Dodaj do ulubionych

Chat, Forum, Formularz- w html ??

25.06.06, 10:17
Dalej modernizuje swoją stronke. Jednak brakuje mi czegoś. Konkretnie mi brakuje najlepiej forum a jeżeli jest to niemożliwe to chat. Zastanawiam się tylko czy jest to możliwe by zrobić w html-u. Aha i szukam też takiego formularza gdzie ludzie będą wpisywać np. jakieś uwagi dot.stronki i klikają [wyślij] a ta informacja idzie na moją skrzynke email.

Wielkie dzięki za pomoc

Ps. Znacie jakieś stronki z duuużą ilością przeróżnych skryptów html na stronke ??
Obserwuj wątek
    • tommy_from_cracow Re: Chat, Forum, Formularz- w html ?? 25.06.06, 10:39
      Witaj,

O forum i chacie:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18839&w=27764278&a=27764278
      O forum:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18839&w=44123998
      Cos na zasadzie ankiety ktora sie wypelnia i przesyla na maila wiekszosc poleca PHP bo jest najpopolurniejszy. Takich darmowych skryptow jest w internecie mnostwo, musisz poszukac w opisach, ktory Tobie najbardziejby odpowiadal.
      Warunkiem jest php na serwerze a SMTP mile widziane...
      linki:
      1
      2
      3
      4
      5

Pozdrawiam!
      • krystian.wawa Jeszcze jedno pytanko ! 25.06.06, 10:47
        Ponieważ całą strone tworzę w tym FrontPagu w htmlu, to czy będę mógł zrobić jedną z podstron w php ?? I rzede wzystkim jakim programem powinienem robić w php ? Pytam się od razu tutaj, żeby nie zaśmiecać nowym wątkiem. Pytam się gdyż niem am zieloneo pojęcia o php-i nie wiem czy sobie poradze.
        • tommy_from_cracow Re: Jeszcze jedno pytanko ! 25.06.06, 11:38
          Php to jezyk skryptowy ktory jest wykonywany (interpretowany kazdorazowo) na serwerze na ktorym znajduj sie strona jesli posiada on mozliwosc obslugi php. Nie wiem na czym Ty masz swoje konto zazwyczaj serwery z PHP sa platne. Zupelnie nie chce aby zabrzmialo to nie milo ale po co szukasz programu do pisania skryptow php skoro nie znasz tego jezyka? To nie jest jak html jezyk znacznikow ktory szybko mozna opanowac... Do testowania skryptow przydalby Ci sie wlasny serwer aby nie musiac wrzucac przez FTP kazdorazowo pliku i sprawdzac. Jesli masz Win XP i masz gdzies pod reka plyte instalacyjna to instaluj IIS2 albo sciagnij apacha, albo sciagnij cos co nie wymaga konfiguracji jak WAMP5. Jak masz swoj serwer to znajdz jakis kurs php i do dziela. Napisanie pierwszej w zyciu klasy to wielka przyjemnosc :)
          Jesli jestes przerazony tym wszystkim i nic nie rozumiesz z tego to wlasnie jest problem jak wziac sie za cos o czym nie ma sie pojecia i ciezko mi bedzie Ci pomoc.

TRZYmam kciuki i powodzenia!
          • krystian.wawa Re: Jeszcze jedno pytanko ! 25.06.06, 15:40
            Dzięki tommy za wyjasnienie moich wątpliwości. Fakt masz racje,po co mi program do php skoro go nie znam. Przed chwilą przeczytalem poczatek takiego przewodnika php i stwierdziłem że na teraz to nie dla mnie-zostane przy html-u (w końcy teraz chce tylko na stronie zrobić formularz i ewentualnie chat,forum). Mam tylko jeszcze jedno pytanko, z html. Na stronie ze skryptami piszą zazwyczaj dwie wersje skryptów,w BODY i HEAD-czym to się różni, kiedy którego skryptu użyć??

Pozdrawiam
            • szczurek1983 Re: Jeszcze jedno pytanko ! 25.06.06, 22:19
              Mówisz o skryptach java script.
              Używa się tego zgodnie z przeznaczeniem. To co każą Ci wkleić w head wklejasz
              gdzieś między <head> i </head> a to co w body między <body> a </body>

Najczęściej jest tak że w sekcji head jest funkcja a w body tylko jej wywołanie
              tam gdzie potrzebujemy.
              • krystian.wawa Re: Jeszcze jedno pytanko ! 26.06.06, 08:38
                Ok,dzięki :) !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka