Gość: za-ciekawiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 10:11 Czy ktoś coś szłyszał o tym developerze? Opis inwesticji na ich stronie wyglada dosć ciekawie no i ceny dość niskie w porównaniu do innych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joda115 Re: Nowy Brochów Promex IP: *.as.kn.pl 26.09.08, 21:48 Pojedź raz na Brochów albo lepiej ze dwa razy - tak sie zdołujesz, że zapomnisz o mieszkaniu tam. (Mieszkałam tam - uwierz) Bardzo przygnębiająca dzielnica brrrrrrrrrrrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nabywca Re: Nowy Brochów Promex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 13:18 Ja rozumiem chcesz mieszkać w apatamieńcie na który cię nie stać kup sobie mieszkanie w centrum Wrocławia jak jesteś taki wielkin bozio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akila Re: Nowy Brochów Promex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 21:22 oj jaki wrażliwieć- co się czepia tego Brochowa uważam że Kozanów czy Nowy Dwor to sa slamsowiska z dużej płyty Brochów ma 5000 mieszkańców a na Kozanowie to jedna ulica ma tyle osób Odpowiedz Link Zgłoś
fido1979 Re: Nowy Brochów Promex 27.09.08, 11:14 Promex chciał sprzedawać mieszkania za ponad 8 tys. mkw. Dziś jest poniżej 7 tys. Cena, jak na Brochów, stanowczo za wysoka. Natomiast mają ten "plus", że mieszkania są już wybudowane, więc takie mieszkanie może być trochę "przewartościowane" - jeśli czekalibyśmy kilkanaście mscy na oddanie to są to średnio koszty ok 20 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Nowy Brochów Promex IP: *.107-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 27.09.08, 22:23 Co Wy wszyscy tak na tym Brochowie psy wieszacie?? Blisko do Rynku!!!Zielono!!Dużo starych poniemieckich willi,fajny park...a z cyganami sie nie muszę zadawać jak nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marceli Re: Nowy Brochów Promex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.08, 23:49 Blisko do Rynku?! Chyba helikopterem! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: Nowy Brochów Promex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 11:07 Maja bardzo fajne rozkłady mieszkań ale sam punkt... nieciekawy. Centralna, Chińska to nie są ulice przy których chciało by się mieszkać. To juz lepiej inwestycja Desconta kawałek w prawo. Park, pola, działki i ciiiiisza. No i budynki o wiele ładniejsze. A do Brochowa trzeba się przekonać i uwierzyć w potencjał tej dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
fido1979 Re: Nowy Brochów Promex 28.09.08, 21:36 Gość portalu: sylwia napisał(a): > Co Wy wszyscy tak na tym Brochowie psy wieszacie?? > Blisko do Rynku!!!Zielono!!Dużo starych poniemieckich willi,fajny park...a z > cyganami sie nie muszę zadawać jak nie chce... Ale ja nie wieszam psów. Uważam, że Brochów jest infrastrukturalnie słabo rozwinięty, a to jest dla mnie główne kryterium. Odległościowo może i blisko do rytnku, ale nie znaczy, że krótko - zwłaszcza komunikacją miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
za-ciekawiona Re: Nowy Brochów Promex 28.09.08, 19:00 z tego co się orientowałam, to cena ok. 5 300 za m2 Odpowiedz Link Zgłoś
fido1979 Re: Nowy Brochów Promex 28.09.08, 21:34 za-ciekawiona napisała: > z tego co się orientowałam, to cena ok. 5 300 za m2 A o jaki metrażu piszesz? Z tego co ja wiem, to około 50 mkw jest tam po grubo ponad 6 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
za-ciekawiona Re: Nowy Brochów Promex 28.09.08, 21:39 70 mkw. Cena pierwotna duzo wyższa, ale mozna sporo utargować w bezposredniej rozmowie z panią dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
moja-o-pinia Re: Nowy Brochów Promex 09.12.08, 15:05 Ja niestety mam z panią dyrektor dość przykre doświadczenia. Bezpośrednia rozmowa okazała się mało zobowiązująca, bo kiedy doszło do konkretów i byliśmy o krok od wzięcia kredytu na mieszkanie, okazało się, że cena jest taka jak przed negocjacjami, a "jak brakuje nam pieniędzy, to możemy je od dewelorera pożyczyć" (!)... Kilkadziesiąt tysięcy na rok :) Zauważyliśmy też przykre zjawisko... po wpłaceniu kaucji na rezerwację mieszkania stwierdziliśmy, że kontakt z panią dyrektor bardzo się utrudnił. Dodzwonienie się jest obecnie niemożliwe. Dwa tygodnie czekaliśmy na podstawowy dokument, którego wymagał bank... Dużo bym tu jeszcze mogła pisać... Ostatecznie zrezygnowaliśmy. Ale budynek fajny. Życzę powodzenia i doradzam dużo cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
za-ciekawiona Re: Nowy Brochów Promex 28.09.08, 19:04 Byłam tam kilka razy i nie było tak źle, jednak lokalizacja rzeczywiście taka sobie. Ceny na osiedlu obok zdecydowanie wyższe. Jednak kusi ogrodzone osiedle z garażem w niezbyt wygórowanej jak na Krzyki cenie, chocby w takiej sobie lokalizacji. No nic, mam materiał do przemyśleń :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Nowy Brochów Promex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 19:31 Ja polecam Descont, bez porównania lepsza lokalizacja i wykonanie budynków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za-ciekawiona Re: Nowy Brochów Promex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 19:57 Lokalizacja z pewnoscią lepsza, osiedle kolorowsze, ale cenowo znacznie droższe, niestety :-( o 50 tyś. przy tym samym metrażu. Stąd moje rozterki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Nowy Brochów Promex IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.08, 09:22 5300 brutto przy metrazu ok 50 metrów? Odpowiedz Link Zgłoś
za-ciekawiona Re: Nowy Brochów Promex 30.09.08, 10:03 nie 50 tylko ok. 70 mkw :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jarekger Re: Nowy Brochów Promex 02.10.08, 13:25 Chyba trochę zjechałaś z ceny. Mam ofertę z ich biura i cena za mieszkanie na parterze 74 m to 448373 co daje 6059 zł/m2, amieszkanie 74 na I piętrze to 521546 co daje 7047. Chyba że mówisz o mieszkaniu poniżej 70 metrów lub doszło do rozmów ze sprzedającym o upustach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nowy Brochów Promex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 17:16 Przy ul.Centralnej 18 rozpoczyna sie budowa budynku o bardzo wysokim standardzie,poczekamy Odpowiedz Link Zgłoś
za-ciekawiona Re: Nowy Brochów Promex 05.10.08, 17:57 gdzie można na ten temat coś poczytać? nic na necie nie mogłam znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: Nowy Brochów Promex IP: *.aster.pl 30.10.08, 22:29 Ceny można teraz wszędzie negocjować.Najważniejsze, jaka będzie jakość wykonania.Ten deweloper w Wawie postawił budynek, w którym od roku nie potrafi poradzić sobie z naprawą dachu.Ja odpadam z takiej transakcji. Wolę popracować w Wawie, zebrać kasę i kupić coś innego.Teraz nie ma co się spieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
janekhania Re: Nowy Brochów Promex 31.10.08, 11:47 A konkretnie jaka inwestycja w Warszawie. Wejde na forum Warszawy i poczytam o perypetiach mieszkańców. Jestem zainteresowany tą budową więc jezeli możesz podać namiary to bede wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Nowy Brochów Promex IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.08, 11:50 kup na Desconcie, dużo ładniejsze mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
janekhania Re: Nowy Brochów Promex 31.10.08, 11:59 Nie - miałem na myśli inwestycje Promexu w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
janekhania Re: Nowy Brochów Promex 31.10.08, 12:01 oprócz tego z mieszkań 4 pokojowych w desconcie zostały tylko z antresolami a ja takiego nie chcę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: Nowy Brochów Promex IP: *.aster.pl 04.11.08, 23:16 Poczytaj na tym forum. Nie potrafia usunac wady dachu od ponad roku. Wiadomosc sprawdzona. Ja dziekuje za taka jakosc. To nie jedna z ich fuszerek. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=61386871&a=62445627 Odpowiedz Link Zgłoś
janekhania Re: Nowy Brochów Promex 05.11.08, 13:41 Dziekuje za link, juz przejżałem. Niedoróbki i fuszerki są częścią składową nowych budynków i z tym się liczę. Na Warszawskim forum zadałem pytanie jak firma promex wywiązywała się naprawy niedoróbek. Ostatni wpis na forum jest sprzed roku więc nie wiem jak dalej potoczyły sie sprawy.Zobaczę czy ktoś odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
janekhania Re: Nowy Brochów Promex 07.11.08, 10:53 Dziwne- zadałem pytanie na forum warszawskim w sprawie promexu a odezwali sie bywalcy forum wrocławskiego np ,,mich" Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: Nowy Brochów Promex IP: *.aster.pl 15.11.08, 19:06 Zapomniales dodac, ze mam znajomych, ktorzy kupili mieszkanie w tym bloku. Pisalem o tym na warszawskim forum. Odpuscilem Brochow, jak dostalem cynk od znajomych o wadach tak dlugo nie usunietych. Na obu forach jestem mich, wiec chyba widzisz, ze nie mam zadnych intencji sciemniania. A odpisalem Ci na warszawskim forum ku czujnosci innych. Chcesz, kupuj, albo zapytaj wpierw w biurze, jak zamkneli budynek w Wawie. Zobaczysz reakcje. Odpowiedz Link Zgłoś