zusto129 15.03.08, 22:39 kupil ktos tutaj mieszkanie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: e Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.08, 22:53 nie - to złe miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.dialog.net.pl 21.03.08, 20:29 ...ja od 16 roku odwiedzałem tą dzielnicę co tydzień na dworzec....od przystanku chadzałem do dworca i wieczorami spowrotem...nigdy nie było tam miłego klimatu... Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 21.03.08, 21:13 ale to bylo kiedys,teraz niekoniecznie tak musi byc ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zusto Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.wssk.wroc.pl 26.03.08, 10:59 ? Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 26.03.08, 11:33 Ja tam kupiłam mieszkanie.To jest b.ładne miejsce jak jeszcze uruchomią szybki tramwaj to... Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 26.03.08, 11:54 no ja wlasnie tez kupilem i szukam bratniej duszy . Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 26.03.08, 16:04 w sensie sąsiedzkim oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 12.04.08, 11:38 Czy wiesz może jak rozwiązana jest sprawa telewizji i internetu w naszym domu? Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 12.04.08, 12:00 no wiem dosc sporo,meczylem o wszystkie szczegoly developera0napisz do mnie na meila zusto1@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 16.04.08, 13:15 moze ktos jeszcze cos chce wiedziec?? Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 17.04.08, 13:34 Nie odpowiedziałeś jak nasz developer rozwiązał sprawę telewizji Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 17.04.08, 15:28 kurcze dokladnie to nie wiem,gniazdo antenowe na pewno bedzie,tylko nie wiem co z satelita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.xdsl.centertel.pl 03.09.08, 07:39 kiedyś moze i tak było teraz jest spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 21.04.08, 12:23 no i zaczyna sie poslizg z terminem ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 26.04.08, 11:13 Możesz uściślić oco chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 26.04.08, 20:44 juz bedzie poslizg(przynajmniej miesiac) z odbieraniem kluczy Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 27.04.08, 09:09 Z kim rozmawiałeś o co chodzi? Czy wylali już posadzki? Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 27.04.08, 09:46 z szefem Hydro0Gazu,jestem z nim w stalym kontakcie,wiec pytam o biezace spray,jutro(poniedzialek)zaczynaja rury do ogrzewania klasc,potem montaz kotlow,proba szczelnosci i potem dopiero posadzki,wiec troche im to zajmie Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 28.04.08, 15:12 Byłam dzisiaj na budowie - rury c.o. są już rozłożone będą wylewać posadzki w środę po weekendzie.Pozostanie wstawqienie drzwii... możemy wkańczać.Kierownik budowy twierdzi, że po trzech dniach od wylania można już we3jść a to jest ważne bo będzie można robić obmiary na wykończeniówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 28.04.08, 22:12 z tego co mi wiadomo to jeszcze maja robic probe szczelnosci co,potem dopiero posadzke wylewac Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.05.08, 13:20 wlasnie dzwonilem do developera,pod konic czerwca moze bedzie dopiero oddanie mieszkan, Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.05.08, 14:08 Oby tak było bo ślimaczą się strasznie.Ja będę na budowie w przyszłym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.05.08, 14:28 daj znac co zaobserwujesz,z tego co mi dzis powiedzieli to jeszcze kotłów nie zamontowali, a gdzie proba szczelnosci,posadzki...kiepsko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrożna Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 21:35 Ten developer budował w Trzebnicy, fatalne usterki, chyba nawet ma proces; radzę przyjść na odbiór z rzeczoznawcą... Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 22.05.08, 13:32 a skad takie informacje??znasz kogos stamtad?? Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 04.06.08, 15:50 Budowa stanęła hydro-gaz nie robi prawie nic pozatym okazało się, że kolor elewacji jest zupełnie inny niż na zdjęciu jakim do tej pory jest reklamą tego budynku.Tak brzydkiej elewacji dawno nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 04.06.08, 17:17 ja tam dzis dzwonilem i powiedzial mi gosciu ze juz na pewno na poczatku lipca oddaja klucze Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 04.06.08, 19:39 Plecie bzdury posadzki nie wylane elektryczność i co. nie skończone klatka schodowa i wspólne przedpokoje w stanioe surowym może on sobie wyobraża, że będzziemy wykańczać mieszkania chodząc w tym bałaganie isurowych klatkach.Musimy zacząć muśleć o karach umownych. Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.06.08, 10:26 no mi sie elewacja podoba Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 08.07.08, 15:35 i znow nowy termin oddania teraz przelom lipca i sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
r.kaczanowski Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.07.08, 14:22 Witam, rowniez kupilismy tam mieszkanie. Teraz czekamy na klucze, jak wszyscy. Z tego co wiem, rowniez z doswiadczenia budowlanego ;-) to nie wyrobia sie szybciej niz koniec sierpnia. A jak wyglada sytuacja? Otoz wszedzie sa juz pomontowane drzwi, okna, elektryka (ale bez podlaczen do skrzynek), hydraulika (bez grzejnikow). Na gornych pietrach od 1 do 4 jest wylana posadzka pod ktora znajduja sie wszystkie kable i rury. Na najwyzszym 4 pietrze sa juz nawet poprzykrecane gniazdka elektryczne, telefoniczne i lan. Kafelki zaczeli klasc od gory, wiec sa juz na 4 pietrze, polowa 3 pietra zrobiona i zaczeli ukladac na 2. Najgorzej sytuacja przedstawia sie na parterze gdzie sa pomieszczenia socjalne dla robotnikow jak i pomieszczenia na skladowanie materialow budowlanych i narzedzia. Tam jeszcze we wtorek nie bylo tynkow !!! a co to mowic o instalacjach itp. Panowie zaczeli montowac rowniez winde, jednak robota stanela na prowadnicach. Przy okazji, czy deweloper zapewni biale sciany? jakies info? Zapraszam rowniez do dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 17:51 Daj ogłoszenie w trzebnickiej lokalnej prasie "Nowa" to na pewno się ktoś do Ciebie zgłosi. Można tez popróbować popytać w lokalnym oddziale banku PKO BP - ciekawe czy dostałbyś tam kredyt....bo developera znają Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 15.07.08, 17:06 Możesz jaśniej mniej enigmatycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 16.07.08, 10:19 na forum gazety trzebnickiej zalozylem temat,ale na razie kiepski odzew www.forum.nowagazeta.pl/topics1/124.htm Odpowiedz Link Zgłoś
r.kaczanowski Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.07.08, 14:23 Hej, rowniez kupilismy tam mieszkanie. Teraz czekamy na klucze, jak wszyscy. Z tego co wiem, rowniez z doswiadczenia budowlanego ;-) to nie wyrobia sie szybciej niz koniec sierpnia. A jak wyglada sytuacja? Otoz wszedzie sa juz pomontowane drzwi, okna, elektryka (ale bez podlaczen do skrzynek), hydraulika (bez grzejnikow). Na gornych pietrach od 1 do 4 jest wylana posadzka pod ktora znajduja sie wszystkie kable i rury. Na najwyzszym 4 pietrze sa juz nawet poprzykrecane gniazdka elektryczne, telefoniczne i lan. Kafelki zaczeli klasc od gory, wiec sa juz na 4 pietrze, polowa 3 pietra zrobiona i zaczeli ukladac na 2. Najgorzej sytuacja przedstawia sie na parterze gdzie sa pomieszczenia socjalne dla robotnikow jak i pomieszczenia na skladowanie materialow budowlanych i narzedzia. Tam jeszcze we wtorek nie bylo tynkow !!! a co to mowic o instalacjach itp. Panowie zaczeli montowac rowniez winde, jednak robota stanela na prowadnicach. Przy okazji, czy deweloper zapewni biale sciany? jakies info? Zapraszam rowniez do dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.07.08, 20:20 z tego co ja zrozumialem tresc umowy,to termin zakonzcenia budowy przypada na koniec lipca,deweloper ma obowiazek do 30 dni od zakonczenia budowy przekazac mieszkania,czyli do konca sierpnia,potem ewentualnie mozna sie zebrac i pomyslec co z tym fantem zrobic,jakies kary albo cos,tylko gosc ma dobre plecy bo poza budowaniem ma jeszcze...kancelarie adwokacka. Co do scian-w umowie jest tak: ,,wykonczenie scian wewn.-tynki gipsowe/cementowo-wapienne'' Odpowiedz Link Zgłoś
r.kaczanowski Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.07.08, 20:31 Czyli zostana niepomalowane sciany. No coz, skoro tak jest w umowie to tak musi byc. Ty tez kupiles tam mieszkanie? Ktory numer? Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.07.08, 20:55 razem z narzeczona mamy nr 5,1-sze pietro Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 29.07.08, 09:43 jakies nowe wiesci?bo mi sie nawet nie chce do niego dzwonic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.range86-148.btcentralplus.com 29.07.08, 22:05 zadnych nowosci, chyba robota stanela ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przezorna Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.e-wro.net.pl 30.07.08, 09:48 A mam pytanie czy oglądaliście programu Sprawa dla reportera ? Tam też był uczciwy deweloper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.range86-145.btcentralplus.com 31.07.08, 13:13 Wiesci sa takie; jesli ktos bedzie zajmowal mieszkania na 2,3,4 pietrze moze powolutku juz szykowac sie do odebrania kluczy. Budowlancy zostawia sobie zapasowe klucze na wypadek jakichs problemow. Dlatego lepiej nie zostawiac w mieszkaniach drogich rzeczy. Formalne odebranie kluczy i odbior mieszkan odbedzie sie pod koniec sierpnia. Na dzien dzisiejszy chyba wszystkie mieszkania znalazly juz swoich nabywcow. Najgorsza sytuacja przedstawia sie na parterze gdzie nie ma jeszcze wylanych posadzek ani polozonych tynkow. Zgodnie z obietnica te prace powinny byc wykonane do dnia 14 sierpnia. Co zostanie do wykonczenia to sa garaze, oraz kafelki na parterze, gniazdka oraz grzejniki na parterze. Winda jest juz w 'polowie' zamontowana. Wszystkie sieci elektryczne oraz hydrauliczne w calym budynku sa juz wykonane. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 31.07.08, 19:50 a co na 1-szym pietrze,bo akurat tam jest moje? widziales to wszystko czy tak ci powiedzieli przez tel? a musza oddac do konca sierpnia bo w umowie jest ze musza oddac 30 dni od zakonczenia budowy,a termin zakonczenia wg umowy wypada wlasnie dzis(31 lipiec) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.range81-157.btcentralplus.com 31.07.08, 20:52 Wiesz, byc tam nie bylem, ale mam dobry kontakt z Panem Swiderskim, wiec zawsze tak jak mowil tak bylo. Bylem tam 2 tygodnie temu i widzialem ze zaczeli kafelki na drugim pietrze. Za to jestem pewien ze na 1-szym jest posadzka i klada kafle. Mieszkania sa prawie gotowe do odebrania. Nie we wszystkich jeszcze sa zamontowane kaloryfery i gniazdka, ale mysle ze pod 5 juz sa ;) Jedyne czego moze nie byc w waszym mieszkaniu to chyba liczniki i skrzynka z bezpiecznikami. No ale to chyba zrobia juz hurtem jak wszystkie beda gotowe, nawet te na parterze. Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 31.07.08, 22:37 tez mi sie wydawalo ze mam z nim dobry kontakt,obiecywal rozne 100% terminy (nawet urlop wzielem zeby wykonczyc-bo mialo byc na bank)a z kazdym moim telefonem odwlekalo sie o dwa tyg,wiec przestalem dzwonic,a to ze mieszkania beda do odebrania wcale nie oznacza ze je odbierzemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.range81-157.btcentralplus.com 31.07.08, 22:57 Nie znam przypadku aby deweloper skonczyl inwestycje na czas. Ale jest przynajmniej nadzieja ze faktycznie skoncza do konca sierpnia. Wiadomo, po drodze moga nastapic rozne problemy, ale tez nie popadajmy w jakas apatie. Skonczyc musza, bo z tego co wiem to mozecie sie juz domagac jakiegos odszodowania, czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 31.07.08, 23:20 zapis brzmi tak: planowany termin zakonczenia budowy i przekazania Nabywcy mieszkania ustala sie na 30 lipiec 2008 ,w terminie 30 dni od zakonczenia budowy(wydanie decyzji o dopuszczeniu do uzytku przez Nadzor Budowlany)H-G zobowiazuje sie do protokolarnego przekazania lokalu .zobaczymy jak to bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 11:55 Widocznie nabywcy są zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 11:53 Trzeba mieć zdolność kredytową. Jeżeli BANK PKO BP kupił od nich lokal w Trzebnicy to chyba są dobrze sprawdzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 02.08.08, 09:22 w piatek jeszcze ukazalo sie ogloszenie o sprzedazy mieszkan wiec chyba jeszcze nie wszystkie sprzedane Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 11.08.08, 01:42 bylem na wakacjach a tu nawet zadnego nowego poscika,cienkie cos zainteresowanie ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.range86-145.btcentralplus.com 18.08.08, 20:35 Lenie, i tyle. Nic sie specjalnego nie wydarzylo. Poza tym ze budowlancy mieli dlugi weekend, i nikogo nie bylo od piatku do poniedzialku w pracy. W sumie to przeciez ciezka praca. A oto update: 2,3,4 pietro ma zainstalowane grzejniki. Parter dopiero dzisiaj mial miec wylewane posadzki, wiec do grzejnikow jeszcze z dwa tygodnie. Elekrtryka prawie wszedzie zrobiona, oprocz glownego przylacza. Elewacja jest na wykonczeniu, lataja i poprawiaja niedorobki. Wjazd/wyjazd do garazu jest uzbrojony wraz z drenazem, lada dzien beda lac beton. Od strony podworza niewiele sie dzieje, tarasy nawet nie zaczete, nie ma barierek a co tu mowic o kaflach. Niedlugo wrzesien, wiec moze wtedy zaczna klasc kafelki na tarasie, przeciez bedzie idealna deszczowa pogoda ;) Teren wokol budynku nieuporzadkowany, jak bylo tak jest, z tym to zaczna chyba na wiosne, bo przed zima to chyba nie zdaza zrobic. Windy jeszcze nie ma, choc zaczeli montowac instalacje juz chyba 5 tygodni temu. Chyba czekaja az reszta bedzie skonczona, zeby budowlancy nie jezdzili winda. Inwestor na moje pytanie kiedy bedzie wszystko skonczone powiedzial ze dokladnie nie wie, ale bedzie to wrzesien. Jeszcze nie robili zadnych prob zwiazanych z instalacjami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.08.08, 11:50 jasna konkretna i wyczerpujaca odpowiedz:-)szkoda ze tak dlugo to trwa,z zewnatrz wszystko widzialem,nawet ok,tylko ciekawe czy bedzie wideodomofon tak jak obiecali;/ Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.08.08, 11:50 no i w sumie mnie to najbardziej 1-sze pietro interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 21.08.08, 11:08 a ja wlasnie wczoraj bylem u siebie w mieszkanku i widze postepy,juz zostalo mi tylko przylaczenie gazu do lazienki,reszta na gotowo,oczywiscie syf jest jak diabli,ale jakos to idzie,kafelki juz nawet na korytarzu dochodza do garazu,wylewaja w garazu posadzke i mile zaskoczenie to polozone kafelki na balkonie,ogolnie w srodku idzie ku koncowi Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 02.09.08, 15:39 jeszcze liczniki proba szczelnosci i fajrant w mieszkaniach Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 04.09.08, 12:29 liczniki energii elektr. można już zakładać. Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 04.09.08, 19:03 ja bede mial zakkladane 11 wrzesnia a 12 zaczynam sie urzadzac:) Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 06.09.08, 12:47 Gdzie podpisywałeś umowę na Powstańców czy na Trzebnickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 06.09.08, 12:54 na powstancow slaskich 58,pol godzinki w kolejce ,ale wszystko sprawnie poszlo,na 11 mam termin a 12 juz zaczynam w domku wykanczac,do gazownictwa mamy isc ponoc w przyszlym tyg,czekamy na tel od developera,jest pare rzeczy ktore mi sie nie podobaja w mieszkaniu ale tego juz sie nie da przeskoczyc,np kotly gazowe sa wilkie jak diabli,rura od gazu do kuchni bardzo szpeci ,i przy wejsciu sa jakies skrzynki przy ziemi wiec tez troche przeszkadza,no ale trudno jakos trzeba bedzie sobie z tym poradzic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 10.09.08, 09:20 ja juz klucze mam w kieszeni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też nabywca mieszk Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 11:43 To chyba jesteś zadowolony bo budynek bardzo ładny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 11:49 Nabyłem mieszkanie od tej firmy w Trzebnicy i jestem zadowolony bo ich realizacje są inne i niepowtarzalne. Większość realizowanych obecnie budów przypomina swą architekturą lat 70 i 80. Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 14.09.08, 21:02 Gość portalu: Też nabywca mieszk napisał(a): > To chyba jesteś zadowolony bo budynek bardzo ładny budynek bardzo ladny,ale w srodku jest kilka rzeczy ktore bym poprawil(ponoc tak musi byc) 1)rury gazowe w kuchni-wykonanie -makabra 2)rura z kotla do komina-gorzej niz makabra 3)elektryka-sprawdzajcie wszystkie gniazdka i wtyczki, wiekszosc jest powkladana a nie poprzykrecana,brakuje srubek,albo zastapione sa wkretam do blachy,nie dziala dzwonek,wylaczaja sie bezpieczniki pradowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nabywca mieszkania Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 20:20 U mnie jest OK - nie wiem o co chodzi, Myślę,że nalezy te sprawy załatwiać na bieżąco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nabywca mieszkania Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 20:28 Widzę kolego ,że się nudzisz a może byś tak naprawił ścianę klatki schodowej którą zniszczyłeś wnosząc jakieś elementy do własnego mieszkania. Ciekawe jak to bedzie w przyszłości bo widzę to bardzo czarno mając takich sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 17.09.08, 21:22 tak to bywa z pesymistami...kolego... Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 17.09.08, 21:25 jesli ci to sprawia taki problem to nim sie spostrzezesz sladu na klatce nie bedzie,widze ze czepialskich sasiadow bedzie wiecej ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 17.09.08, 23:34 ale po co takie teksty juz na poczatku ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 18.09.08, 08:18 czyzby pan developer zawital na forum :)??w koncu tez tam kupil mieszkanie:) a na marginesie piszac o tych rurach nie mialem na myslizlego wykonania tylko ze bardzo brzydko to wyglada ,zastanawiam sie czy nie bylo innego rozwiazania jak na 2008 rok:? Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 20.09.08, 13:27 W takim tempie i bałaganie na budowie to do końca roku nie odda tego budyku.A co z windą?Jestem ciekawa jak developer zamierza zrekompensować lokatorom swoją nieudolność. Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 20.09.08, 15:10 zebysmy sie czasem nie zdziwili czasem jakas rekompensata,ja na nic nie licze,u siebie w mieszkanku robie i teraz to sie dla mnie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 21.09.08, 10:31 Czy ktoś wie co się musi wydarzyć, żeby zamontowali klamki w oknach? Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 21.09.08, 11:32 maja byc jeszcze okna regulowane( po tym klamki),ale nie wiem kiedy,podobno juz od jutra mozna isc do gazowni,podpisywac na montaz licznikow gazowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 13:25 Podobno to ma byc dom bez klamek ;) Czy ktos ma termin montazu licznika elektrycznego na pazdziernik? Bo ja mam i wydaje mi sie ze to zbyt dlugo. Czy w budynku jest jakas toaleta ktorej mozna uzywac podczas prac w mieszkaniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nabywca mieszkania Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 15:05 Trzeba było wcześniej załatwić te sprawy a teraz mieć pretensje do kogo a może do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 20:14 Panie Nabywca, czy Mieszkania to Panskie nazwisko? Chyba za duzo Pan uzywa farby olejnej, kreci sie w glowce? Bo chyba nie na temat te teksty. Kolega sie pytal o mozliwosc skorzystania z kibelka a tu temat wyrosl na nie wiadomo co. Swoja droga to wazny temat. Pozdrawiam Pana na 1-szym pietrze, swoja droga to nie ma sensu naprawiac scian zanim wszyscy sie wprowadza. Lepiej poczekac z dwa miesiace, i po wprowadzkach zrobic porzadek ze scianami. Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 21.09.08, 20:37 po 1-sze-Pozdrawiam Pawła(tez mam tak na imie) po 2-gie -strasznie czepialski ten,,nabywca mieszkania'' po 3-cie-kibelka to chyba nie ma ,ja sobie zrobilem w ten sposob ze do rury odplywowej wlozylem butelke-od strony szyjki-i wycielem dno-na siczku i wylewanie wody wystarcza po 4-te- te dwie dziurki ktore faktycznie niechcaco zrobilem juz zalatalem(tylko musze papierem jeszcze przeleciec)ale chyba nie warto tego zostawiac na pozniej bo jak juz bedzie pomalowane to kiepsko te laty beda wygladac,ale faktem jest ze dziurek jeszcze duzo bedzie na pewno(zwlaszcza jak sie bedzie meble wnosilo) Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 21.09.08, 20:40 i jeszcze co do tych licznikow elektr.-ja zalatwialem w ok 10 wrzesnia i juz 16 wrzesnia mi zamontowali,czyli juz pracuje na wlasny rachunek:) Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 24.09.08, 17:53 Można już zkladać liczniki gazowe tylko pokręteł przy grzejnikach brak no i o czywiście klamek w okanach. Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 24.09.08, 22:35 mi montuja w piatek liczniki gazowe, w przyszlym tygodniu beda regulowac okna i wtedy dadza klamki,co do pokretel grzejnikow to nic na ten temat nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nabywca Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 20:23 Widać ,że idzie ku dobremu i po co tworzyć niepotrzebne problemy.Dobrze że załatałeś dziurki to się ceni Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 25.09.08, 20:43 teraz jeszcze trzeba wytropic tych co porobili reszte dziurek,ale to juz nie moje zadanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nabywca mieszkania Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 19:50 Chyba do tego kolego się nadajesz Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 28.09.08, 09:34 Pan Nabywca zamiast zajmować się dziurkami lepiej niech się zajmie wykończeniem schodów wejściowych od Płońskiego i podwórka, porządkami wewnątrz budynku i na zewnątrz budowy,uzupełnieniem brakujących rzeczy w mieszkaniach.A klucze do drzwi wejściowucch do budynku? Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 29.09.08, 23:47 a ja juz mam cieple grzejniki i ciepla wode :) jeszcze tego nie potrzebuje ale juz mam:) z drugiej strony cos majster mowil ze jeszcze z miesiac posiedza w budynku,fajnie,mialo byc koniec maja zrobil sie koniec pazdziernika, pozdrawiam Roberta,ostatnio sobie troche pogadalismy na Płonskiego :) jak tam sprawy u Ciebie sie maja?? Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 04.10.08, 16:41 pokretla na grzejnikach juz sa(przynajmniej u mnie)dostalem juz 1-sze rachunki za prad(to juz jest mniej pocieszajace) :) widze ze wielu z nas juz wykancza mieszkania,u mnie na pietrze wszyscy, ,,teraz'' a jaki ty masz nr mieszkania,to samo Pawel,bo ciekaw jestem czy gdzies tam sie mijamy :) no i cala reszta :) nr,, nabywcy'' wcale mnie nie intresuje wiec sie go nie pytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 22:27 Ja zaczynam, albo moze chcialbym zaczac w tym tygodniu. W pn licznik pradu dopiero, we wtorek gazu. A przez reszte tygodnia trzeba bedzie do pracki zasuwac. Ale moze znajde troszke czasu na zaczecie przynajmniej. Jest sporo planowania, pare rzeczy chcialbym zmienic. A u Ciebie lazienka juz skonczona? Pozdrawiam wszystkich. Robert z jedynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 21:29 Pawel, jak zalatwiles uruchomienie pieca? Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 09.10.08, 07:51 a nie wiem,jakos tak sami przyszli,zadzwon do p. Swiderskiego,bo to ktos tam od niego jest Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 17.10.08, 12:33 Wiecie może kiedy deweloper wysprząta wnętrze budynku i umyje schody i korytarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 08:27 Nie wiemy. Pan Deweloper powiedzial ze teraz jest zbyt zmeczony zeby sprzatac. Mowil ze w niedlugo bedzie juz mial wiaderko i miotle. Moze wtedy posprzata i umyje schody? kto wie. Zycze mu spelnienia marzen. Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 05.11.08, 13:38 kiedy planujecie sie wprowadzic? Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 06.11.08, 09:45 Ja za tydzień, tylko jak fidzę ten nieopisany brud wewnątrz budynku to myśle, że deweloper nie dorósł do tego miana.Widzicie jak robią lamperie w tym nieopisanym brudzie i kurzu?Kierownik budowy i majster spokojnie chodzą w tym syfie i to im nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
fajny-luba12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 06.11.08, 20:05 Czy ty jestes normalna???Jak Ci przeszkadza ten syf to łap za miotłe i posprzataj!!.Nawet jak byli w czasie remontu to tez sie czepialas ze jes brudno!!A JAK MA BYC NA BUDOWIE??!!Kobieto nie zwracaj im dupy brudną podłogą tylko niech skonczą ta lamperie i niech oddadzą budynek do mieszkania abys mogła pojśc do notariusza!!!Jak bedziesz caly czas gledzic o brudnej podłodze to nie skończą tego bloku.Ciekawe czy ty jestes taka czyscioszką i masz blysk w mieszkaniu!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 08.11.08, 11:55 Narazie to Pan ględzi o oddaniu budynku, który to już nie dotrzymany termin przez Pana? O moje mieszkanie niech Pan się nie martwi raczej niech Pan się zajmie swoimi kłopotami bo z budową Pan sobie nie radzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 16:06 Sluchajcie, zapraszam na nowe lesnickie forum, www.forumlesnica.pl Piszcie, wypowiadajcie sie, niech bedzie to nasze forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 21:31 Witam, czy ktoś z mieszkańców budynku na płońskiego 7-9 ma jakieś problemy z deweloperem? A może z mieszkaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 06.01.09, 09:00 z deweloperem moze juz nie,poza opoznieniami jakie byly,a z mieszkaniem to jam lipny piec,juz musza mi wymieniac czesci,reszta wydaje sie ok,zobaczymy jeszcze jak przyjdzie rachunek za gaz :D Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 13.01.09, 10:44 Roberto a Ty kiedy zawitasz na Plonskiego?? Odpowiedz Link Zgłoś
zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 28.04.09, 20:42 moze rozkrecimy znow temat troszke Odpowiedz Link Zgłoś