Gość: KW IP: *.chello.pl 11.08.09, 18:26 Witam, czy ktoś z Was, szanowni bywalcy tego forum, orientuje sie jak długo sie czeka obecnie na księgę wieczystą? W wydziale KW nikt nie chce udzielić takiej informacji. Z podziękowaniami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qwerty Re: Ksiega wieczysta IP: 217.237.185.* 12.08.09, 09:02 my czekaliśmy 7 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BDL Re: Ksiega wieczysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 10:57 Czekalem okolo 2,5 miesiaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KW Re: Ksiega wieczysta IP: *.chello.pl 12.08.09, 14:05 Dziękuje za odpowiedź, ale zastanawia mnie taka wielka rozbieżność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: Ksiega wieczysta IP: *.tktelekom.pl 12.08.09, 20:09 U mnie też ok. 2,5 m-ca :) Może taka rozbiezność wynika z terminu, bo ja podpisywałam akt notarialny pod koniec kwietnia, a wpis dostałam w połowie lipca, ale znajomi podpisali akt w grudniu, a wpis dostali na krótko przede mną... A może od banku? Jak któryś zaplaci więcej za dłuższe czekanie na wpis, to się czeka i płaci dłużej wyższe raty? :))) Trudno powiedzieć o co chodzi, bo przecież papierowo ani na maszynach do pisania tych wpisów nie robią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KW Re: Ksiega wieczysta IP: *.chello.pl 12.08.09, 21:02 Według mnie wszystko zależy od ilości złożonych wniosków. Skoro jest mniej mieszkań oddawanych do użytku, mniej podpisywanych aktów notarialnych to i mniej papierków w sądzie. Chciałam sie tylko zorientować jak to obecnie wygląda, bo znikąd żadnej informacji. Dziekuję wszystkim za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Ksiega wieczysta IP: *.as.kn.pl 12.08.09, 23:25 ja podpisalem akt pod koniec czerwca i ksiege zalozono mi po miesiacu az w szoku bylem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ksiega wieczysta IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.08.09, 11:43 U mnie też akt w połowie czerwca, a księgi ani widu , ani słychu. Może dlatego, że troche później złożyłam wnosek o wpis hipoteki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Ksiega wieczysta IP: 217.237.185.* 13.08.09, 15:15 szczęściarze z Was :)) My złożyliśmy w grudniu i dopiero otrzymaliśmy wpis w lipcu. Aż nie chce się wierzyć, że niektórzy z Was czekali jedyne 2 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
karpik.pl Re: Ksiega wieczysta 03.09.09, 16:02 jak to jest możliwe że są takie różnice?? nie powinno być tak że jest jakaś kolejność?? ja czekam od lutego na księgę+wpis i co miesiąc 81zł ubezpieczenia i 100 zł za aneks za to że się sąd w pół roku nie wyrobił.... nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych ale czy jest możliwe że sąd się po cichu dogadał z np. ING i te wnioski są parę miesięcy odkładane? :) bo innaczej to nie mam pojęcia skąd takie duże różnice... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Ksiega wieczysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 08:15 Różnice czasowe wynikaja z ilości transakcji na rynku a te realizowane na poczatku 2008r wpisy w KW miały wiosną 2009r.Obecnie czeka sie na wpis 1-2 miesiace stąd mozna wnioskować że sprzedaż nieruchomiści spadła 6 krotnie. Odpowiedz Link Zgłoś