Dodaj do ulubionych

HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego

15.03.08, 22:39
kupil ktos tutaj mieszkanie??
Obserwuj wątek
    • Gość: e Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.08, 22:53
      nie - to złe miejsce
      • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 16.03.08, 00:18
        czemu tak twierdzisz?
        • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.03.08, 17:19
          ?
          • Gość: e Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.dialog.net.pl 21.03.08, 20:29
            ...ja od 16 roku odwiedzałem tą dzielnicę co tydzień na
            dworzec....od przystanku chadzałem do dworca i wieczorami
            spowrotem...nigdy nie było tam miłego klimatu...
            • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 21.03.08, 21:13
              ale to bylo kiedys,teraz niekoniecznie tak musi byc ...
              • Gość: zusto Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.wssk.wroc.pl 26.03.08, 10:59
                ?
                • teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 26.03.08, 11:33
                  Ja tam kupiłam mieszkanie.To jest b.ładne miejsce jak jeszcze
                  uruchomią szybki tramwaj to...
                  • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 26.03.08, 11:54
                    no ja wlasnie tez kupilem i szukam bratniej duszy .
                    • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 26.03.08, 16:04
                      w sensie sąsiedzkim oczywiście :)
                      • teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 12.04.08, 11:38
                        Czy wiesz może jak rozwiązana jest sprawa telewizji i internetu w
                        naszym domu?
                        • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 12.04.08, 12:00
                          no wiem dosc sporo,meczylem o wszystkie szczegoly developera0napisz do mnie na
                          meila zusto1@tlen.pl
                          • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 16.04.08, 13:15
                            moze ktos jeszcze cos chce wiedziec??
                            • teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 17.04.08, 13:34
                              Nie odpowiedziałeś jak nasz developer rozwiązał sprawę telewizji
                              • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 17.04.08, 15:28
                                kurcze dokladnie to nie wiem,gniazdo antenowe na pewno bedzie,tylko nie wiem co
                                z satelita
            • Gość: adek Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.xdsl.centertel.pl 03.09.08, 07:39
              kiedyś moze i tak było teraz jest spokojnie
    • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 21.04.08, 12:23
      no i zaczyna sie poslizg z terminem ;/
      • teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 26.04.08, 11:13
        Możesz uściślić oco chodzi?
        • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 26.04.08, 20:44
          juz bedzie poslizg(przynajmniej miesiac) z odbieraniem kluczy
          • teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 27.04.08, 09:09
            Z kim rozmawiałeś o co chodzi? Czy wylali już posadzki?
            • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 27.04.08, 09:46
              z szefem Hydro0Gazu,jestem z nim w stalym kontakcie,wiec pytam o
              biezace spray,jutro(poniedzialek)zaczynaja rury do ogrzewania
              klasc,potem montaz kotlow,proba szczelnosci i potem dopiero
              posadzki,wiec troche im to zajmie
              • teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 28.04.08, 15:12
                Byłam dzisiaj na budowie - rury c.o. są już rozłożone będą wylewać
                posadzki w środę po weekendzie.Pozostanie wstawqienie drzwii...
                możemy wkańczać.Kierownik budowy twierdzi, że po trzech dniach od
                wylania można już we3jść a to jest ważne bo będzie można robić
                obmiary na wykończeniówkę.
                • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 28.04.08, 22:12
                  z tego co mi wiadomo to jeszcze maja robic probe szczelnosci co,potem dopiero
                  posadzke wylewac
                  • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.05.08, 13:20
                    wlasnie dzwonilem do developera,pod konic czerwca moze bedzie dopiero oddanie
                    mieszkan,
                    • teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.05.08, 14:08
                      Oby tak było bo ślimaczą się strasznie.Ja będę na budowie w
                      przyszłym tygodniu.
                      • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.05.08, 14:28
                        daj znac co zaobserwujesz,z tego co mi dzis powiedzieli to jeszcze kotłów nie
                        zamontowali, a gdzie proba szczelnosci,posadzki...kiepsko
                        • Gość: ostrożna Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 21:35
                          Ten developer budował w Trzebnicy, fatalne usterki, chyba nawet ma proces; radzę
                          przyjść na odbiór z rzeczoznawcą...
                          • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 22.05.08, 13:32
                            a skad takie informacje??znasz kogos stamtad??
                            • teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 04.06.08, 15:50
                              Budowa stanęła hydro-gaz nie robi prawie nic pozatym okazało się, że
                              kolor elewacji jest zupełnie inny niż na zdjęciu jakim do tej pory
                              jest reklamą tego budynku.Tak brzydkiej elewacji dawno nie widziałam.
                              • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 04.06.08, 17:17
                                ja tam dzis dzwonilem i powiedzial mi gosciu ze juz na pewno na poczatku lipca
                                oddaja klucze
                                • teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 04.06.08, 19:39
                                  Plecie bzdury posadzki nie wylane elektryczność i co. nie skończone
                                  klatka schodowa i wspólne przedpokoje w stanioe surowym może on
                                  sobie wyobraża, że będzziemy wykańczać mieszkania chodząc w tym
                                  bałaganie isurowych klatkach.Musimy zacząć muśleć o karach umownych.
                                  • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.06.08, 10:26
                                    no mi sie elewacja podoba
                                    • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 08.07.08, 15:35
                                      i znow nowy termin oddania teraz przelom lipca i sierpnia
                                      • r.kaczanowski Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.07.08, 14:22
                                        Witam, rowniez kupilismy tam mieszkanie. Teraz czekamy na klucze,
                                        jak wszyscy. Z tego co wiem, rowniez z doswiadczenia budowlanego ;-)
                                        to nie wyrobia sie szybciej niz koniec sierpnia. A jak wyglada
                                        sytuacja? Otoz wszedzie sa juz pomontowane drzwi, okna, elektryka
                                        (ale bez podlaczen do skrzynek), hydraulika (bez grzejnikow). Na
                                        gornych pietrach od 1 do 4 jest wylana posadzka pod ktora znajduja
                                        sie wszystkie kable i rury. Na najwyzszym 4 pietrze sa juz nawet
                                        poprzykrecane gniazdka elektryczne, telefoniczne i lan. Kafelki
                                        zaczeli klasc od gory, wiec sa juz na 4 pietrze, polowa 3 pietra
                                        zrobiona i zaczeli ukladac na 2. Najgorzej sytuacja przedstawia sie
                                        na parterze gdzie sa pomieszczenia socjalne dla robotnikow jak i
                                        pomieszczenia na skladowanie materialow budowlanych i narzedzia. Tam
                                        jeszcze we wtorek nie bylo tynkow !!! a co to mowic o instalacjach
                                        itp. Panowie zaczeli montowac rowniez winde, jednak robota stanela
                                        na prowadnicach. Przy okazji, czy deweloper zapewni biale sciany?
                                        jakies info? Zapraszam rowniez do dyskusji
                            • Gość: ??? Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 17:51
                              Daj ogłoszenie w trzebnickiej lokalnej prasie "Nowa" to na pewno się
                              ktoś do Ciebie zgłosi. Można tez popróbować popytać w lokalnym
                              oddziale banku PKO BP - ciekawe czy dostałbyś tam kredyt....bo
                              developera znają
                              • teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 15.07.08, 17:06
                                Możesz jaśniej mniej enigmatycznie?
                                • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 16.07.08, 10:19
                                  na forum gazety trzebnickiej zalozylem temat,ale na razie kiepski odzew

www.forum.nowagazeta.pl/topics1/124.htm
                                  • r.kaczanowski Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.07.08, 14:23
                                    Hej, rowniez kupilismy tam mieszkanie. Teraz czekamy na klucze,
                                    jak wszyscy. Z tego co wiem, rowniez z doswiadczenia budowlanego ;-)
                                    to nie wyrobia sie szybciej niz koniec sierpnia. A jak wyglada
                                    sytuacja? Otoz wszedzie sa juz pomontowane drzwi, okna, elektryka
                                    (ale bez podlaczen do skrzynek), hydraulika (bez grzejnikow). Na
                                    gornych pietrach od 1 do 4 jest wylana posadzka pod ktora znajduja
                                    sie wszystkie kable i rury. Na najwyzszym 4 pietrze sa juz nawet
                                    poprzykrecane gniazdka elektryczne, telefoniczne i lan. Kafelki
                                    zaczeli klasc od gory, wiec sa juz na 4 pietrze, polowa 3 pietra
                                    zrobiona i zaczeli ukladac na 2. Najgorzej sytuacja przedstawia sie
                                    na parterze gdzie sa pomieszczenia socjalne dla robotnikow jak i
                                    pomieszczenia na skladowanie materialow budowlanych i narzedzia. Tam
                                    jeszcze we wtorek nie bylo tynkow !!! a co to mowic o instalacjach
                                    itp. Panowie zaczeli montowac rowniez winde, jednak robota stanela
                                    na prowadnicach. Przy okazji, czy deweloper zapewni biale sciany?
                                    jakies info? Zapraszam rowniez do dyskusji
                                    • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.07.08, 20:20
                                      z tego co ja zrozumialem tresc umowy,to termin zakonzcenia budowy przypada na
                                      koniec lipca,deweloper ma obowiazek do 30 dni od zakonczenia budowy przekazac
                                      mieszkania,czyli do konca sierpnia,potem ewentualnie mozna sie zebrac i pomyslec
                                      co z tym fantem zrobic,jakies kary albo cos,tylko gosc ma dobre plecy bo poza
                                      budowaniem ma jeszcze...kancelarie adwokacka.
                                      Co do scian-w umowie jest tak:
                                      ,,wykonczenie scian wewn.-tynki gipsowe/cementowo-wapienne''
                                      • r.kaczanowski Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.07.08, 20:31
                                        Czyli zostana niepomalowane sciany. No coz, skoro tak jest w umowie
                                        to tak musi byc. Ty tez kupiles tam mieszkanie? Ktory numer?
                                        • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.07.08, 20:55
                                          razem z narzeczona mamy nr 5,1-sze pietro
                                          • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 29.07.08, 09:43
                                            jakies nowe wiesci?bo mi sie nawet nie chce do niego dzwonic
                                            • Gość: robert Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.range86-148.btcentralplus.com 29.07.08, 22:05
                                              zadnych nowosci, chyba robota stanela ;(
                                              • Gość: przezorna Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.e-wro.net.pl 30.07.08, 09:48
                                                A mam pytanie czy oglądaliście programu Sprawa dla reportera ? Tam
                                                też był uczciwy deweloper.
                                                • Gość: Robert Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.range86-145.btcentralplus.com 31.07.08, 13:13
                                                  Wiesci sa takie; jesli ktos bedzie zajmowal mieszkania na 2,3,4
                                                  pietrze moze powolutku juz szykowac sie do odebrania kluczy.
                                                  Budowlancy zostawia sobie zapasowe klucze na wypadek jakichs
                                                  problemow. Dlatego lepiej nie zostawiac w mieszkaniach drogich
                                                  rzeczy. Formalne odebranie kluczy i odbior mieszkan odbedzie sie pod
                                                  koniec sierpnia. Na dzien dzisiejszy chyba wszystkie mieszkania
                                                  znalazly juz swoich nabywcow. Najgorsza sytuacja przedstawia sie na
                                                  parterze gdzie nie ma jeszcze wylanych posadzek ani polozonych
                                                  tynkow. Zgodnie z obietnica te prace powinny byc wykonane do dnia 14
                                                  sierpnia. Co zostanie do wykonczenia to sa garaze, oraz kafelki na
                                                  parterze, gniazdka oraz grzejniki na parterze. Winda jest juz
                                                  w 'polowie' zamontowana. Wszystkie sieci elektryczne oraz
                                                  hydrauliczne w calym budynku sa juz wykonane. Pozdrawiam.
                                                  • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 31.07.08, 19:50
                                                    a co na 1-szym pietrze,bo akurat tam jest moje?
                                                    widziales to wszystko czy tak ci powiedzieli przez tel?
                                                    a musza oddac do konca sierpnia bo w umowie jest ze musza oddac 30 dni od
                                                    zakonczenia budowy,a termin zakonczenia wg umowy wypada wlasnie dzis(31 lipiec)
                                                  • Gość: Robert Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.range81-157.btcentralplus.com 31.07.08, 20:52
                                                    Wiesz, byc tam nie bylem, ale mam dobry kontakt z Panem Swiderskim,
                                                    wiec zawsze tak jak mowil tak bylo. Bylem tam 2 tygodnie temu i
                                                    widzialem ze zaczeli kafelki na drugim pietrze. Za to jestem pewien
                                                    ze na 1-szym jest posadzka i klada kafle. Mieszkania sa prawie
                                                    gotowe do odebrania. Nie we wszystkich jeszcze sa zamontowane
                                                    kaloryfery i gniazdka, ale mysle ze pod 5 juz sa ;) Jedyne czego
                                                    moze nie byc w waszym mieszkaniu to chyba liczniki i skrzynka z
                                                    bezpiecznikami. No ale to chyba zrobia juz hurtem jak wszystkie beda
                                                    gotowe, nawet te na parterze.
                                                  • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 31.07.08, 22:37
                                                    tez mi sie wydawalo ze mam z nim dobry kontakt,obiecywal rozne 100% terminy
                                                    (nawet urlop wzielem zeby wykonczyc-bo mialo byc na bank)a z kazdym moim
                                                    telefonem odwlekalo sie o dwa tyg,wiec przestalem dzwonic,a to ze mieszkania
                                                    beda do odebrania wcale nie oznacza ze je odbierzemy
                                                  • Gość: Robert Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.range81-157.btcentralplus.com 31.07.08, 22:57
                                                    Nie znam przypadku aby deweloper skonczyl inwestycje na czas. Ale
                                                    jest przynajmniej nadzieja ze faktycznie skoncza do konca sierpnia.
                                                    Wiadomo, po drodze moga nastapic rozne problemy, ale tez nie
                                                    popadajmy w jakas apatie. Skonczyc musza, bo z tego co wiem to
                                                    mozecie sie juz domagac jakiegos odszodowania, czyz nie?
                                                  • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 31.07.08, 23:20
                                                    zapis brzmi tak:
                                                    planowany termin zakonczenia budowy i przekazania Nabywcy mieszkania ustala sie
                                                    na 30 lipiec 2008 ,w terminie 30 dni od zakonczenia budowy(wydanie decyzji o
                                                    dopuszczeniu do uzytku przez Nadzor Budowlany)H-G zobowiazuje sie do
                                                    protokolarnego przekazania lokalu
                                                    .zobaczymy jak to bedzie
                                  • Gość: Gość Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 11:55
                                    Widocznie nabywcy są zadowoleni.
                              • Gość: Gość Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 11:53
                                Trzeba mieć zdolność kredytową. Jeżeli BANK PKO BP kupił od nich
                                lokal w Trzebnicy to chyba są dobrze sprawdzeni.
    • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 02.08.08, 09:22
      w piatek jeszcze ukazalo sie ogloszenie o sprzedazy mieszkan wiec chyba jeszcze
      nie wszystkie sprzedane
      • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 11.08.08, 01:42
        bylem na wakacjach a tu nawet zadnego nowego poscika,cienkie cos zainteresowanie ;/
        • Gość: Robert Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.range86-145.btcentralplus.com 18.08.08, 20:35
          Lenie, i tyle. Nic sie specjalnego nie wydarzylo. Poza tym ze
          budowlancy mieli dlugi weekend, i nikogo nie bylo od piatku do
          poniedzialku w pracy. W sumie to przeciez ciezka praca.

A oto update: 2,3,4 pietro ma zainstalowane grzejniki. Parter
          dopiero dzisiaj mial miec wylewane posadzki, wiec do grzejnikow
          jeszcze z dwa tygodnie. Elekrtryka prawie wszedzie zrobiona, oprocz
          glownego przylacza. Elewacja jest na wykonczeniu, lataja i
          poprawiaja niedorobki. Wjazd/wyjazd do garazu jest uzbrojony wraz z
          drenazem, lada dzien beda lac beton. Od strony podworza niewiele sie
          dzieje, tarasy nawet nie zaczete, nie ma barierek a co tu mowic o
          kaflach. Niedlugo wrzesien, wiec moze wtedy zaczna klasc kafelki na
          tarasie, przeciez bedzie idealna deszczowa pogoda ;) Teren wokol
          budynku nieuporzadkowany, jak bylo tak jest, z tym to zaczna chyba
          na wiosne, bo przed zima to chyba nie zdaza zrobic. Windy jeszcze
          nie ma, choc zaczeli montowac instalacje juz chyba 5 tygodni temu.
          Chyba czekaja az reszta bedzie skonczona, zeby budowlancy nie
          jezdzili winda. Inwestor na moje pytanie kiedy bedzie wszystko
          skonczone powiedzial ze dokladnie nie wie, ale bedzie to wrzesien.
          Jeszcze nie robili zadnych prob zwiazanych z instalacjami.
          Pozdrawiam
          • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.08.08, 11:50
            jasna konkretna i wyczerpujaca odpowiedz:-)szkoda ze tak dlugo to trwa,z
            zewnatrz wszystko widzialem,nawet ok,tylko ciekawe czy bedzie wideodomofon tak
            jak obiecali;/
            • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 19.08.08, 11:50
              no i w sumie mnie to najbardziej 1-sze pietro interesuje
              • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 21.08.08, 11:08
                a ja wlasnie wczoraj bylem u siebie w mieszkanku i widze postepy,juz zostalo mi
                tylko przylaczenie gazu do lazienki,reszta na gotowo,oczywiscie syf jest jak
                diabli,ale jakos to idzie,kafelki juz nawet na korytarzu dochodza do
                garazu,wylewaja w garazu posadzke i mile zaskoczenie to polozone kafelki na
                balkonie,ogolnie w srodku idzie ku koncowi
                • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 02.09.08, 15:39
                  jeszcze liczniki proba szczelnosci i fajrant w mieszkaniach
                  • teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 04.09.08, 12:29
                    liczniki energii elektr. można już zakładać.
                    • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 04.09.08, 19:03
                      ja bede mial zakkladane 11 wrzesnia a 12 zaczynam sie urzadzac:)
                      • teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 06.09.08, 12:47
                        Gdzie podpisywałeś umowę na Powstańców czy na Trzebnickiej?
                        • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 06.09.08, 12:54
                          na powstancow slaskich 58,pol godzinki w kolejce ,ale wszystko sprawnie
                          poszlo,na 11 mam termin a 12 juz zaczynam w domku wykanczac,do gazownictwa mamy
                          isc ponoc w przyszlym tyg,czekamy na tel od developera,jest pare rzeczy ktore mi
                          sie nie podobaja w mieszkaniu ale tego juz sie nie da przeskoczyc,np kotly
                          gazowe sa wilkie jak diabli,rura od gazu do kuchni bardzo szpeci ,i przy wejsciu
                          sa jakies skrzynki przy ziemi wiec tez troche przeszkadza,no ale trudno jakos
                          trzeba bedzie sobie z tym poradzic :-)
    • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 10.09.08, 09:20
      ja juz klucze mam w kieszeni:)
      • Gość: Też nabywca mieszk Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 11:43
        To chyba jesteś zadowolony bo budynek bardzo ładny
        • Gość: Gość Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 11:49
          Nabyłem mieszkanie od tej firmy w Trzebnicy i jestem zadowolony bo
          ich realizacje są inne i niepowtarzalne.
          Większość realizowanych obecnie budów przypomina swą architekturą
          lat 70 i 80.
        • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 14.09.08, 21:02
          Gość portalu: Też nabywca mieszk napisał(a):

> To chyba jesteś zadowolony bo budynek bardzo ładny

budynek bardzo ladny,ale w srodku jest kilka rzeczy ktore bym poprawil(ponoc tak
          musi byc)
          1)rury gazowe w kuchni-wykonanie -makabra
          2)rura z kotla do komina-gorzej niz makabra
          3)elektryka-sprawdzajcie wszystkie gniazdka i wtyczki, wiekszosc jest powkladana
          a nie poprzykrecana,brakuje srubek,albo zastapione sa wkretam do blachy,nie
          dziala dzwonek,wylaczaja sie bezpieczniki pradowe
          • Gość: Nabywca mieszkania Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 20:20
            U mnie jest OK - nie wiem o co chodzi, Myślę,że nalezy te sprawy
            załatwiać na bieżąco
          • Gość: Nabywca mieszkania Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 20:28
            Widzę kolego ,że się nudzisz a może byś tak naprawił ścianę klatki
            schodowej którą zniszczyłeś wnosząc jakieś elementy do własnego
            mieszkania. Ciekawe jak to bedzie w przyszłości bo widzę to bardzo
            czarno mając takich sąsiadów.
            • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 17.09.08, 21:22
              tak to bywa z pesymistami...kolego...
              • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 17.09.08, 21:25
                jesli ci to sprawia taki problem to nim sie spostrzezesz sladu na klatce nie
                bedzie,widze ze czepialskich sasiadow bedzie wiecej ;/
                • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 17.09.08, 23:34
                  ale po co takie teksty juz na poczatku ;/
                  • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 18.09.08, 08:18
                    czyzby pan developer zawital na forum :)??w koncu tez tam kupil mieszkanie:) a
                    na marginesie piszac o tych rurach nie mialem na myslizlego wykonania tylko ze
                    bardzo brzydko to wyglada ,zastanawiam sie czy nie bylo innego rozwiazania jak
                    na 2008 rok:?
                    • teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 20.09.08, 13:27
                      W takim tempie i bałaganie na budowie to do końca roku nie odda tego
                      budyku.A co z windą?Jestem ciekawa jak developer zamierza
                      zrekompensować lokatorom swoją nieudolność.
    • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 20.09.08, 15:10
      zebysmy sie czasem nie zdziwili czasem jakas rekompensata,ja na nic nie licze,u
      siebie w mieszkanku robie i teraz to sie dla mnie liczy
      • teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 21.09.08, 10:31
        Czy ktoś wie co się musi wydarzyć, żeby zamontowali klamki w oknach?
        • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 21.09.08, 11:32
          maja byc jeszcze okna regulowane( po tym klamki),ale nie wiem kiedy,podobno juz
          od jutra mozna isc do gazowni,podpisywac na montaz licznikow gazowych
          • Gość: Robert Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 13:25
            Podobno to ma byc dom bez klamek ;)

Czy ktos ma termin montazu licznika elektrycznego na pazdziernik?
            Bo ja mam i wydaje mi sie ze to zbyt dlugo.

Czy w budynku jest jakas toaleta ktorej mozna uzywac podczas prac w
            mieszkaniach?
            • Gość: Nabywca mieszkania Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 15:05
              Trzeba było wcześniej załatwić te sprawy a teraz mieć pretensje do
              kogo a może do siebie
              • Gość: Pawel Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 20:14
                Panie Nabywca, czy Mieszkania to Panskie nazwisko?

Chyba za duzo Pan uzywa farby olejnej, kreci sie w glowce? Bo chyba
                nie na temat te teksty. Kolega sie pytal o mozliwosc skorzystania z
                kibelka a tu temat wyrosl na nie wiadomo co. Swoja droga to wazny
                temat. Pozdrawiam Pana na 1-szym pietrze, swoja droga to nie ma
                sensu naprawiac scian zanim wszyscy sie wprowadza. Lepiej poczekac z
                dwa miesiace, i po wprowadzkach zrobic porzadek ze scianami.

• zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 21.09.08, 20:37
                  po 1-sze-Pozdrawiam Pawła(tez mam tak na imie)
                  po 2-gie -strasznie czepialski ten,,nabywca mieszkania''
                  po 3-cie-kibelka to chyba nie ma ,ja sobie zrobilem w ten sposob ze do rury
                  odplywowej wlozylem butelke-od strony szyjki-i wycielem dno-na siczku i
                  wylewanie wody wystarcza
                  po 4-te- te dwie dziurki ktore faktycznie niechcaco zrobilem juz zalatalem(tylko
                  musze papierem jeszcze przeleciec)ale chyba nie warto tego zostawiac na pozniej
                  bo jak juz bedzie pomalowane to kiepsko te laty beda wygladac,ale faktem jest ze
                  dziurek jeszcze duzo bedzie na pewno(zwlaszcza jak sie bedzie meble wnosilo)
                  • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 21.09.08, 20:40
                    i jeszcze co do tych licznikow elektr.-ja zalatwialem w ok 10 wrzesnia i juz 16
                    wrzesnia mi zamontowali,czyli juz pracuje na wlasny rachunek:)
                    • teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 24.09.08, 17:53
                      Można już zkladać liczniki gazowe tylko pokręteł przy grzejnikach
                      brak no i o czywiście klamek w okanach.
                      • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 24.09.08, 22:35
                        mi montuja w piatek liczniki gazowe, w przyszlym tygodniu beda regulowac okna i
                        wtedy dadza klamki,co do pokretel grzejnikow to nic na ten temat nie wiem
                        • Gość: Nabywca Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 20:23
                          Widać ,że idzie ku dobremu i po co tworzyć niepotrzebne
                          problemy.Dobrze że załatałeś dziurki to się ceni
                          • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 25.09.08, 20:43
                            teraz jeszcze trzeba wytropic tych co porobili reszte dziurek,ale to juz nie
                            moje zadanie :)
                            • Gość: Nabywca mieszkania Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 19:50
                              Chyba do tego kolego się nadajesz
                              • teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 28.09.08, 09:34
                                Pan Nabywca zamiast zajmować się dziurkami lepiej niech się zajmie
                                wykończeniem schodów wejściowych od Płońskiego i podwórka,
                                porządkami wewnątrz budynku i na zewnątrz budowy,uzupełnieniem
                                brakujących rzeczy w mieszkaniach.A klucze do drzwi wejściowucch do
                                budynku?
                                • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 29.09.08, 23:47
                                  a ja juz mam cieple grzejniki i ciepla wode :) jeszcze tego nie potrzebuje ale
                                  juz mam:)

z drugiej strony cos majster mowil ze jeszcze z miesiac posiedza w
                                  budynku,fajnie,mialo byc koniec maja zrobil sie koniec pazdziernika,
                                  pozdrawiam Roberta,ostatnio sobie troche pogadalismy na Płonskiego :)
                                  jak tam sprawy u Ciebie sie maja??
                                  • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 04.10.08, 16:41
                                    pokretla na grzejnikach juz sa(przynajmniej u mnie)dostalem juz 1-sze rachunki
                                    za prad(to juz jest mniej pocieszajace) :)
                                    widze ze wielu z nas juz wykancza mieszkania,u mnie na pietrze wszyscy,
                                    ,,teraz'' a jaki ty masz nr mieszkania,to samo Pawel,bo ciekaw jestem czy gdzies
                                    tam sie mijamy :) no i cala reszta :)
                                    nr,, nabywcy'' wcale mnie nie intresuje wiec sie go nie pytam
                                    • Gość: Robert Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 22:27
                                      Ja zaczynam, albo moze chcialbym zaczac w tym tygodniu. W pn licznik
                                      pradu dopiero, we wtorek gazu. A przez reszte tygodnia trzeba bedzie
                                      do pracki zasuwac. Ale moze znajde troszke czasu na zaczecie
                                      przynajmniej. Jest sporo planowania, pare rzeczy chcialbym zmienic.
                                      A u Ciebie lazienka juz skonczona? Pozdrawiam wszystkich.

Robert z jedynki.
                                    • Gość: Robert Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 21:29
                                      Pawel, jak zalatwiles uruchomienie pieca?
                                      • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 09.10.08, 07:51
                                        a nie wiem,jakos tak sami przyszli,zadzwon do p. Swiderskiego,bo to ktos tam od
                                        niego jest
                                        • teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 17.10.08, 12:33
                                          Wiecie może kiedy deweloper wysprząta wnętrze budynku i umyje schody
                                          i korytarze?
                                          • Gość: Pawel Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 08:27
                                            Nie wiemy. Pan Deweloper powiedzial ze teraz jest zbyt zmeczony zeby
                                            sprzatac. Mowil ze w niedlugo bedzie juz mial wiaderko i miotle.
                                            Moze wtedy posprzata i umyje schody? kto wie. Zycze mu spelnienia
                                            marzen.
                                            • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 05.11.08, 13:38
                                              kiedy planujecie sie wprowadzic?
                                              • teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 06.11.08, 09:45
                                                Ja za tydzień, tylko jak fidzę ten nieopisany brud wewnątrz budynku
                                                to myśle, że deweloper nie dorósł do tego miana.Widzicie jak robią
                                                lamperie w tym nieopisanym brudzie i kurzu?Kierownik budowy i
                                                majster spokojnie chodzą w tym syfie i to im nie przeszkadza.
                                                • fajny-luba12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 06.11.08, 20:05
                                                  Czy ty jestes normalna???Jak Ci przeszkadza ten syf to łap za miotłe i
                                                  posprzataj!!.Nawet jak byli w czasie remontu to tez sie czepialas ze jes
                                                  brudno!!A JAK MA BYC NA BUDOWIE??!!Kobieto nie zwracaj im dupy brudną podłogą
                                                  tylko niech skonczą ta lamperie i niech oddadzą budynek do mieszkania abys mogła
                                                  pojśc do notariusza!!!Jak bedziesz caly czas gledzic o brudnej podłodze to nie
                                                  skończą tego bloku.Ciekawe czy ty jestes taka czyscioszką i masz blysk w
                                                  mieszkaniu!!!!!!!!!!!
                                                  • teraz12 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 08.11.08, 11:55
                                                    Narazie to Pan ględzi o oddaniu budynku, który to już nie dotrzymany
                                                    termin przez Pana? O moje mieszkanie niech Pan się nie martwi raczej
                                                    niech Pan się zajmie swoimi kłopotami bo z budową Pan sobie nie
                                                    radzi.
                                                  • Gość: Gosc Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 16:06
                                                    Sluchajcie, zapraszam na nowe lesnickie forum, www.forumlesnica.pl
                                                    Piszcie, wypowiadajcie sie, niech bedzie to nasze forum...
                                                  • Gość: lokator Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 21:31
                                                    Witam, czy ktoś z mieszkańców budynku na płońskiego 7-9 ma jakieś
                                                    problemy z deweloperem? A może z mieszkaniem?
                                                  • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 06.01.09, 09:00
                                                    z deweloperem moze juz nie,poza opoznieniami jakie byly,a z mieszkaniem to jam
                                                    lipny piec,juz musza mi wymieniac czesci,reszta wydaje sie ok,zobaczymy jeszcze
                                                    jak przyjdzie rachunek za gaz :D
                                                  • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 13.01.09, 10:44
                                                    Roberto a Ty kiedy zawitasz na Plonskiego??
                                                  • zusto129 Re: HYDRO GAZ LesnicaPlonskiego 28.04.09, 20:42
                                                    moze rozkrecimy znow temat troszke
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka