Dodaj do ulubionych

Osiedle "Horyzont" TMB

09.09.08, 20:17
Witam,

jesteśmy nowymi właścicielami mieszkania na osiedlu "Horyzont" firmy
TMB. Szukamy sąsiadów, żeby móc wymieniać się informacjami na temat
budowy, dewelopera itp.

Serdecznie pozdrawiamy Sąsiadów.

Sąsiedzi:)
Obserwuj wątek
    • karaspr Re: Osiedle "Horyzont" TMB 05.10.08, 08:28
      witam wiec sasiadke :)
      • Gość: Lokatorka Re: Osiedle "Horyzont" TMB IP: *.houston.hp.com 09.10.08, 17:00
        Witam Sąsiada,

rozpoczęłam ten wątek dla wspólnych dyskusji,dzielenia się opinią
        lub też nowymi informacjami, ponieważ wydaje mi się,że czasami
        dobrze jest wiedzieć więcej. My narazie nie mamy żadnych
        problemów,jeżeli chodzi o TMB i mam nadzieje,że tak już pozostanie
        do samego końca. Narazie wszystko układa się pomyślnie. Ciekawa
        jestem jaka jest Twoja opinia na ten temat?

Pozdrawiam serdecznie

Lokatorka
        • Gość: M@M Re: Osiedle "Horyzont" TMB IP: *.magma-net.pl 20.10.08, 19:35
          Witamy sąsiadów serdecznie :-)

Również jesteśmy szczęsliwymi (póki co :-)) posiadaczami mieszkania
          w Horyzoncie.
          Podobnie jak Wy jak na razie nie mamy powodów do narzekań.
          I mamy wielką nadzieję, że już tak zostanie !.
          pozdrawiamy,

M@M
          • Gość: sąsiedzi Re: Osiedle "Horyzont" TMB IP: 217.153.65.* 21.10.08, 10:01
            Witajcie Sąsiedzi.

My będziemy mieszkać w klatce A i z tego co widać postępy są znaczące. Myślę że
            do końca roku powinny zacząć się odbiory.

Myślę że nie będzie powodów do narzekań jeśli chodzi o TMB, nawet jestem w 100%
            przekonany że będzie OK.

Może zaczniemy myśleć o organizowaniu powoli naszej wspólnoty na jakimś forum
            albo może jakąś stronę otworzymy? Zorientuję się w TMB czy wsparliby taką
            inicjatywę gdyby byli chętni. Co wy na to?

pozdrawiamy,

sąsiedzi
            • Gość: Lokatorka Re: Osiedle "Horyzont" TMB IP: *.houston.hp.com 22.10.08, 12:51
              Witamy Sąsiadów,

myślę,że jest to bardzo dobry pomysł,żeby otworzyć taką stronę, więc
              popieram w 100%. Jeżeli będziecie coś wiedzieć to dajcie proszę
              znać,a w razie jakiejkolwiek potrzeby to chętnie służymy pomocą.

A tak na zakończenie dodam,że mamy ogromną nadzieję,że odbiory będą
              jeszcze w tym roku - nie możemy się już doczekać:):):)

Pozdrawiamy wszystkich serdecznie,

Lokatorzy
              • Gość: sąsiedzi Re: Osiedle "Horyzont" TMB IP: 217.153.65.* 22.10.08, 13:40
                Witajcie,

Z tego co wiem to jest nas jeszcze niewiele, na stronie TMB widać że najwięcej
                sprzedanych jest mieszkań z I piętra. Więc pewnie przybędzie mieszkańców.

Rozmawiałem z TMB i mają tam domenę www.znajdzswojemiejsce.pl pod którą planują
                osadzenie strony - forum dla mieszkańców swoich osiedli. Ma być to w pełni wolne
                forum oraz miejsce kontaktu mieszkańców z zarządcą i deweloperem. Kiedy to
                otworzą jeszcze nie wiadomo. Co wy na to? Macie ewentualnie jakiś pomysł na stronę?

Trzeba będzie niedługo podejmować decyzje w różnych sprawach (zieleń, fitness)
                dlatego trzeba by się zacząć zbierać i organizować.

Pozdrowienia z klatki A
                • Gość: Lokatorka Re: Osiedle "Horyzont" TMB IP: *.houston.hp.com 23.10.08, 11:50
                  Witam,

faktycznie, należałoby zacząć myśleć o zorganizowaniu się ze względu
                  na różne decyzje, które musimy podjąć. Myślę,że możemy poczekać do
                  momentu otwarcia forum przez TMB, ale jeśli nie zostanie otwarte w
                  miarę szybko to wtedy proponuję np.jakieś wspólne spotkanie, jeśli
                  będzie taka potrzeba. Skontaktuje się z TMB na początku
                  listopada,być może będzie już coś wiadomo na temat otwarcie tej
                  stronki. Gdyby jednak ktoś miał inny pomysł to proszę,żeby dał znać:)

Pozdrawiamy serdecznie.

Lokatorzy:)

• Gość: sąsiedzi Re: Osiedle "Horyzont" TMB IP: 217.153.65.* 29.10.08, 11:52
                    Witam.

Stronka z tego co wiem już się organizuje.
                    Musimy się tylko zastanowić czy strona ta ma być powszechnie dostępna, czy ma
                    służyć tylko nam, mieszkańcom osiedla Horyzont?

Jeżeli będziemy tam omawiać sprawy wspólnoty to wydaje mi się że powinna być
                    zamknięta. Takie jest moje zdanie. Co wy na to?

Pozdrawiam, z klatki A
                    • Gość: Lokatorka Re: Osiedle "Horyzont" TMB IP: *.gprs.plus.pl 31.10.08, 18:55
                      Witam,

w takim razie ja przychylam się do zdania sąsiada. Uważam,że stronka
                      powinna być zamknięta.

Pozdrawienia z klatki B:)

Lokatorzy
                      • Gość: klatka C Re: Osiedle "Horyzont" TMB IP: 62.148.94.* 13.11.08, 01:42
                        jak najbardziej powinno byc zamkniete (moze za wyjatkiem jakiegos
                        jednego dzialu na wypadek, jakby ktos chcialby sie z nami
                        skontaktowac), ale juz po zamieszkaniu wszystkich na osiedlu fajna
                        rzecz to osobne forum jedynie dla lokatorow wykluczajac dewelopera.
                        niestety dopoki nikt sie z mieszkancow nie zna, to jestesmy zdani na
                        platforme proponowana przez tmb lub ewentualnie na jakies umowione i
                        zorganizowane przez kogos forum, ale i tak nie bedziemy miec
                        gwarancji ze ktos z tmb sie pod kogos nie podszyje.

ja tam z nimi zadnych zlych doswiadczen nie mam, ale nie oszukujmy
                        sie: oni maja interes inny niz my (taka brutalna prawda) :)
                        • Gość: sasiedzi Re: Osiedle "Horyzont" TMB IP: 217.153.65.* 13.11.08, 17:34
                          A co masz konkretnie na myśli mówiąc że oni mają inny interes niż my?
                          • Gość: autor Re: Osiedle "Horyzont" TMB IP: *.wro.vectranet.pl 13.11.08, 19:59
                            bo generalnie ty jako kupujacy chcesz najlepsze warunki dla siebie i np zero usterek a deweloper chce zeby klient jak najszybciej wzial, nie marudzil i takie tam poodobne.

poza tym to chyba jasne ze jesli sa 2 strony jakiejs tranzakcji to ich interesy rozne (az mi troche gluio ze takie rzeczy musze tlumaczyc bo to chyba oczywiste)
                            • Gość: sasiedzi Re: Osiedle "Horyzont" TMB IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.08, 18:36
                              przepraszam najmocniej ze zrobiło się komukolwiek głupio...

W moim mniemaniu w tym wypadku deweloperowi powinno zależeć na tym żeby nie było
                              usterek i klient był zadowolony. Dlatego nie uważam że ma Pan rację. Myślę że
                              deweloper który stawia sprawę tak jak Pan mówi nie będzie miał szans na
                              przetrwanie obecnych zawirowań.

pozdrawiam
                              • Gość: ten sam Re: Osiedle "Horyzont" TMB IP: *.wro.vectranet.pl 15.11.08, 00:11
                                nie twierdze ze mu nie zalezy zeby wszystko bylo ok, ale przeciez to sa podwykonawcy i poza tym wszsytkim to sa tylko ludzie i jeszcze poza tym po prostu moze cos na budowie nie wyjsc (tematy budowlane znam tez toszke od drugiej strony). bez trudu umiem sobie wyobrazic ze tam nie wszystko jest w 100% idealne i deweloper bedzie sie tylko modlil zeby lokator tego nie zauwazyl wiec ja bede z poczworna dokladnoscia ogladal mieszkanie podcaas odbioru i mam nadzieje ze i tak niczego nie znajde. wiec nie ma sie co oburzac i trzeba pomyslec na trzezwo: to jest tranzakcja i strony maja rozne interesy :) rowniez pozdrawiam
                • Gość: Dawny Forum osiedla "Horyzont" IP: 80.48.107.* 22.11.08, 16:39
                  Witam wszystkich mieszkańców

Chciałem powrócić do wątku własnego forum, może skorzystamy z domeny muchoborwielki.wroclaw.pl, niezła stronka o dzielnicy, dodatkowo każde osiedle ma swoje forum, ja się tam zalogowałem i zachęcam wszystkich do tego samego.

Pozdrowienia z klatki A
                  • Gość: forum Re: Forum osiedla "Horyzont" IP: 89.174.38.* 01.12.08, 12:43
                    muchoborwielki.wroclaw.pl/osiedle/horyzont
                • Gość: Kris1 Re: Osiedle "Horyzont" TMB IP: *.eranet.pl 28.12.08, 19:18
                  Witam serdecznie .
                  Mam kupione mieszkanie w klatce G- niestety jeszcze nie posiadam zbyt wielu
                  sąsiadów:-(
                  Interesuje mnie wątek zarządcy- czy w świetle prawa to nie my decydujemy o
                  zarządcy???
                  Zdaje się,że to my go wybieramy .
                  Co do fitnes- siłowni oraz zieleni to faktycznie powinniśmy zdaje się niebawem
                  podejmować takie decyzje.
                  Pozdrowienia z klatki G.
                  • Gość: klatka c Re: Osiedle "Horyzont" TMB IP: *.wro.vectranet.pl 28.12.08, 21:19
                    deweloper wybierze zarzadce na poczatku zeby uniknac jakiegos kryzysu decyzyjnego i nie chodzi tu o "prawo" ale o zapisy w umowach przedwstepnych. potem oczywiscie wspolnota moze latwo (poprzez uchwale) zmienic zarzadce jesli ten poprzedni nie bedzie zadowalajacy.

co do tego pomieszczenia to i tak trzeba poczekac z jakakolwiek decyzja na czas jak bedzie po odbiorach

PS. nie wie ktos kiedy one beda?
                    • Gość: Kris1 Re: Osiedle "Horyzont" TMB IP: *.eranet.pl 29.12.08, 19:07
                      Ślicznie to zostało przez Ciebie napisane- to słowo - " prawo" :-).
                      Brawo za składnię i wiedzę merytoryczną.
                      Pracujesz w TMB?
                      • Gość: MiM Odbiory IP: *.magma-net.pl 29.12.08, 20:37
                        Witamy Was serdecznie Drodzy Sąsiedzi,
                        Z tego co się dzisiaj dowiedzieliśmy odbiory mają następować od
                        15.02.09 do końca miesiąca lutego - stan na dzisiaj.

Pozdrawiamy,

MiM z klatki D
                        • Gość: ja Re: Odbiory IP: *.wro.vectranet.pl 04.01.09, 22:48
                          a to ciekawe... jakis miesiac temu mowili ze budowa ma sie zakonczyc do konca roku a odbiory po 15.1. ciekawe czemu to opoznienie?
                          • Gość: sąsiedzi Re: Odbiory IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.09, 19:42
                            Odbiory mogłby by być już od 15.01 gdyby nie przepisy. najpierw musi być
                            pozwolenie na użytkowanie. Chodzi o to że budynek musi być zgodny z projektem, a
                            po pozwoleniu to można sobie już przestawiać ścianki w mieszkaniach... tak mi
                            powiedział kierownik budowy
                            • Gość: ja Re: Odbiory IP: *.wro.vectranet.pl 06.01.09, 19:49
                              drogi kolego/kolezanko: kierownik naopowiadal ci glupot!!!

najpierw budowa musi sie zakonczyc wpisem do dziennika budowy, dalej trzeba ten dziennik zlozyc w urzedzie aby wszyscy inspektorzy przyszli i zrobili odbiory instalacji, nastepnie dopiero protokoly (jesli pozytywne) sklada sie w urzedzie i dostaje sie pozwolenie na urzytkowanie lokali - wszystko potrwa pewnie OKOLO 3 MIESIACE!!!

po drugie kierownik opowiadal glupoty ze nie mozna wczesniej przestawiac scian dzialowych. sciany dzialowe mozna przestawiac byleby nie zmieniac ilosci pomieszczen (jest to bowiem tzw. znaczaca zmiana w projekcie) oraz oby nie naruszyc normy dotyczacej doswietlenia pomieszczen (teoretycznie sprawdza to sanepid podczas swojej czesci odbioru.

jak dla mnie to budowa wcale nie jest zakonczona i stad ta niewielka obsuwa (teraz im dodatkowo mroz nie pomaga). zaznaczam ze nie jestem tego pewien ale jak przejezdzalem tamtedy po swietach to furtki oraz kompletnego ogrodzenia nie bylo a i sporej czesci trawnikow i kostek rowniez. chyba ze formalnie skonczyly budowe i czekaja na inspektorow w nadzieji ze zakoncza zanim tamci przyjda (robia to troche na lewo).

pozdrawiam
                              • Gość: Zenobia Re: Odbiory IP: *.eranet.pl 07.01.09, 19:02
                                Zgadzam się z Tobą w 100%
                                Ktoś bajek nawciskał w materii odbiorów.
                                Jak nastąpią w marcu to będzie dobrze- niestety.
                                • Gość: ja Re: Odbiory IP: *.wro.vectranet.pl 07.01.09, 20:23
                                  terminy biegna nieublaganie, ja tylko czekam jak nadejdzie termin placenia kar :)
                      • Gość: ja Re: Osiedle "Horyzont" TMB IP: *.wro.vectranet.pl 04.01.09, 22:47
                        wrecz przeciwnie. ostro negocjowalem umowe i pamietam co w niej mam
                        • Gość: Sąsiedzi Odbiory IP: *.europe.hp.net 05.01.09, 13:54
                          Witam,

w TMB można dowiedzieć się jaka jest data odbioru poszczególnego
                          mieszkania.Dzwoniłam tam dzisiaj i bez problemu przedstawiciel TMB
                          podał mi datę.

Pozdrowienia z klatki B
    • Gość: theo Re: Osiedle "Horyzont" TMB IP: 195.205.254.* 04.11.08, 10:55
      my też zastanawiamy się nad mieszkaniem od TMB, aktualnie nie
      mieszkamy na muchoborze i zastanawiamy się jak się tam mieszka,
      jakie są plusy i minusy, z minusów widzimy słaba komunikację i korki
      w dojeżdzie do centrum, a jak jest np z przedszkolami, szkołami,
      służba zdrowia, itp, Bedziemy wdzieczni za Wasze doświadczenia.
      • Gość: sasiedzi Re: Osiedle "Horyzont" TMB IP: 217.153.65.* 05.11.08, 12:39
        Witaj,
        jak się decydowaliśmy na rakietową to dokładnie takie same miałem pytania. Plusami na pewno są, blisko: żłobek i przedszkole (koło kościoła), kościół, sklep z drobnymi artykułami spożywczymi, supermarket, niedaleko jest szkoła podstawowa, blisko są tereny rekreacyjne, blisko jest przystanek autobusowy. Faktycznie minusem jest duży ruch na minskiej ale kupujac mieszkanie myślimy perspektywicznie i myślę że po wybudowaniu części planowanych łączników, obwodnic i nowych dróg wszystko się tam uspokoi.

mapka z tymi miejscami tutaj: muchoborwielki.wroclaw.pl/mapa

na stornie Wrocławia są plany:www.wroclaw.pl/m3527/p62391.aspx

Pozdrawiamy.
    • Gość: Jaa wybuliliscie przeszlo 8k za klitki pod lotniskiem? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.08, 19:00
      ...na osiedlu ze slabym dojazdem do centrum gdzie za chwile bedzie maksyk
      spowodowany euro 2012 + remonty i jedna wielka budowa?

odwaznie! gratuluje
      • Gość: wrrrr Re: wybuliliscie przeszlo 8k za klitki pod lotnis IP: *.wro.vectranet.pl 28.11.08, 00:17
        pogratuluj sam sobie i proponuje np zamieszkac w kielczowie
        • Gość: M&M klatka D Andrzejki TMB IP: *.magma-net.pl 28.11.08, 07:41
          Witajcie Drodzy "Rakietowicze ";-)
          Czy wybieracie się dziś na Andrzejki organizowane przez TMB ?.
          To chyba świetny moment żeby się lepiej poznać ?,
          co o tym myślicie ?

Pozdrawiamy z klatki D
          • Gość: sąsiedzi Re: Andrzejki TMB IP: 89.174.38.* 01.12.08, 12:45
            Witam,
            jak andrzejki;)

zapraszam na forum osiedlowe:
            muchoborwielki.wroclaw.pl/osiedle/horyzont
      • Gość: jaaaaaaa cie Re: wybuliliscie przeszlo 8k za klitki pod lotnis IP: 89.174.38.* 01.12.08, 12:50
        Jakie 8K? teraz są po 6K.
        • Gość: Marta Re: wybuliliscie przeszlo 8k za klitki pod lotnis IP: *.ppp.eranet.pl 15.02.09, 23:33
          Czy są jakieś nowe wieści z osiedla, odebraliście mieszkania, są jakieś
          problemy? Ja właśnie mocno zainteresowałam się mieszkankiem tam i poszukuję opinii.
          • Gość: sąsiad Re: wybuliliscie przeszlo 8k za klitki pod lotnis IP: *.eranet.pl 19.02.09, 21:45
            Witam, zapraszam na forum osiedlowe.

Już są odbiory, z tego co wiadomo z forum to jest nieźle.

forum.muchoborwielki.wroclaw.pl/viewtopic.php?f=25&t=284
            Lepiej się spieszyć bo mieszkania się kończą!!! a ceny to już są bardzo nisko, w
            porównaniu do tego co było jeszcze niedawno...

Pozdrawiam
          • Gość: aaaaa Re: wybuliliscie przeszlo 8k za klitki pod lotnis IP: 67.159.44.* 12.05.09, 01:25
            witam

jakby ktos nie dotarl do naszego osiedlowego forum albo nie chcialo mu sie czytac to napisze w wielkim skrocie ze ODRADZAM INTERESY Z TYM DEWELOPEREM!!!

sa nieslowni i mimo ze czlowiek sie ludzil to postepuja wedlug taktyki ze jak juz mieszkanie odbierzesz to maja cie gleboko w powazaniu i ignoruja twoje pisma maile i telefony.

sa skrajnie nieslowni, lekcewaza usterki i nie usuwaja ich a co jest najwiekszym skandalem u nas na osiedlu zawlaszczyli pomieszczenie przewidziane dla ochrony i sprzedali je sobie za co oczywiscie sami (a nie wspolnota) wzieli kase.

rozpatrywanie usterek "powiezono" prezesowi spolki ktory ignoruje zapytania i prosby o ich usuwanie.

jednym zdaniem skandaliczne praktyki i bezczelnosc przy koncu przygody z nimi. a mialo bc tak pieknie...
            • Gość: sasiedzi Re: wybuliliscie przeszlo 8k za klitki pod lotnis IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.05.09, 18:53
              To co sąsiad pisze to święta prawda! Zgadzamy sie z nim w
              zupełności.Lepiej nie wchodzić w bagno jakim jest TMB !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka