Gość: Inka IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.07, 10:04 Czym mogę zastapić trawę cytrynową w zupie kokosowej? A może ktoś wie, gdzie ją można w Poznaniu kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: senin Re: Trawa cytrynowa - czym zastąpić? IP: *.for.dsl.connect.net.au 20.01.07, 10:51 wprawdzie nie jest to idealne, ale dosc dobrym rozwiazaniem jest starta skorka z cytryny... w zupie z kiokosem bedzie sie bardzo dobrze komponowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: Trawa cytrynowa - czym zastąpić? IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.07, 11:21 Dziękuję :) Wiem, że rzadko zamienniki są dobre ale nie wiem czy mam szansę na trawę c. w moim mieście... A na kupno w necie trochę za późno. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin ja czasami stosuje skorke z cytryny/limonki jako IP: *.for.dsl.connect.net.au 20.01.07, 11:42 zamiennik i w zasadzie nie ma zbytniej roznicy w smaku - wiec do dziela , bedzie OK :)) Odpowiedz Link Zgłoś
em_es poszukaj suszonej, łatwiej dostać 20.01.07, 12:11 w Tarnowie np. w większych sklepach PSS mają, co mnie z lekka zszokowało :) popatrz w marketach na takich stojakach z przyprawami w woreczkach, jak suszona papryka w kawałkach, kumin czy inne pomidory suszone suszona to też substytut, ale lepsze to niż nic :) Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: poszukaj suszonej, łatwiej dostać 20.01.07, 15:51 Można też kupić w słoiczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Dziękuję wszystkim :) IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.07, 18:46 Wykorzystałam skórkę limonki - ze względu na dodatkowy kolor w zupie. :) Wyszła rewelacyjnie. A suszonej poszukam. Dziękuję za pomoc wszystkim. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Trawa cytrynowa - czym zastąpić? 20.01.07, 23:02 Skórka cytrynowa: www.gourmetsleuth.com/lemongrass.htm www.cookingclub.com/substitutions.asp www.thaikitchen.com/equivalent.html#le Odpowiedz Link Zgłoś