IP: *.acacialaw.co.nz 31.07.08, 12:32
Kupiłem od nich mieszkanie i nie polecam nikomu: jakość kiepska, drogi zarząd,
traktują klienta, który zgłasza usterkę jak zło konieczne, a psuje się sporo:
winda, domofon. Najlepiej im zapłacić i nie mieć żadnych uwag;) Nie tylko moje
zdanie, podobne mają sąsiedzi. Nikt nie chce w przyszłości od nich kupić
mieszkania, a wielu planuje powiększyć swą przestrzeń życiową - o czymś to
świadczy...
Obserwuj wątek
    • Gość: VRT Anty-reklama? IP: *.171.19.130.crowley.pl 31.07.08, 14:57
      Mało przekonywujące....wiem, że konkurencja jest spora, ale takie opiski chyba
      nikogo nie przekonają....
      • Gość: Aga Re: Anty-reklama? IP: *.lostinthenoise.net 01.08.08, 12:48
        Pracownik wpb? zajmijcie się lepiej sprawami bieżącymi (liczne usterki), a nie
        pilotujecie wszystkie fora;)ja ich dodatkowo nie polecam jako zarządcy, niestety
        mają stosowne zapisy w aktach notarialnych i przez jakiś czas jesteśmy na nich
        skazani
    • Gość: jaro23 Re: WPB IP: *.gprs.plus.pl 01.08.08, 22:39
      Mieszkam w bloku C, a w A moja siostra (Muchobór Wielki), potwierdzam negatywną
      opinie o tym deweloperze. Brak profesjonalizmu, ciągłe regulacje okien, klamki
      wyginają się w rękach... Zupełnie nie szanują klientów, oczywiście od wplaty za
      mieszkanie, bo wcześniej to wszystko obiecają. Jakość wpb to mierny poziom,
      teraz nic nie mogą sprzedać, bo ludzie więcej wymagają.
      • Gość: Mara Re: WPB IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.08, 00:03
        Mam mieszkanie na ul. Partynickiej (od trzech lat). Jedyne zastrzeżenie to
        niezbyt uprzejma obsługa przy sprzedaży. Potem wszystko było dobrze-terminowe
        oddanie, właściwie brak usterek, stosunkowo szybko akt notarialny. Na osiedlu
        jest porządek a koszty administrowania w porównaniu z innymi deweloperami niskie.
        • Gość: aktualności Re: WPB IP: *.gprs.plus.pl 02.08.08, 23:36
          Jak kupowałem-obsługa perfekt, a dalej coraz gorzej. Kiepskie materiały i takie
          samo wykonanie. Zarząd nieruchomością- też wiele zastrzeżeń, usuwanie usterek
          trwa kilka m-cy, kończy się gwarancja, ciekawe co wtedy...
    • Gość: zmartwiony Re: WPB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 19:59
      Drogi Tomku bardzo martwie sie o twoje zdrowie. Nie przesiaduj tak
      długo przy komputerze,raczej udaj się do psychiatry.
      • Gość: tomek;) Re: WPB IP: *.gprs.plus.pl 06.08.08, 22:17
        Poziom wypowiedzi oceniam nawet niżej od jakości prezentowanej przez wpb...
        • Gość: zaniepokojony Re: WPB IP: *.centertel.pl 09.08.08, 22:33
          Twoja nienawiść do ludzi zniszczy cię tomku. Wpadasz w coraz głębszą
          depresję, a to jest bardzo niebezpieczne dla twjego wątłego zdrowia.
          Musisz się koniecznie leczyć i to u dobrego psychjatry.
          • Gość: też nie polecam! Re: WPB IP: *.gprs.plus.pl 10.08.08, 16:24
            Też nie polecam tego dewelopera, zresztą widać to na tym forum-jak ma skupić się
            na poprawie jakości swych budynków, gdy musi monitorować różne fora, bawić się
            w detektywa i komentować chamsko gości...do tego robi błędy ortograficzne;)
        • Gość: zmartwiony Re: WPB IP: *.centertel.pl 10.08.08, 05:54
          Chcesz dyskutować o poziomie? jak ty wogóle tomku nie masz zielonego
          pojęcia o jego definicji. Człowik bez ukończenia dobrej szkoły,jak
          widać to u ciebie, strasznie się męczy na tym świecie.
    • Gość: pixel Re: WPB IP: 212.160.143.* 07.08.08, 11:16
      Zgadza się, osiedle na Muchoborze Wielkim (ul Roślinna/Hłaski - tzw. trójkąty) -
      ściany jak z papieru, słychać przez nie wszystko co się dzieje u sąsiada, okna
      takie, że w zimie trzeba polar zakładać, żeby nie przewiało... Ciekawe
      rozwiązania architektoniczne w okolicy, takie jak chodnik przecięty płotem
      (czyli do nikąd)... O drzwiach wejściowych i windzie nie wspomnę ;-) Ogólnie -
      mimo że osiedle składa się z 3 budynków, w każdym kolejnym budynku te same
      błędy, zaniedbania a czasem duże wady budynku. Brak jakiejkolwiek nauki na
      własnych błędach!
    • Gość: tuptuk Re: WPB IP: 90.156.112.* 10.08.08, 16:42
      Niestety, ale to co prezentuje sobą WPB pozostawia wiele do życzenia. Mieszkanie
      od nich jest dobre na początek - tak żeby kupić, parę lat się pomęczyć, potem
      uciec gdzieś a stare mieszkanie wynajmować.
      • Gość: gosc Re: WPB IP: *.centertel.pl 10.08.08, 19:06
        Wreszcie zacząłeś myśleć tomku. Podałeś wspaniałą receptę dla
        siebie. Skorzystaj z niej jak najszybciej.
        • Gość: tuptuk Re: WPB IP: 90.156.112.* 10.08.08, 21:57
          Hę ? :)
        • Gość: wywiad Re: WPB IP: 89.248.169.* 11.08.08, 15:04
          edzik;) wszędzie tomka widzisz? opanuj się, jak widać nie brakuje narzekających
          na tw firmę;) pozdrawiam też tw alter ego szopencjo...
    • Gość: JerzyR Re: WPB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 10:31
      mieszkam na osiedlu przy Przyjaźni/Partynickiej i uważam, że WPB jest solidną
      firmą. Jak każda ma podwykonawców i z nimi zdarzają sie problemy. U mnie okno
      było wadliwe - dokonano wymiany na nowe, o lepszych parametrach. Zarząd
      nieruchomością jest OK - trudno coś zarzucić w odróżnieniu od sąsiedniej części
      osiedla gdzie zarządza inna firma. Jeśli WPB jest złym wykonawcą to zobacz sobie
      forum np. Archicomu.
      BTW jest już obszerny post o WPB na tym forum, gdzie można poczytać wypowiedzi
      innych mieszkańców (moje także).
      • Gość: tomek Re: WPB IP: *.gprs.plus.pl 14.08.08, 11:58
        W takim razie z biegiem lat jest gorzej u nich z jakością;)wiadomo niedawne
        szaleństwo na rynku, mieszkania wykupione jeszcze na planach itd. Nie zgodzę się
        z Twoim twierdzeniem, że to może być wina podwykonawców-zapłaciłem wpb i od nich
        wymagam odpowiedniej jakości ( użytych materiałów i wykonania ), nie od
        podwykonawców...
        • Gość: JerzyR Re: WPB IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.08, 14:03
          WPB powinno wymaga od podwykonawców a Ty od WPB!! Oczywiście wszystkie usterki
          powinni usunąc.
          • Gość: tomek Re: WPB IP: *.gprs.plus.pl 15.08.08, 21:55
            Łatwo powiedzieć, jak usunąć usterkę np. w postaci niskiej jakości stolarki
            okiennej, którą zastosowano w całym bloku...można bez końca regulować, regulować
            a i tak zimą wieje lub otworzyć okno można jedynie oburącz, uważając przy tym
            żeby klamka nie została w rękach.
            • Gość: magda Re: WPB IP: 168.168.43.* 10.10.08, 10:19
              a ja jestem zadowolona narazie ztego dewelopera postepu na budowie
              widac ogromne a jezdziemy co 2 tyg i co 2 tyg nas zadziwiaja;) wiec
              mysle ze jak tak dalej bedzie to wspaniale;] pozdrawiam wpb a
              dokladnie mowie o zielonej przystani
              • Gość: ponoder Re: WPB IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.08, 22:09
                ja również mieszkam w budynku obsługiwanym (zarządzanym) przez WPB
                jako zarządca są godni polecenia. Kontaktowi i ekastyczni. Wcale
                nie mówię tu o usterkach, które (rzecz normalna), w każdym nawet
                najlepszym budynku) mogą się pojawić. Tylko zarządzanie i budowanie
                to co innego. Sądząc po twoich wypowiedziach Tomku, jesteś
                człowiekiem o bardzo małym rozumku, ktory nigdy tego nie pojmie. Nie
                komentuj wiec lepiej rzeczy i spraw na którychg sie nie znasz i jak
                to ktoś juz tu powiedział - udaj sie do dobrego psychiatry!!
                • Gość: gość Re: WPB IP: *.wroclaw.mm.pl 25.10.08, 17:30
                  ja również kupiłam mieszkanie w WPB-obiór we rześniu przyszłego roku
                  (zielona przystań).Poczekamy zobaczymy.Zapraszam przyszłych
                  mieszkańców na forum zielonej przystani
                  www.zielonaprzystan.fora.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka