Dodaj do ulubionych

krzycka 92A - Blockpol czy Gant

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 09:22
Witam

Mam zamiar zakupic gotowe juz mieszkanie w budynku przy ulicy
Krzyckiej 92 A we Wro - przez cesje praw. Czy jest ktos kto tam
mieszka lub zamierza? Kto jest inwestorem - Blockpol czy Gant?
Obecnie Krzycka jest ruchliwa i glosna ale wg moich informacji, po
remoncie Przyjazni ma byc tam ruch uspokojony (garby na ulicy, itd).
Czy to prawda? Czy ktos ma informacje co ma sie znajdowac
naprzeciwko - po drugiej stronie Krzyckiej (obecnie tam są
zasmiecone krzaczory) oraz w miejscu gdzie obecnie sa skladowane
rury? Dzieki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: krzycka 92A - Blockpol czy Gant IP: 80.122.96.* 06.04.08, 16:58
      Budowę zaczynał Blockpol, ale potem chyba sprzedali inwestycję
      Gant'owi - może zachowali dla siebie rolę wykonawcy. W każdym razie
      teraz to już Gant. Remont Przyjaźni zacznie się chyba najwcześniej w
      przyszłym roku, ale nie wiem, czy to tak bardzo odciąży Krzycką - to
      jest teren, gdzie sporo wybudowano w ostatnich latach, wciąż się
      buduję i pewnie w przyszłości dalej będzie - więc czasy, kiedy
      Krzycka była spokojną ulicą, już raczej nie powrócą. Nie słyszałem
      natomiast o jakiś planowanych inwestycjach na naprzeciw bloku lub
      tam, gdzie PolAqua składuje rury - ale wydaje mi się, że przy
      obecnej sytuacji, deweloperzy nie będą się śpieszyli za
      zabudowywaniem takich skrawków ziemi.

Pozdrawiam,

z okolic przyjaźni.

• Gość: jimi Re: krzycka 92A - Blockpol czy Gant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 18:36
        dziekuje bardzo:)jeszcze jedo pytanie: te rury polaqua to w jakim
        celu tam skladuje?
        • Gość: gość Re: krzycka 92A - Blockpol czy Gant IP: 80.122.96.* 06.04.08, 22:01
          Bardzo, bardzo powoli realizują różne projekty związane z kanalizacją
          Partynic i Kleciny. Przez blisko półtorej roku pracowali na
          Jeździeckiej i Skrajnej (już oddane), teraz pracują na Partynickiej
          (uliczka na tyłach osiedli po drugiej stronie Przyjaźni), przez pewien
          czas mieli też rozkopane skrzyżowanie Krzyckiej z Przyjażni. Nie wiem,
          ile jeszcze takich projektów (ulic) zostało do zrobienia, ale kiedyś w
          końcu się wyniosą - mam nadzieję.
          • Gość: papierowy.kubek Re: krzycka 92A - Blockpol czy Gant IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.05.08, 19:02
            Polaqua remontuje również Karmelkową (drugi rok chyba).

Na klecinie skonczyli również supińskiego, przemysłową i ulicę cukrową oraz
            wszystkie uliczki po prawej strony czekoladowej, jadąc tą ulicą od miasta do bielan.

Generalnie polecam Klecinę, dużo tutaj się buduje ostatnio i chyba jedno z
            nielicznych miejsc gdzie inwestycje idą w parze z infrastrukturą.
    • kde44 Re: krzycka 92A - Blockpol czy Gant 07.04.08, 12:55
      Blockpol stał się spółką zależną Ganta.
      Mieszkam w bloku wybudowanym przez Blockpol i muszę przyznać, że nie jest źle,
      choć oczywiście mogłoby być lepiej. Mam na myśli przede wszystkim lokalizację
      rur od kanalizacji.

Na stronach wroclaw.pl znajdziesz plan zagospodarowania przestrzennego dla tego
      miejsca. Zajrzyj też do wieloletniego planu inwestycyjnego, tam można znaleźć
      informacje o datach różnych remontów.

Czy Krzycka przestanie być głośna? Na pewno w trakcie remontu Przyjaźni część
      objazdu pójdzie przez Krzycką. A potem faktycznie należałoby się tej ulicy i jej
      mieszkańcom spowolnienie ruchu. No ale to jest kwestia dobrych paru lat. Czy
      warto się przemęczyć, to już sprawa indywidualnych potrzeb i planów.
      Inwestycyjnie to chyba nie jest złe mieszkanie.
      • Gość: gosc do Krzyckiej ma być podciągnięta Skarbowców i .... IP: *.centertel.pl 07.04.08, 13:03
        a tu gdzie są tory powstanie rondo. Jak szukasz czegoś w tej
        dzielnicy to trochę dalej w stronę Bielan są mieszkania naprawdę w
        cichej okolicy. Służę linkiem jakby co.
        • kde44 Re: do Krzyckiej ma być podciągnięta Skarbowców i 07.04.08, 13:29
          jakie rondo?! ma być normalne skrzyżowanie Krzycka, przyjaźni i ...ta trzecia (sąsiedzka? skrajna?). "trochę dalej w stronę bielan", czyli na Zabrodzkiej? po prostu genialny pomysł... a może "ciche" mieszkania na wałbrzyskiej?
          Lokalizacja przy krzyckiej byłaby ok, gdyby nie wszechobecny pył i kurz oraz błoto. Dopóki polaqua stamtąd nie zniknie będzie się tam mieszkać b. ciężko. Przebudowa Przyjaźni też może być nieprzyjemna. Ale bez żartów, pokaż mi nowy budynek we Wrocławiu którego takie problemy nie dotyczą.
          • kde44 Re: do Krzyckiej ma być podciągnięta Skarbowców i 07.04.08, 13:31
            > jakie rondo?! ma być normalne skrzyżowanie Krzycka, przyjaźni i ...ta trzecia (
            > sąsiedzka? skrajna?).

sorry, nie zauważyłem, że w temacie podałeś nazwę ulicy.
            • Gość: gosc Re: do Krzyckiej ma być podciągnięta Skarbowców i IP: *.centertel.pl 07.04.08, 13:58
              nie miałem na myśli Zabrodzkiej bo to tragedia ani Wałbrzyskiej bo
              to też tragedia. W środku osiedla za Wałbrzyską ul. Migdałowa przy
              terenach zielonych przeznaczonych w planie miejscowym na park.
              www.btlocum.pl/?sp=2
              • Gość: terzopiano Re: do Krzyckiej ma być podciągnięta Skarbowców i IP: *.centertel.pl 08.04.08, 19:55
                Krzycka jest bardzo ruchliwą ulicą i jest tu coraz większy ruch.
                Jeszcze 4-5 lat temu było znośnie, ale teraz trudno przejść przez
                ulicę. Sznur samochodów ciągnie się w jedną i drugą stronę
                praktycznie bez przerwy + wszechobecny kurz. Przy osiedlu nie ma
                żadnego sklepu, gdzie można by wyskoczyć po małe zakupy - trzeba
                jechać, albo iść na klecinę lub na os przyjaźni. JAk się czegoś
                zapomni to beznadzieja. Osobiście NIE POLECAM.
                • Gość: xxx Re: do Krzyckiej ma być podciągnięta Skarbowców i IP: *.omv.com 09.04.08, 17:16
                  Dodatkowo przy Krzyckiej stoi ohydny hotel robotniczy wybudowany
                  przez Budotex.
                  • Gość: gosc Re: do Krzyckiej ma być podciągnięta Skarbowców i IP: *.centertel.pl 09.04.08, 23:09
                    a ja myślałem że to poprawczak albo coś w tym stylu.
                  • Gość: buaahah Re: do Krzyckiej ma być podciągnięta Skarbowców i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 17:54
                    architekt miejski chyba cos pod stolem... ze takie pozwala budowac :((

wyglada jak duzy kurnik...
    • Gość: rufcio Re: krzycka 92A - Blockpol czy Gant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 15:27
      Mieszkam właśnie w tym bloku i prawdopodobnie będę musiał zbyć (
      przeprowadzka do innego miasta ) mieszkanie - właśnie przez cesję
      praw, jeśli jesteś nadal zainteresowany proszę o kontakt pod numerem
      600 460 390 . Mam fajnie wykończone 2 pokoje, inwestorem był
      blockpol teraz jest gant, a z tym hałasem na krzyckiej nie ma co
      przesadzać, to zwykły ruch, który po remoncie drogi będzie dużo
      mniejszy :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka