Dodaj do ulubionych

Projektanckie i inne buble na osiedlu Howella

IP: 195.117.149.* 17.10.03, 11:30
Witam wszystkich,
Po prawie roku mieszkania na Rymarskiej przyszła pora na konfrontację
marketingowego bullshitu (drukowanego m. in. we wrocławskiej "Wyborczej") z
rzeczywostością:
1) Domofony projektował ktoś inteligentny inaczej; umieszczone są przy
niezadaszonych furtkach. Podczas deszczu ktoś niosący siaty w obu rękach,
żebu otworzyć zamek musi pacnąć zakupy w kałuże. Furtki nie mają klamek od
wewnętrznej strony, żeby wyjść trzeba pamiętać o kluczu albo skakać przez
płotek. Trzeba też pamiętać o czatowaniu przy domofonie w mieszkaniu, żeby
wypuścić gości.
2) Plastikowe okna i skrzynki roletowe to porażka - nieszczelne, wypaczające
się, trzeszczące przy silnym wietrze. Pomimo kilku reklamacji (wymiana okuć i
skrzydeł balkonowych) dalej są do niczego.
3)... Kto dołoży następne?
Obserwuj wątek
    • Gość: sylwek Re: Projektanckie i inne buble na osiedlu Howella IP: *.nd.e / *.e-wro.net 11.11.03, 15:17
      hej, a ja właśnie ostatnio tam gdzieś bywałam i łaziłąm i się szwędałam, i
      zdawało się, że tam macie super, fajne okolice, mieszkanka ciche i spoko, czy
      są jeszcze jakieś wolne? w ogole dziwna sprawa z tym całym Howellem, bo
      nigdzie nie da sie go namierzyc, telefony złe, nie dobierają, błedny numer czy
      coś tam, a może są jakieś wolne jeszcze mieszkanka do nabycia? jak sie tam
      mieszka, fajnie? ile kosztuje metr?
      • Gość: Tarantoga Re: Projektanckie i inne buble na osiedlu Howella IP: 195.117.149.* 25.11.03, 08:39
        Howell bankrutuje, mieszkania o ile wiem są już wszystkie sprzedane. Obecnie
        wykopki w środku osiedla rozpoczęła inna firma, która kupiła grunt od banku.
        Już rozpoczęli sprzedaż mieszkań.
        Mieszka się fajnie, tylko ostatnio mieszkańcy domków palą w piecach śmieci i
        wiczorem nie można okien otworzyć.
        • Gość: sylwek Re: Projektanckie i inne buble na osiedlu Howella IP: *.nd.e / *.e-wro.net 27.11.03, 22:26
          jaka to "inna" firma kupila teren i sprzedaje mieszkania?
          ktokolwiek wie ktokolwiek zna, plis o kontakt,
          zalezy mi na kupnie tam mieszkania a nigdzie nie idzie sie o nic dowiedziec...

czy mieszkancy "howellowi" nie maja problemow w zw. z bankrutctwem Howella?
          kto zarzadza teraz budynkami?
          a moze jednak sa jeszcze jakies mieszkanka wolne? gdzie sie dowiedziec?

plissss
    • Gość: Stefan Re: Projektanckie i inne buble na osiedlu Howella IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.03, 09:44
      Kto zarządza tym osiedlem i ile płacicie z m2. Podobno pod koniec roku miały
      być wybory nowego zarządcy. Tak poinformowano mnie w Howellu. Zdaje się, że w
      tej kwestii też są problemy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka