Gość: sympatyk IP: 216.104.228.* 24.06.01, 00:00 Podoba Wam sie fontanna w Rynku, ona chyba ma cos w sobie, te swiatla..... Jestem gotowy ja polubic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: redaktor Re: fontanna w Rynku IP: *.wroc.gazeta.pl 25.06.01, 00:00 Czesci redakcji tez sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
mkk Re: fontanna w Rynku 25.06.01, 00:00 Gość portalu: redaktor napisał(a): > Czesci redakcji tez sie podoba a druga część się nią zachwyca, tak ? :) Bądźcie subiektywni, ale nie sterowalni! Każdy ma prawo do swojego zdania. Wy również. "Każdy z nas jest inny tak, i dobrze" (Fatts Waller, Złe zachowanie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Z Re: fontanna w Rynku IP: 10.17.3.* / *.trzebnica.net 25.07.01, 19:00 zdemontujcie to "coś" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryszard Re: fontanna w Rynku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.01, 13:42 W nocy owszem, ale w dzień ma się nijak do zabudowy Rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TNT Re: fontanna w Rynku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.02, 21:56 Gość portalu: Bogdan Z napisał(a): > zdemontujcie to "coś" Mam propozycje sam się zdemontuj, ZDiK wydał 2mln zł na to "coś" i jakoś nie mam ochoty żeby wydał kolejne 2 mln na demontaż z naszych podatków, a swoją drogą ciekawe co sądzi o tej kwocie NIK - nie za drogo kosztowała nas ta fontanna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: fontanna w Rynku IP: 213.77.64.* 07.07.01, 21:05 Gość portalu: redaktor napisał(a): > Czesci redakcji tez sie podoba Której części się podoba ? tej od spraw miejskich, czy też od polityki miasta ? Nie chcę nikomu odbierać prawa do odczuć estetycznych, ale za podobanie się , za karę nie będę czytał GD przez 4 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: fontanna w Rynku IP: *.vc.shawcable.net 10.07.01, 02:03 Jestem rodowita Wroclawianka stale zamieszkala za granica, tak ze fontanne moge podziwiac tylko na zdjeciu. Uwazam ze dodaje ona uroku wroclawskiemu rynkowi i powinna pozostac tam na stale. Pozdrowienia z Kanady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chudini Re: fontanna w Rynku IP: *.addmotor.pl 20.08.01, 12:58 Gość portalu: Iza napisał(a): > Jestem rodowita Wroclawianka (...) Pozdrowienia z Kanady. muszę powiedzieć ze nijak ma się oglądanie fontanny na zdjęciu, a podziwianie jej (...?)naocznie . patrząc na nią, jak tu coś takiego podziwiać wśród takich kamienic?- nie ta epoka - fontanna pasowała by bardziej do galerii dominikańskiej, ale nie na plac gołebi - poza tym za taką sumę ? możnaby postawić coś bardziej odpowiedniego Odpowiedz Link Zgłoś
dreptak2k Re: fontanna w Rynku 25.08.01, 01:14 Gdzie mozna znalezc takie zdjecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: fontanna w Rynku IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 17:19 Gość portalu: bardzo mała jak na Wrocław i moczyć sie nie można Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtas Re: fontanna w Rynku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.01, 17:24 PELNA LIPA.TAKIE COS, W TAKIM MIEJSCU ZA TAKIE PIENIADZE NA TAKI CZAS??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: fontanna w Rynku IP: *.std.stores.nl.easyeverything.com 31.07.01, 12:18 Nasz rynek jest wystarczajaco piekny i naprawde nie trzeba upiekszac. Takie badziewie na srodku rynka to skandal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: fontanna w Rynku IP: *.wn.natcoll.ac.nz 14.07.01, 06:58 Obecnie nie mieszkam w Polsce ale mysle, ze fontana wyglada wysmienicie. Mam nadzieje, ze zostanie troche dluzej to bede miala okazje ja zobaczyc i podziwiac we wlasnej osobie. Wydaje mi sie, ze cos takiego przeciagnie uwage nie tylko maluchow ale takze turystow. Myslmy przyszlosciowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONA Re: fontanna w Rynku IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.08.01, 16:09 Na zdjęciach fontanna nie wygląda taj żle.W rzeczywistosci nie pasuje do Rynku,bo jest zbyt nowoczesna.Dosyć droga przyjemność skoro już po miesiącu trzeba ją czyścić z kamienia.Z kolei skoro już jest i to za jakie pieniądze nie warto jej rozbierać.Lepiej wybudować ścieżki rowerowe albo coś równie użytecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: fontanna w Rynku IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.01, 14:35 Fontanna jest niestety koszmarna, niepasuje również do otoczenia Rynku. Proponuję obciążyć płatnością za ten obiekt decydentów, 2,5 miliona to przecież nie tak dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: fontanna w Rynku IP: *.koof.com.pl 25.07.01, 21:34 Popieram - ja i moi znajomi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: fontanna w Rynku IP: 192.168.0.* / 217.97.139.* 01.08.01, 14:34 Gość portalu: redaktor napisał(a): > Czesci redakcji tez sie podoba Według mnie fontanna w rynku to jedno wielkie rozczrowanie! Ktoś chciał zabłysnąć ale mu się nie udało. I tyle pieniędzy? Fontanna nie jest tego warta to mi zakrawa na pranie brudnych pieniędzy!!! Nie lepiej było zostawić i tak piękny rynek w spokoju a pieniądze oddać chorym ,biednym albo chociaż tym nieszczęśliwym powodzianom?.... Takie ogromne pieniądze, ilu by naprawdę pomogly... Zanim się wyda nie swoje pieniądze trzeba się dobrze zastanowić!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A fontanna w Rynku IP: 212.39.74.* 01.08.01, 22:33 Jest extra. Tyle ze dobrze by bylo gdyby zostala a nie rozwalac ja. Nie po to byly chyba wydawane na nia pieniadze podatnikow zeby postala sobie sezon i potem zniknela!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diablo Re: fontanna w Rynku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.01, 08:37 Witam. Jestem rodowitym wrocławianinem i widziałem już fontannę na Rynku i uważam że pomysł jej wybudowania był niestety bez sensu. Wydaje mi się, że owa fontanna nie pasuje do starej zabudowy Wrocławskiej Starówki, jest nieproporcjonalnie mała i nie daje efektu wzniosłości, niesamowitości, wielkości i istoty płynącego czasu (przepływająca woda, jej szum i nastrój) to powinno być warunkiem jej postawienia w miejscu do tego przeznaczonym. Wrocławski Rynek do tego się nie nadaje, cóż że wielu ludzi ona zachwyca, jest przecież czymś nowym. Zmieniające kolor podświetlenie fontanny, tafle szkła. No i to wszystko. Czym sięludzie tak podniecaja nie wiem. Chyba najbardziej podnieca się jej projektant architekt, który odwalił taką chałę że aż wstyd. Doskonałym miejscem na fontannę, reklamówkę Wrocławia jest miejsce na rozwidleniu Odry, na przeciwko Kościoła na Piasku, tam gdzie kiedyś stała wielka fontanna podobna jaka działa w Bazylei w Szwajcarii. Tam właśnie powinna stać taka fontanna. Słowo stać jest niewłaściwe, ponieważ całe jej urządzenia byłyby pod wodą i tryskałaby tylko woda z jakiegoś rozsądnie zaprojektowanego cokołu lub bezpośrednio z wody. Cóż by to był za widok na tle Katedry, Ostrowa Tumskiego odpowiednio oświetlona, na około dużo zieleni, pływające statki wycieczkowe... No cóż to tylko marzenia a może i nie. Chciałbym mieszkać we Wrocławiu, w którym buduje się dobrze i co najważniejsze mądrze i w odpowiednim miejscu. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: fontanna w Rynku IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 13:37 Nie mieszkam we Wrocławiu, pierwszy raz byłam na rynku, który jest piękny. Obchodząc go natrafiłam na fontannę ... hmmm nie jest zła, ale bardziej pasowałaby w miejscu współczesnym. Rynek ma swoją atmosferę, a ta fontanna jest poprostu śmieszna. "Gryzie" się z zabytkową architekturą. Poza tym jest przy niej mało miejca aby można spokojnie usiąść i ochłodzić się. Brakuje tam cienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boria Re: fontanna w Rynku IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.04.02, 13:04 Gdyby z taką zaciekłością broniono wrocławskiej zabudowy dwa, trzy stulecia temu... Co moglibyśmy teraz oglądać? Bardzo nieefektowną ruinę..., albo nowoczesne szklano-betonowe ciągi handlowe. Fontanna jest ok. Jest świadectwem naszych czasów. Śladem, który nasze pokolenie pozostawia w miejscu, gdzie tak wiele poprzednich pokoleń pozostawiło swój architektoniczny ślad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: The_Who Re: fontanna w Rynku IP: 213.76.137.* 27.06.01, 00:00 Tyle gadania było o tej fontannie, jak by to miało być nie wiem co. A to takie małe gówno. To nie lepiej było odrestaurować, przebudować fontannę na placu Orląt Lwowskich? Nie popisali się z tą fontanną. Mój koleś już sobie w sobotę dupę w niej mył. Do tego się chyba tylko nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk Re: fontanna w Rynku IP: 216.104.228.* 28.06.01, 14:15 Gość portalu: The_Who napisał(a): > Tyle gadania było o tej fontannie, jak by to miało być nie wiem co. A to takie > małe gówno. To nie lepiej było odrestaurować, przebudować fontannę na placu > Orląt Lwowskich? Nie popisali się z tą fontanną. Mój koleś już sobie w sobotę > dupę w niej mył. Do tego się chyba tylko nadaje. A co, Twoj koles nie ma lazienki w domu? Wstyd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugopis Re: fontanna w Rynku IP: *.foxboro-eckardt.com 06.07.01, 09:14 Bardzo mi sie podoba. Jako rodowity wroclawianim opowiadam sie za pozostawieniem jej. Bardzo odswieza powietrze w kamiennej studni Rynku. A swoja droga mamy jesccze (przepraszam za okreslenie) zajebista fontanne na placu 1 Maja i tez by sie nia mozna bylo zajac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dick Re: fontanna w Rynku IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.01, 11:10 Mi też sie bardzo podoba. Bardzo urozmaiaca rynek, jest atrakcją dla turystów powinniśmy być z niej dumni a nie tylko narzekac. Jezeli zniknie z rynku to bedzie bardzo głupie i dziecinne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: fontanna w Rynku IP: *.igo.wroc.pl 06.07.01, 12:18 teraz wygląda ładnie, ale co będzie gdy kamień z wody i inne brudy osadzą się na tych szklanych taflach? Czy ktoś to wyczyści? Szczerze mówiąc to myslałem, że będzie większa, taki wrażanie odniosłem patrząc na ogrodzenie podczas jej budowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomash Re: fontanna w Rynku IP: 195.116.85.* 06.07.01, 15:45 na podstawie zdjęć w serwiseie internet. gazety : W Katowicach powstały ostatnio 3 nowe fontanny - do jednej z nich jest podobna Wasza we Wrocławiu. Może fajniejsza byłaby taka, która jest bardziej neutralna dla otoczenia ? np. w zagłebieniu płyty Rynku, zapraszam do K-c :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: fontanna w Rynku IP: *.vulcan.pl 17.07.01, 12:34 Dobrze że jest.Przyciąga turystów i mieszkańców Wrocławia.Chyba jednak jest za mała.Jeżeli fontanna nie została uzgodniona z Architektem Miejskim i jesienią ma być zdemontowana to osoba odpowiedzialna(odpowiedzialne)za ten stan powinna zostać zwolniona z pracy.Za nie swoje pieniądze łatwo realizuje się różne pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lampart Re: fontanna w Rynku IP: 156.17.78.* 09.07.01, 10:32 Muszę przyznać, że fontanna nie zrobiła na mnie powalającego wrażenia. Brakowało czegoś takiego na wrocławskim Rynku, ale na pewno nie była warta tyle szumu i kosztów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: fontanna w Rynku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.01, 13:43 Fontanne zobaczylem pierwszy raz w nocy z piątku na sobote. Bylem w rynku z goscmi z poza Wroclawia. Niestety na ich twarzach zobaczylem rozczarowanie. Przychylam sie do ich zdania. Nie bylo warto, nie mowie o pieniądzach. PS. Na fotkach wyglada swietnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: fontanna w Rynku IP: *.vulcan.pl 10.07.01, 14:44 Podoba się czy nie - to nie ma znaczenia. Jedynie słuszna władza orzekła, że trzeba rozebrać i już. Porządek musi być. Herr Zdrojewski i jego następcy sami wezmą udział w kolejnej odsłonie "Procesu" Kafki. Chyba nie ma już ani jednej dziedziny życia, w której nie maczałby palców jakiś urzędas. Biurokraci wsiej stran - łączcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt Re: fontanna w Rynku IP: *.pl 10.07.01, 20:42 Moim zdaniem za mała w stosunku do otoczenia. Po prostu ginie. Będąc w rynku omal jej nie zauważyłem. Taki prowincjonalny "wypierdek". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogusław Re: fontanna w Rynku IP: *.wp.mil.pl 11.07.01, 10:11 Nie mieszkam juz we Wrocławiu na stałe (niestety!!!!). Ale z przyjemnością tu wracam. to co sie dzieje z Rynkiem w ostatnich kilku latach jest niesamowite i wyjatkowe. Fontanna dzieki swej interesujacej konstrukcji doskonale wpisuje się w panującą obecnie atmosferę we Wrocławiu. Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
dorozinski Re: fontanna w Rynku 11.07.01, 16:21 We Wroclawiu bylem tydzien temu i oczywiscie pomknalem na Rynek, aby zobaczyc to cudo, ktore kosztowalo miasto troche pieniedzy. I co? Dramat, bida z nedza i popelina.Ta/ten, kto ja zaprojektowal spisal/a sie mniej wiecej tak jak ci, ktorzy doprowadzili do powstania tej duzej kupy na placu Dominikanskim i arcydziela McArchitektury (bodajze hotel Mercure) przy Jednosci Narodowej (o ile ta ulica jeszcze sie tak nazywa - od kilku lat nie mieszkam juz we Wroclawiu). PS Czy to prawda, ze gdyby miasto chcialo 'miec fontanne na dluzej', to musialoby jeszcze cos placic? Architekci marzacy o tantiemach - to dopiero bylaby jazda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: fontanna w Rynku IP: *.zewsa.wroc.pl 16.07.01, 07:44 Mnie osobiście się podoba. Turyści odwiedzający nasze miasto licznie skupiają się przy tym obiekcie. Niestety niektórzy nie dorośli do tego i by fontannę podziwiać lecz jej szkodzić dodając do wody detergenty.Uważam że powinna zostać na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokos Re: fontanna w Rynku IP: 156.17.61.* 12.07.01, 01:22 PIeniadze to nie wszystko Fontanna jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar Re: fontanna w Rynku IP: 141.20.85.* 12.07.01, 12:11 jestem gleboko rozczarowany. Chetnie przejde popatrzec, kiedy w maju przyszlego roku bedzie sadzony znowu kwietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arian Re: fontanna w Rynku IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.07.01, 10:02 Chciałbym zauważyć że w pierwotnym projekcie fontanna miała być o 6 m dłuzsza i sporo wyższa. Ale wpier... się "zabytkowy" konserwator i cza było ją zmniejszyć. Ja uważam że jest bardzo fajna - szkoda tylko że nie w oryginalnych rozmiarach. Ale cóż - lepszy rydz niz nic. Fontanna ta ze swoja nietypową (jak na polskę) stylistyką wnosi swieży powiew do Wrocławskiego rynku. I moim zdaniem wcale się nie gryzie z otaczającymi ją zabytkami - jest raczej neutralna. Myśle że lepsza tak niz stylizowan na zabytkową. Takowa ginełaby w natłoku starej architektóry. Nowa gontanna jest etetyczna i pasuje do starówki tak samo dobrze jak budynek Bissnes Cener przy ul. Kiełbasniczej. A co do kupy. tj. Galerii Dominikańskiej - to mogłaby być lepsza ale tak tragicznie też nie jest - w porównaniu z sąsiednimi klockami z epoki socrealizmu - wręcz super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: fontanna w Rynku IP: *.*.*.* 13.07.01, 11:52 Zgadzam sie z toba calkowicie. A twierdzenia ,ze lepszy jest kwietnik lub nic to sa bzdury. Mi sie bardzo podoba i mogal by byc taka jak w zamierzeniach. Wszyscy sie nastawili, po ostrej propagandzie ,ze jest okropna i niepasuje. Z takim nastawieniem szli ja zobaczyc !!! Popatrzcie naprawde obiektywnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejti Re: fontanna w Rynku IP: *.kom-net.pl 13.07.01, 16:10 Szczerze mówiąc, spodziewałam się czegoś większego...Za takie pieniądze postawiono takie "maleństwo"?!? Owszem, fontanna jest ładna, ale moim zdaniem za taką kupę szmalu można było się bardziej postarać.Chodzi mi tylko o rozmiar, zwróćcie uwagę ile ludzi codziennie tam przesiaduje, szczególnie w upalne dni. A to dopiero początek. Na temat tego, że fontanna ma zostać w przyszłym roku rozebrana może nie bedę się wypowiadać. Wole się nie domyślać kto wpadł na ten "genialny" pomysł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zistof Re: fontanna w Rynku IP: 192.168.121.* / *.gosat.pl 13.07.01, 16:10 Jeżeli mowa o fontannie na Wrocławskim Rynku to chciałbym od razu powiedzieć, że taka atrakcja "wystroju" starówki jest jak najbardziej wskazana. Na całym świecie miasta piękne podwzględem architektury posiadają w swych zasobach fontanny i to w dużych ilościach. Jednak z tego co wiem, nasza wrocławska fontanna jest właściwie skazana na zagładę. Tylko do końca roku ma cieszyć swoją obecnością przebywających w jej otoczeniu. Konserwator zabytków zdecydował. Z tego wszystkiego najbardziej mnie wkurza fakt, że na darmo zostały utopione w fontannie duże ilości pieniędzy, jakaś firma zgarnęła szmal za budowę i pewnie weźmie później za rozbiórkę. Decydentowi w tej sprawie także coś chlapnęło. Nie powiem, że ujęła mnie swym wyglądem nasza fontanna, na pewno jest to ciekawy projekt. Niestety tego typu fonntanny do pokazania swego uroku potrzebują leprzego oświetlenia, to co tam się tli pod wodą, to jest nic. Kończąc, dla mnie wspomniana fontanna będzie symbolem ogólnego lania wody, tak jakby nam, społeczeństwu i władzom Wrocławia przelewało się. Szkoda chyba, że te pieniądze nie zostały przeznaczone na inny cel np. na remonty ulic, ktore są w fatalnym stanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: fontanna w Rynku IP: *.wroclaw.kwp.gov.pl 16.07.01, 15:45 Przerost formy nad treścią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprocky Re: fontanna w Rynku IP: 163.242.15.* 16.07.01, 16:00 Fontanna jest ciekawa, wzbudza zainteresowanie i nieprawdą jest, że nie pasuje do Rynku. Kto o tym może decydować? To jest kwestia gustu, więc skoro już stoi, i kosztowała niemało, to tylko społeczność ma prawo decydować kiedy i czy w ogóle ją z Rynku usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: fontanna w Rynku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.01, 11:19 Gość portalu: Sprocky napisał(a): > Fontanna jest ciekawa, wzbudza zainteresowanie i nieprawdą jest, że nie pasuje > do > Rynku. Kto o tym może decydować? To jest kwestia gustu, więc skoro już stoi, i > kosztowała niemało, to tylko społeczność ma prawo decydować kiedy i czy w ogóle > > ją z Rynku usunąć. Pragnę nieśmiało zauważyć, że SPOŁECZEŃSTWA nikt nie pytał, czy chce! SPOŁECZEŃSTWO zapłaciło podatkami(!) i to by było na tyle! SPOŁECZEŃSTWO może sobie pokonferować na forum o tym paskudztwie lub pozachwycać się, jeśli ma taką ochotę. Czy usunąć? Kolejny dramat. Jeśli tak, to wydaje się celowym, aby oddali pieniądze ci, którzy czystą, wyperfumowaną rączką, zaopatrzoną w biały mankiecik podpisali należne dokumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: fontanna w Rynku IP: 156.24.231.* 18.07.01, 01:56 Gość portalu: MKK napisał(a): > Gość portalu: Sprocky napisał(a): > > > Fontanna jest ciekawa, wzbudza zainteresowanie i nieprawdą jest, że nie pa > suje > > do > > Rynku. Kto o tym może decydować? To jest kwestia gustu, więc skoro już sto > i, i > > kosztowała niemało, to tylko społeczność ma prawo decydować kiedy i czy w > ogóle > > > > ją z Rynku usunąć. > > Pragnę nieśmiało zauważyć, że SPOŁECZEŃSTWA nikt nie pytał, czy chce! > SPOŁECZEŃSTWO zapłaciło podatkami(!) i to by było na tyle! SPOŁECZEŃSTWO może > sobie pokonferować na forum o tym paskudztwie lub pozachwycać się, jeśli ma tak > ą > ochotę. > Czy usunąć? Kolejny dramat. Jeśli tak, to wydaje się celowym, aby oddali > pieniądze ci, którzy czystą, wyperfumowaną rączką, zaopatrzoną w biały mankieci > k > podpisali należne dokumenty. Pytal, pytal, tylko jak spoleczenstwo sie wypowiadalo to niektorym nie chcialo sie pojsc do urny, a innym chcialo sie glosowac na Lepperow. Wiec niech teraz ta czesc spoleczenstwa nie ma pretensji to tej ktora zachowala sie bardziej odpowiedzialnie i dzieki temu moze sie teraz cieszyc fontanna w Rynku wystawiona przez jej reprezentantow. Ja jako czesc spoleczenstwa zyczylem sobie by te dokumenty podpisano, tym bardziej jesli zrobiono to czysta reka... Apropos, z kim to MKK popija piwko na pergoli? :) I komu pieknie dziekuje za ten zaszczyt? Widac tak zle jednak nie glosowalem! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: fontanna w Rynku IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 19:17 Gość portalu: wędzonka napisał(a): > Apropos, z kim to MKK popija piwko na pergoli? :) > I komu pieknie dziekuje za ten zaszczyt? Widac tak zle jednak nie glosowalem! > :) Ty wędzonkowy zdrajco! To ja Ciebie ... :) A Ty tak mnie ... :) Za chwilę cały Wrocław, ba - cała Polska, więcej : cały świat dowie się, że MKK pija piwo z samym Prezydentem Wrocławia. Nie zauważyłam coś dziś dziennikarzy wokół mego domu, czy miejsca pracy. Niekomu nie przyszło na myśl poprosić mnie o autograf. A szacunek (tak sądzę!) panu S.H. należy się. Może nie być moim idolem, choć prezencja u niego niezgorsza, to co mówi, nie przekonuje mnie do końca. Z niektórymi poglądami nie zgadzam się, ale szanuję wybór wyborców. To, co zmieniłabym u pana Prezydenta natychmiast to rodzaj wody toaletowej. Ale to znów rzecz gustu. Wędzonko-zaglądnij w wątek o sobie, he,he ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberts Re: fontanna w Rynku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.07.01, 18:52 Fonatanna w rynku jest spoko. Rynek dzięki niej ożył, co widać każdego wieczoru. Przy fontannie naprawdę gromadzą się tłumy ludzi! Szum wody jest naprawdę ekstra. Tylko oświetlenie jest jakieś ubodie, jak w akwarium z rybkami. Fontanna powinna być ładnie i mocniej podświetlona. Nie rozumiem tylko dlaczego władze miasta chcą usunąć ową czadową fontannę!?Może mi ktoś odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arain Re: fontanna w Rynku IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 15:47 Gość portalu: Roberts napisał(a): > Fonatanna w rynku jest spoko. Rynek dzięki niej ożył, co widać każdego > wieczoru. Przy fontannie naprawdę gromadzą się tłumy ludzi! Szum wody jest > naprawdę ekstra. Tylko oświetlenie jest jakieś ubodie, jak w akwarium z > rybkami. Fontanna powinna być ładnie i mocniej podświetlona. Nie rozumiem tylko > > dlaczego władze miasta chcą usunąć ową czadową fontannę!?Może mi ktoś odpowie? To nie władze chcą usunąć fontannę (one chciałyby ją na stałe pozostawić i rozbudować do pierwotnych rozmiarów) ale pan konserwator od zabytków, który stwierdził ze jako czasową ekspozycję to jeszcze fontannę przełknie, ale jako stałe dzieło to ona mu wybitnie w rynku nie pasuje. Ale jest szansa że pod naciskiem opinii publicznej się ugnie i pozostawi ją w spokoju (albo tez się z nią oswoi). Jeśli jednak nie to moze ona zostać przeniesiona w inne miejsce - np. na ulicę Świdnicką czy inną reprezentacyjną (np. rondo na Powst. Śląskich). Ale to oczywiście też będzie nas kosztować (demontaż i powtórny montaż). Ale władze miejskie postawiły ją z nadzieją że konserwator się ugnie i fontanna pozostanie. Więc w sumie wiele zależy od nas. Ja będę opowiadał się za - bo widzę że ludzie juz się z nią oswoili i zdążyli polubieć. Ja czekałem na nią długo i niecierpliwie - a z efektu jestem (prawie - chodzi o rozmiar a nie wygląd) zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irro Re: fontanna w Rynku IP: 10.10.11.* / *.iservice.pl 19.07.01, 11:05 Jak dla mnie, to pomylka jest jedna rzecz: dlaczego o zmroku pionowe tafle szklane nie sa podświetlone od spodu np. bialym swiatlem? Zebym zostal dobrze zrozumiany: podswietlone sa strumienie wody (i tak mizernie..), a nie same tafle - te stoja jakies takie smutne. Ale poza tym jestem za... za nowosciami w naszym Miastku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osmo Re: fontanna w Rynku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.01, 23:19 Nareszcie jakaś fontanna w Rynku. W skali od 1-10 daję jej 6. Całkiem fajna fontanna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Re: fontanna w Rynku IP: *.wroc.zigzag.pl 23.07.01, 13:43 Na chłodno to sprawa wygląda tak: miasto ma olbrzymie potrzeby - spójrzcie jak wyglądają szkoły - od przedszkola po uniwersytet, jaka beznadziejna nędza panuje w policji, słuzbie zdrowia, komunikacji publicznej. Spójrzcie, jak wyglądają ulice i domy na Psim Polu, Kowalach, Zakrzowie. Przyjdźcie tam w letni wieczór i powdychajcie powietrze nasycone oparami z szamb. Popatrzcie na dzieci uciekające spod kół samochodów na ul. Kochanowskiego, bo miasto nie ma pieniędzy na zainstalowanie sygnalizacji świetlnej. We Wrocławiu jest jak w socjalizmie - lud pije szampana ustami swojego przywódcy. Drogi Wrocławianinie, jeśli woda zalała Ci ulicę, rozwaliłeś samochód na dziurach w jezdni, żyjesz w dzielnicy, w której nic nie zmieniło się od 100 lat - to zawsze możesz wspomnieć koncert Placido, popatrzeć na fontannę lub na sztuczne ognie. Wysiłki p.Zdrojewskiego, żeby nam uprzyjemnić życie przypominają starą wojskową zabawę w "puszczanie bengali". Efekt jest ciekawy, choć trwa kilka sekund, potem zostaje tylko smród. We Wrocławiu jest jeszcze gorzej - ten smród cholernie dużo kosztuje. Na koniec jeszcze jedna refleksja: czym różni się współczesny Wrocław od Poznania lub Krakowa? Poznaniem czy Krakowem rządzą potomkowie mieszczan, Wrocławiem potomkowie szabrowników. Szabrownik to rodzaj złodzieja, od formy podstawowej złodzieja różni go to, że nie widzi w tym, co robi nic złego. Pozdrawiam Krytyczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzina Re: fontanna w Rynku IP: 212.214.128.* 23.07.01, 16:13 Ja nie znosze fontanny we Wroclawiu. Juz raz prawie oberwalem za to ze chcialem wrzucic grosika do niej. Jakbym mial ogromna monete(taka naprawde mega) to bym rozwalil wszystkie szyby!!!!! I 2,5 mln zl poszlo by do kosza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzina 18 power IP: 212.214.128.* 23.07.01, 16:14 18 power zniszczyc fontanne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: fontanna w Rynku IP: 156.24.231.* 24.07.01, 23:36 Gość portalu: krytyk napisał(a): > Na chłodno to sprawa wygląda tak: miasto ma olbrzymie potrzeby - spójrzcie jak > wyglądają szkoły - od przedszkola po uniwersytet, jaka beznadziejna nędza > panuje w policji, słuzbie zdrowia, komunikacji publicznej. Spójrzcie, jak > wyglądają ulice i domy na Psim Polu, Kowalach, Zakrzowie. Przyjdźcie tam w > letni wieczór i powdychajcie powietrze nasycone oparami z szamb. Popatrzcie na > dzieci uciekające spod kół samochodów na ul. Kochanowskiego, bo miasto nie ma > pieniędzy na zainstalowanie sygnalizacji świetlnej. We Wrocławiu jest jak w > socjalizmie - lud pije szampana ustami swojego przywódcy. Drogi Wrocławianinie, > > jeśli woda zalała Ci ulicę, rozwaliłeś samochód na dziurach w jezdni, żyjesz w > dzielnicy, w której nic nie zmieniło się od 100 lat - to zawsze możesz > wspomnieć koncert Placido, popatrzeć na fontannę lub na sztuczne ognie. Wysiłki > > p.Zdrojewskiego, żeby nam uprzyjemnić życie przypominają starą wojskową zabawę > w "puszczanie bengali". Efekt jest ciekawy, choć trwa kilka sekund, potem > zostaje tylko smród. We Wrocławiu jest jeszcze gorzej - ten smród cholernie > dużo kosztuje. Na koniec jeszcze jedna refleksja: czym różni się współczesny > Wrocław od Poznania lub Krakowa? Poznaniem czy Krakowem rządzą potomkowie > mieszczan, Wrocławiem potomkowie szabrowników. Szabrownik to rodzaj złodzieja, > od formy podstawowej złodzieja różni go to, że nie widzi w tym, co robi nic > złego. > Pozdrawiam > Krytyczny Na chlodno ta sprawa wyglada tez tak: 2.5 mln to kropla w morzu potrzeb. I tak bys nie docenil gdyby zostaly wydane w inny sposob... A miasto to taki dziwolag ktoremu od czasu do czasu potrzeba rowniez czegos widocznego i atrakcyjnego. Zreszta czy Ty, wiedzac ze w Afryce gloduja dzieci, odzywiasz sie tylko suchym chlebem? Prawda jest tez taka ze mamy najwiekszy budzet w kraju po Warszawie, i nie wzial sie on z narzekan podobnych Twoim tylko zostal wypracowany. Zarzad ktory wydal pieniadze na fontanne przysporzyl ich miastu znacznie wiecej niz Ty zrobilbys to kiedykolwiek bez niej. Pozdrawiam Rozsadny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rower Re: fontanna w Rynku IP: 3.149.5.* 24.07.01, 12:46 Jeżeli ta fontanna zostanie dluzej to jest w porzadku, ale jeżeli naprawde ją rozmontuję to Zdrojewski sam powinien za nia zaplacic. Jemu sie pewnie zamarzyło, żeby fontanna została tak jak wieża w Paryżu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bidok Re: fontanna w Rynku IP: 64.168.108.* 25.07.01, 00:45 Jak na moj gust to po prostu kolejny przejaw megalomanii wladz Wroclawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Za mala i niereprezentacyjna IP: *.enh.org 25.07.01, 01:18 Knypek i bubel kto za nia zaplacil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katrina Re: fontanna w Rynku IP: 217.153.44.* 25.07.01, 12:52 Koniecznie zostawić! A na wiecznych narzekaczy nie zwracać uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzmine Re: fontanna w Rynku IP: *.ex.cargill.com 25.07.01, 14:26 niech zostanie, zawsze to jakiś odpoczynek od letniego skwaru i miły efekt, ale szybki mogliby wymienic na wyższe, bo przy tych i tak słabym strumyczku wody efekt się rozmywa ;). widziałam zagranicą coś w takim właśnie guście i uważam,ze byloby bardziej efektowne. a skoro kasa juz na to poszła, to niech się chociaż zamortyzuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repo Re: fontanna w Rynku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.01, 15:20 Fontanna jest fajna, tylko za mała. Ginie na placu, jest mało widoczna. Nie dałoby się dosztukować parę metrów? Do góry!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: fontanna w Rynku IP: *.eu.org 29.07.01, 22:37 Gość portalu: repo napisał(a): > Fontanna jest fajna, tylko za mała. Ginie na placu, jest mało widoczna. Nie > dałoby się dosztukować parę metrów? Do góry!! Skąd wziąć tyle szkła ? No, i problem z czyszczeniem. Nie ma tak wysokich drabin. Odpowiedz Link Zgłoś