
      • Gość: Gość Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 23:44
        Po przeanalizowaniu wątku stwierdzam obiektywniw,że to aga - joanna
        z Pekabudu - bierze czynny udział w wątkach - zarówno tu jak i
        pekabudzie i jeszcze śmie opowiadać o tym, iż to pracownicy Domaru
        udzielają się. Śmieszne ....
        • Gość: Joanna Karaś Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 13:45
          Gratuluję "Gościowi" wnikliwości detektywa, niestety tym razem
          pudło. Nasza oferta sprzedaje się doskonale bez ogromnych bilboardów
          w mieście i bez całostronicowych reklam w gazetach, a tym bardziej
          bez konieczności robienia "kreciej roboty" na internetowych forach.
          Mamy na tyle cywilnej odwagi aby się pod swoimi słowami podpisać.
          Joanna Karaś.
    • otu85 Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach 23.02.08, 15:32
      ...trochę zamieszam w rozwijającym sie temacie. W styczniu odbierałam
      mieszkanie. Już wiem, że bez pomocy fachowca z wiedzą o zasadach sztuki
      budowlanej nie powinno się tego robić. Polecam inżyniera Pana Sławka 601641550.
      Zapłaciłam 250zł za pomoc w protokolarnym odbiorze mieszkania. A zaoszczędziłam
      parę tysięcy złotych. Nie była bym w stanie wraz z mężem wyłapać wszystkich
      istotnych usterek. Pozdrawiam miłośników własnych m2.
      • Gość: mike Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.eranet.pl 11.03.08, 21:33
        Witam kupiłem szereg w Domarze szukam sąsiadów, którzy także zakupili tą inwestycje. Pozdrawiam
        • Gość: Niecha Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.218.150.40.telsat.wroc.pl 08.04.08, 21:08
          Hej! Ja też kupiłam szeregówke w Domarze i z chęcią poznam
          przyszłych sąsiadów. Również rozważałam ofertę Pekabudu, ale te
          segmenty które mnie interesowały to dopiero będą gotowe na przyszły
          rok a Domar goni do przodu z budową aż miło. W styczniu jeszcze nic
          nie było a już dachy robią. Tymczasem w Pekabudzie wszystko stoi w
          miejscu. Jeszcze jednego nie skończyli a już zaczynają kolejną
          inwestycję. Ja mam nadzieję, że w lipcu dostanę już klucze ;-)
          • Gość: pani25a Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.telsat.wroc.pl 10.04.08, 12:44
            Lepiej dogadajcie sie z roznymi instalatorami, aby wykonali w waszej
            czesci z lepszych materialow.
            • Gość: gość Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.04.08, 21:41
              Sugestia odnośnie niewystarczającej jakości materiałów instalacyjnych dotyczy
              Domaru czy Pekabudu?
              • Gość: pani25a Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.telsat.wroc.pl 11.04.08, 20:42
                Fachowcy swietni, ale kto jeszcze moze nich zmieni na miedziane,
                plastikowe maja zwezona na laczeniach srednice , moga byc pozniej
                klopoty z funkcjonowaniem kotla.
    • Gość: Ciekawska Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.lanet.net.pl 17.04.08, 19:05
      Witam,
      wszystkim zaintrygowanym zapisami umowy przedwstępnej w zakresie
      waloryzacji ceny domu oraz wysokością kar umownych polecam poniższe
      artykuły:
      www.investmap.pl/news/kodeks_deweloperow_lamie_prawa_klientow,4535
      finanse.wp.pl/kat,69476,wid,9763979,raportwiadomosc.html?rfbawp=1205752278.499&ticaid=158bd
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka