Dodaj do ulubionych

Maślice ...

08.05.09, 13:23
Maślice, czy to dobry wybór na zamieszkanie rodziny z dwójką dzieci ? Jedno z
dzieci w wieku przedszkolnym, więc chodzi mi głównie o przedszkola, szkoły
podstawowe, place zabaw, sklepiki. Zainteresowana jestem ofertą SM
Stoczniowiec przy ul. Głównej.
Obserwuj wątek
    • Gość: kotek Re: Maślice ... IP: *.51.akron.net.pl 08.05.09, 13:59
      Z tego co wiem, Główna to już nie Maślice, a Stabłowice:)
      Co do Stoczniowca, polecam, sama kupuje właśnie mieszkanie przy Głównej.
      Szkoła i przedszkole maja być na Maślicach - starą zlikwidowali ze względu na
      obwodnicę, przejściowa już jest, a nowa ma być w najbliższym czasie.
      Plac zabaw ma być na samym osiedlu, ale najpierw muszą dobudować drugi etap...
      potem zieleń i plac.
      Co do sklepów nie wiem - nie miałam czasu pochodzić po okolicy, ale podejrzewam,
      że jeśli nie ma już, to się pojawią w najbliższym czasie.

Pozdrawiam przyszłą sąsiadkę:)
      • martha321 Re: Maślice ... 08.05.09, 14:44
        Jeszcze się nie zdecydowaliśmy, odstraszają mnie informacje na temat uciążliwych
        komarów i wysypiska śmieci.
        • Gość: ? Re: Maślice ... IP: 79.162.145.* 08.05.09, 15:50
          Wysypisko śmieci zostało już jakiś czas temu zlikwidowane a na jego miejscu ma
          powstać park. z komarami nie wiem jak będzie, jak będzie problem będzie jakiś
          raid w gniazdko czy coś podobnego ;) z komarami na przedmieściach to chyba
          wszędzie jest problem. Kiedyś słyszałem opinię, że nie ma co się stawów obawiać
          bo tam są stworzonka które larwy komarów zjadają - ryby, żaby itd. gorsze są
          zbiorki które nie posiadają takich naturalnych komarzych przeszkód - jakieś
          beczki z wodą na działkach, kałuże itp.
    • jo-han16 Maślice + Stabłowice - the best 08.05.09, 19:39
      Najlepsze osiedla we Wrocławiu. Spokój, dużo zieleni, ścieżki rowerowe, nowa
      szkoła + przedszkole w budowie, będzie blisko obwodnica, stadion, centrum
      handlowe przy stadionie. Proponuję przestudiować plany zagospodarowania
      przestrzennego - spora ilość terenów zielonych i parków wręcz szokuje. Za parę
      lat będzie to perełka => wszystko budowane i planowane wg. nowych standardów.
      • Gość: kotek Re: Maślice + Stabłowice - the best IP: *.51.akron.net.pl 11.05.09, 09:31
        Z wysypiskiem nie ma problemu bo kawałek od Głównej jest, a poza tym, jak już
        ktoś napisał, zostało zlikwidowane. Nie śmierdzi - potwierdzone przez znajomych
        mieszkających na Stabłowicach:)
        Co do komarów... komary są wszędzie tam, gdzie jest woda, chyba, że w wodzie
        mieszka coś co je zjada albo miasto "opryskuje" czymś larwy. Ale chyba wolę
        widok z okna na jeziorko, zieleń w pobliżu i komary niż mieszkanie na
        wybetonowanym blokowisku, ale za to bez insektów...
        • Gość: erde Re: Maślice + Stabłowice - the best IP: *.as.kn.pl 11.05.09, 19:24
          Maślice Maślicom nierówne

Małe / domki /- do niedawna cacy, teraz trochę w dupę da stadion i wszelkie
          niedogodności z tym związane / tłum, lanie, gdzie popadnie, chlanie itd. /
          Maślice, o których mówimy, to już nieco inna bajka
          rejon Głównej to skraj Maślic Wielkich i Stabłowic

atuty:

-zachód, czystość, wiatry nie przeszły przez miasto / gdyby nie... /
          -fajne tereny zielone

minusy:

-wysypisko nieczynne, ale ile lat minie, zanim się gó... porozkłada, nie
          czarujmy się
          -komarów jest opór- bywam tam często w lecie, masakra

ale generalnie lubię ten fragment miasta
          • Gość: kotek Re: Maślice + Stabłowice - the best IP: *.51.akron.net.pl 12.05.09, 09:08
            Głowna to już podobno Stabłowice:)
            Stadion jest odpowiednio daleko, żeby "tłum" nie dotarł, a zielono rzeczywiści i
            jak na razie bardzo spokojnie jest. Co do wysypiska, niech się rozkłada! Dopóki
            nie śmierdzi, niech się z nim dzieje co chce.
            Komary trzeba "pokochać" (mieszkam teraz niedaleko Mostu Warszawskiego - Odra +
            działki=komary:) i kupić dobrego antykomarowca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka