ilhan 14.01.04, 15:02 Zna ktoś? Słucha? Lubi? Płyta na dziś: "Kilimanjaro", rok 1980. Piosenka na dziś: "Reward". Fajne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ihopeyouwilllikeme Re: The Teardrop Explodes 14.01.04, 15:06 Na razie jeszcze nie znam, ale se zdobędę Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: The Teardrop Explodes 14.01.04, 15:11 ihopeyouwilllikeme napisał: > Na razie jeszcze nie znam, ale se zdobędę Ma szanse Ci się spodobać, klimaty Echo And The Bunnymen, Psychedelic Furs, taka nowa fala ogólnie. Z trąbkami Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: The Teardrop Explodes 14.01.04, 15:16 ilhan napisał: > klimaty Echo And The Bunnymen. Z trąbkami O, to ma nawet większe szanse niz myślałem... Odpowiedz Link Zgłoś
jmarr Re: The Teardrop Explodes 14.01.04, 20:40 Właśnie od kilku dni słucham sobie "Kilimanjaro" i faktycznie - fajne W ogóle to Teardrop Explodes przypominają mi bardzo The Chameleons, włączając w to głos Juliana Cope'a. Przyjemnie się tego słucha. Piosenka na dziś: "Poppies in the Field" Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: The Teardrop Explodes 14.01.04, 21:05 jmarr napisał: > W ogóle to Teardrop Explodes przypominają mi bardzo The Chameleons, włączając > w to głos Juliana Cope'a. Tyż prawda. *powiedział ilhan, znawca The Chameleons, a dokładnie kilku ich piosenek* Odpowiedz Link Zgłoś
jack9 Re: The Teardrop Explodes 14.01.04, 21:07 jmarr napisał: > Właśnie od kilku dni słucham sobie "Kilimanjaro" i faktycznie - fajne W > ogóle to Teardrop Explodes przypominają mi bardzo The Chameleons, A mi zuupełnie nie kojarzy sie z Chameleons - raczej z Echo and the Bunnymen a wokal Marka Burgesa podoba mi sie duzo bardziej niz Copa. Odpowiedz Link Zgłoś
jmarr No tak, Echo & the Bunnymen też... 14.01.04, 23:24 ...*mówi znawca kilku utworów ww grupy* ale gdyby nie te trąbki (które nawiasem mówiąc trochę średnio mi leżą) to Chameleons jak żywi (prawie ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oneneverknows Re: The Teardrop Explodes IP: *.toya.net.pl 14.01.04, 21:59 Bardzo polecam solowe płyty Juliana Cope'a Floored Genius ,Peggy Suicide i genialną Jehovahakill , potem zwariował Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jmarr Re: The Teardrop Explodes 14.01.04, 23:29 Sam się zasadzałem od jakiegoś czasu żeby zdobyć "Peggy Suicide" więc teraz to już się za to zabiorę na dobre. Gość portalu: oneneverknows napisał(a): >... potem zwariował A podobno wariactwo czasem służy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oneneverknows Re: The Teardrop Explodes IP: *.toya.net.pl 15.01.04, 00:19 prawda przykład XTC i The Dukes of Stratosphear w 87 wyszła płyta która mogła być pierwowzorem The Piper at the Gates of Down )) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: The Teardrop Explodes 16.01.04, 16:21 Właśnie sobie to ściągnąłem, fajne całkiem, ale bardziej melodyjne by mogło być... świetne dęciaki! Odpowiedz Link Zgłoś