agunia2907 23.01.08, 00:38 Czy ktoś ma już doświadczenia z tym deweloperem? Może ktoś już zdecydował sie na kupno szeregówki u nich? Zastanawiam się nad Pekabudem lub właśnie Domarem , ale mam mieszane uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 09:59 polecam pekabud!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 12:47 A mogę prosić o zalety i wady obu inwestycji? Cenowo atrakcyjniejszy jest pekabud, materiały prawie identyczne (w pekabudzie dodatkowo podłogówka w cenie). Wybór wydaje się więc prosty, ale może nie jestem zorientowana w czymś. Proszę o informację przyszła mieszkanka os.majowego - mam nadzieje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.08, 13:17 Nie znam dokładnie oferty domaru, wiem tylko, że cena jest wyższa. Znam natomiast Pekabud. Jest to ich druga inwestycja. Dwa bloki stoją w Wysokiej przy ul.Brzozowej. Proponuję pojechać i obejrzeć. Porozmawiać z ludźmi. Złego słowa Pani nie usłyszy. Osiedle Majowe będzie w tym samym stylu. Developer solidny i uczciwy. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.eranet.pl 08.02.08, 21:41 a ja polecam Domar mozna negocjować wiele rzeczy, a cena w promocji była tez bardzo atrakcyjna, budynki sa wieksze, no i nie ma skosów, a odbiór planują na koniec lipca Odpowiedz Link Zgłoś
maga2001 Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach 12.02.08, 14:09 ja również polecam Domar. Mają nie tylko większe domy ale też bardziej ustawne - nie ma skosów na piętrze, są podwójne ściany między domami, większe ogrody, dalej od autostrady - sama jestem zainteresowana tym osiedlem i myslę, że tam właśnie kupię dom zwłaszcza, że teraz mają niezłą promocję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur30 Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.domar.pl 13.02.08, 11:01 Taak,zgadzam się,prześledziłem skrupulatnie wszystkie oferty w tej oklicy i faktycznie Domar przewyższa standardem całą resztę,teren ogrodzony,doskonały rozkład pomieszczeń,bezpieczeństwo finansowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.08, 22:25 ...ja polecam mieszkanie we Wrocłąwiu najdalej 11 km od centrum....szereg skrajny lub środkowy na zmkniętym osiedlu z działko 370-400 m2 to optymalne rozwiązanie. A nie na jakichś wioskach...snieg zasypie i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MartaPOL Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.domar.pl 13.02.08, 11:09 Witam,też rozważałam oferty Pekabudu i Domaru,jednakże z inwestycji Pekabudu nie zostało już wiele do wyboru,resztki poza tym garaże mnie przerażają a właściwie ich wielkość. Oferta Domaru wydaje mi się najbardziej rzeczowa,mimo nie najniżeszych cen,przynajmniej wiem za co płacę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 15:11 Pracownicy Domaru, wstydźcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: 212.185.43.* 13.02.08, 15:43 Ha ha ha.... Ja nie wybrałem Domaru bo ma nieuczciwych pracowników podających się na forum za klientów. Nie dość, że są nieuczciwi, to jeszcze mało inteligenti lub mało spostrzegawcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 15:57 nie znam domów w komorowicach ale chyba domar to dla kogoś duża konkurencja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO44 Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.gprs.plus.pl 14.02.08, 17:34 najlepiej osobiście sprawdzic oferty u deweloperów i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.chello.pl 14.02.08, 21:30 wlasnie kupuje dom w domarze i naprawde szczerze polecam. Dlugo zastanawiaBam sie nad wyborem developera, jednak ostatecznie postawilam na domar. a jakie maja zalety? proponuje dowiedziec sie - osobiscie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.08, 14:59 Muszę się włączyć do dyskusji - nie mogę oprzeć się wrażeniu, że faktycznie odpowiedzi osób tak zachwalających domar są pisane przez osoby, którym żywo zależy na sprzedaży tej oferty... Ja osobiście kupiłam szereg w pekabudzie, standard użytych materiałów jest praktycznie porównywalny, jednak mnie osobiście o wiele bardziej podoba się architektura pekabudu. Domy domaru faktycznie mają powierzchnię o około 20m większą, ale niestety nie jest to przecież gratis, więc dla mnie akurat atutem jest, że płacę za 135m (co mi wystarcza w zupełności), a nie 155m. Ponadto proszę zauważyć, że w domarze dodatkowo liczona jest cena gruntu, a pekabud ma juz wliczony grunt w cenę mkw. Odnoście ścian-też są oczywiście podwójne, teren jest oczywiście ogrodzony, więc nie wiem skąd te uwagi w odp powyżej. Ponadto nie rozumiem argumentu o autostradzie, bo są podobnie oddalone, widzę jedynie poważny minus w domarze - pierwszy rząd szeregówek jest zaraz przy głownej drodze. Żeby być obiektywnym - na plus w domarze działa to, iż są wieksze pokoje na górze, ale mimo to ja wybrałam architekturę i ofertę bardziej atrakcyjną cenowo. Cieszę się bardzo, że domar jest już w trakcie budowy, bo gdy będę wprowadzała się do mojego szeregu mam nadzieję, że już niedługo będę miała naprzeciwko sąsiadów z domaru :) No a poza tym - okolica jest naprawdę ładna i im więcej domów będzie już ukończonych i zamieszkałych, tym większa szansa na linię podmiejską :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 15:34 Zgadzam się z przedmówczynią/-mówcą. Cenowo oferta Pekabudu jest duzo korzystniejsza. Metraż dla 3,4 -osobowej rodziny optymalny. Skosy w sypialniach mi nie przeszkadzają, nawet mają swój urok. A z mieszkańcami Domaru będziemy sąsiadowac przez płot. Ważne, że Karwiany się rozbudowują, może będzie komunikacja miejska i mam nadzieję jakieś sklepy, itp. Chociaż gdybym miala więcej (dużo więcej) pieniędzy, to kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.08, 20:04 ...podziwiam was w dzisiejszej dobie myśleć o komunikacji miejskiej...ja kupiłem szereg we Wrocawiu 160 m2 z garazem 11 km od grunwaldu....teren nieyalewowy normalna komunikacja moj syn na studia nie bedze niczego wznajmowac to jest atut... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 20:35 Karwiany są 2,5 km od granic Wrocławia, 10 min. samochodem do Dworca PKP. Powstaje tam kilka nowych osiedli. No i najważniejsze: ile trzeba dziś zapłacić za szereg w granicach miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.chello.pl 15.02.08, 21:52 a komorowice sa 11 km do rynku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.08, 23:08 13,1 do ul. Krowiej samochodem pokazuje google....ale jak mijam wioske Wysoka potem A4 niestetz czuje sie daleko od miasta...wole 11 ale we Wroclawiu i komunikacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.08, 23:35 A może właśnie to daleko od miasta, na "wsi", a jednak 2min od miasta, tak kusi wiele osób? Wychowywałam się od urodzenia w centrum Wrocławia, mam też porównanie do mieszkania na obrzeżach miasta i obecnie nie mogę doczekać się przeprowadzki na tą "wieś". A nowe osiedla takie jak w/w na pewno zapewnią dzieciom kontakt z rówieśnikami, więc myślę że wybór okaże się trafny. Ale wiadomo, że wybór zależy od aktualnej sytuacji i potrzeb życiowych danej osoby i tylko to może decydować czy mieszkać w, czy poza Wrocławiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.chello.pl 15.02.08, 21:51 skoro kupila pani dom w pekabud to po co siedzi na forum domaru i bierze tak intensywny udzial w dyskusji? dla mnie nie jest to zrozumiale - konkurencja/pekabud/ Ja-wybralam Domar dlatego odwiedzam strony zwiazane z moim developerem i fora dotyczace niego, a nie bawie sie w pisanie na forum i zachwalanie danego developera. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.08, 22:45 To nie jest forum domaru, a forum wrocławskich developerów :) A z uwagi na to, iż zakupiłam dom w Karwianach szukam wszelkich informacji o tym terenie i planowanym rozwoju tego rejonu. Pani nie jest zainteresowana, z czym będzie sąsiadował Pani ogódek??? Mnie osobiście bardzo ucieszył fakt, że będzie to rząd szeregówek stykających się ogrodami. Porównania w takiej sytuacji nasuwają się same i każdy ma swoją indywidualną ocenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO44 Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.gprs.plus.pl 15.02.08, 23:02 :) myślę, że oferta obu deweloperów znajdzie swoich amatorów i wkrótce faktycznie wioseczka będzie tetnić życiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 08:16 Pierwsze pytanie na tym forum dotyczyło wątpliwości, co wybrać: domar czy pekabud. Więc chyba nic dziwnego, że odezwali się też zwolennicy pekabudu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goralka Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.08, 12:58 Ja tez sie zastanawiam nad tymi dwoma deweloperami. Chcialam zapytac czy ktos wie dlaczego Pekabud na swojej stronie internetowej informuje, ze pierwsze domki beda w IV kwartale 2007 a tam na pierwszy rzut oka to roboty jest jeszcze na na pare miesiecy? Czy oni maja jakis poslizg i jesli tak to co jest jego przyczyna? Na innym forum wyczytalam, ze terminy w umowach mowia o marcu ale to tez nie wyglada, zeby byli na czas. Poza tym, czy ktos wie co bedzie z gazem na tych osiedlach (chyba problem dotyczy zarowno Pekabudu i Domaru). Gdzieś czytałam, że gaz miał być z gazowni (Żórawiny ?) ale coś tam idzie nie tak. Czy te domki Pekabudu, które mają być oddane pierwsze (nawet niech to będzie w marcu) to będą miały gaz (i jeśli tak to od kiedy) ??? I ostatnie pytanie - czy ten ciag szeregowek najblizej Karwian, tam gdzie budowa dopiero sie zaczyna, to jest inwestycja Pekabudu (oprocz tych 80-ciu domkow ktore buduja blizej drogi)? Czy te domki sa juz w ofercie sprzedazy? Gocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 23:44 Po przeanalizowaniu wątku stwierdzam obiektywniw,że to aga - joanna z Pekabudu - bierze czynny udział w wątkach - zarówno tu jak i pekabudzie i jeszcze śmie opowiadać o tym, iż to pracownicy Domaru udzielają się. Śmieszne .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Karaś Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 13:45 Gratuluję "Gościowi" wnikliwości detektywa, niestety tym razem pudło. Nasza oferta sprzedaje się doskonale bez ogromnych bilboardów w mieście i bez całostronicowych reklam w gazetach, a tym bardziej bez konieczności robienia "kreciej roboty" na internetowych forach. Mamy na tyle cywilnej odwagi aby się pod swoimi słowami podpisać. Joanna Karaś. Odpowiedz Link Zgłoś
otu85 Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach 23.02.08, 15:32 ...trochę zamieszam w rozwijającym sie temacie. W styczniu odbierałam mieszkanie. Już wiem, że bez pomocy fachowca z wiedzą o zasadach sztuki budowlanej nie powinno się tego robić. Polecam inżyniera Pana Sławka 601641550. Zapłaciłam 250zł za pomoc w protokolarnym odbiorze mieszkania. A zaoszczędziłam parę tysięcy złotych. Nie była bym w stanie wraz z mężem wyłapać wszystkich istotnych usterek. Pozdrawiam miłośników własnych m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.eranet.pl 11.03.08, 21:33 Witam kupiłem szereg w Domarze szukam sąsiadów, którzy także zakupili tą inwestycje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niecha Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.218.150.40.telsat.wroc.pl 08.04.08, 21:08 Hej! Ja też kupiłam szeregówke w Domarze i z chęcią poznam przyszłych sąsiadów. Również rozważałam ofertę Pekabudu, ale te segmenty które mnie interesowały to dopiero będą gotowe na przyszły rok a Domar goni do przodu z budową aż miło. W styczniu jeszcze nic nie było a już dachy robią. Tymczasem w Pekabudzie wszystko stoi w miejscu. Jeszcze jednego nie skończyli a już zaczynają kolejną inwestycję. Ja mam nadzieję, że w lipcu dostanę już klucze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani25a Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.telsat.wroc.pl 10.04.08, 12:44 Lepiej dogadajcie sie z roznymi instalatorami, aby wykonali w waszej czesci z lepszych materialow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.04.08, 21:41 Sugestia odnośnie niewystarczającej jakości materiałów instalacyjnych dotyczy Domaru czy Pekabudu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani25a Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.telsat.wroc.pl 11.04.08, 20:42 Fachowcy swietni, ale kto jeszcze moze nich zmieni na miedziane, plastikowe maja zwezona na laczeniach srednice , moga byc pozniej klopoty z funkcjonowaniem kotla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawska Re: DOMAR-szeregówki w Komorowicach IP: *.lanet.net.pl 17.04.08, 19:05 Witam, wszystkim zaintrygowanym zapisami umowy przedwstępnej w zakresie waloryzacji ceny domu oraz wysokością kar umownych polecam poniższe artykuły: www.investmap.pl/news/kodeks_deweloperow_lamie_prawa_klientow,4535 finanse.wp.pl/kat,69476,wid,9763979,raportwiadomosc.html?rfbawp=1205752278.499&ticaid=158bd Odpowiedz Link Zgłoś