Dodaj do ulubionych

osiedlowe wojny domowe

31.01.02, 14:40
Kto pamięta konflikt między blokami: Bajana (72-64) i Hynka (do 12) na Kosmosie
który miał miejsce po koniec lat 80 i w początku 90. ?? Kurka ja pamiętam że
musiałem miec przpustkę żeby na podwórko Hynkowców wjechać!!! Rzucaliśmy się
gliną ,sniegiem , czym popadło-klawo jak cholera Egon!!...czekam na odzew
wszytskich kombatantów i bohaterów tej wojny....oraz tych którzy pamiętają
podobne konflikty :-))
Obserwuj wątek
    • Gość: arni Re: osiedlowe wojny domowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.02, 12:11
      melancho napisał(a):

> Kto pamięta konflikt między blokami: Bajana (72-64) i Hynka (do 12) na Kosmosie
      >
      > który miał miejsce po koniec lat 80 i w początku 90. ?? Kurka ja pamiętam że
      > musiałem miec przpustkę żeby na podwórko Hynkowców wjechać!!! Rzucaliśmy się
      > gliną ,sniegiem , czym popadło-klawo jak cholera Egon!!...czekam na odzew
      > wszytskich kombatantów i bohaterów tej wojny....oraz tych którzy pamiętają
      > podobne konflikty :-))

• Gość: wędzonka Re: osiedlowe wojny domowe IP: 156.24.117.* 21.02.02, 21:13
      melancho napisał(a):

> Kto pamięta konflikt między blokami: Bajana (72-64) i Hynka (do 12) na Kosmosie
      >
      > który miał miejsce po koniec lat 80 i w początku 90. ?? Kurka ja pamiętam że
      > musiałem miec przpustkę żeby na podwórko Hynkowców wjechać!!! Rzucaliśmy się
      > gliną ,sniegiem , czym popadło-klawo jak cholera Egon!!...czekam na odzew
      > wszytskich kombatantów i bohaterów tej wojny....oraz tych którzy pamiętają
      > podobne konflikty :-))

OOO! Kolego, jestem weteranem niejednej bitwy na podworkach
      Sienkiewicza/Nowowiejska/Reja/Gornickiego. Walczylismy glownie koksem, ale
      najbardziej widowiskowe byly walki na torby z piaskiem!
      Nieraz poleglem, ale do dzis wspominam to z rozrzewnieniem...
    • robgoblin Re: osiedlowe wojny domowe 22.02.02, 11:34
      Albo na gruszki, między Ostatnim Groszem i Kwiską/Bystrzycką :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka