Dodaj do ulubionych

Brzeg -30 minut z Wrocławia nowe domy i mieszkania

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 16:28
Zapraszam do zapoznania się z nową inwestycją gdzie można kupić dom
lub mieszkanie w cenie już od 3.700 PLN brutto za m2. inwestycja
położona jest zaledwie 30 minut drogi od Wrocławia, świetny dojazd
również koleją, w bezpośrednim otoczeniu parki, zabytki, zieleń.

slonecznaaleja.pl/
do każdego mieszkania przynależy garaż, ogródek, miejsce parkingowe,
pomieszczenie gospodarcze - w cenie mieszkania.
Obserwuj wątek
    • Gość: Brzeżanka Re: Brzeg -30 minut z Wrocławia nowe domy i miesz IP: *.provider.pl 06.03.08, 19:57
      Wrocławia do BrzeguBrzegu do Wrocławia jest jakies 50-60 km, a po drodze same
      wioski z ograniczeniem prędkości, nie wspominając juz o wiecznie zakorkowanej
      Opolskiej.
    • Gość: olo napewno bym kupił jak bym miał dobrą pracę Brzegu. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.08, 20:45
      napewno bym kupił jak bym miał dobrą pracę w Brzegu...mam we
      Wrocławiu i z ekonomicznego punktu widzenia opłaca się kupić
      mieszkanie we Wrocławiu za kwotę o 2000 zł za metr droższa.
      Dojazd autem co dziennie minimum 100km to duży koszt a jak coś
      załatwić to wychodzi średnio dziennie 130 km x 5 dni w tyg x 4 tyg,.
      w miesiącu x 12 m-c= 31200km rocznie Auto spala 7 l. na 100 km czyli
      312x7x4,3=9391,2 zł rocznie.......?
      • fido1979 Re: napewno bym kupił jak bym miał dobrą pracę Br 06.03.08, 21:05
        Zgadzam się w 100%, już kiedyś ten wątek był poruszany, nawert
        dokładnie w kontekście tej inwestycji.
      • Gość: znawca brzegu z wrocławia do brzegu jest około 40 km i 30 minut IP: *.centertel.pl 07.03.08, 07:47
        tyle samo czasu często we Wrocławiu zajmuje dojazd z centrum do
        odległych części miasta. W Brzegu dodatkowo jest alternatywa w
        postaci autostrady i pociągu za 7 PLN dojazd do centrum w 40 minut.
        Znam ludzi którzy we Wrocławiu do basenu, lub "na miasto" jadą 15
        km, znam ludzi któzy codziennie jadą do pracy po 10 km w korkach i
        spalają tyle ile ja podczas przejazdu z Brzegu do Wrocławia. Nie
        każdy chce i musi jeździć codziennie do dużego miasta. A nawet jak
        musi to czasami lepiej z większej odległości niż z bliższej.

jak miałbym kupić 80 m2 na peryferiach Wrocka (dla przykładu
        Brochów) za 6.500 PLN to wolę chyba kawałek dalej w tych samych
        pieniądzach 148 m2 z tymi dodatkami co tam dają w cenie. Trochę inna
        jakość życia byłaby na tym większym metrażu. na razie na dorobku
        jestem więc sobie niestety nie mogę pozwolić...

Jest takie zadanie na studiach:
        "W centrum miasteczka jest darmowy parking ale przez to jest duży
        ruch i powoduje to ciągły brak miejsc, więc kierowca jeździ do około
        20 minut szukając rozwiązania, po czym je znajduje. Czy zatem
        parking jest darmowy?"
        • Gość: jarek Re: z wrocławia do brzegu jest około 40 km i 30 m IP: *.wro.vectranet.pl 07.03.08, 09:03
          > tyle samo czasu często we Wrocławiu zajmuje dojazd z centrum do
          > odległych części miasta.

ale z brzegu musisz doliczyć jeszcze dojazd do tych " odległych
          części miasta "

koszt dojazdu trzeba brać pod uwage indywidualnie ale często bedzie
          bardzo ważną pozycją na niekorzyść Brzegu.
    • noemio fajnie że się rozwija okolica Wrocławia 07.03.08, 16:14
      naprawdę kilka ciekawych projektów pojawiło się w okolicy, ten
      należy do ciekawszych. Już kiedyś pisałam o tym że mają budować i
      Brzeg się mocno rozwija!
      • embriao Re: fajnie że się rozwija okolica Wrocławia 07.03.08, 16:31
        Tak, to najbrzydsze miasto w okolicy.
        Za to macie osiedla Popiełuszki, JP2 etc i obskurny bazar w środku miasta.
        • Gość: Arturek18sty Re: fajnie że się rozwija okolica Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 20:40
          W życiu na zadupie, nawet za 3000pln, wole mniejsze w normalnym miescie i
          wszystko blisko, powodzenia w dojazdach, szybko zbankrutujecie
          • Gość: józek z brzegu Re: fajnie że się rozwija okolica Wrocławia IP: *.centertel.pl 08.03.08, 14:13
            ja dojazdy do wrocławia uskuteczniam od 5 lat, i nie ma to nic
            wspólnego z bankructwem. ty spalasz w korkach tyle ile ja w
            dojeździe od Wrocławia. spokojna droga, a Brzeg nalezy do
            najładniejszych pod względem architektonicznym. piękne kamienice,
            starówka, zamek, rzeczywiście nie ma co zwiedzać ;)
            • Gość: jarek Re: fajnie że się rozwija okolica Wrocławia IP: *.wro.vectranet.pl 08.03.08, 17:41
              naganiasz czy co ?

ty spalasz w korkach tyle ile ja w
              > dojeździe od Wrocławia.

jak nie masz pracy na ul.opolskiej czy krakowskiej to spalasz tyle
              co ja w korku + dojazd do tego korka 50 km .i tracisz jeszcze z 1.5
              godziny codziennie w dwie strony.
              • fido1979 Re: fajnie że się rozwija okolica Wrocławia 08.03.08, 17:48
                Gość portalu: jarek napisał(a):

> jak nie masz pracy na ul.opolskiej czy krakowskiej to spalasz tyle
                > co ja w korku + dojazd do tego korka 50 km .i tracisz jeszcze z
                1.5
                > godziny codziennie w dwie strony.

Dawno nie byłem tak zgodny ze zdaniem Jarka ;)
            • Gość: olo oj józek z brzegu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.08, 18:17
              ...a co józek zrobisz jak dojedziesz po pracy do domu w Brzegu a tu
              telefon z firmy że musisz wrócić na 30 min b.ważne i nie ma że nie
              przyjedziesz????? g. 18 -19 we Wrocłąwiu bez problemu dojedziesz
              szybciuto a ty na A4....i kolejne 120 kM......
              • Gość: józek z brzegu Re: józek z brzegu IP: *.centertel.pl 10.03.08, 08:49
                a nie mam takiej potrzeby, jak piszę, nie zawsze nawet musze
                odjeżdżać codziennie do centrum, a zdziwiłbys się mocno ile osób
                jedzie codziennie do wrocławia i spowrotem z Bregu, Oławy, Oleśnicy
                itp
              • noemio oj olo 11.03.08, 16:12
                nie masz pojęcie o czym piszesz, jak wielu ludzi codziennie dojeżdża
                do pracy w centrach cużych miast. najbardziej zdeterminowani o
                jakich słyszałem po 100 km w jedną stronę!
                • Gość: jarek Re: oj olo IP: *.wro.vectranet.pl 12.03.08, 07:31
                  i co z tego ? czy to znaczy że fajnie jest dojeżdzać i bulić kase na
                  paliwo ,amortyzacje auta i tracić czas ?
                  • Gość: sigma Brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 19:15
                    Moze i ladne to miasto, ale roboty tam nie ma. Wdziek i czar pryskaja gdy dotyka
                    ludzi proza zycia. A dojazdy niestety takie sa.
                    • Gość: józek z brzegu Re: Brzeg IP: *.centertel.pl 12.03.08, 21:34

no to nie wiem skąd masz informacje bo raczej praca jest a ludzi nie
                      ma w okolicy. I to nie jest praca za 850 PLN!

Cadburry, Polskie Młyny, Energy Investors, Rama i
                      kilkadziesiąt "mniejszych firm" zatrudniających po 50 - 150 osób.
                      zobaczo ogłoszenia o tym ilu ludzi i na jakie stanowiska poszukują!

Jeśli Brzeg zostanie miastem partnerskim dla euro 2012 inwestycji
                      jeszcze przybędzie!

Jak zaznaczałem nie każdy musi być codziennie we Wrocławiu, a jak
                      musi to da sobie z tym radę, bo wielu daje.

Piszę to wszystko bo zależy mi na tym mieście które kocham, bo temu
                      miastu są potrzebni ludzie. jest tu wszystko poza wykwalifikowanymi
                      pracownikami dla których jest sporo pracy!

poza tym, świeże powietrze, czysta woda, aquapark, kilka ogromnych
                      parków wypoczynku i kultury! zamek, turystyka - rzeczywiście "lipa"!
                      • Gość: jarek Re: Brzeg IP: *.wro.vectranet.pl 13.03.08, 07:35
                        > Jak zaznaczałem nie każdy musi być codziennie we Wrocławiu, a jak
                        > musi to da sobie z tym radę, bo wielu daje.

czy dotrze do ciebie że koniecznośc dojazdów do pracy we wrocławiu
                        sporo kosztuje ?
                        oczywiście jak ktoś ma prace w brzegu to niech sie tam przeprowadzi .
                        • noemio Re: Brzeg 13.03.08, 10:08
                          a czy do Ciebie dotrze że więcej czasu i paliwa stracisz nierzadko
                          decydując się na dojazdy z "wrocławia" do jego centrum niż z Oławy,
                          Brzegu, Oleśnicy itp?

czy dotrze do Ciebie że wiele osób robi to codziennie? - dojazdy nie
                          są uciążliwe.

Ale wiem że nie dotrze. bo TY wiesz lepiej.
                          • Gość: jarek Re: Brzeg IP: *.wro.vectranet.pl 13.03.08, 16:58
                            zanim zaczniesz jechać do z obrzeży do centrum wrocławia Ty najpierw
                            musisz dojechać do jego obrzeży te 50 km w jedną strone przez wiochy
                            wiec dziennie stracisz dodatkowo 2 godziny i przejedziesz 100km .1km
                            w paliwie i amortyzacji auta to ok. 50 gr wiec dziennie tracisz 2
                            godziny i 50 zl .miesiecznie ok 40 godzin i 1000zl.
                            opcji z dojazdem koleją czy autobusem z niedomytymi chłopo-
                            robotnikami nie bede rozważał.
                            • noemio Re: Brzeg 14.03.08, 13:26
                              Gość portalu: jarek napisał(a):

> zanim zaczniesz jechać do z obrzeży do centrum wrocławia Ty
                              najpierw
                              > musisz dojechać do jego obrzeży te 50 km w jedną strone przez
                              wiochy

do obrzeży jest 30 kilka km :)

> wiec dziennie stracisz dodatkowo 2 godziny i przejedziesz 100km .

dziennie? ile pali samochów stojąc w korku przez godzinę i
                              czterdzieści minut, które poświęcasz na dojazd z Wrocławia? są
                              miasta w których dojazd obwodnicą z jednego końca na drugi to 35 km,
                              a ludzie jeadą żeby nie stać w korkach, bo to generuje ... większe
                              koszty!

1km
                              > w paliwie i amortyzacji auta to ok. 50 gr wiec dziennie tracisz 2
                              > godziny i 50 zl .miesiecznie ok 40 godzin i 1000zl.
                              > opcji z dojazdem koleją czy autobusem z niedomytymi chłopo-
                              > robotnikami nie bede rozważał.

coś mi się zdaje że sporo uprzedzeń masz i na dodatek zupełnie
                              bezzasadnych, i dawno na wyjeździe nie byłeś.
                              Raczej zobaczysz więcej garsonek, marynarek i garniturków niż
                              niedomytych chłoporobotników - twoje myślenie to relikt przeszłości.
                              Pod wawą jeździ tak 1/3 miasta do pracy! za granic jeszcze więcej
                              tylko u nas jest kult stania w korkach i jazdy swoim autkiem z
                              lansem po korkach w mieście!
                              • Gość: jarek Re: Brzeg IP: *.wro.vectranet.pl 14.03.08, 17:14
                                w stosunku do inwestycji np. na opolskiej to dodatkowe 60 km
                                dziennie (2x30 km)czyli 1 godzina dodatkowej jazdy . auto pali
                                7l/100km czyli spali ok 4,2 litra tj. ok 20 zł .kup nowe auto za
                                60.000 i przejedzij nim 200tys wyjdzie ci 0.3zł/km amortyzacji.
                                czyli łączny koszt tej imprezy to 1 stracona godzina i 30 zł
                                dziennie .
                                24 dni robocze to dodatkowe stracone 24 godziny i 720zł .
                                i to jest koszt meldunku w mieście brzeg ;)i każdy kto rozważa waszą
                                oferte powinien wziąść to pod rozwage :)
                                • noemio Re: Brzeg 14.03.08, 21:22
                                  ja nie mówię o żadnych stosunkach, nie wiem czemu z upoerm maniaka
                                  walczysz z podwrocłąwskimi miejscowościami i ludzmi z tych rejonów,
                                  nazywając ich chłoporobotnikami, wyzywając od śmierdzących i
                                  nazywając ludzi dojeżdżających gorszym gatunkiem. wyliczenia, cuda
                                  wianki, tylko po co? walczysz z tym czego nie rozumiesz? walczysz z
                                  kim? twoje wyliczenia są do niczego i na ich dowiedzenie nie będę
                                  szukać innych. zachęcam do przejażdzki porannym pociągmie - trochę
                                  się nauczysz i sporo zrozumiesz! 2 godziny w korku stoi się
                                  oczywiście za darmo we wrocku.

bez odbioru!
                                  • Gość: jarek Re: Brzeg IP: *.wro.vectranet.pl 15.03.08, 09:12
                                    2 godziny w korku stoi się
                                    > oczywiście za darmo we wrocku.

tylko że zanim zaczniesz stać ze mną w korku to musisz dojechać do
                                    tego korka ze swojego pierdziszewa ;).poniał ?
                                    jeśli godzić sie na długie dojazdy .to jest wiele podwrocławskich a
                                    blizszych niz brzeg miejscowosci -np. siechnice czy radwanice
                                    patrząc od strony brzegu .

• Gość: Dominika Re: Brzeg IP: *.lanet.net.pl 15.03.08, 11:48
                                      Myślę, ze spoko można dojeżdżać do Wrocławia i wszystko jest ok,
                                      jesteśmy młodzi mamy motywację, kupiliśmy mieszkanie jest super,
                                      samochodem wszędzie się dojedzie - ok. zgadzam się, tylko
                                      zastanawiam się jak to jest jak ktoś ma małe dzieci, w
                                      żłobku/przedszkolu zostawi je, a sam pojedzie do Wrocławia, dla mnie
                                      to jest nie do przyjecia...
                                      • Gość: jarek Re: Brzeg IP: *.wro.vectranet.pl 15.03.08, 13:27

> Myślę, ze spoko można dojeżdżać do Wrocławia i wszystko jest ok

pewnie ,tylko trzeba liczyć sie z dodatkowymi kosztami czasowymi i i
                                        finansowymi.
                                        rozumiem ludzi którzy mieszkając w brzegu znależli prace we wrocku i
                                        jeżdzią mieszkając dalej w brzegu bo rodzina itd.
                                        ale żeby namawiać ludzi by mimo pracy we wrocku zamieszkali w
                                        brzegu ???
                                  • Gość: jarek Re: Brzeg IP: *.wro.vectranet.pl 15.03.08, 13:21
                                    i ludzmi z tych rejonów,
                                    > nazywając ich chłoporobotnikami, wyzywając od śmierdzących

wystarczy jeden na wagon a reszta może być czyściutka to czuć tego
                                    jednego .

i
                                    > nazywając ludzi dojeżdżających gorszym gatunkiem

co ty bredzisz ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka