Dodaj do ulubionych

Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałupnicza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 15:17
Witam,
czy może ktoś wie coś ciekawego na temat tej firmy i inwestycji na Swojczycach?
Zarezerwowałam sobie tam mieszkanie, ale dopiero wczoraj znalazłam bardzo
niepochlebne opinie o wykonywanych przez tego developera inwestycjach i
zaczęłam się zastanawiać...
Obserwuj wątek
    • Gość: hadas Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: 78.8.138.* 22.07.09, 16:20
      Przede wszytkim proponuję pojechac na miejsce. Sprawdz gdzie jest
      linia kolejowa (poczytaj o projekcie DKD), gdzie cmentarz oraz czy
      uda sie rano wjechac na Soltysowicka (teraz ruch jest tam jakos 5
      raz mniejszy niz normalnie). Poza tym to przemyslowa okolica,
      chociaz same mieszkania całkiem spox.
    • Gość: egon Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.09, 12:30
      ... sprawdz developera!!! zapytaj o odsetek umów które u tego
      developera kończą się w SĄDZIE...pozdro
      • Gość: Artoo Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.10.09, 20:56
        Też się inteesuję tą inwestycją, więc dorzucę parę słów od siebie:
        - wyjazd w Swojczycką w lewo paskudny, jeszcze gorzej pojechac
        prosto. Zawsze jednak można skrecić w prawo i zawrócić przy
        najbliższej okazji ( np na terenie warsztatu samochodowego)
        - Linią kolejową wg dewelopera jeżdżą 2 pociągi towarowe dziennie w
        godzinach przedpołudniowych ( w weekendy również). To raczej
        prawda,pracuję w okolicy i linia na pewno nie jest zbytnio
        uczęszczana
        - okolica niestety zaniedbana i to chyba najwiekszy
        mankament. "dziko rozwijający się cmentarz, baza samochodowa=duży
        ruch samochodów cieżarowych wymuszjących w dodatku pierwszeństwo,
        liche domki w okolicy, kiepskie drogi ichodniki
        - plusy to stosunkowo niedalego pichotką do odry ( po grobli), dosć
        dobre perspektywy okolic ( tych w kierunku odry)i oczywiście cena.
        - Minus to kiepska opinia o deweloperze wśród internautów

Pozdrawiam
    • Gość: a&j Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.lanet.net.pl 11.10.09, 22:41
      otoczenie jest dalekie od wyobrażen rozumianych pod słowami
      przyjazna okolica, bardzo blisko tory kolejowe i stare zabudowania
      domow wolnostojących, choć nie tylko-te nowe to sporadyczne punkty,1
      moze wiecej. poza tym, swojczyce są pod względem urbanistycznym mało
      zagospodarowene z punktu widzenia konsumenta.plusy to niewątpliwie
      ciagle mało spotykany w polsce rodzaj zabudowy apartamentowej.
      lokalizacja determinuje też cenę, a ta jest akceptowalna.bylismy
      potencjlanymi klientami,lecz po wizycie naocznej terenu pod zabudowe
      entuzjazm " usiadł".
      • religa_konsultant Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup 14.10.09, 10:18
        Witam,

o wszystkich czynnikach zewnętrznych, niezależnych od firmy Religa, takich jak
        przebieg linii kolejowej, klienci są informowani podczas prezentacji oferty.
        Także obecny stan terenu pod zabudowę nie powinien być głównym wyznacznikiem
        determinującym wybór, ponieważ osiedle Swojczyce będzie się stale rozwijać,
        dzięki nowym inwestycjom mieszkaniowym. W przygotowaniu są nowe plany
        zagospodarowania przestrzennego. Zatem na osiedlu rozwinie się budownictwo
        mieszkaniowe, a z tym bezpośrednio wiąże się także rozwój punktów
        handlowo-usługowych. Natomiast, problemy związane z wyjazdem i korki powinny
        ostatecznie zniknąć po zakończeniu budowy Obwodnic Wrocławia – Autostradowej i
        Wschodniej oraz wybudowaniu mostu na Odrze łączącego ul. Krakowską z Biskupinem,
        którymi będzie można szybko dojechać w każde miejsce Wrocławia.

Jednocześnie chcemy ponownie zainterweniować. Firma Religa nie prowadzi w
        obecnej chwili żadnych spraw sądowych ze swoimi klientami, a fakt ten można
        potwierdzić zasięgając informacji bezpośrednio w sądzie.
        • Gość: Piotruś Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: 80.50.54.* 27.01.10, 15:10
          Też jestem mocno zainteresowany tą inwestycją, bo ję się tylko
          hałasu przejezdzających pociągów czy szynobusów i czy za pare lat
          np. ta linia się mocno rozwinie. Co myślicie o natężeniu hałasu?,
          może developer postawił by jakiś ekran wygłuszający w zdlóż torów.
          Teraz widziałem są tam posadzone tuje.
          • Gość: dla naiwnych Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.10, 22:40
            jeszcze bedzie pieknie, jeszcze bedzie wspaniale
          • religa_konsultant Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup 01.02.10, 10:15
            Witam,

z ogólnodostępnych informacji, które można uzyskać z Departamentu Infrastruktury
            wynika, że istnieją wstępne plany (jeszcze niepotwierdzone), by na trasie
            przebiegającej nieopodal osiedla Swojczyce uruchomić połączenia kolejowe z
            Jelczem Laskowicami. Zapewniono jednak, że z uwagi na ograniczone możliwości
            techniczne, połączenia będą obsługiwane przez nowoczesne szynobusy spalinowe,
            które emitują znacznie mniej hałasu, niż przestarzałe elektrowozy.

Ponadto, osiedle znajduje się pomiędzy dwoma przejazdami kolejowymi, a te
            wymuszają ograniczenie prędkości poruszania się pociągów, które tym sposobem
            generują minimalny poziom hałasu. Osiedle znajduje się z dala od głównych ciągów
            komunikacyjnych, ulic i tras wylotowych. O poziomie hałasu mogą się Państwo
            przekonać osobiście podczas wizyty na placu budowy osiedla. Zainteresowanych
            prosimy o kontakt z Biurem Sprzedaży firmy Religa.
            • Gość: piotruś Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: 80.50.54.* 08.02.10, 16:24
              A jak z kapitałem stoi firma Religa?, czy da rade spłacić swoje
              zobowiązania kredytowe, wiem że ciężko teraz u dużych deweloperów, a
              co dopiero u małych.
              • religa_konsultant Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup 12.02.10, 14:37
                Firma Religa ma od ponad 10 lat ugruntowaną pozycję finansową i doświadczenie w
                zarządzaniu inwestycjami, zatem nie ma obaw w tym punkcie. Ponadto
                przygotowujemy kolejne inwestycje, co świadczy o niezachwianej pozycji
                wszystkich spółek grupy Religa.
    • Gość: Taka jedna Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.xdsl.centertel.pl 08.02.10, 17:41
      Bardzo podobają mi się określenia typu przestronny salon - 15,5m2
      czy duża łazienka - 5m2
      Można boki zrywać :)
      • religa_konsultant Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup 12.02.10, 14:37
        Dziękujemy za Pani szczerą opinię i zainteresowanie.

Projektując rozkład swoich lokali bierzemy pod uwagę funkcjonalność całego
        mieszkania czy apartamentu. Dodatkowo w większości oferowanych inwestycji
        oddajemy do dyspozycji Klientów metraż większy niż wynikający z opisu.
        Mianowicie wysokie poddasze, które z powodzeniem może być przystosowane jako
        powierzchnia mieszkalna, nie jest wliczone w metraż nieruchomości.
        • Gość: Wściekła!!! Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.05.10, 00:28
          Jestem zmuszona powrócić do tematu osiedla na Swojczycach, bo niestety, mimo, iż
          stałam się ich klientką, sytuacja zaczyna mnie niepokoić. Deweloper chce
          aneksować umowy przedwstępne zmieniając harmonogram płatności. Budzi to moje
          poważne wątpliwości co do kondycji finansowej spółki. Jest tu może jakiś inny
          klient, który ma jakieś wiadomości w tym zakresie albo zajął już stanowisko?
          • anusiak-gaj Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup 08.05.10, 01:17
            Z tego co się orientuję to deweloper nie dostał od banku kredytu i jest zmuszony
            brać pieniądze w transzach, a nie w systemie 10/90...wiem też, że dla osób,
            które chcą zrezygnować oddaje wpłacone 10% + 18 tys kary za nie dotrzymanie
            warunków umowy...tyle słyszałam od znajomej, która zarezerwowała tam mieszkanie
            i teraz się zastanawia co robić dalej...czy aneksować, czy też wziąć kasę i
            kupić coś gotowego
            • Gość: Wściekła!!! Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.05.10, 10:15
              Dajcie znać, jak ktoś podejmie decyzje, bo jesteśmy w kropce i zastanawiamy się
              co na to reszta...
              • Gość: egon Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.10, 12:48
                przejeżdzam często chałupniczą i patrze, patrze... roboty idą
                piorunem...buhahaha...trzech smutnuch ludzi... podpisujcie
                aneksy...dev musi mieć kasę na realizację...nie róbcie sobie
                żartów...
                • Gość: Wściekła!!! Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.10, 22:34
                  Nie ma tu nikogo, kto już podjął decyzję?
                • Gość: a o co chodzi Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.lanet.net.pl 13.05.10, 22:37
                  A coś się dzieje z deweloperem ? Wyglądają bardzo solidnie, ponoć mają gotówkę
                  i niezłe wyniki finansowe. Czy ktoś coś wie ?
                  • Gość: Wściekła!!! Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.10, 23:01
                    No chcą aneksować umowy przedwstępne i zmienić system finansowania na transze,bo
                    podobno bank wstrzymał im transzę kredytu. No i ciekawa jestem na co to inni
                    klienci?
                    • Gość: ekonomista Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.10, 10:31
                      zapytajcie w jakim banku mają kredyt... bo prawdopodobnie nie mają i
                      za waszą kasę chcą wybudować budynek... a chęć aneksowania wynika z
                      problemów płynnościowych...brak kasy, szybsze transze...
                      • anusiak-gaj Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup 14.05.10, 12:00
                        Religa nie dostał kredytu na tą inwestycje i dlatego chce żeby ludzie wpłacali w
                        transzach...tylko pytanie czy ta kasa będzie szła na Chałupniczą czy na
                        Kiełczów...bo teraz to nie wiadomo, gdzie jakie są poślizgi finansowe i które
                        dziury chce łatać developer
                        • religa_konsultant Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup 17.05.10, 14:45
                          Szanowni Państwo,

chcielibyśmy przede wszystkim uspokoić i zapewnić, że nie ma na chwilę obecną
                          żadnych problemów z realizacją, czy finansowaniem inwestycji. Proponowane przez
                          nas zmiany w umowach przedwstępnych wynikają z faktu, iż większość banków
                          zaostrzy w najbliższym czasie politykę w udzielaniu kredytów. Powodem jest
                          uchwalona przez Komisję Nadzoru Finansowego rekomendacja T, która zacznie
                          obowiązywać z początkiem lipca 2010 r. (więcej o nowej rekomendacji mogą państwo
                          przeczytać tutaj:
                          wyborcza.biz/biznes/1,101562,7595282,Komu_zaszkodzi_rekomendacja_T_.html). Ta
                          uchwała może mieć wpływ na Państwa zdolność kredytową. Dlatego też, nasz
                          partner (bank finansujący) kwestionuje skuteczność systemu płatności 10/90, na
                          którym opierają się umowy z Państwem. Jest to sytuacja zupełnie niezależna od
                          firmy. Od 10 lat wspomniany system był z powodzeniem stosowany, jednak
                          pragniemy podkreślić, że zaistniała sytuacja nie jest spowodowana działaniami
                          firmy RELIGA. Ponadto zapewniamy, że inwestycja nie jest w żaden inny sposób
                          zagrożona.

Pragniemy także dodać, że niska aktywność na placu budowy wynika z założonego
                          harmonogramu. Obecnie trwają bowiem pomiary geologiczne oraz prace
                          przygotowawcze do wpięcia się w miejską infrastrukturę techniczną podziemną i
                          drogową.

Termin oddania inwestycji pozostaje niezagrożony.

Z poważaniem,
                          Biuro Religa Sp.z o.o.
                          • Gość: maciej Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.lanet.net.pl 17.05.10, 23:06
                            No i co Wy na to? Zgadzacie sie na aneksowanie umow? Ciekawe, czy inwestycja ruszy dalej, jesli sie wiekszosc klientow wycofa przez zmianę warunków?
                            • religa_konsultant Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup 18.05.10, 09:34
                              W poprzednim poście wkradł się błąd. Na budowie prowadzone są oczywiście prace
                              geodezyjne, a nie geologiczne.

Biuro Religa Sp.z o.o.

• Gość: piotruś Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: 80.50.54.* 18.05.10, 15:21
                              mam już podpisaną umowę przedwstępną, i trochę się zmartwiłem jak
                              usłyszałem o transzach (nie wesoło musi być z kapitałem dev) Nie
                              wiem co robić. A co będzie jak się nie zgodze na podpisanie aneksu?.
                              • Gość: Gość Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.10, 18:17
                                Ja też się boję o kondycję finansową dewelopera. System finansowania 10/90
                                zabezpieczał nasze (klientów) interesy, bo się nie ryzykowało całą kwotą
                                kredytu. Teraz sytuacja ma się zmienić, więc cała oferta już nie jest tak
                                atrakcyjna. Ja też nie wiem,czy nie zrezygnujemy. To całe tłumaczenie
                                Konsultanta mnie nie przekonuje. Co znaczy, że bank finansujący kwestionuje
                                skuteczność systemu płatności 10/90? Bank nie jest stroną naszej umowy
                                przedwstępnej, a póki deweloper spłaca zaciągnięte kredyty terminowo nie
                                powinien mieć żadnych zastrzeżeń. Ostatecznie ma przecież hipoteki na
                                nieruchomościach, więc dlaczego miałby wymuszać zmianę naszych umów? Jak ktoś
                                nie będzie miał zdolności kredytowej na koniec inwestycji to odstąpi, zapłaci
                                karę umowną deweloperowi, a on sprzeda lokal komuś innemu. Bank nie straci nic.
                                A jak by inwestycja była zagrożona to ma tą hipotekę. Więc O CO CHODZI???
                                • yeetii Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup 19.05.10, 12:06
                                  słusznie kombinujesz :) mój brat kupił mieszkanie od PD SA w systemie 10/90 i
                                  tam bank kredytujacy nie mial z tym problemow.
                                  w tym przypadku podejrzewam, że bank aby uruchomić kredyt żada od dev
                                  określonego poziomu sprzedaży - to standard dla umow, ale stwierdził że umowy w
                                  systemie 10/90 nie bede brane pod uwage. Dlatego dev kombinuje jak zmienic wam
                                  umowy.
                                  Co jest powodem takich oczekiwan banku - tego raczej sie nigdy nie dowiecie.
                                  • Gość: nabywca Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.10.10, 19:26
                                    Witam! Jest tu może ktoś, kto podpisał umowę na Swojczyce? Poszukuję sąsiadów :)
                                    • Gość: chałupniczka Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.os.amsnet.pl 18.12.10, 00:38
                                      Witam, ja mam umowę przedwstępną z deweloperem na swojczyce, wiec jestem potencjalnym sąsiadem. Mamy podpisaną umowę 10/90 i nikt z biura dewelopera nie zgłosił sie do nas w spawie zmiany sposobu płatności, więc raczej nie obowiązuje to wszytkich klientów, może po prostu mieszkania sprzedawane w późniejszym terminie mają zmieniony system płatności. A w jakim budynku zarezerwował Pan mieszkanie? według mnie wszelkie kontakty z deweloperem jak na razie OK. Nawet dobra kawa na każdym spotkaniu w biurze. Miły Pan P. P. z firmy od tej inwestycji, zawsze pomocny i zaangażowany.
                                      • Gość: kowal Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.internetia.net.pl 18.12.10, 06:45
                                        na razie miły
                                        ocene zostaw na koniec
                                        nie będziesz wiedział jak sie nazywasz
                                        • Gość: chałupniczka Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.amsnet.pl 13.02.11, 20:12
                                          zauważyłam im rozmowy bardziej zaaansowane tym bardziej kręcą. To co obiecuują to tylko obiecanki, trzeba mieć wszytsko na piśmie, żeby dotrzymali umów. Wszytsko się ociąga
    • Gość: Techbau Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 19:20
      Profesjonalne odbiory mieszkań , domów i lokali usługowych
      od firm developerskich i spółdzielni mieszkaniowych szczegóły na :
      www.favore.pl/97641_odbior-mieszkania-odbior-domu-wroclaw-okolice-dolnoslaskie.html
      lub skontaktuj się telefonicznie : 0-607-937-916 071-315-52-48
      Firma "Techbau"
    • Gość: hugoboss12 Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 09:56
      ile metrów i jaka jakość oraz cena za m2
      • Gość: gość Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.08.11, 11:46
        Ludzie, kiedy w końcu powstaną te Swojczyce? Ktoś coś wie?
        • Gość: nikt. Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.money.pl 30.08.11, 12:06
          Ja mam od nich info ze 31 grudnia 2011
          • Gość: piotruś Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.11, 17:23
            Myśle że nie dadzą rady do 31 grudnia, byłem tam dzis i tydzien temu i za każdym razem nie ma nikogo z budowlańców, a dowiedziałem się że wczoraj kosili trawe wokół inwestycji, koparka zjechała bo Religa nie zapłacił, budowlańcy na urlopach bo nie zapłacił, firma ochraniająca też się zwija bo nie zapłacił, obawiam się czy to nie jest początek końca. We wrześniu mieli wkładać okna i też nici z tego. No i Pan Paweł Pawlak z którym większość umów została zawarta nie jest już pracownikiem firmy Religa, aż strach pomyśleć.
            • Gość: Marta Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.internetia.net.pl 01.10.11, 13:03
              obecnie termin to czerwiec 2011r. - od przedstawiciela firmy.
              • Gość: Marta Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.internetia.net.pl 01.10.11, 13:04
                czerwiec 2012r., oczywiście :)
                • Gość: piotruś Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.10.11, 17:27
                  czyli za to opoźnienie będą musieli płacic ileś proc miesięcznie. Widzieliście że nagle zrobiły się wolne mieszkania w budynkach E, i jeszcze pare innych ,ciekawe czy ludzie się wycofali ?
                  • Gość: gość :( Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.10.11, 17:22
                    Chyba ktoś, kto napisał "że to początek końca" miał rację. Zrezygnowaliśmy z mieszkania i rozwiązaliśmy umowę notarialną. Do 30.09.2011 Firma Religa miała nam przelać pieniądze (wraz z odsetkami) na konto. Dziś 4.10.11 dyrektor finansowy nie miał czasu na rozmowę, wczoraj go nie było, oczywiście pieniędzy też nie ma. Czekamy do końca tygodnia i składamy pozew do sądu:(
                    • Gość: iris Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.lmds.dialog.net.pl 05.10.11, 08:37
                      Mamy identyczną sytuację, rozwiązaliśmy umowę, firma początkowo zobowiązała się do zwrotu zaliczki do końca sierpnia, później otrzymaliśmy powiadomienie o planowanym opóźnieniu spłaty wraz z odsetkami do połowy września. Pieniędzy oczywiście nie ma :/
                      • Gość: re Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: 217.153.64.* 05.10.11, 10:42
                        nie rozumiem Was ludzie , dlaczego jeszcze nie p[odjeliści kroków prawnych , to trea a los deweloperwa hmmm. Jesli chcecie rzetelnej obsługi piszcie : gitarzysta62@wp.pl
                        • Gość: ktoś Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.10.11, 11:10
                          Co to jest za adres mailowy gitarzysta62@wp.pl dla obsługi prawnej? Raczej mało profesjonalny...
    • Gość: gość:( Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.10.11, 20:12
      Czy jest może ktoś, kto już złożył pozew przeciwko Relidze?
      • Gość: zatroskany Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.12, 14:32
        Czy ktoś ma może informacje na temat zamiarów Firmy Religa? Będą kończyć swoje inwestycje, czy nie? Oddali komuś zaliczki lub wpłaty? (mi nie) Czy Firma w ogóle ma jakieś pieniądze na dokończenie budowy? Jeszcze jakiś czas temu konsultant wypowiadał się na forum, teraz już tego nie robi. Czy mam to rozumieć jako brak chęci jakiegokolwiek porozumienia, poddanie się dewelopera i upadek Firmy?
        • Gość: piotruś Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.02.12, 15:59
          Nikt z konsultantów nie odpowiada bo wszyscy sie zwolnili, nie wiem czy uciekają z tonącego statku, ale na to wygląda, oddali także część pomieszczeń, bo ekipa sie mocno skurczyła. Teraz opiekunem jest kobieta. Zapewniala że w polowie marca, prace mocno ruszą, bo w lutym mają mieć kase, dokonczenie budowy przewidują na koniec czerwca a akty później. Czy to prawda? zobaczymy, ja czekam do czerwca jeśli nic sie nie ruszy wypowiadam umowe, tylko skąd oni oddadzą te 10%?
      • Gość: basia Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.lmds.dialog.net.pl 10.02.12, 16:10
        Owszem. czekam na nakaz zapłaty. Przestałam naiwnie wierzyć, że zwrot zaliczki nastąpi z nieprzymuszonej woli prezesa. Żałuję, że tak późno się na to zdecydowałam. Smutne ejst to,ze nawet z nakazem moge tych pieniędzy już nie odzyskać. Później będzie odwołanie od dedcyzji itd. Będzie przedłużać - aż ogłosi upadłość. I tyle widzieliśmy z naszych zaliczek. Czy jest ktoś kto miał już nakaz zapłaty?
        • Gość: ... Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.internetia.net.pl 10.02.12, 17:26
          nakaz jest , ale kasy nie ma
        • Gość: zatroskan Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.12, 15:06
          Ja też mam nakaz zapłaty i sprzeciw Religi, wiec sprawa w toku. Myślę, że Religa pieniędzy nie odda.
          • Gość: załamany Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.lmds.dialog.net.pl 13.02.12, 15:14
            Mam nakaz i sprzeciw - to samo. Obawiam się, że prezes faktycznie nie ma ochoty na zwrot MOICH PIENIĘDZY (sporej sumy).
            • Gość: tomek Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.182.138.97.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.02.12, 22:29
              I gdzie teraz jest pan religa konsultant??? Ratuj chłopie dobre imię firmy ha ha ha
              • Gość: Mykielczowianie Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.204.12.76.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.02.12, 20:39
                Gdzie konsultant??
                • Gość: ... Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: 217.153.64.* 23.02.12, 12:02
                  w wilczycach buhahahahahaha
                  • Gość: ... Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.internetia.net.pl 23.02.12, 17:56
                    o co kaman
                    • Gość: oszukani Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.12, 16:41
                      Czy ktoś ma może informacje jak wygląda sprawa w firmie? Kto dokończy budowę na Swojczycach?
                      • Gość: piotruś Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.04.12, 17:09
                        Rozmawiałem z konsultanktą firmy Religa i zapewniala że od 10 kwietnia prace mocno
                        ruszą i mają zakonczyc na koniec czerwca, zaplaciłem prowizje za udzielenie kredytu na tą inwestycje wiec i tak jestem zmuszony czekać.
                        • Gość: aasa Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.internetia.net.pl 05.04.12, 15:08
                          www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=2&_OID=43&_Lang=pl&_RowID=2041530&category=31,32,33,35,5,6,7,10,9,8,15,41,18,13,42,16,43,14,44,17,45,11,36,47,48,58,59,54,55,56,57&_CheckSum=748707378
                        • Gość: El Senor Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.12, 17:59
                          hahahahaahhahha. Dobry żart. Szanowny Pan Prezes i konsultantka mają duże poczucie humoru. Powodzenia w odzyskiwaniu pieniędzy.
                        • Gość: piotruś Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.12, 18:45
                          Czy ktoś z Państwa reflektuje na zbiorowy pozew Developera o zwrot zaliczek?
                          ja już wysłałem swoją umowę i aneksy do prawniczki, może jak będzie nas więcej, to szybciej coś wskóramy, zanim ogłosi upadłość. Na inwestycje zaglądam co miesiąc i od lipca zeszłego roku nic nie drgnęło.
                          • Gość: dareczek Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.heron.pl 05.09.12, 07:16
                            nie dygaj i tak nic wskórasz trzeba było na poczatku zastanowic sie nad wyborem dewelopera a nie teraza płakac jak dziecko bez zabawek
            • Gość: dolar Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.12, 18:02
              Czy KTOKOLWIEK otrzymał zwrot zaliczki ???
          • Gość: piotrus Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.12, 12:20
            Pytanie do Pana "zatroskany" czy coś udało się wskórać? pomimo sprzeciwu Religi?
            • Gość: rudylis Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.ip.netia.com.pl 05.09.12, 13:02
              Witam, czy są osoby chętne na umówienie spotkania w celu wymiany informacji, ewentualnie podjęcia wspólnych kroków. Nie otrzymałam ani złotówki z kilkudziesięciu tysięcy PLN wpłaconych na poczet zaliczki. Sprawa od dawna wisi u komornika. Skutek żaden.
              • Gość: piotrus Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.12, 16:15
                tak pewnie , można się spotkać, ja bede
    • anula5550 Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup 17.02.12, 15:38
      Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: LINK. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc :)
    • Gość: piotruś Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.12, 21:39
      post z innego forum:..."do Pana/ni , która chce się przyłączyć (spotkać odnośnie długów Religi ), prosze podać swój kontakt na maila ; kooperanci@interia.pl
      Już jest kilka osób które chcą się spotkać w tej sprawie, a sprawa jest coraz bardziej pilna, nie można czekać, bo Religa już dawno kombinuje jak zwinąć interes nieoddając nikomu ani grosza.
      Każdy developer stosuje podobną metodę , aby jego klienci się nie znali, to mu wiele ułatwia..."
      • Gość: piter Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.12, 14:13
        Religa ogłosił upałość wiec nalezało by szybko złożyc pozew zbiorowy, osoby chętne proszę się o zgłoszenie
        • Gość: piter Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.superkabel.de 18.10.12, 18:11
          Halo czy naprawde nie ma chetnych na odzyskanie swoich pieniedzy?
          • Gość: ela Re: Religa - inwestycja na Swojczycach ul. Chałup IP: *.dynamic.lte.plus.pl 28.10.12, 20:05
            Z tego co się orientuję, teraz nie ma to znaczenia. I tak jesteśmy w IV grupie masy upadłościowej. Najpierw zaspokoją się urzędy i banki, a dla nas już pewnie i tak nic nie zostanie. Wiadomo, że podczas licytacji komorniczych cena jest zaniżona, a myślę, że zadłużenie Religi jest spore. Czy ktoś wie coś nowego w tej sprawie??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka